Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 marca 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziekuje Dziewczyny. Ja chyba nie boje sie nawet o ciaze i latanie a bardziej o poronienie na drugim koncu swiata. Nie wszystkie polisy obejmuja takie sytuacje. No ale poszlam do pzu zrobic wywiad i powinno byc wszystko ok... wiec skoro moge zajsc to z pewnoscia sie nie uda :/
    Umowilam sie na srode do nowej lekarki. To szwagierka mohej kolezanki z pracy. Ponoc cgce sie w nieplodnosci dpecjalizowac, wiec OTO JESTEM. No zobaczymy czy cos wymysli. Poki co to zalezy mi na tym by potwierdzic lub wykluczyc owulacje, bo chcialabym wiedziec na czym stoje.
    No i tyle, czyli nic nowego.. no ale nie ma co narzekac, trzeba sie jakos ogarnac. Zobaczylam dzis kartke Nuski i zakulo mnie w serduszku, bo ludzilam sie, ze zrobie taki prezent mojej mamie na dzien matki.
    Sciskam Was wszystkie mocno. Nawet jak sie nie odzywam to czuwam tu nad Wami i czytam na biezaco. Swietnie sobie dajecie rade beze mnie ;)
    Nowa lekarka to nowe spojrzenie na problem. Może się dopatrzy czegoś, co inni pomijali i będzie wiadomo co trzeba leczyć, żeby urodzić zdrowe dziecko. Trzymam kciuki za wizytę! :* Mam nadzieję, że wyjdziesz zadowolona no i optymistycznie nastawiona :)

    szona, Sasanka55, Ochmanka, aeiouy, Agamk lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 28 marca 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b13ffa48a28a.jpg

    Siostra oddała mi swoje testy. Negatyw, ale dość obiecujący...

    agge, Sasanka55, MonikA_89!, Magduullina, Nuch, Iseko, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 28 marca 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Tyle dobrego że cytomegalie mam dodatnia!
    Na mięso uważam ale kota w domu mam hehe.
    Żeby zarazić się toxo od kota trzeba się postarać. Plus kot musi być nosicielem, a o to on się też musi postarać polując np. na zarażone ptaki. Domowy kanapowiec, jeśli nie miał wcześniej kontaktu z dziką przyrodą jest niegroźny ;)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 28 marca 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, toć na dupsko dostaniesz za te owulaki! 😋

    szona, Magduullina lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje.
    Monika a kiedy zaczynasz zastrzyki?

    Szona to jest negatyw?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Szona, toć na dupsko dostaniesz za te owulaki! 😋

    🤫😂

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mam 9dc a w prawym jajniku pęcherzyk na 19 mm. Endometrium 11 mm. Jestem w szoku ze tak szybko ale to pewnie przez letrozol.

    moni05, szona, Sasanka55, agge, nuśka91, Salome, Ania_85_, Iseko lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7071 16077

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziekuje.
    Monika a kiedy zaczynasz zastrzyki?

    Szona to jest negatyw?

    Rano clearblue pokazał mi mrugająca gebe, co oznacza wysoka płodność, ale nie owulację. Temperatura bez zmian-nisko. A moje owulaki paskowe były zawsze aż bordowe. Dlatego ten wyglada niezle, ale jeszcze owulacji nie było. I tak o.

    Małgonia, też jestem zdania, że nowe spojrzenie innego lekarza to bardzo dobry pomysł. Staram się namówić na taką zmianę przyjaciolke, ale na razie bezskutecznie :/

    Magduullina lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziekuje.
    Monika a kiedy zaczynasz zastrzyki?

    Szona to jest negatyw?
    Jutro mam wizytę i jak się okaże, że rozkręcenie @ spowodowało wchłonięcie torbieli to jutro pierwszy zastrzyk. Jeśli nadał cholerstwo będzie, to mam miesiąc przerwy :/ Dzisiaj mnie zalewa, więc mam nadzieję, że jednak się wszystko wchłonęło. O 16 mam wizytę. Normalnie nie mogę się już doczekać aż zacznę się kłóć :P Ja to jednak mam z główką coś nie halo 😂😂😂

    Malgonia, szona, Magduullina, Ochmanka, nuśka91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Jestem po wizycie. Mam 9dc a w prawym jajniku pęcherzyk na 19 mm. Endometrium 11 mm. Jestem w szoku ze tak szybko ale to pewnie przez letrozol.
    Ooo szybciutko :) Tak max za 2-3 pewnie owulka będzie :D Fajne są te stymulowane cykle, bo można mieć więcej szans na ciążę w krótszym okresie czasu :P

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Jestem po wizycie. Mam 9dc a w prawym jajniku pęcherzyk na 19 mm. Endometrium 11 mm. Jestem w szoku ze tak szybko ale to pewnie przez letrozol.
    No to pięknie zaraz będzie owulacja. A powiedz mi dr U gdzie Ci robi monitoring i ile bierze za monit? Bo zastanawiam się czy w kwietniu nie robić u niego podglądu.

    Szona to praktycznie pozytyw :p !!
    Małgonia, super że będzie nowy lekarz, naprawdę wierzę że jak się uczy to będzie chętnie się doszukiwać jakichś nieprawidłowości i doprowadzi Was do fasolki!

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, jak sytuacja??? Jesteś w szpitalu jeszcze?

    szona lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b13ffa48a28a.jpg

    Siostra oddała mi swoje testy. Negatyw, ale dość obiecujący...
    Jaki negatyw? Rety ja takie kreski to miałam tylko po ovitrelle, a bez niego to już połowę nasycenia twojej kreski traktowałam jako pozytyw 😉

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez taki pozytyw to byl ze 3 razy ;) no ale skoro mowisz, ze to jeszcze nie to, to czekamy.

    Co do nowej lrkarki to sie okaze. Niedlugo wraca dr W., ale chcialabym miec kogos kto mnie na pzu poprowadzi. Bardzo na korzysc odczulam w portfelu nieobecnosc mojego lekarza ;)

    No ja w koncu bzyknelam meza. To zawsze najprzyjemniejszy seks w miesiacu, bo ja libido mam szczytowe, a mezu jest wyposzczony (choc powiedzial, ze po tym zen szeniu koreanskim musial sie wspomagac - oby efekt sie utrzymywal).

    Monika to mega kciuki by tej lajzy juz nie bylo na jajniku. Wcale Ci sie nie dziwie, ze takie masz emocje.

    Sylwia to Twoj pierwszy cykl ze stymulacja? Mocne kciuki. Ja wierze ze stymulacja nawet u dziewczyn ktore maja owulacje moze duzo pomoc.

    MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia tak pierwszy raz w życiu :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, puścili mnie na noc do domku. W USG pęcherzyk ponad 5mm! A wczoraj zaledwie 3.7mm... jajowody niewidoczne,za macicą sucho,żadnej krwi. Generalnie wygląda to dobrze,chociaż pęcherzyk jest nieregularny więc ciężko tutaj wyrokować... Pobrali krew na badania,jutro rano mam się zgłosić i będziemy dalej myśleć. Kolejna lekarka wyklucza pozamaciczna,a raczej mówi,że na tą chwilę nie widać nic co mogłoby na nią wskazywać. No i co dalej? Mam już dość tej niepewności :/

    agge, Magduullina, Iseko, MonikA_89!, 5ylwian, eemmiilliiaa, szona, Ania_85_, moyeu lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 28 marca 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska pozostaje Ci tylko czekac. Najwazniejsze, ze to nie cp.

    Sylwia oby zatem bylo to skuteczne. Zawsze cos nowego to szansa na pozytywne zakonczenie.

    syllwia91, Magduullina lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Byłam, puścili mnie na noc do domku. W USG pęcherzyk ponad 5mm! A wczoraj zaledwie 3.7mm... jajowody niewidoczne,za macicą sucho,żadnej krwi. Generalnie wygląda to dobrze,chociaż pęcherzyk jest nieregularny więc ciężko tutaj wyrokować... Pobrali krew na badania,jutro rano mam się zgłosić i będziemy dalej myśleć. Kolejna lekarka wyklucza pozamaciczna,a raczej mówi,że na tą chwilę nie widać nic co mogłoby na nią wskazywać. No i co dalej? Mam już dość tej niepewności :/


    Weź Ty się odczep od tej cp! Nie szukaj jej na siłę! Juz dawno lekarz Ci to wykluczył! Dobrze ze Cię zbadali pobrali krew i jutro oglądaną!

    Magduullina, agge, 5ylwian lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona pieknie to tuz tuz :*
    Pauliska popatrz jak twoja ciaza walczy ! Drugi lekarz mowi ze jest ok nad czym tu sie zastanawiac? Za niedlugo zobaczysz serduszko!!!

    szona lubi tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 28 marca 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Byłam, puścili mnie na noc do domku. W USG pęcherzyk ponad 5mm! A wczoraj zaledwie 3.7mm... jajowody niewidoczne,za macicą sucho,żadnej krwi. Generalnie wygląda to dobrze,chociaż pęcherzyk jest nieregularny więc ciężko tutaj wyrokować... Pobrali krew na badania,jutro rano mam się zgłosić i będziemy dalej myśleć. Kolejna lekarka wyklucza pozamaciczna,a raczej mówi,że na tą chwilę nie widać nic co mogłoby na nią wskazywać. No i co dalej? Mam już dość tej niepewności :/
    Pauliska no to może się w końcu wszystko skończy pozytywnie :) mam nadzieję że już niedługo wszystkiego się dowiesz i będziesz się mogła uspokoić :)

    Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego