Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPauliśka wrote:To pięknie Ci ta dawka luteiny podnosi proga! Ja zobaczę jutro ile mi mój gin da, póki co wzięłam dodatkową tabletkę duphastonu.
-
Pauliśka wrote:Tak, ale to jest już za niski jak na kobietę "płodną". No i lh do fsh tragedia, plus mój lewy jajnik już zanika,generalnie moja immunologia go zjadła jak i moją tarczycę. 7 dpo proga miałam 10-12,ale gin mówił,że to bardzo słabo i patrząc na całość nie dawał szans bez duphastonu. Ogólnie rzecz biorąc moja płodność zanika i to jest ostatni dzwonek mimo mojego młodego wieku. W dodatku ten prawy jajnik jest cały w zrostach po cesarce i gin też tak kręcił nosem robiąc USG... Zobaczymy co powie jutro.
O. To właśnie się dowiedziałam, że moja płodność zanika, bo tez mam 0,1 w 3 dc. Jupi.
Acha. Jestem starsza. I nie mam dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 20:03
agge, moyeu lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:A co powoduje podejrzenie o krzepliwosci i jakie badania się robi? I co to jest to PAI 1 homo? Pisalyscie coś o kariotypach a dzisiaj wyświetil mi się artykuł że wasro zrobić ble ble ble. Serio warto? Bo tak samo myślałam o testach pappa a teraz Juz tak nie myślę. A i w ogóle dzisiaj zrobiłam razem z tą beta cytomegalie bo lekarz mnie ciut nastraszyl że w mojej pracy to możliwe jest zarażenia a w porównaniu do toksoplazmozy jest bardzo groźna...
Wskazaniem do badań w kierunku tzw. trombofilii są poronienia nawykowe (2 i więcej). W takich przypadkach zleca się też badania immunologiczne (zespół antyfosfolipidowy) i genetyczne, tzw. kariorypy.
Prawidłowe kariotypy oczywiście nie wykluczają wady genetycznej płodu, ale badanie pozwala określić czy jest sens się starać.
Ja z genetycznych zrobiłam V.Leiden, czynnik protrombinowy, PAI, MTHFR, i kariotypy.
Samych badań z krwi robiłam dużo wiecej.
Jeśli chodzi o choroby zakaźne to przed invitro trzeba zrobić: hcv, hiv, rożyczka, chlamydia, toksoplasmoza, cytomegalia.
Obecność chlamydii może być przyczyną CP...syllwia91 lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
No dobra. Ja ide w alkoholowe. Zmierzylam temperature - jest na granicy linii podstawowej tak wiec wszelkie nadzieje jesli jakues mialam odeszly
Jeszcze malz mnie wkurza, ze na polnocy Wietnamu to slonca za malo a mu swiatla potrzeba, ale w sumie alternatywy nie przedstawil. A ja potrzebuje sie skupic na czyms przyjemnym, bo niestety w ciaze juz serio nie wierze. Nie wiem co zagralo rok temu, ze sie udalo i co takiego sie dzieje, ze nie udaje sie teraz.
Pewnie nie odstawie lekow bo za duzo juz w to zainwestowalam by odpuscic, ale serio brak mi juz sil.
Musze sie troche otrzasnac i znalezc sobie cos co mi sprawi przyjemnosc na co moglabym czekac bo ibaczej oszaleje. A jak dana nam jest ciaza to sie pojawi. -
Juz rozumiem jej pytanie czy czuje bole miesiaczkowe. Wpisalam w necie PLYN W ZATOCE DOUGLASA. Pojawia sie niewielka ilosc np po owulacji i potem przed @.moze wskazywac tez na pekniecie cp. (U mnie moze przy tej becie nie pekniecie a zanik).przeczytalam to jakas godzine temu i wiecie co? Nie dociera to chyba do mnie. Jestem jak zahipnotyzowana. Jak nakrecona chodze. Nawet zszywam sobie spodnie wlasnie a szycie to jedyna rzecz,ktorej nie robie,nie cierpie robic.maz sam sobie guziki przyszywa bo ja najzwyczajniej nie nadaje sie do tego.a teraz zszywam jakas 5cm dziure w krokubo lubie te spodnie. Ale wiem,ze w koncu pękne. A wtedy bede wyc.na razie nie moge oczu wysilic na lzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 20:11
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
szona wrote:O. To właśnie się dowiedziałam, że moja płodność zanika, bo tez mam 0,1 w 3 dc. Jupi.
Acha. Jestem starsza. I nie mam dziecka.
I ja się poryczałam, tak mi przykro dziewczyny z waszego powodu życie jest niesprawiedliwe... -
Mila1996 wrote:Makowa wiadomo że niezdrowe ale w sumie mało co w tych czasach jest zdrowe raz na jakiś czas to i ja się coli napiję a tak ogólnie to raczej soczki.
Monika nie próbowałam gdzie takie cosio można dorwać? ;>Mila1996 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Pauliśka wrote:Ważna jest suplementacja proga właśnie od 16 DC , wtedy zazwyczaj łatwiej jest zajść i utrzymać ciążę.
I ja się poryczałam, tak mi przykro dziewczyny z waszego powodu życie jest niesprawiedliwe...
Ale 3 lekarzy widziało mój wynik i nikt takich herezji mi nie powiedział. O mojej płodności w sensie.
Sasanka55, syllwia91, agge, Irvine90 lubią tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Juz rozumiem jej pytanie czy czuje bole miesiaczkowe. Wpisalam w necie PLYN W ZATOCE DOUGLASA. Pojawia sie niewielka ilosc np po owulacji i potem przed @.moze wskazywac tez na pekniecie cp. (U mnie moze przy tej becie nie pekniecie a zanik).przeczytalam to jakas godzine temu i wiecie co? Nie dociera to chyba do mnie. Jestem jak zahipnotyzowana. Jak nakrecona chodze. Nawet zszywam sobie spodnie wlasnie a szycie to jedyna rzecz,ktorej nie robie,nie cierpie robic.maz sam sobie guziki przyszywa bo ja najzwyczajniej nie nadaje sie do tego.a teraz zszywam jakas 5cm dziure w krokubo lubie te spodnie. Ale wiem,ze w koncu pękne. A wtedy bede wyc.na razie nie moge oczu wysilic na lzy.
W każdym razie jakby jajowód pękł to zwijałabyś się z bólu i nie byłabyś w stanie nic pisać.
Jeśli masz panikować i bardzo się tego boisz to jedź na IP.
Sasanka55 lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualny
-
Pauliśka wrote:Tak, ale to jest już za niski jak na kobietę "płodną". No i lh do fsh tragedia, plus mój lewy jajnik już zanika,generalnie moja immunologia go zjadła jak i moją tarczycę. 7 dpo proga miałam 10-12,ale gin mówił,że to bardzo słabo i patrząc na całość nie dawał szans bez duphastonu. Ogólnie rzecz biorąc moja płodność zanika i to jest ostatni dzwonek mimo mojego młodego wieku. W dodatku ten prawy jajnik jest cały w zrostach po cesarce i gin też tak kręcił nosem robiąc USG... Zobaczymy co powie jutro.
agge lubi tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Rozumiem już czyli warto zrobić te PAI jak narazie, tylko gdzie to się robi
syllwia91 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Znalazłam takie normy proga:
0,07–1,25 ng/ml – w okresie menopauzy,
0,28–0,72 ng/ml – podczas fazy folikularnej,
0,64–1,63 ng/ml – podczas okresu okołoowulacyjnego,
4,71–18,0 ng/ml – podczas fazy lutealnej.
Normy są szerokie i pewnie co laboratorium to są inne. Nie ma się co przejmować! Skoro po owulacji norma jest od 4.71, to wartości 10-12 są pośrodku. Pauliśka, błagam cię, nie panikuj już
😭
syllwia91 wrote:Beta 1.20...
Ale cytomegalia mnie zdziwiła boo
Cmv igg 80.900
Cmv img 0.320
Nie lubię takiej niskiej betysyllwia91 lubi tę wiadomość
😭
ef36 wrote:Płyn w zatoce daglasa to co innego niż płyn na macicy. Zdziwiłam się jak napisałaś wcześniej, że płyn na macicy ma coś wspólnego z cp. Ale ja lekarzem nie jestem...
W każdym razie jakby jajowód pękł to zwijałabyś się z bólu i nie byłabyś w stanie nic pisać.
Jeśli masz panikować i bardzo się tego boisz to jedź na IP.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Syllwia91- mozesz wpisać w google testdna + trombofilia i to jest labo genetyczne. Pakiet mutacji na trombofilie (z PAI) = 330 zł. Wynik w około 14 dni
Sylwian - przykro mi Nie wiem co Ci mam napisać, pamiętam jak sama czekałam czy moja ciąża to CP czy zdrowa, nerwy straszne...Ale wierzmy, że bedzie OK :*
Sasanko - wizyta u gina może nie była przyjemna, bo mam wrażenie że mnie zlał, ale grunt że serduszko bije Nie wiem jak szybko i jakie duże dziecie bo cytuje "nie warto tego teraz mierzyć, dopiero w 12 tyg sie okaze czy wszystko jest OK". Trochę mnie nastraszył cukrami. W sumie mogłam się wykłócać, ale stres mnie zjadł i ucieszyłam się że serduszko "mruga" .
Plus jest taki, że dał zdjęcie Przedstawiam łobuza kropka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0259481c2bfc.jpg
ef36, Ania_85_, agge, MonikA_89!, syllwia91, 5ylwian, Mila1996, Niecierpliwa..., Beti82, Szczesliwa_mamusia, Malgonia, moni05, buba123, aeiouy, Iseko, Salome, Tele...79, Angelika1313, nuśka91, DzulkaJ, Madziandzia, ElfiaKsiężniczka, OO83, moyeu, Arashe, Ochmanka lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Mila1996 wrote:No właśnie Sasanka zrobiła i dla mnie mega ochotę na piwo 😋 piwo bezalkoholowe jest bezpieczne w 100% ? Bo z różnymi opiniami się spotkałam, ciekawa jestem jakie wy macie zdanie na ten temat? Czasami jak najdzie ochota to aż skręca człowieka
Mila1996 lubi tę wiadomość
-
makowa wrote:Aż sprawdziłam swoje wyniki, robiłam kiedyś proga w 10 dc i wynosił 0,2. 7 dpo to było 13. Endokrynolog była bardzo zadowolona z takich wartości. Duphastonu nie brałam. Odchodzi mi problem z jajnikami, ale nie sądziłam, że takie wyniki proga są złe...
Ja w 7 dpo miałam raz prawie 17 i raz prawie 15. Ale o zanikaniu płodności nie wiedziałam. Ale spojrzałam w wynik. Tak, progesteron 0,1 to menopauza, bo od 0,2 zaczynają się widełki dla pierwszej fazy. Sama nie wiem co powiedzieć. Niektórych Twoich postów Pauliśka wolałabym nie widzieć.