X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a do kiedy masz L4?
    szczerze jak dla mnie to pytanie podstawowe. Jeśli masz na cały ten tydzień to chyba odstawiłabym leki i poszłabym już po krwawieniu (czy nawet w trakcie po kilku dniach) i wtedy lekarz będzie w stanie stwierdzić jak to się oczyszcza. Wiem, ze to mało komfortowe, ale to jest ważne badanie usg (jeszcze nim endometrium zacznie przyrastać). I za tydzień powtórzyłabym bhcg.
    Ale jeśli miałabyś ronić w pracy to idź i przedłóż zwolnienie, bo nie dasz rady psychicznie. tak naprawdę to głowienie o psychikę teraz chodzi. pewnie po skierowanie do poradni to będziesz miała iść do lekarza na nfz wiec tu się też w miarę szybko zacznij zapisywać, bo wiadomo jakie są terminy.

Chciałabym Cię teraz przytulić.

MonikA_89! lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zglupialam... Bety na pewno bede pilnowac, az spadnie do zera, z lekarzem nie wiem.. :( Chyba powinnam, ale czy to cos da? Fuck... Zaraz zwymiotuje z tego zalu. Poczekam z godzine i moze wtedy glowa bedzie madrzejsza. Polecialo teraz sporo krwi, ale bardziej boli glowa, niz cokolwiek innego.

Wszystkie jestesmy wspanialymi, silnymi kobietami i nigdy zadnej z nas nie powinny sie takie historie przytrafiac, ale wierze, ze dzieki coraz wiekszej swiadomosci swojego ciala i roznych dolegliwosci, zadna z nas nie bedzie musiala zegnac sie ze swoja Kruszynka!

• Ania_85_ Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko :* nie wierzę :( tak strasznie mi przykro :(
    Ale z całego serduszka wierzę, że już niedługo Wam się uda :*

Sasanka55 lubi tę wiadomość

uwo9skjob07enzxz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu, dziekuje :* Mam L4 do konca tego tygodnia na szczescie. Moze zrezygnuje dzis z tej wizyty, bo naprawde nie mam sily :( zaraz bede wymiotowac :/ Pojde w srode do swojego lekarza chyba, ktory zna moje historie od poczatku...

Malgonia, ef36 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, w ogole moj gin wspominal cos ostatnio, ze nie kwalifikuje sie jako pacjentka z poronieniami nawracajacymi, wiec pewnie z poradnia nie bedzie tak latwo... 1 ciaza zakonczona a 9tc, druga na etapie bety max 30, a teraz na nieco ponad 400...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 14:50

• Meggs Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Sasanko tak bardzo jest mi przykro. Wchodziłam tu codziennie zeby sprawdzić co u Twojego kropka, tak mocno wierzyłam że wszystko będzie dobrze... 🙁 to takie niesprawiedliwe... tulę Ciebie mocno!
    Byłaś teraz na heprynie przy pai-1?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziewczyny, zglupialam... Bety na pewno bede pilnowac, az spadnie do zera, z lekarzem nie wiem.. :( Chyba powinnam, ale czy to cos da? Fuck... Zaraz zwymiotuje z tego zalu. Poczekam z godzine i moze wtedy glowa bedzie madrzejsza. Polecialo teraz sporo krwi, ale bardziej boli glowa, niz cokolwiek innego.

Wszystkie jestesmy wspanialymi, silnymi kobietami i nigdy zadnej z nas nie powinny sie takie historie przytrafiac, ale wierze, ze dzieki coraz wiekszej swiadomosci swojego ciala i roznych dolegliwosci, zadna z nas nie bedzie musiala zegnac sie ze swoja Kruszynka!

Najbardziej prawdopodobnie że kropek nie rozwijał się prawidłowo i wygrała natura.
    Jaką masz grupe krwi? Jesli rh ujemną to powinnaś przyjąć w ciągu 72h immunoglobuline.
    Skoro jest krwawienie to organizm się oczyszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:00

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Jejku Sasanko tak bardzo jest mi przykro. Wchodziłam tu codziennie zeby sprawdzić co u Twojego kropka, tak mocno wierzyłam że wszystko będzie dobrze... 🙁 to takie niesprawiedliwe... tulę Ciebie mocno!
    Byłaś teraz na heprynie przy pai-1?

Tak, bylam od 1szego dnia pozytywnego testu (dawka 0.4), wczesniej acard 150.

Odwolalam wizyte, w zaden sposob nie mam sily, by gdziekolwiek dojechac. Pojde w srode na kontrole...

Ef, RH+ :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 14:56

• ef36 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Aaa, w ogole moj gin wspominal cos ostatnio, ze nie kwalifikuje sie jako pacjentka z poronieniami nawracajacymi, wiec pewnie z poradnia nie bedzie tak latwo... 1 ciaza zakonczona a 9tc, druga na etapie bety max 30, a teraz na nieco ponad 400...
    To może jedź do szpitala? będziesz miała udokumentowane drugie poronienie..

EDIT: uff, przynajmniej RH- się nie musisz martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:00

Cytrynka648 lubi tę wiadomość

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    To może jedź do szpitala? będziesz miała udokumentowane drugie poronienie..

Beta juz jest taka dokumentacja podobno. Nie chce fundowac sobie czekania kilku godzin na IP, by finalnie uslyszec, ze mam czekac i sprawdzac bete...

ef36 lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 400 to jest ciąża. I nie daj sobie wmówić, ze jest inaczej. Ciąża jest powyżej bety 5. Ja wiem, ze czasem trzeba się o swoje powykłócać, ale wiem, że dasz radę.

ef36, Sasanka55, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam swój wynik bety przy cp i na koniec przed krwotokiem mialak 240 a po 48 h 160 więc miałam duży spadek a mimo to cp i jeśli CIĘ boli to jedz proszę! Mi mówili że ból wtedy jest znaczący szczególnie jednej strony.

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, jak ja odebrałam wyniki bety na poziomie 600 i okazało się, że zaczyna spadać to ginekolog kazała mi odstawić duphaston, poczekać na poronienie i przyjść jak skończę krwawic żeby sprawdzić czy wszystko się samo oczyscilo. Po 4 dniach od odstawienia poronilam i po około tygodniu dopiero pojechałam na wizytę sprawdzić czy wszystko jest okej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:07

Sasanka55, ef36 lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje bety przy drugiej cp
    215
    287
    162
    Wszystkie robione po 48 h

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    beta 400 to jest ciąża. I nie daj sobie wmówić, ze jest inaczej. Ciąża jest powyżej bety 5. Ja wiem, ze czasem trzeba się o swoje powykłócać, ale wiem, że dasz radę.

Bede walczyc o swoje! :*

Sylwia, dziekuje, ale juz prawie nie boli, a na pewno nie jest to ostry bol. Uczucie takie jak przy @. Bede siebie obserwowac.

Ollliii, dziekuje :*

Edit: Sylwia, wybacz, ale jestem teraz na takim etapie, ze naprawde nie chce juz myslec o CP :( Przypuszczam, ze przy niej bol jest ogromny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:13

• ef36 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Beta juz jest taka dokumentacja podobno. Nie chce fundowac sobie czekania kilku godzin na IP, by finalnie uslyszec, ze mam czekac i sprawdzac bete...

W takim razie odpoczywaj, wypłacz się, i szykuj się na powrót do walki! Nie myśl na razie o lekarzach i szpitalu.

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Moje bety przy drugiej cp
    215
    287
    162
    Wszystkie robione po 48 h

Sasanka miała prawidłowe przyrosty przed spadkiem...

Sasanka55, agge lubią tę wiadomość

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem nie chciałam żebyś źle mnie zrozumiała i żeby Ci smutno było tylko pamiętaj jak będzie boleć to jedz a teraz połóż się i sproboj zasnąć!

Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Sasanka miała prawidłowe przyrosty przed spadkiem...
    No tak. Przepraszam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Wiem nie chciałam żebyś źle mnie zrozumiała i żeby Ci smutno było tylko pamiętaj jak będzie boleć to jedz a teraz połóż się i sproboj zasnąć!

Wiem, dziekuje, ale zwykle poronienie tez boli, wiec ciezko odroznic. Jezeli cos zlego bedzie sie dzialo, pojade prosto do szpitala. Dosc juz o mnie. Moze jakies mile wiadomosci? :) Pauliska, co z Twoim wynikiem?

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ