Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Iseko wrote:Reset kocham Twój suwaczek❤️❤️❤️ trzymam kciuki za spokojną i nudną ciążę ❤️
Agge podziwiam wytrwałość 😂 jestem z Ciebie dumna😁
Maria ja bym przełożyła monitoring. Szkoda kasy i po co się stresować, lepiej odpuść skoro i tak robicie przerwę 🙂
Malgonia czy Ty nie miałaś dziś testować? -
syllwia91 wrote:Hejka!
Te nazwy leków to dla mnie obco brzmią
Ja kolejny dzień bez okresu
Sylwian trzymam kciuki mocno! :-*
I oby brzmiały tak obco zawsze za to trzymam kciuki &&&&&&
robisz bete?Sasanka55, syllwia91 lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Matko, od rana, między rozprawami, jak ćpun na głodzie zapierniczam po kolejnych stronach wątku z myślą „czy Aga zrobiła test”. I nie zrobiła! I bardzo to szanuję! I gdy ja będę chciała zrobić szybciej niż w dniu okresu, to mi odrąbcie ręce
Reset, rośnijcie zdrowo i nie lataj może za dużo na te rozprawy, choć wiadomo jak jest - czasami się nie da olać. Spokojnej i nudnej ciąży!
Ja z kolei drugi dzień z clearblue i szok! Wczoraj puste kółko, a dziś już uśmiechnięta, migająca gęba. Czyli wchodzę w płodny czas w 8 dc! Zawsze zaczynałam testowanie w okolicy 11-12 dc, może dlatego nieszczególnie trafialiśmy w owu 🤔 Zobaczymy. Zaatakujemy dziś. Mąż aż przebiera nóżkami
agge, Iseko, Salome, Sasanka55, Niecierpliwa..., moyeu, Ania_85_, Magduullina, Szczesliwa_mamusia, aeiouy, MonikA_89!, moni05, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość
-
reset wrote:Gdyby nie paniczny stres (zakrawający o histerię momentami) i zmęczenie to wyśmienicie. Trafiłam na rozsądnego lekarza, do tego dziewczyny podpowiedziały mi, co jeszcze zbadać na początku ciąży i od wczoraj do poprzedniego arsenału leków dołożyłam neoparin. Teraz mam poczucie, że ja zrobiłam wszystko, co mogłam, reszta to natura, los i szczęście.
Do pracy chodzę dalej - mam ten komfort, że jak się gorzej czuję (a nie mam spotkania czy rozprawy) to mogę wyjść wcześniej/ przyjść później/ wziąć pracę do łóżka.
Tylko jakoś nie umiem uwierzyć? odnaleźć się w nowej rzeczywistości, że nie jestem staraczką, a ciężarną.
Co do braku wiary... do tytułu Radcy Prawnego też tak od razu się przyzwyczaiłaś? Trzy lata byłaś aplikantką i nagle bach! (kwestię zajebiście hardkorowego egzaminu odkładam na bok 😝) R.pr przed nazwiskiem 😀. Każda nowa sytuacja wymaga nieco czasu na przyzwyczajenie, i ciąża nie jest tutaj wyjątkiem, daj sobie czas, ja wiem że będzie dobrze i Pączuś zaraz da Ci popalić z objawami 😀szona, reset, Ochmanka lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Juz po. uslyszalam to samo. Plyn w macicy+pobolewanie jednej strony daja podejrzenie cp. Mam uwaznie sie obserwowac. Zbadac bete w piatek i w poniedzialek przed usg. Daje male szanse na zdrowa normalna ciaze. Odpuszczam. Wiecej nigdzie nie ide do innych lekarzy bo tylko sie utwierdzam w obawach. Dziekuje Wam za wsparcie :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 10:44
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
syllwia91 wrote:Kochana robiłam przed wczoraj i była ujemna
syllwia91 lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Agge nie ćwiczy tylko swojej cierpliwości, ale i Nasza ;P
Agge ja w szczęśliwym testowaniu robiłam 14 dpo i to przez migrene, bo w planach miałam 15, ale chciałam się upewnić czy nie mogę brać tabletek.
Apropo migreny... Znowu dziś, ehhhagge lubi tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Juz po. uslyszalam to samo. Plyn w macicy+pobolewanie jednej strony daja podejrzenie cp. Mam uwaznie sie obserwowac. Zbadac bete w piatek i w poniedzialek przed usg. Daje male szanse na zdrowa normalna ciaze. Odpuszczam. Wiecej nigdzie nie ide do innych lekarzy bo tylko sie utwierdzam w obawach. Dziekuje Wam za wsparcie :*
Czekamy zatem. Kciuki zacisniete mocno żeby w pt wszystko się wyjaśniło i żeby wszystko skonczylo się jak najlepiej dla Ciebie!
5ylwian lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Agge nie ćwiczy tylko swojej cierpliwości, ale i Nasza ;P
Agge ja w szczęśliwym testowaniu robiłam 14 dpo i to przez migrene, bo w planach miałam 15, ale chciałam się upewnić czy nie mogę brać tabletek.
Apropo migreny... Znowu dziś, ehhh
Ehhh z tą migreną Przeczytałam ostatnio, że koenzym Q10 świetnie wpływa na walkę z nią. Tylko w ciazy nie można go brać
-
nick nieaktualny5ylwian wrote:Juz po. uslyszalam to samo. Plyn w macicy+pobolewanie jednej strony daja podejrzenie cp. Mam uwaznie sie obserwowac. Zbadac bete w piatek i w poniedzialek przed usg. Daje male szanse na zdrowa normalna ciaze. Odpuszczam. Wiecej nigdzie nie ide do innych lekarzy bo tylko sie utwierdzam w obawach. Dziekuje Wam za wsparcie :*
5ylwian, trzymam mocno kciuki, by jednak wszystko dobrze sie skonczylo. Cos, co sie zle zaczyna, tez moze miec swoj happy end :* Jezeli jednak to CP, wierze, ze sama szybko oczysci sie przy takich wartosciach
EDIT: dodam jeszcze, ze wierze, ze nic Ci na tym etapie nie grozi, nawet jesli to -odpukac- CP. Gdyby lekarz widzial realne ryzyko, wyslalby Cie z marszu do szpitala, wiec obserwuj sie, badaj bete, ale badz spokojna :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 10:58
5ylwian, szona lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:5ylwian, trzymam mocno kciuki, by jednak wszystko dobrze sie skonczylo. Cos, co sie zle zaczyna, tez moze miec swoj happy end :* Jezeli jednak to CP, wierze, ze sama szybko oczysci sie przy takich wartosciach
EDIT: dodam jeszcze, ze wierze, ze nic Ci na tym etapie nie grozi, nawet jesli to -odpukac- CP. Gdyby lekarz widzial realne ryzyko, wyslalby Cie z marszu do szpitala, wiec obserwuj sie, badaj bete, ale badz spokojna :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 11:02
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Arashe wrote:Agge nie ćwiczy tylko swojej cierpliwości, ale i Nasza ;P
Apropo migreny... Znowu dziś, ehhh
Współczuję migrenyArashe lubi tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Z poronieniem samoistnym jeszcze sie pogodze,bo bede z bliskimi i moge czuc sie bezpiecznie. Przeraza mnie jedynie szpital. Chyba nawet wolalabym w razie czego laparo niz leki,bo szybciej wyjde do domu. Lekarka mowila,ze po lekach to dobre 7 dni co najmniej a Ty Sasanko kiedy idziesz do lekarza lub na bete?
Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Juz po. uslyszalam to samo. Plyn w macicy+pobolewanie jednej strony daja podejrzenie cp. Mam uwaznie sie obserwowac. Zbadac bete w piatek i w poniedzialek przed usg. Daje male szanse na zdrowa normalna ciaze. Odpuszczam. Wiecej nigdzie nie ide do innych lekarzy bo tylko sie utwierdzam w obawach. Dziekuje Wam za wsparcie :*
Skarbie, życzę Ci dużo, dużo siły! Bądź dzielna.5ylwian lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny5ylwian wrote:Z poronieniem samoistnym jeszcze sie pogodze,bo bede z bliskimi i moge czuc sie bezpiecznie. Przeraza mnie jedynie szpital. Chyba nawet wolalabym w razie czego laparo niz leki,bo szybciej wyjde do domu. Lekarka mowila,ze po lekach to dobre 7 dni co najmniej a Ty Sasanko kiedy idziesz do lekarza lub na bete?
Nie mysl o szpitalu :* Za bardzo sie tym wszystkim stresujemy! Ja na bete pojde dzis poznym popoludniem lub jutro. Do lekarza jestem zapisana na sobote, no chyba ze cos bedzie sie zlego dzialo wczesniej. Poki co, nie boli, a jak boli, to troche, wiec zakladam, ze jestem bezpieczna. Spodziewalam sie wiekszego krwawienia, no ale moze nadejdzie.
Wiesz, za daleko wybiegamy w przyszlosc... Dlaczego mialybysmy same sie nie oczyscic? Organizmy sa madre, a ciaze wczesne. Poza tym, Ty nie mysl o laparo ani tabletkach, dopoki beta Ci ladnie wzrasta i jest szansa. Spojrz na Pauliske i jej piekna historie5ylwian lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agge, ef36, Magduullina, aeiouy, 5ylwian lubią tę wiadomość