X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Podobno tak, że właśnie jest to dziedziczone od strony kobiety. Jednak mój kolega ma rodzeństwo bliźniaków, jemu urodziły się bliźniaki i jego rodzic ma bliźniaka. Także no widać, że tu idzie od strony faceta 😁 i to bardzo często. Chyba, że to przypadek.
    Ja szczerze nie chcę bliźniaków. Widzę ile to roboty przy jednym, także bakabym się tego zmęczenia i odpowiedzialności za dwójkę dzieciaczkiw. Tym bardziej że na teściów nie mam co liczyć, a moi rodzice sporadycznie, bo pracują. Ale nawet jakby byli na emeryturze to nie chciałabym zbyt często prosić o pomoc 😉

Oj tak! Plus logistycznie ogarnięcie trójki dzieci przez pierwsze kilka lat wydaje mi się poza moimi możliwościami, bo nawet takie zwykłe wyjście na basen już staje się nieosiągalne, bo jednej pary rąk brakuje na trzecie dziecko, a jakieś wakacje, lot samolot to już w ogóle. Zresztą, podejrzewam, że zjedzenie śniadania to już jest wystarczające wyzwanie 😂

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Przespałam cały dzień, głowa mnie strasznie boli … Mężuś mega zadowolony z słodkości https://ibb.co/m572YvPL

Edit: po odstawieniu tabletek też mam problem z trądzikiem i dermatolog poleciła mi ten krem dr jart+ ceramidin cream, bardzo mi pomaga - nawilża i wycisza skórę ze zmian. U mnie oprócz trądziku bardzo sucha skóra…

Ale piękne słodycze 😍
    Mi ginekolog mówiła, że w trakcie anty będę miała piękna cerę. Brałam różne ale nigdy nie było idealnie. Jednak aż tak źle jak teraz to nigdy.
    Wiem, że przede wszystkim odstawienie slodyczu dużo by dało. Podobno ,czekolada bardzo wpływa na hormony, że wywołuje trądzik. U mnie to działa i u mojej siostry. Wystarczy kawałek czekolady i już jest pryszcz.
    Sprawdzę te kosmetyki. Ja kiedyś piłam kolagen beautyllagen i używałam niacynamid The ordinary.
    Piękna miałam cerę wtedy.

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    No właśnie u mnie pcos na pewno nie ma, ale testosteron mogłabym zbadać 😅 androstendion miałam delikatnie poza normę jakieś pół roku temu.

Natomiast myślę że nie ma co sobie mydlić oczu hormonami i główny wpływ na moją cerę mają słodycze 😅
    No ale łatwiej jest nam szukać winy w jakiś chorobach niż zrezygnować z takiego wręcz uzależnienia 😪
    Co jakiś czas robię podejście do odstawienia cukru i ciaagle wracam 🥺

Pewnie to nie jest rada, którą chcesz usłyszeć 😅, ale ja też miałam długo problem z kontrolowaniem jedzenia słodyczy. Co pomogło? Jak musiałam po diagnozie IO przejść na dietę niski IG. Po tygodniu, może dwóch od odstawienia cukru przestałam go już tak pożądać. I mi tak zostało, a pierwsze kroki robiłam w październiku ☺️.

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF (Menopur 75+ Bemfola 150)
    ➡️ 3 miesiące wyciszenie endo i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11.25 Pierwszy transfer? (Accofil+ Prograf+ encorton+ acard)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny, lekko dodatnie ANA
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, histerkoskopia z biopsją endometrium OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Pewnie to nie jest rada, którą chcesz usłyszeć 😅, ale ja też miałam długo problem z kontrolowaniem jedzenia słodyczy. Co pomogło? Jak musiałam po diagnozie IO przejść na dietę niski IG. Po tygodniu, może dwóch od odstawienia cukru przestałam go już tak pożądać. I mi tak zostało, a pierwsze kroki robiłam w październiku ☺️.

Wiesz Julia , ja to wszystko wiem 😅 wiem że cukier jest prozapalnych itd...
    Ale dobra, podejmę kolejna próbę 😆😆😆

PO WEEKENDZIE BO W SOBOTE JADĘ NA TORT URODZINOWY 🤣🤣🤣🤣
    I tak to się kręci, od okazji do okazji 😅

Alicjasss, Vergeet, a_aandzela, Molahonkeey lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Ale piękne słodycze 😍
    Mi ginekolog mówiła, że w trakcie anty będę miała piękna cerę. Brałam różne ale nigdy nie było idealnie. Jednak aż tak źle jak teraz to nigdy.
    Wiem, że przede wszystkim odstawienie slodyczu dużo by dało. Podobno ,czekolada bardzo wpływa na hormony, że wywołuje trądzik. U mnie to działa i u mojej siostry. Wystarczy kawałek czekolady i już jest pryszcz.
    Sprawdzę te kosmetyki. Ja kiedyś piłam kolagen beautyllagen i używałam niacynamid The ordinary.
    Piękna miałam cerę wtedy.

Z tą czekoladą to 100% prawdy. Z racji celiakii za wiele zjeść nie mogę ale moim uzależnieniem jest nutella. Jak zjem to na następny dzień wysyp.

Ja stosuję się do zaleceń mojej Pani dermatolog/kosmetolog i myślę że zniwelowałam 70% tego co miałam

RUTYNA PORANNA
    Rano nie ma potrzeby dwuetapowego oczyszczania twarzy, wystarczy woda lub łagodny preparat myjący, osuszenie twarzy jednorazowym, miękkim ręcznikiem i przejście do dalszej rutyny pielęgnacyjnej. Kolejnym krokiem powinien być antyoksydant (wybierz pochodną witaminy C, nieumiejętnie stosowany czysty kwas askorbinowy może nasilić stan zapalny). Następnie nawilżenie (dobrym wyborem będzie produkt z niacynamidem). Ostatni krok - makijażu kolorowego krem z ochroną UV. Po aplikacji SPF należy odczekać ok. 15 min przed nałożeniem. W porze porannej po oczyszczaniu można także stosować kwas azelainowy zamiennie z serum z witaminą C na całą twarz (oba produkty nałożone jednocześnie na całą skórę mogą działać
    drażniąco) lub punktowo, celując tylko w obszar, w którym jest przebarwienie po serum z witaminą C, a przed kremem z filtrem

RUTYNA WIECZORNA
    Wieczorem należy oczyszczać twarz dwuetapowo.
    ETAP 1: Oczyszczenie skórę produktem do demakijażu. Do tej fazy warto wybrać preparat lipidowy, czyli na bazie oleju. Takie produkty świetnie rozpuszczają makijaż, łatwo się zmywają (po kontakcie z wodą tworzą emulsję) i co ważne - nie wymagają użycia płatków kosmetycznych.
    ETAP 2: Dokładne umycie skóry twarzy delikatnym preparatem oczyszczającym. Proszę pamiętać o uprzednim myciu dłoni, nie oczyszczamy twarzy brudnymi rękoma. Mycie zębów powinno poprzedzać oczyszczanie twarzy tak, aby móc usunąć ze skóry pozostałości pasty do zębów.
    Kolejnym krokiem powinna być aplikacja produktu ze składnikiem aktywnym dopasowanym do aktualnych potrzeb skóry ale z uwzględnieniem składników niewskazanych w ciąży, a więc pozostaje nam do dyspozycji kwas azelainowy, laktobionowy, mlekowy, niacynamid. Ostatni krok - nawilżanie (tutaj również warto zastosować preparat z ceramidami lub lipidami).

Raz w tygodniu w rutynie wieczornej, po dwuetapowym oczyszczaniu twarzy wykonujemy peeling kwasowy, po nim serum nawilżające i domykamy kremem.
    Dodatkowo, raz w tygodniu warto nałożyć maseczkę nawilżającą, po niej również serum nawilżające i krem.

I dorzucę ciekawostkę jaką mam dodaną jakby były II

W CIĄŻY NALEŻY UNIKAĆ KOSMETYKÓW MAJĄCYCH W SKŁADZIE:
    Retinoidy, w tym retinol (działanie teratogenne)
    α-hydroksykwasy i β-hydroksykwasy (kwas salicylowy)
    Wyciąg z wierzby
    Kofeina
    „Pełnowartościowe” algi (duże stężenie jodu działającego hormonalnie)
    Borowina (kwasy humusowe – działanie hormonalne)
    Triklosan
    Heparyna
    Wyciągi z soi
    Olejki: wintergreen, bergamotowy (światłouczulacz), rozmarynowy (działa poronnie po podaniu doustnym), cynamonowy, goździkowy, jałowcowy, lawendowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 20:57

PaulinKA, Alicjasss, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
    👦🏻 badania ✅

01.01.24 początek starań 👶🏻
    19.01-28.02.24 cb
    03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
    02.10.24 wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 cb
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 4 ❄️
    23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
    27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
    7+1 serduszko przestało bić - zabieg 💔
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Z tą czekoladą to 100% prawdy. Z racji celiakii za wiele zjeść nie mogę ale moim uzależnieniem jest nutella. Jak zjem to na następny dzień wysyp.

Ja stosuję się do zaleceń mojej Pani dermatolog/kosmetolog i myślę że zniwelowałam 70% tego co miałam

RUTYNA PORANNA
    Rano nie ma potrzeby dwuetapowego oczyszczania twarzy, wystarczy woda lub łagodny preparat myjący, osuszenie twarzy jednorazowym, miękkim ręcznikiem i przejście do dalszej rutyny pielęgnacyjnej. Kolejnym krokiem powinien być antyoksydant (wybierz pochodną witaminy C, nieumiejętnie stosowany czysty kwas askorbinowy może nasilić stan zapalny). Następnie nawilżenie (dobrym wyborem będzie produkt z niacynamidem). Ostatni krok - makijażu kolorowego krem z ochroną UV. Po aplikacji SPF należy odczekać ok. 15 min przed nałożeniem. W porze porannej po oczyszczaniu można także stosować kwas azelainowy zamiennie z serum z witaminą C na całą twarz (oba produkty nałożone jednocześnie na całą skórę mogą działać
    drażniąco) lub punktowo, celując tylko w obszar, w którym jest przebarwienie po serum z witaminą C, a przed kremem z filtrem

RUTYNA WIECZORNA
    Wieczorem należy oczyszczać twarz dwuetapowo.
    ETAP 1: Oczyszczenie skórę produktem do demakijażu. Do tej fazy warto wybrać preparat lipidowy, czyli na bazie oleju. Takie produkty świetnie rozpuszczają makijaż, łatwo się zmywają (po kontakcie z wodą tworzą emulsję) i co ważne - nie wymagają użycia płatków kosmetycznych.
    ETAP 2: Dokładne umycie skóry twarzy delikatnym preparatem oczyszczającym. Proszę pamiętać o uprzednim myciu dłoni, nie oczyszczamy twarzy brudnymi rękoma. Mycie zębów powinno poprzedzać oczyszczanie twarzy tak, aby móc usunąć ze skóry pozostałości pasty do zębów.
    Kolejnym krokiem powinna być aplikacja produktu ze składnikiem aktywnym dopasowanym do aktualnych potrzeb skóry ale z uwzględnieniem składników niewskazanych w ciąży, a więc pozostaje nam do dyspozycji kwas azelainowy, laktobionowy, mlekowy, niacynamid. Ostatni krok - nawilżanie (tutaj również warto zastosować preparat z ceramidami lub lipidami).

Raz w tygodniu w rutynie wieczornej, po dwuetapowym oczyszczaniu twarzy wykonujemy peeling kwasowy, po nim serum nawilżające i domykamy kremem.
    Dodatkowo, raz w tygodniu warto nałożyć maseczkę nawilżającą, po niej również serum nawilżające i krem.

I dorzucę ciekawostkę jaką mam dodaną jakby były II

W CIĄŻY NALEŻY UNIKAĆ KOSMETYKÓW MAJĄCYCH W SKŁADZIE:
    Retinoidy, w tym retinol (działanie teratogenne)
    α-hydroksykwasy i β-hydroksykwasy (kwas salicylowy)
    Wyciąg z wierzby
    Kofeina
    „Pełnowartościowe” algi (duże stężenie jodu działającego hormonalnie)
    Borowina (kwasy humusowe – działanie hormonalne)
    Triklosan
    Heparyna
    Wyciągi z soi
    Olejki: wintergreen, bergamotowy (światłouczulacz), rozmarynowy (działa poronnie po podaniu doustnym), cynamonowy, goździkowy, jałowcowy, lawendowy.

O dziękuję za rady.
    Celiakie masz od zawsze czy jak ją odkrylas? Jakie badania robiłaś?
    Ja u siebie podejrzewam, ale chyba raczej nadwrażliwość czy uczulenie. Po zjedzeniu mam podraznione gardło, kaszel męczy. Może ten trądzik i częste problemy żołądkowe też coś mają z tym wspólnego.

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozkłada mnie coś laski , w najmniej pożądanym przeze mnie momencie , 100 lat nie byłam chora 😵‍💫 obym wyzdrowiała do poniedziałku, bo mam najważniejsze szkolenie w całej mojej karierze zawodowej 😪
    No i jeszcze teraz kiedy mam nadzieję że bejbik się będzie gnieździł 🫠 no ale póki co nie jestem ciężarna więc przyjmę moj zloty środek w postaci neosine i za 3 dni będę nowka , przynajmniej mam taką nadzieję.

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀

23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
    30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm
    21/07/25- ok.700 gram miłości 🩵 (24+5)

preg.png
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Rozkłada mnie coś laski , w najmniej pożądanym przeze mnie momencie , 100 lat nie byłam chora 😵‍💫 obym wyzdrowiała do poniedziałku, bo mam najważniejsze szkolenie w całej mojej karierze zawodowej 😪
    No i jeszcze teraz kiedy mam nadzieję że bejbik się będzie gnieździł 🫠 no ale póki co nie jestem ciężarna więc przyjmę moj zloty środek w postaci neosine i za 3 dni będę nowka , przynajmniej mam taką nadzieję.

Jeju masakra z tymi chorobami. U mnie w pracy kilkanaście osób chorych, jedna po drugiej. Już w aptekach problem z lekami. W szpitalu zakaz odwiedzin.
    Bierz sobie podwójna dawkę wit c i d
    Zdrówka 🤗

Ana29 lubi tę wiadomość

• Nitka96 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    O dziękuję za rady.
    Celiakie masz od zawsze czy jak ją odkrylas? Jakie badania robiłaś?
    Ja u siebie podejrzewam, ale chyba raczej nadwrażliwość czy uczulenie. Po zjedzeniu mam podraznione gardło, kaszel męczy. Może ten trądzik i częste problemy żołądkowe też coś mają z tym wspólnego.

Ja odkryłam to jakieś 5 lat temu odkąd mamy Luxmeda. Prędzej chodziłam do rodzinnego i słyszałam taki urok 😒 Ogólnie byłam zmęczona, całe dnie spałam szczególnie po glutenie. Ciągle wzdęta mimo treningów/ diety. Wyniki badań dramat, anemia, brak witamin. Poszłam do gastroenterologa zalecił przeciwciała P/c. p.transglutaminazie tkankowej (anty-tTG) w kl. IgA norma do 20 mnie wyrzuciło poza skalę, miałam powyżej 800. Odrazu na gastroskopie i wynik całkowity zanik kosmków jelitowych, więc z dniem badania dieta bezglutenowa a wynik biopsji to była tylko formalność. Jak przestałam jeść gluten po pół roku wyniki super, zero spuchniętego brzucha, -4 kg tak od ręki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:26

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
    👦🏻 badania ✅

19.01-28.02.24 cb
    23.11.24-06.01.25 cb
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 4 ❄️
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo u mnie w pracy wszyscy chodzą chorzy tylko ja się uchowałam do dziś. Kierownik 2 dni temu gorączka ponad 39 stopni , 8 osób zakatarzonych i kaszlących :/ A do tego pracuje z klientami którzy tez chodzą chorzy.

Zaraz odpalam moją miksturę imbirową.
    Dzięki kochana , Wam tez zdrówka! 💚

Luźne starania 02.2024

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

Endometrium 9mm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷

preg.png
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nadrobię Was jutro w pracy 🤣 ❤️
    Właśnie malowałam 4.5 h malutki obrazek na tło do ramki lego na jutro 🤣 jest masakra bo malowałam z bolącym brzuchem i nie wyszło i poprawiałam z milion razy co jest 100 razy gorsze niż zostawienie „tak jak jest”. Teraz idę się kąpać,🐒 masakra dziś, a potem odpalamy ostatni odcinek LOL 🤪

Dobrych pikantnych snów Dziołuszki 🌶️✨

Nitka96, PaulinKA, Ana29, Nowa2024, kałamarnica 11, Vergeet, a_aandzela lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ✨11.06 mamy parkę? 🥹
    ✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
    ✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
    ⏳30.07 USG

preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka czekoladki cudne 😍 ale! Przepraszam, ale to złote serduszko wygląda jak pupka 🍑 😈🤣

PS. W tle leci sobie „tak jakby w ciąży” i nie mogę z tego „wdech pochwą, wydech odbytem” i wszystkie sobie bączka puszczają hhahahahhaah 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:55

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Nitka czekoladki cudne 😍 ale! Przepraszam, ale to złote serduszko wygląda jak pupka 🍑 😈🤣

PS. W tle leci sobie „tak jakby w ciąży” i nie mogę z tego „wdech pochwą, wydech odbytem” i wszystkie sobie bączka puszczają hhahahahhaah 🤣🤣🤣

Też się uśmiałam jak to oglądałam. Nowa jak będziesz w Poznaniu polecam zajrzeć bo pyszności, rodzice mówią że dubajska czekolada top https://www.instagram.com/veni_andro?igsh=MXJ1NnhrMHRvYm1lYQ==

Edit: my często na jakieś okazje zamawiamy bo dostawy są co czwartek do paczkomatu, moim zdaniem makaroniki są najlepsze jakie jadłam https://veniandro.pl/sklep/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 22:22

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
    👦🏻 badania ✅

19.01-28.02.24 cb
    23.11.24-06.01.25 cb
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 4 ❄️
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Też się uśmiałam jak to oglądałam. Nowa jak będziesz w Poznaniu polecam zajrzeć bo pyszności, rodzice mówią że dubajska czekolada top https://www.instagram.com/veni_andro?igsh=MXJ1NnhrMHRvYm1lYQ==

Już zaobserwowałam! I w miarę po mojej trasie do kliniki, ale problem w tym, że ja do doktorka jeżdżę wieczorami, więc muszę pamiętać żeby tam wjechać po transferze, bo transfer na pewno nie będzie wieczorem 🤣

Nitka96 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dużo nas w tym samym czasie ma teraz @.

To tak jak się pracuje z kobietami albo mieszka razem to potem wszystkie mają okres w tym samym czasie.

Wygląda,że spędzając wspólnie czas na forum wszystkie wyrównujemy @ do tego samego czasu.
    No i fajnie. Możemy zachodzic w ciążę w tym samym czasie❤️

PaulinKA, Nowa2024, Vergeet, Tarisal, Alicjasss, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Mamy 💙

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja wracam właśnie z warsztatów ceramicznych i były cudowne! Było nas 6 wiec instruktorka mogła nam poświęcić dużo uwagi, powstały piękne rzeczy i czekam 2 tygodnie aż będą do odbioru już wypalone i poszkliwione to wam wyślę efekt 🤩
    Minus taki, że ciążowe prześladowanie wciąż trwa i jedna z dziewczyn była w ciąży i robiła jakieś dzidziusiowe tęcze, chmurki itp… także wszędzie mnie to dopadnie.
    No ale po warsztatach poszłyśmy z przyjaciółką na wiśniową naleweczkę (polecam w Krakowie Pijana Wiśnia), opowiedziałam jej o rozterkach z domem, biochemem i trochę mi lżej. Także fajny wieczór 🥹

kałamarnica 11, PaulinKA, Julia24, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kochana (nie czuję jak rymuje) mam nadzieję, ze nie zdąży cie nic rozłożyć- chociaż słyszałam o wielu przypadkach że ktoś właśnie po chorobie miał dwie kreski 😁 no ale lepiej być zdrowym, zwłaszcza że czekają Cie ważne dni.

Co do słodyczy to dla mnie lepiej zjeść jednego batonika, na którego faktycznie się ma ochotę niż pięć fit zamienników bo w rezultacie i tak po nich sięgnięcie po to, na co macie ochotę.
    Na szczęście nigdy nie miałam problemów z trądzikiem np po słodyczach więc mogę być nieobiektywna i żadnej mądrej rady nie mam 🙈

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    🥚owulacja —> 21.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Kochane ja wracam właśnie z warsztatów ceramicznych i były cudowne! Było nas 6 wiec instruktorka mogła nam poświęcić dużo uwagi, powstały piękne rzeczy i czekam 2 tygodnie aż będą do odbioru już wypalone i poszkliwione to wam wyślę efekt 🤩
    Minus taki, że ciążowe prześladowanie wciąż trwa i jedna z dziewczyn była w ciąży i robiła jakieś dzidziusiowe tęcze, chmurki itp… także wszędzie mnie to dopadnie.
    No ale po warsztatach poszłyśmy z przyjaciółką na wiśniową naleweczkę (polecam w Krakowie Pijana Wiśnia), opowiedziałam jej o rozterkach z domem, biochemem i trochę mi lżej. Także fajny wieczór 🥹

Czekam na efekty tych warsztatów! 🥰

Vergeet lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

Endometrium 9mm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷

preg.png
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet nadal plamienie, ale to normalne u mnie często tak jest, że plamienie plamienie i nagle się budzę zalana, albo znów będzie skąpy okres, ale będzie pewnie jutro na Walentynki 🤣 prezent kutfa 😒 narazie brzuch boli miesiączkowo, mdłości wjechały na pełnej, więc lada chwila chlupnie 😉

Czytam Was co jakiś czas, ale wczoraj i dziś mnie odcina, że najchętniej o 20 bym na randkę z Morfeuszem się udała, całuję Was 😘 i 🫂🫂

@Julia24 🤞✊️🤞 już zaciskam za Ciebie na jutro będę myślami wspierać
    @Insane ja pitolę współczuję takich przebojów oby to okruszek Ci dokuczał wgrywając się 🫂🤞ale domyślam się jak musiało być Ci ciężko, oby już bez takich przebojów
    @Vergeet idziesz po relacje dla Nas 🤣 a tak serio liczę, że chłop wymyśli jakiś dobry plan, żeby szybko orzeszek zadomowił się w Twoim brzuchu

Vergeet lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ania kochana (nie czuję jak rymuje) mam nadzieję, ze nie zdąży cie nic rozłożyć- chociaż słyszałam o wielu przypadkach że ktoś właśnie po chorobie miał dwie kreski 😁 no ale lepiej być zdrowym, zwłaszcza że czekają Cie ważne dni.

Co do słodyczy to dla mnie lepiej zjeść jednego batonika, na którego faktycznie się ma ochotę niż pięć fit zamienników bo w rezultacie i tak po nich sięgnięcie po to, na co macie ochotę.
    Na szczęście nigdy nie miałam problemów z trądzikiem np po słodyczach więc mogę być nieobiektywna i żadnej mądrej rady nie mam 🙈

Za chwilę będę nówka , nie dam się!
    Co do trądziku, to w wieku nastoletnim nie było miejsca na mojej twarzy gdzie nie miałabym pryszcza. Potem zaczęłam antykoncepcje to twarz jak u niemowlaka, kiedy musiałam je odstawić to wysypało mnie ale tak na 2 tygodnie , teraz nie mam w ogóle!
    Wyszły mi dwa po letrozolu, ale już się ich pozbyłam.
    Ja po słodyczach nie mam w ogóle problemu z cera , ale pewnie dlatego że nigdy mnie nie ciągnęło do słodyczy, chyba że do sernika 🤤🤤

Ale po żółtym serze i ketchupie jest dramacik 🫠🫠
    Unikam jak ognia 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 23:13

Luźne starania 02.2024

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

Endometrium 9mm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷

preg.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ