Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 01:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, mnie na kaszel bardzo pomaga kisiel i siemie lniane

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 29 marca 2019, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, co mogę to nadrobię jak wrócę z usg.
    Zgubiłam wieczorem pierścionek zaręczynowy... Palce mi schudły, zsunął się, nie wiem gdzie... Mam nadzieję, że nie do kibla. Przepłakałam do drugiej w nocy, łeb mi pęka. 😭 Oby to nie był zły znak.

    Miłego dnia Wam życzę 😘

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7517 10634

    Wysłany: 29 marca 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Wstrętny kaszel nie daje mi dziś spać...do tego przez ten wysiłek więcej leci dołem...ehhh :( że akurat teraz jakieś przeziębienie się przyplątało :( kaszel jest chyba dla mnie najgorszym objawem przeziębienia, no nic nie da się z nim zrobić...
    Dziękuję wam kochane za wsparcie,macie rację,ja po prostu potrzebuję czuć,że ktoś jest ze mną myślami chociaż! 😘 Nie oczekuję,że będziecie mówiły,będzie dobrze,będzie źle,bo nikt nie wie jak będzie. Ale ważne,że mam w was wsparcie po prostu,że jesteście tu! 😘
    Zdrówka życzę! Jeśli tak masz taką możliwość, to spędź dzisiaj dzień w łóżku. Wygrzejesz się i wygonisz choróbsko. A jak plamienie? Swoją drogą na dziwnych lekarzy trafiasz :/ Rozumiem, że w niektórych sytuacjach ciężko postawić diagnozę, ale czasami to mam wrażenie, że sama pacjentka wie więcej niż lekarz :P
    Życzę Ci szybkiego wyjaśnienia tej sytuacji, a jeśli to jednak początek poronienia, to żebyś się szybko oczyściła. Pamiętaj, że jesteśmy tu z Tobą myślami! :*

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7517 10634

    Wysłany: 29 marca 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Hej kochane, co mogę to nadrobię jak wrócę z usg.
    Zgubiłam wieczorem pierścionek zaręczynowy... Palce mi schudły, zsunął się, nie wiem gdzie... Mam nadzieję, że nie do kibla. Przepłakałam do drugiej w nocy, łeb mi pęka. 😭 Oby to nie był zły znak.

    Miłego dnia Wam życzę 😘
    ✊✊✊ Za wizytę! Niech maluszek ładnie fika i współpracuje z lekarzem 😘

    moni05, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 29 marca 2019, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Monika 😘

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 29 marca 2019, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis!

    Moni pierscionek sie znajdzie, predzej czy pozniej! Nie martw sie!;)

    Malgoniu - nowa lekarka to nowe spojrzenie na sprawe, oby Wam pomogla!

    Ja dzis tez ide podpatrzec jak tam moj pecherzyk - oby juz go nie bylo;) no i mam nadzieje, ze endo mam grubiutkie!

    moni05, Sasanka55, Malgonia, MonikA_89!, Iseko, Nuch lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 29 marca 2019, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymam kciuki za wizytę 😘 a pierścionkiem się nie martw, na pewno się znajdzie. A jak nie to chłop Ci da kolejny 😉 może nawet będą jakieś powtórne zaręczyny 😁

    moni05, Sasanka55, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Hej kochane, co mogę to nadrobię jak wrócę z usg.
    Zgubiłam wieczorem pierścionek zaręczynowy... Palce mi schudły, zsunął się, nie wiem gdzie... Mam nadzieję, że nie do kibla. Przepłakałam do drugiej w nocy, łeb mi pęka. 😭 Oby to nie był zły znak.

    Miłego dnia Wam życzę 😘

    🤛🤜 takie mocne kciuki! Pamietaj o moim motto- co sie zle zaczyna, dobrze sie konczy. Noc przeplakalas, to teraz dzien spedzisz, bedac przeszczesliwa :* Zaraz zobaczysz Dzidziulka na USG, dostaniesz sliczne fotki, a pierscionek sie znajdzie :* 💍

    moni05, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 29 marca 2019, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, jesteście niemożliwe 😁 ale hormony robią swoje, od płaczu mam takie oczy, że nie wiem co powie doktorek jak mnie zobaczy.
    Nigdy nie zgubilam pierścionka... Ale to już ten level, że nie czuję, że go mam tylko czuję jak go nie mam. 😋
    PS. Mowil, ze to nic, ze ważne co w sercu a nie na palcu, że mi kupi nowy, a ja wyłam dalej "aleeee jaaaa chceeee teeeen" 😂 także dzisiaj już lepiej psychicznie ze mna 😄

    Sasanka55, MonikA_89!, Niecierpliwa..., aeiouy, Salome, szona, Iseko, nuśka91, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13489

    Wysłany: 29 marca 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Krwawienie jest z macicy, poza macicą nie ma krwi co świadczy o tym,że nic się nie wylewa do otrzewnej. Pęcherzyk jest nieregularny i nie jest to prawidłowy obraz. To są słowa lekarki. Ja rozumiem, nadzieja nadzieją, no ale nie oszukujmy się....z tego nic nie będzie. I to nie jest moje zdanie,a zdanie lekarzy. Pęcherzyk urósł albo i nie, mógł być to błąd pomiaru, to też słowa tej lekarki. Ja sobie niczego nie wymyślam. Ona jeszcze do mnie powiedziała, żebym nie wystraszyła się dużych skrzepów,bo mogą się pojawić razem z krwią. Tu nie ma w co wierzyć po prostu... Jedynie w to,że to nie cp.

    Polubiłam niechcący. Rozumiem Twoje podejście i strach. Niestety jedyne co możesz zrobić to obserwować się i czekac :/

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 marca 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kciuki za wizyte. A co do pierscionka to zbajdzue sie na pewno. Pomodl sie do sw. Antoniego. Jesli pomogl znalezc paszport mojego emka to i z pierscionkiem sobie poradzi.

    Nuska nie Ty mi sprawilas przykrosc tylko ta sytuacja. Nieplodnosc to ciezki stan :/ zauwazylam ze dolki zdarzaja mi sie coraz czesciej i sa coraz glebsze.

    Zapomnialam w tym miesiacu o wiesiolku :/ moze to i dobry znak, ze mimo myslenoa o staraniach caly czas, jakis fragment mozgu udalo sie wylaczyc. No szkoda, ze akurat ten.

    moni05 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni czekamy na ładne foto :)
    Szona mam nadzieję, że przestałaś już robić owulaki :D
    Pauliśka, zostaje teraz tylko czekać.
    Małgonia kiedy lecicie ?

    U mnie 15 dc. Drugi dzień migającej buzki. Obudziłam się godzinę wcześniej niż normalnie, a temperatura zwariowała poszła szalona w dół, że nawet doliczając ten 0,1 stopnia to się wyłamuje w całego cyklu.

    Miałam rano robić badania od lekarza POZ ze wczoraj ale... łóżko wygrało, pojadę w poniedzialek:)

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Tez trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis!

    Moni pierscionek sie znajdzie, predzej czy pozniej! Nie martw sie!;)

    Malgoniu - nowa lekarka to nowe spojrzenie na sprawe, oby Wam pomogla!

    Ja dzis tez ide podpatrzec jak tam moj pecherzyk - oby juz go nie bylo;) no i mam nadzieje, ze endo mam grubiutkie!
    Ja tez dzisiaj lecę podejrzeć czy już jestem po, czy jeszcze przed i jakie endo mam 😉 kciuki trzymam

    Niecierpliwa..., Iseko, aeiouy lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13489

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem mistrzynią świata! Obudziłam się, zmierzyłam temperaturę, zaczęłam się ubierać do pracy... a później zorientowałam się, że robię to wszystko o godzinę za wcześnie 🤦‍♀️ No i tak - zawsze mierzę o 7, dziś zmierzyłam o 6 - było 36,25. To ile wpisać, co dodać, gdzie odjąć? 🤷‍♀️

    Nuśka, bardzo mądrze piszesz :) a pomysł z kolorem tortu w środku jest mega!

    Moni, to żaden zły znak. Kumpela zgubiła pierscionek zaręczynowy niewiele przed slubem - slub był, malzenstwo wspaniałe i dwójka maluchów na pokładzie :)

    Trzymam kciuki za Wasze wizyty i wyniki dziś. Te piątki od jakiegoś czasu przynoszą nam mnóstwo wiadomości...

    nuśka91 lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • PerAsperaAdAstra Przyjaciółka
    Postów: 115 106

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj jest mój 30dc a cykle mam 28 dniowe. Nigdy nie dłuższe a wręcz przeciwnie. Skracają mi się. W 13dc była owu potwierdzona monitoringiem. W 14 dpo robiłam beta hcg wynik < 1.20 po 48h powtórzyłam wynik taki sam wiec ciąży brak...ale @nie przychodzi i się nie zapowiada żeby miała przyjść. Co myślicie ?

    iv09cwa1nva1bzbg.png

    8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

    85dq0cl.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jeszcze 3 tygodnie..

    Szona trzeba dodać 0,1.
    Swoja drogą to znów będzie cyrk z temperaturami po zmianie czasu.

    Iseko, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Pauliska kurcze no strasznie mi przykro że musisz przechodzić przez to wszystko. Mnie dobija ta niepewność co to z tego wyjdzie więc nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak Ty się musisz czuć.. Przytulam mocno :*

    Szona ja bym wpisała 36,35 - ale ja temperaturę mierze tylko co któryś cykl więc może poczekaj na bardziej doświadczone dziewczyny😉

    PerAspera no skoro beta negatywna 16dpo to pozostaje tylko czekać na @...

    Nuska ta kartka cudowna, ja też już rozkminiam w jaki sposób by było fajnie poinformować rodzinkę chociaż póki co nie mam o czym😂😂

    Moni ja kiedyś zgubiłam srebrna obrączkę - kupiliśmy sobie na 5 rocznicę zwiazku😜 obrączkę dostałam nowa, a 5 lat później kupiliśmy złote ;) więc żaden zły znak, chociaż rozumiem Ciedoskonale, bo wtedy też tak rozpaczalam :)

    Dzulka trzymam kciuki za wizytę :*

    Malgonia super że wróciłaś i że lecicie na wycieczkę - odpocznij, a jak wrócisz wypoczeta to moze się okaze ze juz jesteś w ciąży 😁😁

    5ylwian a jak u Ciebie? :*

    Sasanko jak się czujesz? :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 08:35

    Malgonia, 5ylwian, moni05 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie bo mi spokoju nie daje, a mogłam przeoczyć. Tylko nie jestem pewna czy dobrze przyporządkuję zwierzę.. Nikdemko, czy znalazł się Twój kotek?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3894 6517

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam dziewczyny kciuki za wizyty.
    Niestety nie odniosę sie do wczorajszych tematów i wydarzeń, bo nie jestem w stanie nadrobić 🙁
    Wczoraj moja koleżanka urodziła trzeciego synka 🙁 bardzo sie cieszę z jej szczęścia, ale nie wiem czy wytrzymam spotkanie, gdy mnie zaprosi do siebie...
    Moni, mam nadzieję że pierścionek sie znajdzie. Ja raz upuscilam swój do szufladki ze skarpetkami. Maz chciał mnie zamordowac. Powiedział że prędzej wybaczy mi zagubienie obrączki 😝

    Dziewczyny czy po gastroskopii moze mnie modlić do tej pory? W nocy z poniedziałku na wtorek obudziłam sie z takim szarpaniem... No i w ogóle muli w różnych randomowych częściach dniach mnie mdli i w sumie nie wiem co myśleć.

    5ylwian, Puśliska, jak się czujecie?

    5ylwian lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13489

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A słuchajcie bo mi spokoju nie daje, a mogłam przeoczyć. Tylko nie jestem pewna czy dobrze przyporządkuję zwierzę.. Nikdemko, czy znalazł się Twój kotek?

    Znalazł się!

    Sasanka55, Malgonia, Magduullina, 5ylwian lubią tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego