Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauliśka wrote:W piątek było 59,60, dziś 234. Prog tydzień temu 16 dziś 9 mg/ml. Biorę duphaston 2x1.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Malgonia wrote:Dziękuję Wam Dziewczyny. Każda z nas czeka tak samo. i te co się krócej starają i te co dłużej. Może my się tym bardziej stresujemy, ale pragnienia mamy takie same.
Ciężaróweczki a Wy tak wpadacie i żadna wirusków nie zostawi? no nieładnie
To i ja Wam też zostawię pełno pozytywnych wirusów:
%¥$©**&&&--++&&$$|||££^^^```****.....*****°°°°!!&&
Trzymam za Was kciuki✊Sasanka55, Malgonia, ef36, Angelika1313, Salome, MonikA_89!, aeiouy, Madziandzia, Iseko lubią tę wiadomość
9.10.19 witaj synku
5.06 połówkowe
10.04 - prenatalne
19.02 beta - 4001,1
Aniołek (5tc) - Styczeń 2019 -
nick nieaktualnyPauliska, oddaje Ci czesc swojego spokoju, wiary i optymizmu. Jak widac, rozne rzeczy moga sie nam przydarzyc, ale dlaczego akurat Tobie i akurat teraz? Wybralas sobie najgorsza z mozliwych opcji i sie jej trzymasz, a tak nie mozna. Za kilka dni beta bedzie tak wysoka, ze gin ujrzy pecherzyk w macicy i mam nadzieje, ze to Cie uspokoi.
-
nick nieaktualnyMila1996 wrote:Miał być piękny dzień a jest jakiś do dupy, smutny Ja za to dzisiaj jakaś rozchwiana emocjonalnie jestem, właśnie wydarłam się do swojego M. Przez telefon w sumie o głupotę bo mnie podirytował, po czym rozpłakałam się jak małe dziecko.. chyba wezmę się za sprzątanie bo na mózg mi dzisiaj pada..
Sasanko podziwiam Cię za Twoją siłę i pozytywne nastawienie mimo tylu przeciwności, a przede wszystkim za wiarę ❤️
Pauliśka nie myśl o głupotach, przyrost masz piękny 😍 proga podratuj i będzie pięknie.
:* :* :* trzymaj sie cieplutko i nie denerwuj na eMkaMila1996 lubi tę wiadomość
-
Sasanko bardzo mi przykro walczyłaś jak lew o te maleństwo. Mam nadzieję, że nie spotka Cię już nigdy takie rozczarowanie :*
Ja chyba też trochę ograniczę forum. Będę Was od czasu do czasu podczytywać, ale muszę ograniczyć myślenie o ciąży do minimum. Nie mierzę już temperatury, nie sprawdzam szyjki, pójdę tylko na monitoring bo jeszcze ten miesiąc będę na clo i 19.04 lecimy do kliniki. Mam nadzieję, że wszystkie niebawem będziecie cieszyły się ślicznymi bobaskami :*Sasanka55 lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
Pauliska Ty chcesz chyba nasza cierpliwosc sprawdzic, bo gorzej z Toba jak z dzieckiem
Piekny przyrost. Gratuluje proga mozna podnuesc suplami wiec spokojnie, ale poszlabym do lekarza po recepte na luteine.
Kingulla odpocznij sobie. In vitri to obciazenie i dla cisla i dla glowy. Trzymam kciukief36, MonikA_89!, Olliiii, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Sasanka jesteś mega dzielna babka! Ważne, że pomimo wszystkich przeciwności losu się nie podajesz.. W końcu się uda i Tobie i mnie i wszystkim nam tutaj! :*
Malgonia, MonikA_89!, aeiouy, Sasanka55, Iseko lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySasanka55 wrote:Kocie, Ty juz niczego nie badaj!!! :* Pamietaj, ze u mnie od poczatku bylo zle, w przeciwienstwie do Ciebie. Masz cudownego Kropka w brzusiu i nie spaczaj swojej glowki historiami takimi jak moja
-
Niecierpliwa dostałam meeega @ wczoraj.. Wiec transfer mam mieć 5 lub 6. 04. Bilet do Pl już kupiony w super cenie. Normalnie cena biletu 200-300 funtow, w tych dniach co mi potrzeba 70funtow.. Przecież to znak z góry! także kochane w kwietniu będę w ciąży jakby co
ef36, moni05, Szczesliwa_mamusia, cukrzyk1991, Niecierpliwa..., Salome, APrzybylska, MonikA_89!, Tele...79, szona, Ania_85_, aeiouy, Sasanka55, Mila1996, Ochmanka, Iseko, nuśka91, moyeu, Arashe lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Pauliśka wrote:W piątek było 59,60, dziś 234. Prog tydzień temu 16 dziś 9 mg/ml. Biorę duphaston 2x1.
Sasanko, nie będę pisać jak bardzo mi przykro, bo chyba wiesz, że wszystkim dzisiaj tu tak nie za bardzo, a zwłaszcza Tobie. Wierzę, że mimo wszystkich przeciwności losu niedługo zajdziesz w zdrową ciążę i za kilka miesięcy zostaniesz mamą. Jesteś cudowną osobą i w końcu los musi się do Ciebie uśmiechnąćSasanka55 lubi tę wiadomość
-
Sasanko - tyle tu już padło ciepłych słów pod Twoim adresem, nie wiem czy dokładając swoje poprawie Ci jakoś humor, ale kochana byłaś bardzoooo dzielna :* I prędzej czy później (a raczej prędzej) będziesz wspaniałąąaaaa mamą ))) Wiem, że Ci teraz mega cięzko...zwłaszcza, że musisz przeżywać TO po raz kolejny...
Niestety z doświadczenia wiem, że niskie bety typu 30 lekarze nie uznają za ciąże i np. nie wpisują w karty jako poronienia. Ale ogólnie to pomimo tego, że (chyba?!) nie przysługują Ci na NFZ jeszcze badania genetyczne to może rozważ je co? Bo naprawdę bardzo łatwo zachodzisz w ciąże, tylko wygląda to tak jakby był jakiś nieprawidłowy podział materiału genetycznego i organizm odrzucał 'nieprawidłowy' zarodek ? Cholernie brutalnie to brzmi, wiem Oczywiście może to być też kwestia tej niedomogi i cienkiego endo, ale wtedy skąd by się wzięło poronienie w 9tc? Wiem, że wtedy nie brałaś jeszcze heparyny, ale sama mówiłaś , że heparyna w przypadku PAI nie jest taka jednoznaczna jak w przypadku Leiden ?Sasanka55 lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualnyJaSzczurek wrote:Który masz dzisiaj tc? Jeśli już jesteś w skończonym 5 to idź do gina szukać pęcherzyka. Wtedy może zaznasz spokoju
Sasanko, nie będę pisać jak bardzo mi przykro, bo chyba wiesz, że wszystkim dzisiaj tu tak nie za bardzo, a zwłaszcza Tobie. Wierzę, że mimo wszystkich przeciwności losu niedługo zajdziesz w zdrową ciążę i za kilka miesięcy zostaniesz mamą. Jesteś cudowną osobą i w końcu los musi się do Ciebie uśmiechnąćJaSzczurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyef36 wrote:Dziewczyny w ciąży, planujecie zrobić lub robiłyście badanie na hpa1a (konflikt płytkowy)?
Ja nie w ciąży, ale jak już się uda to będę chciała diagnozować w tym kierunku, bo mi w badaniach genetycznych wyszła zwiększona możliwość wystąpienia konfliktu płytkowego. Mój gin mnie z tym zlewa, nie wiem jeszcze nawet gdzie to się bada.ef36 lubi tę wiadomość
-
Pauliśka, ja Cię proszę. Po czym wnioskujesz, że to CP? Po TAKIM przyroście? No nie osłabiaj nas, błagam bo ja osobiście już mam dość Twojego pesymizmu i naprawdę należy Ci się kopas w dupas na poprawę myślenia!! błagam! Myśl pozytywnie, ciesz się ciążą!!
A progesteron na szczęście jest do podniesienia. Bierz więcej dupka, leć do lekarza po luteinę i już!Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Sasanko - tyle tu już padło ciepłych słów pod Twoim adresem, nie wiem czy dokładając swoje poprawie Ci jakoś humor, ale kochana byłaś bardzoooo dzielna :* I prędzej czy później (a raczej prędzej) będziesz wspaniałąąaaaa mamą ))) Wiem, że Ci teraz mega cięzko...zwłaszcza, że musisz przeżywać TO po raz kolejny...
Niestety z doświadczenia wiem, że niskie bety typu 30 lekarze nie uznają za ciąże i np. nie wpisują w karty jako poronienia. Ale ogólnie to pomimo tego, że (chyba?!) nie przysługują Ci na NFZ jeszcze badania genetyczne to może rozważ je co? Bo naprawdę bardzo łatwo zachodzisz w ciąże, tylko wygląda to tak jakby był jakiś nieprawidłowy podział materiału genetycznego i organizm odrzucał 'nieprawidłowy' zarodek ? Cholernie brutalnie to brzmi, wiem Oczywiście może to być też kwestia tej niedomogi i cienkiego endo, ale wtedy skąd by się wzięło poronienie w 9tc? Wiem, że wtedy nie brałaś jeszcze heparyny, ale sama mówiłaś , że heparyna w przypadku PAI nie jest taka jednoznaczna jak w przypadku Leiden ?
Każde z poronień mogło mieć inną przyczyne.
Jeśli teraz beta była 400 to można to już uznać za wcześne poronienie i poprosić interniste o skierowanie do poradni genetycznej.
Kariotypy warto zrobić...
PAI jest kontrowersyjne, np. Instytut Hematologii nie uznaje tego badania jako przydatne w diagnostyce.
Sasanka55 lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualny
-
malamisia wrote:Ja nie w ciąży, ale jak już się uda to będę chciała diagnozować w tym kierunku, bo mi w badaniach genetycznych wyszła zwiększona możliwość wystąpienia konfliktu płytkowego. Mój gin mnie z tym zlewa, nie wiem jeszcze nawet gdzie to się bada.
Niestety ginekolodzy w większości badgatelizują problem. Ja o badaniu dowiedzialam sie wczoraj od koleżanki... Badanie można zrobić na pewno w Instytucie Hematologii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 17:34
malamisia lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście