Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sasanko a do kiedy masz L4?
    szczerze jak dla mnie to pytanie podstawowe. Jeśli masz na cały ten tydzień to chyba odstawiłabym leki i poszłabym już po krwawieniu (czy nawet w trakcie po kilku dniach) i wtedy lekarz będzie w stanie stwierdzić jak to się oczyszcza. Wiem, ze to mało komfortowe, ale to jest ważne badanie usg (jeszcze nim endometrium zacznie przyrastać). I za tydzień powtórzyłabym bhcg.
    Ale jeśli miałabyś ronić w pracy to idź i przedłóż zwolnienie, bo nie dasz rady psychicznie. tak naprawdę to głowienie o psychikę teraz chodzi. pewnie po skierowanie do poradni to będziesz miała iść do lekarza na nfz wiec tu się też w miarę szybko zacznij zapisywać, bo wiadomo jakie są terminy.

    Chciałabym Cię teraz przytulić.
    Sasanko, zgadzam się z Małgonią. Teraz najważniejsze jest, żebyś doszła do siebie psychicznie. Przy takiej becie raczej nic ci nie grozi, skoro sama zaczęła spadać, to znaczy że z zarodkiem było coś nie tak i organizm się będzie sam oczyszczać. Jednak dla samego przedłużenia L4 warto pójść do tego gina. Może też zleci jakieś badania, które warto zrobić krótko po poronieniu. Dużymi dawkami proga ratowałaś niedomogę ciałka żółtego, ale może coś z krzepliwością krwi jeszcze jest na rzeczy. Ściskam mocno i życzę dużo siły. Pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie i będziemy się starały podnieść na duchu <3

    Sasanka55, Malgonia lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 7236 16303

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się odechciało już pracować. Biurko aż się ugina, a ja siedzę jak tłok i patrzę w 1 punkt. Ja pierdziele jakie to wszystko bywa do dupy. I jak bardzo nam się wydaje, że wszystkie złe rzeczy dzieją się poza nami. A tu zonk. Zabieram pracę do domu, nic już mądrego dziś nie stworzę. Serio podłamałam się. I jestem wkurzona na tę cholerną niesprawiedliwość!

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 234, prog tylko 9 :( pozamaciczna coraz bardziej jest w mojej głowie :(

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA, odsapne i pojde w srode.. Dziekuje Ci, Kochana :* Ja jestem z tych, co po takich przejsciach rodza sie mocniejsze! Mysle, ze u mnie spadl prog przez niedomoge, endo zaczelo sie zluszczac (przy becie 15) mialo tylko 6mm i Kropeczek nie znalazl wystarczajaco duzo miejsca. Krzepliwosc chyba powinna byc ok dzieki heparynie, ale kto to tam wiem...

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Beta 234, prog tylko 9 :( pozamaciczna coraz bardziej jest w mojej głowie :(
    A bierzesz dupka albo luteinę? Jaki miałaś przyrost teraz (wybacz, skleroza)?
    Nie myśl o cp! Jeśli przyrosty są ok, to trzeba tylko proga podratować!

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Beta 234, prog tylko 9 :( pozamaciczna coraz bardziej jest w mojej głowie :(
    Przy takim przyroście? Idź do lekarza po luteine iniech Ci wybije z głowy tą bzdure.

    Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, szona lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Beta 234, prog tylko 9 :( pozamaciczna coraz bardziej jest w mojej głowie :(
    Pieknie Ci beta podskoczyla. A bierzesz tylko dupka,czy tez luteine? Pamietaj,ze duphaston nie wychodzi we krwi

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, Kochanie, nie denerwuj sie i daj przyklad cioci Sasance, jak sie zachodzi w idealna, nudna ciaze :*

    Pauliska, jaki to przyrost? Nie myslmy o pozamacicznych! mnie juz ich temat tak zryl banie, ze zamiast ronic w spokoju, cala sie trzese na mysl o peknietym jajowodzie. Dosc! Bierzesz kochana Luteine, czy Dupka?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Beta 234, prog tylko 9 :( pozamaciczna coraz bardziej jest w mojej głowie :(


    Ej ej ej, ale wzrost jest chyba bardzo dobry ?

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to wszystko postanowilam w srode isc jeszcze na 1 bete. Co prawda ide do innego labo i do niczego nie porownam,ale przynajmniej będę mieć jako taki obraz.

    Kurcze- marzec mialbyc taki pozytywny

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1280 1201

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Beta 234, prog tylko 9 :( pozamaciczna coraz bardziej jest w mojej głowie :(
    A przypomnij ile mialas poprzednio? Jest dobry wzrost?moze tylko proga by trzeba podniesc?

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, FHR 166, CRL 7,77 cm
    *1.12.- 14+5, FHR 164, CRL 10,25 cm, 104 g, Chłopak 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Beta 234, prog tylko 9 :( pozamaciczna coraz bardziej jest w mojej głowie :(
    O ile dobrze pamiętam to przyrost masz prawidłowy?! Kiedy masz lekarza? Weź wyrzuć to słowo z głowy!

    szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Przez to wszystko postanowilam w srode isc jeszcze na 1 bete. Co prawda ide do innego labo i do niczego nie porownam,ale przynajmniej będę mieć jako taki obraz.

    Kurcze- marzec mialbyc taki pozytywny

    Kocie, Ty juz niczego nie badaj!!! :* Pamietaj, ze u mnie od poczatku bylo zle, w przeciwienstwie do Ciebie. Masz cudownego Kropka w brzusiu i nie spaczaj swojej glowki historiami takimi jak moja

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7236 16303

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Szona, Kochanie, nie denerwuj sie i daj przyklad cioci Sasance, jak sie zachodzi w idealna, nudna ciaze

    Rany, Ty mnie jeszcze stawiasz do pionu. TY - MNIE. Nic ja Ci nie będę tu dawać przykładu ;) zachodzisz w ciążę elegancko, a że limit złych rzeczy wyczerpałaś na najbliższych 150 lat, to kolejna Twoja ciąża będzie książkowa. Ot co!

    Sasanka55, Iseko lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek było 59,60, dziś 234. Prog tydzień temu 16 dziś 9 mg/ml. Biorę duphaston 2x1.

    Magduullina, agge, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Rany, Ty mnie jeszcze stawiasz do pionu. TY - MNIE. Nic ja Ci nie będę tu dawać przykładu ;) zachodzisz w ciążę elegancko, a że limit złych rzeczy wyczerpałaś na najbliższych 150 lat, to kolejna Twoja ciąża będzie książkowa. Ot co!

    Tak, ja Ciebie :* Dawaj przyklad i nie pyskuj, Lobuziaku :) Bede Was wszystkie pilnowac do usranej smierci. Dosc zamartwiania sie!

    szona, MonikA_89!, Tele...79 lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7236 16303

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, przyrost super. Proga można na szczęście naprawić luteiną. Ja to bym Cię wprowadziła w stan hibernacji i wyprowadziła z niej za 9 mcy :) bo biedaku stres Cię zje i wywróci na lewą stronę. Pamiętaj, że progesteron czasami ma nierówno pod kopułą i nie ogarnia trybu ciąża.

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    W piątek było 59,60, dziś 234. Prog tydzień temu 16 dziś 9 mg/ml. Biorę duphaston 2x1.

    Masz 150% sredniego, dwudniowego przyrostu! Pamietasz, jak mowilas mi, ze moj przyrost jest piekny i to najwazniejsze, a prog to tam chrzanic, bo leki podnosza? Zwiekszylabym Dupka i cieszyla sie z ciazy! :)

    MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1218 754

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    W piątek było 59,60, dziś 234. Prog tydzień temu 16 dziś 9 mg/ml. Biorę duphaston 2x1.
    Twój przyrost to 150%, powiedz mi jaki przyrost by sprawił, że przestalabys sobie wkrecac CP? 200? 300? Miałam dokładnie taki sam w tej ciąży, jak widzisz jestem już w 10 tygodniu, więc uspokoj się i ciesz się ciążą!

    Sasanka55, Magduullina, agge lubią tę wiadomość

    Starania od 2017r.

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤

    4cs o drugie bobo 👶🏼

    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

    🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał być piękny dzień a jest jakiś do dupy, smutny :( Ja za to dzisiaj jakaś rozchwiana emocjonalnie jestem, właśnie wydarłam się do swojego M. Przez telefon w sumie o głupotę bo mnie podirytował, po czym rozpłakałam się jak małe dziecko.. :/ chyba wezmę się za sprzątanie bo na mózg mi dzisiaj pada..

    Sasanko podziwiam Cię za Twoją siłę i pozytywne nastawienie mimo tylu przeciwności, a przede wszystkim za wiarę ❤️

    Pauliśka nie myśl o głupotach, przyrost masz piękny 😍 proga podratuj i będzie pięknie.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ