Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Dobra dziewczyny,ja już wszystko wiem,wczesne poronienie, beta w poniedziałek 696 a dziś już tylko 475, czyli spada. Endo malutkie, pęcherzyk też więc powinno samo się oczyścić. Pozamaciczna wykluczona całkowicie z związku z dużym spadkiem bety. Póki co tylko plamienie mam,ale brzuch boli tak typowo na @ więc rozkręci się pewnie niebawem. Kolejna kontrola w niedzielę na oddziale,ale lekarka mówi,że tu raczej nic nie będzie trzeba czyścić, bo po porodzie mam już "rozruszaną" szyjkę i nawet większy pęcherzyk spokojnie by wyleciał. Czuję smutek i ulgę zarazem. W końcu się musi udać ☺️ a teraz z dobrych wiadomości,dostałam nową pracę i zaczynam w przyszłym tygodniu :)
    Pauliśka tak mi przykro :( o ile wiedzialam,ze u mnie nie ma szans,o tyle u Ciebie wierzylam,ze bedzie dobrze...

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Ja wlasnie wychodze z alabu.mma nadzieje,ze spadla beta.dzisiaj sie rozkrecilo. Brzuch boli jak przy mocnej @,leci duzo,skrzepy tez i plecy bola.i nawet biegunke mam. Ale to akurat przy takich mocnych malpach u mnie normalne,wiec jestem dobrej mysli. W koncu jajnik nie boli tylko podbrzusze cale. Ale torbe mam w razie czego spakowana. Maz ma urodziny w niedziele. Cieszylam sie,ze dam Mu usg z serduszkiem... teraz pozostalo mi miec nadzieje,ze chociaz w ten dzien z Nim a nie w szpitalu :(
    Kochana na przyszłe urodziny Wasza dzidzia daMu całusa :*
    Trzymaj się ❤️

    5ylwian, Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Dobra dziewczyny,ja już wszystko wiem,wczesne poronienie, beta w poniedziałek 696 a dziś już tylko 475, czyli spada. Endo malutkie, pęcherzyk też więc powinno samo się oczyścić. Pozamaciczna wykluczona całkowicie z związku z dużym spadkiem bety. Póki co tylko plamienie mam,ale brzuch boli tak typowo na @ więc rozkręci się pewnie niebawem. Kolejna kontrola w niedzielę na oddziale,ale lekarka mówi,że tu raczej nic nie będzie trzeba czyścić, bo po porodzie mam już "rozruszaną" szyjkę i nawet większy pęcherzyk spokojnie by wyleciał. Czuję smutek i ulgę zarazem. W końcu się musi udać ☺️ a teraz z dobrych wiadomości,dostałam nową pracę i zaczynam w przyszłym tygodniu :)

    Tulę kochana :*

    Gratuluję nowej pracy :)

    Mila. lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, wspolczuje... Piekny kwiecien przed nami

    Moni, czy Ty juz po wizycie jestes? Odeeeeezwij sie, prosze.

    Magduullina, wez Ty nie szalej ze sprzataniem, tylko lez i sie kuruj :)

    Magduullina, moni05 lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Iseko, teraz nie masz o czym informowac, ale za chwile bedziesz szykowac rownie piekne kartki, co Nuska :) No przeciez to wiesz :* Dziekuje, ze pytasz o mnie, czuje sie ok, pobolewaja sutki, jajniki, czasem mdli, ale mysle, ze to wszystko jest w granicach normy. Dzis beta, jutro lekarz, zobaczymy :) A jak Twoje samopoczucie?
    Jeśli wszystko w normie to dobrze, przetrwasz nasza siłaczko💪😘
    A u mnie już lepiej, dziękuję :) wczoraj byłam u gina i prawdopodobnie owu w weekend, pęcherzyk 16mm, endo 12mm więc jest ok :) z M też się pogodzilismy chociaż niesmak pozostał ;)

    Aaaaa właśnie!
    Widziałam wczoraj pierwszego bociana! Powiedziałam żeby przyprowadzil kolegów i odwiedził wszystkie staraczki 😁

    Sasanka55, aeiouy, Magduullina, nuśka91, Malinaa90, MonikA_89!, Malgonia lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, przykro mi..

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 808 1729

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska - przykro mi bardzo :( oby wszystko oczyscilo sie szybko i bezproblemowo!

    Iseko - zazdraszczam endometrium. Co robisz, ze masz takie fajne?

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam,że dzięki temu,że intuicyjnie wiedziałam,że nic z tego nie będzie, to jakoś mi lżej na sercu... Bo tego się spodziewałam po prostu... Natura zadziałała,widocznie dzieciątko miało być chore czy coś... No nic nie poradzimy, w końcu musi się przecież udać ☺️ ciekawe tylko kiedy lekarz pozwoli na starania...lepiej pewnie odczekać jedną @? Czy od razu po poronieniu działać można?

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Pauliska, wspolczuje... Piekny kwiecien przed nami

    Moni, czy Ty juz po wizycie jestes? Odeeeeezwij sie, prosze.

    Magduullina, wez Ty nie szalej ze sprzataniem, tylko lez i sie kuruj :)
    Heh no kochanie ja jestem typem czlowieka ktory na kuperku nie usiedzi juz mi lepiej :) musze odreagowac :)
    Iseko ja tez juz wypatruje bockow ale cos mnie omijaja szerokim lukiem :)
    Ps ale zaczynamy wyciszanie zlych emocji , nerwowosci ... Musze sie uspokoic i smiac sie wkoncu wiosna przyszla :) ide ide bo sie mi tel przyklei do rak zaraz :) wlaczam mendoze i ukladam ciuchy :* milego dnia :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 11:04

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3913 6578

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puśliska, przykro mi. Mam nadzieję ze szybko dostaniesz zielone światło.
    Fajnie ze masz nową pracę 😊

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:03

    ef36, Iseko, aeiouy, Sasanka55, Magduullina, szona, 5ylwian, MonikA_89!, Malgonia, nuśka91, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Pauliska - przykro mi bardzo :( oby wszystko oczyscilo sie szybko i bezproblemowo!

    Iseko - zazdraszczam endometrium. Co robisz, ze masz takie fajne?

    No właśnie nic szczególnego, zawsze takie miałam ale ja zawsze jadłam dużo migdałów, morele do musli dodaje, dużo jajekz a ostatnio ryby też sporo jadłam. Za to później bardzo boleśnie się tego endometrium pozbywam :(

    aeiouy lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska- przykro mi. Ale gratuluje nowej pracy. Jak tak wczesne poronienie,to mysle,ze dosc szybko dostaniecie zielone swiatło.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a męczyć lekarza o jakieś badania dodatkowe?

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:31

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim Pauliśka... Jest mi przykro. :( trzymam kciuki za jak najlepsze rozwiazanie dla Was...

    Ja już po wizycie. Zdjęcia nie mam, nie wzięłam z emocji :( zorientowałam się w domu. Mam tylko opis. Wszystko genetycznie wygląda dobrze. Dzidzia ma 6.32 cm, serduszko 149, przezierność ok. Sprawa z toxoplazmozą nabrała innego obrotu. Spojrzał na moje wyniki toxo, zestawił ze sobą dwa różniące się 4 dniami i IgG trzyma ten sam poziom. I że nonsens, bo przy wynikach jak moje zalecenie jest żeby zbadac to wszystko jeszcze raz po 4 tygodniach (szpital zakaźny wyznaczył mi wizytę i badania na 23tc...) i dopiero jak wartość się zmienia to wdraża się rovamycine. Uspokoił mnie, że zarażenie dziecka to bardzo rzadka sprawa, wręcz w moim przypadku niemalże niemożliwa. :) ulżyło mi. Pobrałam dziś krew na IgG i IgM plus awidność, no i we wtorek jak bede u genetyka to mam podejsc z tymi wynikami do niego... ;) być może biorę antybiotyki na darmo, bo hormony ciążowe zaburzają czasem wyniki, produkują się niepotrzebne przeciwciała i być może na darmo łykam antybiotyki. Zaciekawiło mnie to... Nie wiem, co myśleć.

    Aaa... Na 80% na córkę to nie wygląda. :)

    ef36, Sasanka55, Nuch, Niecierpliwa..., Szczesliwa_mamusia, Magduullina, szona, 5ylwian, aeiouy, buba123, agge, OO83, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, Ania_85_, moyeu, Angelika1313, Ochmanka, makowa, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Dziewczyny a męczyć lekarza o jakieś badania dodatkowe?
    A jakie badania chcesz robić? Które to Twoje poronienie?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, wieeeeeeeeeelkie uf <3 Mam nadzieje, ze sprawa z toxo sie wyjasni i odstawia Ci antybiotyki :) Szkoda, ze nie masz zdjecia, ale najwazniejsze, ze wszystko jest w porzadku, a Twojego Lobuziaka sobie zwizualizujemy. Tak sie ciesze!

    Mnie udalo sie namowic meza na wczesniejsze wyjscie z pracy, wiec niedlugo bedzie, pojedziemy na badania i pozniej jakas randke :) Mam ochote na wesole miasteczko, bo akurat rozstawilo sie niedaleko

    moni05, Magduullina, szona, aeiouy, agge, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Moni, wieeeeeeeeeelkie uf <3 Mam nadzieje, ze sprawa z toxo sie wyjasni i odstawia Ci antybiotyki :) Szkoda, ze nie masz zdjecia, ale najwazniejsze, ze wszystko jest w porzadku, a Twojego Lobuziaka sobie zwizualizujemy. Tak sie ciesze!

    Mnie udalo sie namowic meza na wczesniejsze wyjscie z pracy, wiec niedlugo bedzie, pojedziemy na badania i pozniej jakas randke :) Mam ochote na wesole miasteczko, bo akurat rozstawilo sie niedaleko

    Za tydzień idę do mojego lekarza prywatnie, więc zdjęcie wrzucę 😘

    O nie... Karuzele... 😨

    Sasanka55, Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Za tydzień idę do mojego lekarza prywatnie, więc zdjęcie wrzucę 😘

    O nie... Karuzele... 😨

    Czekamy w takim razie na portret :) 👶
    Nie, nie :D nic co sie kreci :D Karuzele niet

    moni05 lubi tę wiadomość

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego