Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 25 marca 2019, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka usuń spacje :) a najlepiej wybieraj ten ostatni link na zapodaj :)

    agge lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 marca 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, dziękuję 😘 właśnie mi się wyświetlil na insta niedawno ten król dżungli 😊 ja za Ciebie też trzymam kciuki!

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 marca 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Szczesliwa, oczywiscie! Przecież wiesz kochana, że to formalność :) kropka już ładnie widać i to jednego, jak chciałaś 😘
    Tak. Jest 1 :-) a serduszko- no liczę na nie. Choc wiadomo,będzie co ma być. Na to już nie mam wpływu:-) moja mama do konca wierzyła, ze jest dwójka. Dopuki jej usg nie pokazałam, to myślała, ze ja w trąbe robie :-D

    A kiedy prentalne, chyba zaraz,co?

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 25 marca 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5868fa68a41d.jpg

    Poprawiłam 😉 negatyw jeszcze co nie? Na żywo bardziej widoczna

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 14:56

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 25 marca 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape jak zwykle cudowne Twoje wytwory❤️

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 marca 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5868fa68a41d.jpg

    Poprawiłam 😉 negatyw czy już pozytyw?
    Jeszcze nie pozytyw,ale krecha ciemnieje. Powtorz jutro test. Najlepiej o tej samej porze

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 25 marca 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5868fa68a41d.jpg

    Poprawiłam 😉 negatyw jeszcze co nie? Na żywo bardziej widoczna
    Negatyw ;) ale nie wiem jak u Ciebie jest, bo ja nawet jak robię 3 razy dziennie to i tak nie ma nigdy takiego tłustego pozytywa więc ja już bym się zastanawiała ;)

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 25 marca 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była mało widoczna, dzisiaj bardziej więc już jutro chyba będzie pozytyw 😉 od wczoraj już ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 14:59

    Iseko, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka na moje oko przy tych testach do pozytywa to jeszcze trochę :) bo na nich krechy są bordowe jak owu ma przyjść

    szona lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tak. Jest 1 :-) a serduszko- no liczę na nie. Choc wiadomo,będzie co ma być. Na to już nie mam wpływu:-) moja mama do konca wierzyła, ze jest dwójka. Dopuki jej usg nie pokazałam, to myślała, ze ja w trąbe robie :-D

    A kiedy prentalne, chyba zaraz,co?

    Haha, wiesz, jest bardzo wcześnie, jeszcze mogą się pokazać dwa serduszka :) ale zostańmy przy jednym jak tak chcesz :)
    Taaak, usg w piatek rano, dzisiaj spuściłam krew na wolną jednostkę HCG i test pappa. Stres nieziemski przy tej toxo... Ale będzie dobrze!😊

    aeiouy lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dzulka na moje oko przy tych testach do pozytywa to jeszcze trochę :) bo na nich krechy są bordowe jak owu ma przyjść
    Iza ja nigdy nie miałam bordowej, a tez ich używałam :)
    Teraz z kolei mam jakieś inne owulaki i cały czas mam bladą kreskę, to może na owu będzie wyrazniejsza :D

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Haha, wiesz, jest bardzo wcześnie, jeszcze mogą się pokazać dwa serduszka :) ale zostańmy przy jednym jak tak chcesz :)
    Taaak, usg w piatek rano, dzisiaj spuściłam krew na wolną jednostkę HCG i test pappa. Stres nieziemski przy tej toxo... Ale będzie dobrze!😊
    Musi byc dobrze. A z testem pappa. Pamiętaj, to tylko statystyki. Mi z usg wyszlo ryzyko zespołu dawna 1:250.a tylko dlatego,ze wliczyli wiek,wage i byl problem z przeplywem. Inne trisomie na szczescie byly niskie. Z krwi troszke mniejsze potem wyszlo ryzyko. Ale wiedzialam,ze bedzie dobrze. Także u Ciebie wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko to u mnie najładniejsze kreski na nich wychodziły, a potem się rpzerzuciłam na allegraki, bo bym z torbami poszła i w sumie też mnie nie zawiodły nigdy :) Blada kreska w owulakach wychodzi przez cały cykl.

    Iseko lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Haha, wiesz, jest bardzo wcześnie, jeszcze mogą się pokazać dwa serduszka :) ale zostańmy przy jednym jak tak chcesz :)
    Taaak, usg w piatek rano, dzisiaj spuściłam krew na wolną jednostkę HCG i test pappa. Stres nieziemski przy tej toxo... Ale będzie dobrze!😊

    Moni będzie dobrze, ja jako ciotka forumowa nie faworyzuje żadnego dzieciaczka, ale do Twojego z racji terminów mam największy sentyment, także tu są kciuki bardzo mocno zaciśnięte.
    Nie przyjmuje żadnych złych wiadomości !!!

    Kiedy wyniki ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 15:30

    moni05 lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7673 10893

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska, cieszę się z twojego szczęścia i chętnie poczytam co u Was. Zdjęcia wesołych kropków są tu bardzo miłe widziane :) Trzymam kciuki za wizytę!!! Proszę nigdzie nie uciekać. Każda staraczka i ciężarówka jest mile widziana na tym wątku :D

    Pauliśka, przykro mi, że twoje przeczucie się sprawdziło :(

    Szczęśliwa mamusia, cudne zdjęcia. Od razu się cieplej na sercu zrobiło <3

    Izape, uwielbiam te Twoje prace!!!! :D

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape byłam u kilku lekarzy i niestety żaden się nie zainteresował moim wynikiem .. też staram się ograniczać i jeść zdrowiej a w szczególności patrzeć na to co jem .. Byłam u dietetyka ale po tej wizycie wiem że muszę sama sobie z tym poradzić bo to jaki jadłospis mi dała to mnie na takie coś nie stać.. nie zarabiam kokosow to raz a dwa mam taką pracę co ciężko nad tym zapanować żeby jeść regularnie o stałych porach i żeby o normalnej godzinie był ciepły posiłek.. mam książkę o io i jest tam sporo przepisów i muszę jakoś dać radę skoro lekarze mnie zlewają chociaż jest ciężko bo wiem że jestem w tym wszystkim sama .. mieszkam z tesciami i wracając z pracy nie chce mi się gotować dla samej siebie i często jem to co teściowa ugotuje ale niestety to jest to czego ja nie powinnam jeść.. i wiem że nikt nie zje tego co ja na diecie.. ciężko mi samej bo przez tarczyce i io ja ciągle bym spała cały dzień myślę tylko o spaniu .. jestem cały czas zmęczona i senna.. nie robiłam bo żaden lekarz nie widzi w tym problemu , badalam tylko insulinę i glukoze.

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka bardzo mi przykro ☹️😢

    Moni wyniki na pewno będą w porządku.

    Dziewczyny serdecznie Wam dziękuję 😚

    Szczesliwa_mamusia cudeńko 😍

    Izape ja już się zastanawiam jak ukryć swoje zamówienie u Ciebie przed siostrą, która właśnie uczy się na krawca 😉 masz kobieto talent!

    moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1215 1167

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka nie jesteś sama... moje przeczucie pewnie też się sprawdzi. Mam wynik 336,9. W piatek bylo 266,5. Czyli przez 3 dni ledwo o 70 wzroslo...
    17.30 lekarz i pewnie tez decyzje...

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka... 5ylwian... przykro mi strasznie, że to tak idzie. Bądzcie dzielne.

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 marca 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, wiem, że to statystyka. Ale dla mnie obowiazkowe sa te badania. Jak wyjdą kiepsko to tylko wygeneruja dodatkowy, niepotrzebny stres.

    Niecierpliwa, dziękuję, jesteś przekochana 😘 za wynikiem czeka się okolo 3 dni, sprawdze w środę wieczorem. Potrzebne sa do usg piatkowego.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego