X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • Insane Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Julia ja wynik wymazu na chlamydie miałam już dzień później rano więc oby i u ciebie było tak szybko 😁💪

Vergeet ale jak to po co idziesz do doktorka? Po to, żebyś za 9 miesięcy mogła mu przynieść fotkę dzieciaczka do kolekcji! 😍😍😍a no i żeby zdać nam relacje, czy doktorek jest warty grzechu hahahah 😈

Paulinka chętnie wypiłabym dwa piwka, ale teraz jak tak rzadko pije to głowa już nie ta 🤣🤣🤣

Migotka dobrze tak czasem się wygadać, a mama pewnie super cię rozumie skoro sama miała ten problem 😘

Alicjasss no ja liczę na te sny bo dziś ostatnia nocka bez starego 😈🤣🤣🤣

Dzisiaj w pracy na sam koniec przez przypadek weszłyśmy na temat ciąż i słuchajcie jaka historia! Ta 30+ ode mnie z pracy mówiła, że jej kuzynka robiła IVF i zaszła w ciążę bliźniaczą (dwie dziewczynki) a po 3 latach zaszła naturalnie i znowu bliźniaki! I w tej drugiej ciąży dwóch chłopców 😍. Tak się zagadałyśmy, że nie zauważyłyśmy że jesteśmy już 10 min po czasie pracy. I wracając z pracy jadę autem, patrzę idzie babka z wózkiem bliźniaczym! 😍😍😍

Nowa, a co do pracy, może przegapiłam, gadałaś w końcu z tymi laskami? Konflikt rozwiązany?

40 tc 💔
    ________
    Walczymy o naszą tęczę 🌈
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹

preg.png
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalysmy wczoraj o luxmedzie. Właśnie skorzystalam z czatu z endokrynologiem, w kolejce 6 osób ale czekałam 8 minut
    TSH, LH, FSH, testosteron, androstendion, prolaktyna, progesteron, DHEAS, SHBG, krzywa cukrowa, krzywa insulinowa, estradiol, lipidogram, Ft3, Ft4, AST, ALT,ALP,
    Ferrytyna, kreatynina, antyTPO, antyTG,
    AMH, estrogeny

Poprosiłam skierowanie na te badania, ale powiedziała że na wszystkie nie może dać bo ona może tylko diagnostyke wstępną robić.
    Masakra 😡 a nawkręcałam jej trochę 🤣🤣

Dała mi skierowania na : glukoza, insulina, prolaktyna, SHBG, testosteron, TSH

Na resztę wezmę fakturę i wyśle do LUXMEDU o zwrot kasy. Wgl to jest śmieszne że lekarze badają TSH tylko, a to może być dobre a reszta panelu tarczycowego zła...

Molahonkeey lubi tę wiadomość

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Nowa, a co do pracy, może przegapiłam, gadałaś w końcu z tymi laskami? Konflikt rozwiązany?

Taaak! 😍 atmosfera mega sie oczyściła od razu po rozmowie. Najpierw się na siebie nadarłyśmy a teraz jesteśmy kumpelki 🤣🤣🤣
    Ale na szczęście wrażenie jest takie, że nie jest to jakieś fałszywe, a że faktycznie potrzebowałyśmy wyjaśnienia sytuacji

Smerfelinka, Jeżowa, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Pisalysmy wczoraj o luxmedzie. Właśnie skorzystalam z czatu z endokrynologiem, w kolejce 6 osób ale czekałam 8 minut
    TSH, LH, FSH, testosteron, androstendion, prolaktyna, progesteron, DHEAS, SHBG, krzywa cukrowa, krzywa insulinowa, estradiol, lipidogram, Ft3, Ft4, AST, ALT,ALP,
    Ferrytyna, kreatynina, antyTPO, antyTG,
    AMH, estrogeny

Poprosiłam skierowanie na te badania, ale powiedziała że na wszystkie nie może dać bo ona może tylko diagnostyke wstępną robić.
    Masakra 😡 a nawkręcałam jej trochę 🤣🤣

Dała mi skierowania na : glukoza, insulina, prolaktyna, SHBG, testosteron, TSH

Na resztę wezmę fakturę i wyśle do LUXMEDU o zwrot kasy. Wgl to jest śmieszne że lekarze badają TSH tylko, a to może być dobre a reszta panelu tarczycowego zła...

Widzę podejście identyczne jak w medicover…

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Julia ja wynik wymazu na chlamydie miałam już dzień później rano więc oby i u ciebie było tak szybko 😁💪

Vergeet ale jak to po co idziesz do doktorka? Po to, żebyś za 9 miesięcy mogła mu przynieść fotkę dzieciaczka do kolekcji! 😍😍😍a no i żeby zdać nam relacje, czy doktorek jest warty grzechu hahahah 😈

Paulinka chętnie wypiłabym dwa piwka, ale teraz jak tak rzadko pije to głowa już nie ta 🤣🤣🤣

Migotka dobrze tak czasem się wygadać, a mama pewnie super cię rozumie skoro sama miała ten problem 😘

Alicjasss no ja liczę na te sny bo dziś ostatnia nocka bez starego 😈🤣🤣🤣

Dzisiaj w pracy na sam koniec przez przypadek weszłyśmy na temat ciąż i słuchajcie jaka historia! Ta 30+ ode mnie z pracy mówiła, że jej kuzynka robiła IVF i zaszła w ciążę bliźniaczą (dwie dziewczynki) a po 3 latach zaszła naturalnie i znowu bliźniaki! I w tej drugiej ciąży dwóch chłopców 😍. Tak się zagadałyśmy, że nie zauważyłyśmy że jesteśmy już 10 min po czasie pracy. I wracając z pracy jadę autem, patrzę idzie babka z wózkiem bliźniaczym! 😍😍😍

Toż to nie może być przypadek. Ja też jestem z bliźniaków. I wczoraj czy dzisiaj widziałam, że też któraś pisała że jest też bliźniakiem 🤭😃😃

Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość

• Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Widzę podejście identyczne jak w medicover…

Przykre, że w tych czasach nawet profilaktycznie się zbadać nie można... Jeszcze lekarz powie : ale po co, jest pani młoda.

PaulinKA lubi tę wiadomość

• Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Kochana ten raz mógł wystarczyć. O który jesteś dzień od owulacji? U mnie też wydłużony cykl, ale prawidlowo po owulacji. Może u ciebie? Testy mogą dopiero zacząć wychodzić 😁
    Ale masz rację, że nie ma co się fiksować, lepiej to przyjmiesz jeśli tfu tfu 🐒 przyjdzie.

18dzien jakos bedzie, ale ten cykl był jakiś inny niż zwykle, bo owulaki i aplikacje oraz ból jajnika mowily, ze wypada to na 26.01, a przez kolejne 5dni miałam bardzo dużo śluzu płodnego i potem znowu ból jakby owulacyjny 31.01, a seks był 26.01 i później chyba dopiero 2.02.
    Zawsze ból mnie dobrze informował kiedy mam owulację i kiedy będzie okres, a w tym miesiącu miałam wiele mylnych bóli jednych i drugich, że jedynie wiem, że nic nie wiem.

Liczyłam, że po odstawieniu karmienia magicznie zajdę w ciążę i cykle się skrócą, a tu oczywiście wszystko w drugą stronę. Mimo, że okresy już dawno po ciąży miałam w miarę wyregulowane to teraz chyba zabawa od początku.

@Nowaaa 🤤🤤🤤🤤 ale smaka narobiłaś! Tak jak ostatnio nie przepadam za piwem, tak dziś biały żywiec wleciałby jak złoto!

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - ale wyżerka, nabrałam ochoty na piwo no! :P

Co do trądziku - może być jednym z objawów podwyższonego testosteronu. O to zawsze pytają w diagnostyce pcos. Ale oczywiście nie musi. Ja mam testosteron lekko podwyższony przy pcos i nie mam pół pryszcza (sorry). :P

Wróciłam z pracy i zmęczona jestem.

W ogóle 8d.c. i śluz jakby płodny chciał być. Czyżbym zrobiła dziś pierwszego owulaka? Być może. 🤓

Słuchajcie. Wpadłam na super pomysł odnośnie Walentynek. My sobie nie kupujemy prezentów, ale ja zawsze dostaję kwiaty xD. I wymyśliłam, że wstanę jutro wcześniej i zrobię Mężysku memu szakszukę jego ulubioną na śniadanie i zostawię liścik ❤ ja wychodzę gdy on jeszcze śpi, będzie miał niespodziankę.

Magda2025, Insane, Alicjasss, Smerfelinka, Jeżowa, Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Toż to nie może być przypadek. Ja też jestem z bliźniaków. I wczoraj czy dzisiaj widziałam, że też któraś pisała że jest też bliźniakiem 🤭😃😃

A dobrze kojarzę, że bliźniaki muszą być od strony matki to wtedy są większe szanse?
    U nas od strony partnera jest masa bliźniaków (mama, babcia od strony mamy, babcia od strony taty), a u mnie tylko kuzynka. Kiedyś to było moje marzenie, żeby urodzić bliźniaki, zaraz po tym, żeby sama takiego bliźniaka posiadać 😂, a teraz chyba byłabym przerażona, że nie ogarnę dwóch takich małych brzdąców na raz

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie pcos na pewno nie ma, ale testosteron mogłabym zbadać 😅 androstendion miałam delikatnie poza normę jakieś pół roku temu.

Natomiast myślę że nie ma co sobie mydlić oczu hormonami i główny wpływ na moją cerę mają słodycze 😅
    No ale łatwiej jest nam szukać winy w jakiś chorobach niż zrezygnować z takiego wręcz uzależnienia 😪
    Co jakiś czas robię podejście do odstawienia cukru i ciaagle wracam 🥺

Vergeet lubi tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Dobra, widzę mój temat.
    Mam wrażenie że od kiedy zaczęłam stymulację i branie supli to moje plecy to istny dramat! Bolące białe krostki :( wstydzę się zakładać bluzki na ramiączkach. Co warto zbadać w takiej sytuacji??

Dheas badałam nie tak dawno i mniej więcej w połowie normy (suplementuje zgodnie z zaleceniem gin).
    Co jeszcze może być przyczyną? Na buzi też mam trochę koleżków ale to nic w porównaniu z plecami, mogę wyjść bez makijażu ale z odkrytymi plecami niebardzo.

Ja też jestem ciekawa.. co prawda ja z trądzikiem (twarz, plecy ,dekolt )i to takim ostrym walczyłam od nastoletnich lat , żadne leki, antybiotyki nie pomagały albo tylko na chwilę do momentu odstawienia. Z 10 lat temu przeszłam kurację izotekiem , efekty mega. Przez wiele tak miałam spokój jakiś rok ,może dwa lata temu temat stopniowo zaczął wracać ale tylko na plecach.. są takie dni ,że plecy są całe wysypane. Hormonalnie wszystko u mnie ok ,poza niskim testosteronem ale to raczej wysoki mógłby negatywnie wpływać w tym temacie. Tez nie mam pomysłu jak temu zaradzić, planuje właśnie wizytę u dermatologa.
    Podobnie jak Ty założenie bluzki na ramiączka czy kostiumu kąpielowego jest u mnie mega krępujące...😔

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
    24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
    01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
    08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹

preg.png
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    No właśnie u mnie pcos na pewno nie ma, ale testosteron mogłabym zbadać 😅 androstendion miałam delikatnie poza normę jakieś pół roku temu.

Natomiast myślę że nie ma co sobie mydlić oczu hormonami i główny wpływ na moją cerę mają słodycze 😅
    No ale łatwiej jest nam szukać winy w jakiś chorobach niż zrezygnować z takiego wręcz uzależnienia 😪
    Co jakiś czas robię podejście do odstawienia cukru i ciaagle wracam 🥺

A próbowałaś po prostu przejść na zdrowsze wersje słodyczy? Tak, żeby nie zabraniać sobie od razu wszystkiego, ale tylko ograniczyć. Zamiast cukru to jakiś inny zamiennik i domowe ciacho. Tak, żeby nadal móc zaspokoić organizm, ale byłoby to w mniejszej i zdrowszej ilości. U mnie nigdy nie sprawdzało się całkowite odstawienie, bo gdy przychodził moment, gdy sobie na coś pozwoliłam to nadrabialam ze zdwojoną siłą.
    A najgorsze u mnie były diety zaczynane od poniedziałku, bo co niedzielę wtedy musiałam się nawpierniczac, bo przecież od jutra już nie mogę. I tak co tydzień 😂😂

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety do czasu odstawieniu anty miałam super cere, nawet przez okres nastoletni buzia była gładziutka, potem anty to wiadomo... a od odstawienia jest lepiej lub gorzej ale nigdy dobrze 😪
    O izoteku słyszałam od wielu osób ale teraz wiadomo- starania i izotek to się kloci 😅
    Trochę zwaliłam na hormony że stymulacji bo trochę się to zbiegło w czasie ale nie wiem czy mogą one powodować aż taki wysyp. Najgorzej że ja mam nerwice natręctw i niejednokrotnie się tam smyram, drapie , tylko przenosząc zarazki -,-
    Misiula przytulam bo dobrze wiem jak to może działać na pewność siebie, ja w gorszych okresach nawet nie chce się z mężem kochać od tyłu 😅

Edit- zdrowsze słodycze no peeewnie że próbowałam 😅 czasem spoko, rzeczy typu placki czy owsianki są ok. No ale słuchajcie, co zastąpi taką cieplutką drożdżówkę z kruszonką? 😅 żadne fit zamienniki nie dorównają 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 20:20

Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Insane Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Taaak! 😍 atmosfera mega sie oczyściła od razu po rozmowie. Najpierw się na siebie nadarłyśmy a teraz jesteśmy kumpelki 🤣🤣🤣
    Ale na szczęście wrażenie jest takie, że nie jest to jakieś fałszywe, a że faktycznie potrzebowałyśmy wyjaśnienia sytuacji

Ooo to super! Pewnie później same nie dowierzały, co się tam odjebało 😁 Jak jest dobra atmosfera, to od razu lepiej się pracuje.

Nowa2024 lubi tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    Walczymy o naszą tęczę 🌈
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹

preg.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na trądzik bardzo polecam z Ziaji serię Lisie Manuka, mi bardzo pomogła. Jak próbuje czegoś innego to mnie momentalnie wysypuje.

Dowiedziałam się dzisiaj o ciąży koleżanki z pracy i wracałam jak poparzona do domu nasikać na test.
    Już mnie wali w dekiel, mam wrażenie, że ta ciąża też się zatrzyma, nie umiem przestać o tym myśleć 😵‍💫
    Widziałam te dwie kreski i siedziałam i wyłam 😵‍💫
    Nadal nie wiem dlaczego mi tak odwaliło…

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(15cs)
    CZEKAMY NA DZIEWCZYNKĘ 😋

preg.png

PCOS.
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałam cały dzień, głowa mnie strasznie boli … Mężuś mega zadowolony z słodkości https://ibb.co/m572YvPL

Edit: po odstawieniu tabletek też mam problem z trądzikiem i dermatolog poleciła mi ten krem dr jart+ ceramidin cream, bardzo mi pomaga - nawilża i wycisza skórę ze zmian. U mnie oprócz trądziku bardzo sucha skóra…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 20:23

👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
    👦🏻 badania ✅

01.01.24 początek starań 👶🏻
    19.01-28.02.24 cb
    03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
    02.10.24 wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 cb
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 4 ❄️
    23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
    27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
    7+1 serduszko przestało bić - zabieg 💔
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    A dobrze kojarzę, że bliźniaki muszą być od strony matki to wtedy są większe szanse?
    U nas od strony partnera jest masa bliźniaków (mama, babcia od strony mamy, babcia od strony taty), a u mnie tylko kuzynka. Kiedyś to było moje marzenie, żeby urodzić bliźniaki, zaraz po tym, żeby sama takiego bliźniaka posiadać 😂, a teraz chyba byłabym przerażona, że nie ogarnę dwóch takich małych brzdąców na raz

Podobno tak, że właśnie jest to dziedziczone od strony kobiety. Jednak mój kolega ma rodzeństwo bliźniaków, jemu urodziły się bliźniaki i jego rodzic ma bliźniaka. Także no widać, że tu idzie od strony faceta 😁 i to bardzo często. Chyba, że to przypadek.
    Ja szczerze nie chcę bliźniaków. Widzę ile to roboty przy jednym, także bakabym się tego zmęczenia i odpowiedzialności za dwójkę dzieciaczkiw. Tym bardziej że na teściów nie mam co liczyć, a moi rodzice sporadycznie, bo pracują. Ale nawet jakby byli na emeryturze to nie chciałabym zbyt często prosić o pomoc 😉

• Ivka Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Ja też jestem ciekawa.. co prawda ja z trądzikiem (twarz, plecy ,dekolt )i to takim ostrym walczyłam od nastoletnich lat , żadne leki, antybiotyki nie pomagały albo tylko na chwilę do momentu odstawienia. Z 10 lat temu przeszłam kurację izotekiem , efekty mega. Przez wiele tak miałam spokój jakiś rok ,może dwa lata temu temat stopniowo zaczął wracać ale tylko na plecach.. są takie dni ,że plecy są całe wysypane. Hormonalnie wszystko u mnie ok ,poza niskim testosteronem ale to raczej wysoki mógłby negatywnie wpływać w tym temacie. Tez nie mam pomysłu jak temu zaradzić, planuje właśnie wizytę u dermatologa.
    Podobnie jak Ty założenie bluzki na ramiączka czy kostiumu kąpielowego jest u mnie mega krępujące...😔
    Boże… jak ta to znam … byłam na dwóch kuracjach izotekiem, po drugiej była chwila spokoju. Wróciło jakieś 2 lata temu, tak po kilka pryszczyków i kaszka na czole.. teraz od kiedy jest fasola na pokładzie to jest jakiś dramat 🙄 moja psiapsia ma salon kosmetologi, już się dowiadywała u producentów co może mi zrobić łagodnego i jak wrócę na Śląsk za tydzień to idę do niej, niech ratuje.
    A przed ciążą co pomagało - peeling od ph.Doctor - mega polecajka!
    I ogólnie można się pokusić o zbadanie jelitek, czy wszystko jest ok, bo czasami jest jakaś bakteria albo mamy na coś nietolerancję i dlatego tak wypryszcza 🙄

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 31+6 - 2kg 🥲🥹

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    A próbowałaś po prostu przejść na zdrowsze wersje słodyczy? Tak, żeby nie zabraniać sobie od razu wszystkiego, ale tylko ograniczyć. Zamiast cukru to jakiś inny zamiennik i domowe ciacho. Tak, żeby nadal móc zaspokoić organizm, ale byłoby to w mniejszej i zdrowszej ilości. U mnie nigdy nie sprawdzało się całkowite odstawienie, bo gdy przychodził moment, gdy sobie na coś pozwoliłam to nadrabialam ze zdwojoną siłą.
    A najgorsze u mnie były diety zaczynane od poniedziałku, bo co niedzielę wtedy musiałam się nawpierniczac, bo przecież od jutra już nie mogę. I tak co tydzień 😂😂

Hahahah tak albo kupiłam np 3 batoniki, nawet zdrowsze. Z zamiarem że będą np na 2 tygodnie. Wpierdzielilam 3 w jeden dzień z myślą, że a zjem od razu wszystko żeby od jutra nie jeść wgl, ZERO słodyczy na kilka miesięcy 🤣🤭

a_aandzela, Molahonkeey lubią tę wiadomość

• Alicjasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ja na trądzik bardzo polecam z Ziaji serię Lisie Manuka, mi bardzo pomogła. Jak próbuje czegoś innego to mnie momentalnie wysypuje.

Dowiedziałam się dzisiaj o ciąży koleżanki z pracy i wracałam jak poparzona do domu nasikać na test.
    Już mnie wali w dekiel, mam wrażenie, że ta ciąża też się zatrzyma, nie umiem przestać o tym myśleć 😵‍💫
    Widziałam te dwie kreski i siedziałam i wyłam 😵‍💫
    Nadal nie wiem dlaczego mi tak odwaliło…

To normalne, a tym bardziej po stracie. Trochę się Uspokoisz jak zobaczysz serduszko ♥️
    Ale masz już jedno dziecko, więc wiesz że zmarrwienia o dziecko będą już do końca życia. Nie ważne czy tego na ziemii, czy w brzuszku ☺️

Vergeet lubi tę wiadomość

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ