Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱
Odpowiedz

💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱

Oceń ten wątek:
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa trzymam kciuki za testowanie i mam nadzieję zobaczyć tu zaraz dwie tłuste krechy!

Loraa, Motylek93 lubią tę wiadomość

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
    16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
    24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178

preg.png
  • staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, chwilę mnie nie było choć Was podczytywałam. Jednego dnia już chciałam Nitce gratulować a potem zaglądam i niestety :( Przykro mi ale wierzę, że niedługo się doczekasz <3

Liora - czasami potrzeba tak być tylko ze sobą, mam nadzieję, ze niedługo odnajdziesz wewnętrzny spokój.

Loraa oczywiście wielkie ✊🏻✊🏻✊🏻

A u mnie? Byliśmy na wyjeździe i to było cudowne <3 Świetnie spędzony czas rodzinnie, rzadko kiedy mamy tyle czasu żeby spędzić razem. Trochę się obawiałam się, że pierwszy zagraniczny wyjazd z synem będzie trudny ale bardzo się z mężem zaskoczyliśmy - syn bardzo dojrzały i był cudowny <3 w samolocie zaciekawiony, na miejscu również bardzo pozytywnie.

Ale poza tym słabo. Pisałam Wam o szalonym pomyśle studiów... No nie dostałam się. Ale wiecie ile mi zabrakło? 1 punktu procentowego z matury... A de facto w sumie 0,5 pkt% (no ale na maturze połówek nie ma ;) - więc musiałabym mieć o 1 pkt% więcej). Więc tym bardziej żal bo jednak kandydatów było ponad 1600 i chyba wolałabym już być daleko. Chyba czuję się jak na 4tym miejscu w konkursie 🤦‍♀️ Nie wiem czy nie żałuję, że nie zrekrutowałam się na ten drugi kierunek... tam bym się dostała z palcem w ....
    A miałam też już takie przemyślenia, że jak zacznę te studia to pewnie temat starań się zamknie - nie wiem czy tego trochę nie chciałam. Raz bardzo chcę mieć drugie dziecko, a zaraz czuję, że nie powinnam. Że boję się. I te starania... Gdyby udało się wtedy, kiedy zaczęłam chcieć to dziecko byłoby już na świecie... A tak...? Dziś mam chyba 17 dc, dni płodne jeśli były to na wyjeździe ale przyznam Wam się szczerze, że ponieważ byliśmy z synem w pokoju no to ja jakoś do starań nie miałam weny - nasze dziecko chodzi bardzo późno spać i to nie ułatwia.
    Poza tym nawet nie wiem czy ta owulacja była, wczoraj po powrocie (16 dc) zrobiłam owulaka ale kreseczka mega cieniutka, dziś tak samo. Więc w sumie nie wiem czy to już po, czy w ogóle nie było. A może i nie było bo dieta na wyjeździe była dramatyczna - mega smaczna ale no nie żałowałam sobie 🤭 Byłam pewna, że przytyłam ale jakimś cudem na szczęście nie - może dlatego, że jednak trochę ruchu też było.
    W każdym razie plan jest taki, że czekam teraz na "naturalny" okres (pierwszy cykl bez duphastonu więc ciekawe ile będę czekać...), na początku cyklu robię hormony no a potem wizyta u gina.

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani, Powodzenia dziś! Niech pobiorą piękne komórki!

Staram się, przykro mi bardzo 🫂 Najgorzej kiedy braknie tak niewiele 😞 A nie ma szans jeszcze na rekrutację uzupełniającą? Choć ten rok podobny
    O jest ciężki po jest o 65 tys. absolwentów więcej.

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani 🤞🏻🤞🏻

Staram się, przykro mi bardzo, że się nie udało :( byłam pod ogromnym wrażeniem Twojego pomysłu i odwagi! Ale nie podlamuj się, może są jeszcze jakieś opcje? Czy ewentualnie mogłabyś spróbować za rok czy czas jest barierą?

Loraa, jak testowanie? Trzymam cały czas kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5)

15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu
    16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
    24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178

preg.png
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani powodzenia! Dawaj znać po ;)

Liora skup się na sobie, korzystaj z lata, nie daj pracy wejść ci na głowę (wiem że łatwiej mówić niż zrobić ) a nowa ścieżka powinna przyjść do Ciebie z czasem. Spokój jest potrzebny 🫶

Loraa a dzisiaj testowałaś? ☺️

Aagaa no to dobrze że przerwa wam służy i jest nowy plan. Nigdy nie wiadomo jak długa przed nami droga ale trzeba się zatrzymać i odpocząć.

Staram_się kurczę 0,5 % to na prawdę boli.. niestety ten rok pod względem progów jest masakryczny. Ale może jeszcze ktoś nie doniesie dokumentów we sierpniu albo nie przyjdzie w październiku? Nic nie stracisz dzwoniąc do dziekanatu i pytając 😉
    Dlaczego czujesz że nie powinnaś mieć drugiego dziecka?

Rafiki zagłosowane! Jak Twoje wyniki cytokin ?

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH 0,9
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, testowałam i jest biel, także morale mocno opadły. Ja wiem, że jest 4 dpt, no ale była to blastocysta ekspandowana, z nacięciem otoczki. Jutro będzie decydujący dzień

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa a kiedy masz zrobić betę?

Dzięki za wsparcie ale nie - tutaj szans już nie ma. Zakończyła się pierwsza tura na uczelni ale ona miała jakby 3 "terminy" składania dokumentów, właśnie żeby po drodze eliminować tych, co nie złożą dokumentów. Liczyłam jeszcze na to, że może coś odrobinę się w tej ostatniej przesunie bo terminy były ułożone tak, że na uczelni bardziej pożądanej wyniki rekrutacji były już po pierwszym składaniu dokumentów tutaj więc myślałam, że może jak ktoś dostał się tutaj i złożył ale potem dostanie się na tą "lepszą" to tutaj zrezygnuje - no ale to się nie wydarzyło.
    Niestety wybrałam sobie pechowy rocznik - są podane progi z trzech ostatnich lat to tam w każdym z nich miałabym co najmniej 10 pkt zapas🤦‍♀️ No a tutaj jest jak jest. Do większego rocznika wg mnie nałożyło się jeszcze to, że matura musiała być łatwiejsza bo średnie wyniki też są wyższe aniżeli poprzednie lata.
    Uczelnia ma jeszcze rekrutację uzupełniającą ale ten kierunek nigdy nie brał w niej udziału bo listy wypełnione na początku więc teraz też tak będzie. Pytacie o kolejny rok... Za rok lepiej nie będzie bo maturzystów ma być jeszcze więcej 🤦‍♀️ Ostatnie lata to było około 250 tys., w tym roku 320 tys. a za rok 380 tys. 🤦‍♀️ Także ten :D
    No ale dobra - dla mnie to miało być trochę spełnienie marzeń ale mimo wszystko nie był to "mus". Współczuję natomiast tym rocznikom - bo przez to, że akurat w nich się znaleźli to mają o wiele trudniej.

Lisik chciałabym mieć drugie dziecko ale mam też ogromny strach. Przede wszystkim ze względu na swoją historię onkologiczną - o raku dowiedziałam się jak mój synek był malutki i podświadomie bardzo boję się powtórki. Nakładają się na to myśli, że co jeśli to ciąża jest takim "triggerem" mojego raka? Pamiętam jak w noc po operacji myślałam tylko o rodzinie i o synu i cały czas sobie powtarzałam "być jak najdłużej z nim" - więc jak wróciło pragnienie drugiego dziecka to czasami mam "wyrzuty sumienia", że chciałabym czegoś więcej, że nie zadowoliłam się tym, że syn chociaż będzie mnie pamiętał...
    A druga rzecz to też czasem mam myśli, że choć i mojemu synowi bardzo by się przydało rodzeństwo (choć nie wiem czy to już nie za duża różnica wieku...) to jednocześnie mam obawy jakby to było bo syn jest w spektrum autyzmu. Wysokofunkcjonujący (używając dawnej "klasyfikacji") ale jednak ma cechy spektrum - szczególnie w obszarze społecznym, co również wymaga dużych nakładów pracy i czasem boję się czy w przypadku jeśli drugie dziecko by się pojawiło to czy syn na tym nie straci. Rozum mi mówi, że wręcz powinien zyskać - szczególnie, że właśnie on ma największe problemy z funkcjonowaniem z innymi dziećmi no ale myśli pojawiają się bardzo różne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 10:04

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

• amani_96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik rozumiem, ale wiesz zawsze to już coś niż nic. Oczywiście rozumiem też, że tej siły zaczyna brakować, jednak pamiętaj, że po chwili słabości przychodzi kopniecie do działania dalej. Myślę że te 2/3 msc to dobry i optymalny czas.. w tym czasie zmiana lekarza i dodatkowe badania to już kolejny krok naprzód ✊🏻

Loraa a próbowałaś z akademią płodności ich diety ?

Lioraa spokój jest bardzo ważny jak już wiele osób wspomniało ❤️ dbaj o zdrowie psychiczne i odpocznij ❤️

Melduję się jeszcze z sali pozabiegowej, już po wizycie lekarza, czekam jeszcze godzinkę na wyjście do domu. Czuję się okej, jedynie ból jak na okres, ale to normalne.. no ale co najważniejsze.. pobrali 20 🥚🥹 nie wiem czy powinnam się cieszyć czy martwić bo znając wiele przypadków równie dobrze może nie być nic z tego.. oczywiście jestem dobrej myśli. Jutro dostanę pierwszy telefon z kliniki i zobaczymy co powiedzą.. 🥹
    Do samej punkcji twardo, zero stresu, wszystko git ale na sali już mnie tak złapał stres, że nie byłam w stanie wydusić słowa a po przebudzeniu poryczałam się jak bóbr 😅 wrażliwe stworzenie ze mnie to i wszystko musiało w końcu ujść 🥹
    Opieka, lekarze, personel - top top top 🤌🏻

Lisik, clara lubią tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

I IVF ICSI 2026
    19.07. - 💉 start stymulacji
    23.07 - pierwszy podgląd🥚 - wszytko ok
    27.07 - drugi podgląd - mamy 13 🥚
    31.07 - punkcja - pobrano aż 20 🥚✊🏻

Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem 💉
    🙏🙏🙏
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki oczywiście zagłosowałam, link działa ☺️

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

I IVF ICSI 2026

🙏🙏🙏
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, biel 4dpt jeszcze nic nie znaczy, ale rozumiem, że jesteś zawiedziona.. Kciuków nie puszczam 🍀🍀🍀 kiedy planujesz zbadać betę?

Amani, piękny wynik! Kurczę! 20 komórek, zrobiłaś świetną robotę ❤️ teraz trzymamy kciuki za zapłodnienie i późniejsze podziały. Niech z tego będą piękne zdrowe zarodki 🤞🍀
    zapładniają Wam wszystkie komórki?

Staram_sie, przykro mi, że Twój plan na studia był tak bliski zrealizowania się i jednak się nie udało 😔 mam nadzieję, że najbliższy czas rozwieje Twoje wszelkie wątpliwości, w jakąkolwiek stronę byłoby nie poszły ☺️ nie wiedziałam, że masz taką trudną historię onkologiczną za sobą.. mogę zapytać skąd przypuszczenia, że ciąża może być triggerem dla nowotworu? Rozmawiałaś o tym z lekarzem?

Lisiku, dziękuję, że pytasz 🥰
    Ja tych wyników cytokin nie rozumiem i oczywiście konsultowałam się z AI, która twierdzi, że moje cytokiny prozapalne są raczej w normach, ale te, które mają za zadanie ochronę i tolerancję zarodka i wczesnej ciąży są za niskie, poniżej norm. Zobaczymy co na to lekarze - u mnie chyba trzeba wziąć pod uwagę dodatkowo całą historię starań, więc na razie dalej wiem, że nic nie wiem 🙃

amani_96 lubi tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro planuje betę przy okazji proga dla kliniki.

Update, na teście z action, tym czulszym z drugiego moczu jest dalej cień kuzyna cienia.

clara, amani_96 lubią tę wiadomość

10.2024

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki mogę teraz coś źle napisać, ale mówił że 10 zapłodnią na pewno, lekarz po zabiegu też mówił o zapładnianiu, ale jak na śpiącą królewnę przystało - nie zapamiętałam, jutro zapytam przez telefon dokładnie.
    Dziękuję 🥹❤️ jednak dobra kurka ze mnie 😂

Loraa nie puszczam kciuków, czekam na dalszy up date 🥹✊🏻🍀

Staram_się bardzo współczuje takiej historii, ale i daje ukłon w twoją stronę, że pokonałaś dziada ✊🏻 jesteś już w kręgu ,,bezpiecznym” ?
    Co do dzieci w spektrum to na dwoje babka wróżyła. Moi znajomi mają starszego synka, już 7 latek ma i młodsza córeczkę 5 lat, i szczerze ? Też się wiele obawiali a tak na prawdę są na prawdę wspaniałym rodzeństwem. Oczywiście każdy ma swój charakter i broni swojej przestrzeni ale co nie zmienia faktu, że wszystko może się samo pomyślnie ułożyć. Inni znajomi mają podobną sytuację.. myślę że więcej scenariuszy my sami tworzymy nakręcając się przez to co zasłyszymy na około a jak wiadomo no jednak rzeczywistość sama później weryfikuje. Oczywiście nie mam tutaj zamiaru nikomu na siłę coś sugerować czy narzucać, po prostu dałam przykład że może być też dobrze ☺️

Rafiki lubi tę wiadomość

o każdy cykl za długo...
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

I IVF ICSI 2026

🙏🙏🙏
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z doskoku, później się odniosę.
    Nitka, w głowie siedzi mi te kimchi. Jak je robisz?

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa a jaki test rano robiłaś?

Rafiki - teoretycznie ciąża ma wpływ na wszystkie nowotwory hormonozależne - mój taki nie był więc oczywistego wpływu nie ma. Ale nie ma również poznanej i zidentyfikowanej przyczyny, że w wieku 31 lat miałam guza wielkości 7 cm i to rak, który był charakterystyczny przede wszystkim dla panów w słusznym wieku (choć teraz to ulega dużej zmianie i diagnoz w młodym wieku jest coraz więcej). Ogólnie to ja w głębi duszy czuję, że choć sam rak nie wziął się z ciąży to jego szybszy wzrost już tak - moja teoria mówi, że przed ciążą miałam już guza ale sam czas ciąży spowodował, że on dużo szybciej rósł. Z jednej strony może i dobrze - bo dzięki temu zaczęło mnie boleć i w ogóle zostałam zdiagnozowana - jeszcze na etapie bez przerzutów (pomimo, że właśnie sama wielkość guza była już konkretna). Tego typu guzy dużo częściej wykrywane są na etapie już rozsiania bo wcześniej właśnie nie dają objawów. A mój dał - i tak trochę podświadomie wiążę to z ciążą.

Amani_96 - nie mam jeszcze tych teoretycznych 5 lat bezpiecznych i mam przekonanie, że nigdy nie będę już w bezpiecznym czasie - już zbyt dużo widziałam nawrotów nawet po 6-7 latach :( Od operacji minęło trochę ponad 4 lata a od zakończenia chemii jeszcze trochę do 4 lat brakuje.
    Jeśli chodzi o syna to mam poczucie, że więcej korzyści byłoby gdyby to rodzeństwo było aniżeli go nie ma - choć oczywiście zdaję sobie sprawę, że byłoby o wiele trudniej. Ale wydaje mi się, że syn tak ogólnie do życia byłby bardziej przygotowany. Tylko że teraz byłaby już duża różnica - mój syna ma już 5 lat. Więc nawet jakbym w tą ciążę zaszła no to różnica byłaby minimum 6 lat. No ale to tylko gdybanie - równie dobrze moja chemioterapia mogła spowodować, że jestem już bezpłodna. Może tak ma po prostu być.

• Lisik Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa nie puszczam kciuków 🤞

Rafiki ja się też na cytokinach nie znam ale mieliśmy taką specjalistkę Julia24 może tu kiedyś zajrzy i poradzi. 😉 teraz jest zajęta nowo narodzonym synkiem

Staram_się to są ciężkie tematy. I nie mam tu dla ciebie żadnych rad tylko powiem że rozumiem. Że boisz się że gdy ciało produkuje hormony wzrostu dla dziecka to inne rzeczy też rosną i że mówisz sobie że powinnaś być szczęśliwa z jednym dzieckiem ale serce chce więcej 😢

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH 0,9
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto prowadzi sierpień?

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Loraa nie puszczam kciuków 🤞

Rafiki ja się też na cytokinach nie znam ale mieliśmy taką specjalistkę Julia24 może tu kiedyś zajrzy i poradzi. 😉 teraz jest zajęta nowo narodzonym synkiem

Staram_się to są ciężkie tematy. I nie mam tu dla ciebie żadnych rad tylko powiem że rozumiem. Że boisz się że gdy ciało produkuje hormony wzrostu dla dziecka to inne rzeczy też rosną i że mówisz sobie że powinnaś być szczęśliwa z jednym dzieckiem ale serce chce więcej 😢

Loraa, ja 4dpt miałam biel, a wieczorem już coś było widać pp oglądaniu testu pod każdym mozliwym kątem...
    Staram_się - miałam podobnie po malej, jak on się urodził, to długo miałam takie poczucie, że powinnam być szczęśliwa że po tym wszystkich go mam, ale to tak działa. . Rozum swoje, a serce i emocje swoje...
    Ja dalej biję się z moimi emocjami 🫣

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

age.png
    age.png
    _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.22 🌈
    _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    05.06.2026 - 4080g, 58cm Nunusia 🩵

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik dokładnie właśnie nie mogę pozbyć się myśli, że jednak ciąża miała jakiś wpływ na rozwój raka - to w końcu są tak niezbadane i niepoznane aspekty, że nikt tak naprawdę tego nie wie. Może i wpłynęła pozytywnie - w sensie, że dzięki temu szybciej się o nim dowiedziałam ale kto to wie 🤷‍♀️

Krysia no właśnie, rozum swoje, serce swoje - i o ile przez 2-3 lata po zachorowaniu bardziej skupiałam się na tym co mam to potem doszło znowu pragnienie drugiego dziecka. I te emocje wzięły górę, trochę odsunęły strach i wyrzuty sumienia - ale im dłużej się nie udawało zajść tym ten mętlik pojawia się częściej i jest coraz bardziej zagmatwany. Jejku, a Twój Nunuś już ma ponad miesiąc 🥰

Zielone.Słońce sierpień ma prowadzić Rafiki

• Rafiki Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Przesyłam wyniki głosowania. Mam nadzieję, że wszystkie chętne osoby zdążyły wziąć udział w ankiecie :) Wygrał tytuł:

Sierpniowa gwiazdko z nieba 🌟 Ty wiesz czego mi potrzeba 👶

d510b00578450.jpghttps://zapodaj.net/plik-iLbGIIe6oc

Loraa, clara, Biochemiczka, amani_96, Lisik, Motylek93 lubią tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus

12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram_sie, dziękuję za wyjaśnienie. Twoja teoria ma sens i rozumiem Twoje obawy.. bardzo mi przykro. Tutaj nie ma dobrej rady, ani oczywistych odpowiedzi.

Lisik, dzięki! Jeśli Julia24 się tu u nas pojawi to chętnie podeślę wyniki ;)

Amani, czekamy na update jutro 🤞

Loraa cały czas kciuki, może na tym kolejnym teście przebijał się już Kropek 🍀 ja w 4DPT nigdy nie testowałam, bo zwyczajnie się bałam

12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
‹‹ 20 21 22 23 24
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ