Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱
Odpowiedz

💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani, my mieliśmy przy obu transferach EmbryoGlue w ramach programu, nie musieliśmy nic dopłacać 🙂

Edit, doczytałam, że podchodzicie do ivf w DE, mój błąd 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 09:56

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤

preg.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Amani, my mieliśmy przy obu transferach EmbryoGlue w ramach programu, nie musieliśmy nic dopłacać 🙂

Edit, doczytałam, że podchodzicie do ivf w DE, mój błąd 🙈

Taaaaak, w Niemczech.. bardzo dużo rzeczy dodatkowych wspomagających niestety albo stety, ale muszę płacić z własnej kieszeni i kasa chorych mi tego nie zwróci 🤷🏼‍♀️ Ale już po takim czasie.. jestem w stanie na prawdę zapłacić

o każdy cykl za długo...
    obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
    AMH 3,5

Ona 96 r. 👱🏼‍♀️
    On 94 r. 👨🏻

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

I IVF ICSI 2026
    19.07. - 💉 start stymulacji
    23.07 - pierwszy podgląd🥚 - wszytko ok
    27.07 - drugi podgląd - mamy 13 🥚
    31.07 - punkcja ⏳

Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem 💉
    🙏🙏🙏
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik no pewnie. Może akurat z accofilem zaskoczy 😎
    Dobrze, że macie takie otwarte głowy, to na pewno pomaga. I fajnie, że Cię mąż wspiera. Mój mi też wszystkie zastrzyki robił i to było urocze, bo przynajmniej czułam, że jesteśmy w tym razem i nie niosę wszystkiego na swoich barkach.

Znajdzie się jakaś do przejęcia wątku? ☺️
    Ja wzięłam w końcu dzisiaj zastrzyk, także wyłączam się na ten czas, ze starań, z internetu, w końcu odłożę telefon i może chociaż przez ten czas zacznę normalnie żyć, korzystać z lata i przestanę analizować każdy ruch, bo psychicznie jednak dużo mnie to wszystko kosztowało 😔

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, ten dzień transferu to jednak ma w sobie trochę magii :) żeby ta magia u Was trwała 🤞

Lisiku, rozumiem i przykro mi, że jesteś w tym miejscu. Ja żałuję, że nie diagnozowałam się przed in vitro, ale u mnie była krótka piłka, bo lekarz stwierdził niedrożność, więc z góry założono, że to jest powód i in vitro będzie cudownym rozwiązaniem. Niestety jajowody po 3 latach od badania okazały się drożne, a dziecka wciąż brak.
    Jeśli czujesz, że doszłaś do ściany i potrzebujesz nowych „skrzydeł” w tej walce to mimo wszystko polecam konsultację z innym lekarzem. Może to być klinika leczenia niepłodności albo dobry lekarz, który przyjmuje w prywatnym gabinecie - tak czy inaczej musi to być ktoś, kto się specjalizuje w leczeniu niepłodności i jest skuteczny, a nie mówi tylko, że trzeba się starać.. Taka wizyta może wnieść trochę nowej energii i sprawczości. Mogę polecić parę nazwisk, ale to w regionie Małopolska / Śląsk, więc nie wiem na ile byłabyś zainteresowana.

A jeśli nie lekarz to może po prostu dietetyk, który specjalizuje się w niepłodności. Oni patrzą bardzo holistycznie na całe ciało, gospodarkę hormonalną, układ pokarmowy, uzupełnienie niedoborów. Konsultacje często są online, więc nie trzeba jeździć.

Jeśli chcesz próbować naturalnie to daj sobie jeszcze szansę. Trzymam mocno kciuki 🍀

Amani, oby to była szczęśliwa trzynastka! 🤞

Imazolka, odpocznij i oby ten czas wyciszenia minął szybko i że względnie dobrym samopoczuciem. U mnie objawy menopauzy wjechały na pełnej: uderzenia gorąca, potworny ból głowy i brak snu 🙄

Jeśli nie znajdzie się inna osoba bardzo chętna do prowadzenia sierpniowego wątku to mogę przejąć ten miesiąc - mogłaby to być dobra wróżba na przyszłość ☺️

Loraa lubi tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero

Zoladex⏳ Endobiome ⏳ cytokiny ⏳ czekamy…
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka marzy nam się czwórka ale to marzenie się coraz bardziej oddala ze stażem starań.. wiem że wielu parom potem udaje się naturalnie. Fajnie by było ☺️
    Amani ja tą immunologię tak tylko dotknęłam. Kiry, kariotypy (to genetyka akurat), przeciwciała przeciw jądrowe i przeciwplemnikowe, ANA1,2,3,4, kiedyś tam jeszcze jakieś badania reumatologiczne. Natomiast nie mogłam się zebrać żeby zrobić cytokiny, subpopulację limfocytów, cross match. No właśnie już tej siły mi zaczyna brakować na ciągniecie diagnostyki.
    A operację miałam 1 kwietnia i było to laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy. Miałam 2/3 stopień.
    Rafiki pomyślę nad tym innym lekarzem. A co do dietetyka to miałam konsultacje, mam zalecenia ostatnio mniej się stosuję ale mam 😉
    No właśnie nie wiem czy kontynuować te starania naturalne. 2/3 miesiące na pewno, jeszcze pewnie tą immunologię zrobię.

Dziewczyny co jeszcze zbadać mężowi z nasienia teraz ? Ma mieć seminogram, fragmentację i HBA. Na pewno przed ivf będzie musiał jeszcze powtórzyć ale czy jest coś ważnego na tym etapie co omijamy?

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH 0,9
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, rozumiem. Może ten Accofil akurat to będzie złoty strzał? Mocne kciuki 🍀
    My przed ostatnią stymulacją z badań nasienia robiliśmy właśnie te, które wymieniłaś, nic więcej.

Lisik lubi tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero

Zoladex⏳ Endobiome ⏳ cytokiny ⏳ czekamy…
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki, cieszę się, że jesteś chętna poprowadzić sierpniowy wątek 😀 Oby szybko dopadła Cię klątwa prowadzącej ❤️

Lisku, podejście do IVF nie wyklacza tego, że kiedyś nie zajdziesz narurlanie 😀 Ja też szukałam przyczyny moejgo niskiego AMH, wyprowadziłam te wszystkie rzeczy, które według tych wszystkich insta super dietyczek je obniżają i 🍑 z tego wyszła. Teraz po prostu liczy się tylko to, żeby udało mi się zajsc w ciążę i urodzić dziecko, nie ważne już jakim sposobem dojdzie do zapłodnienia.

Liora, co tam u Ciebie?

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
‹‹ 18 19 20 21 22
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ