Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIzape, tule mocno, mam nadzieje, ze humor Ci sie szybko poprawi i do zadnego szpitala nie bedziesz musiala wrocic, no chyba ze na porodowke :*
Szona, niech jajnik napiernicza i da Ci wzamian za ten bol pieeeeekna owulacje, z ktorej wyjdzie jeszcze piekniejszy bobas :*
Niecierpliwa, fuck, zeby to tak szybko spadalo, jak roslo... Wierze, ze za jakies 2 dni po becie nie bedzie sladu i zadna wartosc nie przyblokuje Ci owu :* W kwietniu testujesz w podobnym czasie, co ja, wiec dasz piekny przyklad, jak powinny wygladac idealne testy
Nikodemko, skad ja to znam. Moj tylko fit, srit i pierdzit. Dzis wroci pozno, bo ma jakas sluzbowa kolacje, wiec zamowilam sobie ogromna porcje sushi. Przynajmniej nie bede sluchac dziamania, ze pochlaniam olbrzymia ilosc syropu glukozowego razem z sosem sojowym 🍣 omnomnom
Nuska, jestes niesamowita! Poplakalam sie jak bobr! Rodzice padna ze wzruszenia. Kurcze, wybacz, ale spapuguje kiedys :*
Ania, bardzo mi przykro, ze przez te leki masz teraz tyle stresu Nie wypowiem sie, bo kompletnie sie nie znam, ale jak zwykle moge mocno przytulic :* Wierze, ze gin znajdzie dobre rozwiazanie i zadnej przerwy nie bedziesz miala!
Malgonia, Kingulla wroccieMalgonia, Niecierpliwa..., szona, Ania_85_, Iseko, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny idę zaraz do lekarza pierwszego kontatku wyludzać skierowania na badania.
Powiedzcie mi TSH, FT4, FT3 mogę robić niezależnie od dnia cyklu ?
Sasanka wychodzi na to, ze spadają mi 3 jednostki dziennie. Wcześniej były 4.
Jak spadnie do 2 jednostek dziennie to cały tydzien przede mną /
Sushi, zjadłabym
Co u Ciebie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 14:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa, nie mam pojecia, jak to jest z tymi hormonami, ja badalam wielokrotnie i to w przypadkowych dniach cyklu...
Sushi, ktore zamowilam, jednak jest obrzydliwe, bo grillowane, takie suche, fe, ale wybralam takie ze wzgledu na brak toxo przeciwcial. Juz wole wpieprzac salate
Malgoniu, polubilas, wiec jestes 😍 jak sie czujesz? -
MonikA_89! wrote:Ja bym poczekała do jutra, ale zrób jak czujesz
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nuśka91 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/415d4bcd2bcc.jpg
Wrzucam Wam co stworzyłam, żeby poinformować rodziców i teściów 😉
Pisma to ja nie mam ładnego, ale chyba się zorientują o co chodzi 😂
Piękne
Moja mama ma urodziny w maju, tata w lipcu. Rany jak mi się marzy kupienie tortu z napisem „Sto lat Babciu!/Dziadku!” Ale by mieli miny ehhh
aeiouy, Sasanka55, syllwia91, syllwia91, Iseko, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:dziewczyny idę zaraz do lekarza pierwszego kontatku wyludzać skierowania na badania.
Tak, nie ma to znaczenia. Powodzenia u lekarza. U mnie nawet endo nie daje więcej, niż TSH i FT4, a na to drugie nawet specjalnie nie patrzy...2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Niecierpliwa... wrote:dziewczyny idę zaraz do lekarza pierwszego kontatku wyludzać skierowania na badania.
Sasanka wychodzi na to, ze spadają mi 3 jednostki dziennie. Wcześniej były 4.
Jak spadnie do 2 jednostek dziennie to cały tydzien przede mną /
Sushi, zjadłabym
Co u Ciebie ?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Sasanko moje pierwsze "sushi" było z grilowanym kurczakiem... zraziłam się na dłuuuuuugie lata
A czuje się nawet ciut lepiej. Remont w chodzi w decydującą fazę.. jeszcze pewnie ze 2 miechy i pomalują ściany na całe szczęście za 3 tygodnie urlop i to głównie zajmuje moją głowę. Owulacja nadciąga, tak mi się chce bzykać, ze zgwałciłabym krzesło, a z drugiej strony waham się, czy jednak ze względu na wyjazd nie wstrzymać się ze staraniami, bo jak znam swoje szczęście to akurat teraz zaskoczy.ef36, syllwia91, Iseko, Tele...79, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Sasanko moje pierwsze "sushi" było z grilowanym kurczakiem... zraziłam się na dłuuuuuugie lata
A czuje się nawet ciut lepiej. Remont w chodzi w decydującą fazę.. jeszcze pewnie ze 2 miechy i pomalują ściany na całe szczęście za 3 tygodnie urlop i to głównie zajmuje moją głowę. Owulacja nadciąga, tak mi się chce bzykać, ze zgwałciłabym krzesło, a z drugiej strony waham się, czy jednak ze względu na wyjazd nie wstrzymać się ze staraniami, bo jak znam swoje szczęście to akurat teraz zaskoczy.
I niech zaskoczy Dziś lekarka mojej przyjaciółce powiedziała, ze nie ma przeciwwskazań do lotów samolotem w tak wczesnej ciazy - tylko wypisze lek p/zakrzepowy. Także do dzieła Może młody tez będzie chciał zwiedzić już kawałek świata
A o bromergonie tez czytałam, ze to wcale nie jest najlepsze przy staraniach. Widziałam tez różne artykuły - ale tyle osób to bierze (brałam i ja) wiec wolałam nie siać zamętu - bo chyba aż tylu lekarzy nie może być w bledzie. CHYBA.
Ania_85_, Malgonia, MonikA_89!, Angelika1313 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzape niby w maju po @ czyli końcem ale zapytam w poniedziałek tzn w sobotę mam dzwonić wieczorem żeby się umówić... Też chciałabym zostać z nim jak zajde ale mogę się wkurzac za bardzo
Nuska! Normalnie siedzę i płacze! Cudna kartka!
Dzisiaj miałam sen że rozstałam się z mężem nie wiem z jakiego powodu i jechałam autem a on szedł z wózkiem... Miał dziecko z inna.... Bo ja nie mogłam mu dać. Normalnie mam przez to ciężki dzień. A o 19 jadę na monitoring.nuśka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Sasanko moje pierwsze "sushi" było z grilowanym kurczakiem... zraziłam się na dłuuuuuugie lata
A czuje się nawet ciut lepiej. Remont w chodzi w decydującą fazę.. jeszcze pewnie ze 2 miechy i pomalują ściany na całe szczęście za 3 tygodnie urlop i to głównie zajmuje moją głowę. Owulacja nadciąga, tak mi się chce bzykać, ze zgwałciłabym krzesło, a z drugiej strony waham się, czy jednak ze względu na wyjazd nie wstrzymać się ze staraniami, bo jak znam swoje szczęście to akurat teraz zaskoczy.
Malgoniu, jak dobrze, ze jestes i to z ciut lepszym samopoczuciem :* Bardzo sie ciesze, ze jednak eMek dostal urlop i lecicie Wierze, ze u Ciebie podroz samolotem nie wyrzadzilaby zadnych szkod! :* Jesli jest jeszcze taka mozliwosc, moze sprobuj zalatwic miejsce przy wyjsciu awaryjnym, bys miala duzo miejsca na nozki :*ef36 lubi tę wiadomość
-
szona wrote:I niech zaskoczy Dziś lekarka mojej przyjaciółce powiedziała, ze nie ma przeciwwskazań do lotów samolotem w tak wczesnej ciazy - tylko wypisze lek p/zakrzepowy. Także do dzieła Może młody tez będzie chciał zwiedzić już kawałek świata
A o bromergonie tez czytałam, ze to wcale nie jest najlepsze przy staraniach. Widziałam tez różne artykuły - ale tyle osób to bierze (brałam i ja) wiec wolałam nie siać zamętu - bo chyba aż tylu lekarzy nie może być w bledzie. CHYBA.
Ja brałam teraz Dostinex (do 2 tyg po transferze, ale mam bardzo wysokie prl), dostinex jest droższy ale o niebo lepszy (w dbam o zdrowie mozna kupic za 90zl/8 tab, bierze sie jedna tabletke na tydzien)...
Po bromergonie miałam okropne bóle brzucha.Ania_85_ lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nuśka91 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/415d4bcd2bcc.jpg
Wrzucam Wam co stworzyłam, żeby poinformować rodziców i teściów 😉
Pisma to ja nie mam ładnego, ale chyba się zorientują o co chodzi 😂nuśka91 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
5ylwian wrote:Tak na 95% poczekam po prostu boje sie jakiegos krwawienia do brzucha,bo usg brzusznego nikt mi nie robil.nie chcialabym przegapic czegos powaznego
5ylwian lubi tę wiadomość
-
ef36 wrote:Ja brałam teraz Dostinex (do 2 tyg po transferze, ale mam bardzo wysokie prl), dostinex jest droższy ale o niebo lepszy (w dbam o zdrowie mozna kupic za 90zl/8 tab, bierze sie jedna tabletke na tydzien)...
Po bromergonie miałam okropne bóle brzucha.
No ja właśnie Dostinex mam, bo lekarz powiedział, że tyle dziewczyn skarżyło się na bromergon, że przestał go przepisywać. Czyli wg tego co piszesz można brać przy staraniach? Kurcze to ja już sama nie wiem. A w ulotce zupełnie coś innego. 🤔 -
syllwia91 wrote:Jak to bromergon nie jest najlepszy przy staraniach?!?!
A ja myślałam że po to go biore aby zajsc!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Pauliśka wrote:Kochana krwawienie do brzucha byłoby widać w przezpochwowym USG,także spokojnie ☺️ a masz jakieś mocne bóle brzucha?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g