Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, na żywo jest JESZCZE LEPIEJ 😂😂🔥🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 18:42

Nowa2024, Julia24, PaulinKA, Migotka96, kałamarnica 11, Insane, a_aandzela, Nitka96, M93, Misiula, Smerfelinka, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna (5t)💔 (cykl stymulowany)
    4.03 ⏸️- ciąża biochemiczna (6t)💔 (cykl naturalny)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:

No dawaj jakieś szczegóły!!! 😍😍😍
    Kochana jedno zdanie o doktorku nas nie zadowoli 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 18:51

Julia24, Vergeet, kałamarnica 11, PaulinKA, Insane, M93 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    No dawaj jakieś szczegóły!!! 😍😍😍
    Kochana jedno zdanie o doktorku nas nie zadowoli 😁
    No wiem wiem 🤣 ogólnie to na żywo naprawdę robi wrażenie, bardzo wysoki, jeszcze bardziej przystojny, idealnie uczesany, slim fit ciemna koszula i taki niski głos, profesjonalny ton noooo hot 🔥

A merytorycznie- też niczego mu nie brakuje. Wysłuchał co miał wysłuchać i dał konkretny plan działania, powiedział to czego się domyślałam- że nie powinnam mieć tych stymulacji po pierwsze bez hsg, a po drugie ze swoimi naturalnymi owulacjami.
    No i ja mam zrobić w 3-5dc AMH (żeby sprawdzić jak wyglada po stymulacjach bo mogło spaść), FSH, LH i estradiol- także dziękuję doktorkowi na NFZ bo zapłacić będę musiała tylko za amh 😀
    Mąż ma zrobić badania nasienia znów seminogram i rozszerzone o test MAR (igG i igA). No i z tymi wynikami idziemy na kolejną wizytę 2-8dc gdzie będzie pierwszy monitoring.

A dodatkowo dostałam skierowanie do szpitala na 4 dni kompletnych badań hormonalnych, mam jutro dzwonić umawiać termin bo mówi że pewnie będzie i tak najwcześniej na lipiec. I na tej wizycie w szpitalu też umówią mnie od razu na HSG. W międzyczasie on będzie nas prowadził, monitoringi itp i zobaczymy.

Także wizyta bardzo produktywna ale kolejna będzie jeszcze bardziej jak zobaczy wszystkie wyniki bo wyniki nasienia już mu się nie podobają ale musi mieć więcej danych.

Minus- nie zrobił mi USG bo mówi, że w nowym cyklu musimy zrobić wszystko prawilnie, od początku, a nie tak nagle z doskoku także nie mam pojęcia w jakim momencie cyklu jestem, czy będzie ta owulacja, co z tą torbielą. Muszę się zdać na testy i obserwacje 🙈

Julia24, Nowa2024, PaulinKA, a_aandzela, Migotka96, Babsi, Smerfelinka, Miś, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Badania💉
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    No wiem wiem 🤣 ogólnie to na żywo naprawdę robi wrażenie, bardzo wysoki, jeszcze bardziej przystojny, idealnie uczesany, slim fit ciemna koszula i taki niski głos, profesjonalny ton noooo hot 🔥

A merytorycznie- też niczego mu nie brakuje. Wysłuchał co miał wysłuchać i dał konkretny plan działania, powiedział to czego się domyślałam- że nie powinnam mieć tych stymulacji po pierwsze bez hsg, a po drugie ze swoimi naturalnymi owulacjami.
    No i ja mam zrobić w 3-5dc AMH (żeby sprawdzić jak wyglada po stymulacjach bo mogło spaść), FSH, LH i estradiol- także dziękuję doktorkowi na NFZ bo zapłacić będę musiała tylko za amh 😀
    Mąż ma zrobić badania nasienia znów seminogram i rozszerzone o test MAR (igG i igA). No i z tymi wynikami idziemy na kolejną wizytę 2-8dc gdzie będzie pierwszy monitoring.

A dodatkowo dostałam skierowanie do szpitala na 4 dni kompletnych badań hormonalnych, mam jutro dzwonić umawiać termin bo mówi że pewnie będzie i tak najwcześniej na lipiec. I na tej wizycie w szpitalu też umówią mnie od razu na HSG. W międzyczasie on będzie nas prowadził, monitoringi itp i zobaczymy.

Także wizyta bardzo produktywna ale kolejna będzie jeszcze bardziej jak zobaczy wszystkie wyniki bo wyniki nasienia już mu się nie podobają ale musi mieć więcej danych.

Minus- nie zrobił mi USG bo mówi, że w nowym cyklu musimy zrobić wszystko prawilnie, od początku, a nie tak nagle z doskoku także nie mam pojęcia w jakim momencie cyklu jestem, czy będzie ta owulacja, co z tą torbielą. Muszę się zdać na testy i obserwacje 🙈

Wow doktorek nie dość, że konkretny to jeszcze wysoki, przystojny…no ideał! Wizyty to będzie sama przyjemność 😍😍😍 nie przypomniało ci się w trakcie wizyty o naszych tekstach o nim? 🤣

Mam nadzieję, że będziesz dobrze zaopiekowana 🍀🍀🍀

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Veerget kurka to dopiero lipiec HSG?? Może jednak na kolejnej wizycie udałoby się ugadać chociaż to badanie na jakiś wcześniejszy termin! Duże miasto , wiec wierzę że się uda😍
    Może akurat nie będziesz musiała kłaść się na te badania bo już będzie fasolka, ale jeśli nadal nie będzie się udawać to kurde masz parę mscy w takim zawieszeniu, bez stymulacji itd...
    Fajnie ze doktor podszedł kompleksowo i chce cię całościowo przebadać, to na pewno na plus i żałuję że mnie nie skierowano na coś takiego ;)
    Natomiast dziwię się że nie zrobił usg ot choćby zobaczyć jak status po biochemie, a jakby się okazało że np nie zanosi się na owulacje, to też mogłoby mu dać jakieś dodatkowe info. No co lekarz to plan 😊 jesteś w dobrych rękach 🤩

A napisałam tak na początku o tym lipcu bo jako rasowa staraczka to ja bym chciała na już, i perspektywa czekania na badania kilka mscy jednak mnie trochę przeraziła 🤭

A Ty jakie masz odczucia po tej wizycie co do samego jej przebiegu? Podszedł Ci ten plan? (Abstrahując że Doktorek to fajna sztuka 🤭🤭)

Vergeet lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę żałuję że go bardziej nie przycisnęłam o to USG ale widzę, że on jest bardzo konkretny i ma swój konkretny plan i średnio żeby mu w nim mieszać 😂
    Ogólnie mam bardzo dobre odczucia, mężowi też bardzo podpasował bo on lubi konkretnych ludzi. Rozpisał i rozrysował mi pięknie jak będą wyglądały nasze kolejne wizyty, co musimy przygotować, co on będzie robił więc rozumiem skąd brak tego monitoringu dzisiaj. Czy badanie na lipiec mi przeszkadza? Niespecjalnie bo ja się cieszę, że w międzyczasie będę miała monitoringi i taką kontrolę nad cyklem i naprawdę mnie to zadowala. Możliwe, że tych stymulacji wcale nie potrzebuje- aczkolwiek on też ich nie wyklucza wiadomo. Także naprawdę sam fakt, że mam jakiś plan do przodu i jest na co czekać mnie zadowala, a wiem że w międzyczasie będę pod dobrą opieką.
    Fajnie, że będę miała kompleksowe badania w szpitalu i sprawdzą totalnie wszystko ale oby do tego czasu nie było to konieczne 😀

PaulinKA, Nowa2024, Julia24, a_aandzela, kałamarnica 11, Miś lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Badania💉
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i obyś lada moment zajmowała się przeprowadzką! Szybko zleci a poczucie kontroli to coś czego bardzo potrzebujemy w tej trudnej walce ❤️❤️❤️

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za Wasze opinie na ten temat, żałuje ze wcześniej się nad ta torbielą głębiej nie zastanowiłam. Myślałam ze jestem w dobrych rękach ale dzisiaj podjęłam decyzje ze zmieniam lekarza. Pójdę do ginekolog która zajmuje się niepłodnością, endometrioza i pracuje w szpitalu w Katowicach. Umówię się na zabieg do tego szpitala a w miedzyczasie przejdę się do niej na wizytę i przedstawię cała dotychczasowa historie 😊
    Tak chyba będzie najrozsądniej 🫶🏼

PaulinKA, Nowa2024, Księgowa, Julia24, a_aandzela, kałamarnica 11, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, stęskniłam się za Wami.
    Jeszcze zostały mi dwie strony, ale muszę napisać bo zapomnę wrócę do dalszego czytania.

@ Inseane ostatnio czytałam, że zaraz po implantacji temperatura na chwilę spada. Piękna kreska. Bardzo Ci kibicuję. Niech Kropeczek wgryza się, zagnieżdża i rośnie zdrowiutko.

@ Oh Vegreet jak ciepło się robi czytając ten wpis z Twojej wizyty. Jakie to jest kojące, że można czuć się tak zaopiekowanym. Niby tak nie wiele trzeba , a jednak to tak dużo dla nas znaczy. Powodzenia u Dr. Strusia! Oby po tej wizycie też pozostało tak dobre odczucie.

A wracając do weekendu, kocham Bridget. Uwielbiam. A wiecie,że w Niemczech ciężko zobaczyć film w oryginale... w zyciu bym nie pomyslala. Tym bardziej, ze prawie kazdy zna angielski. Więc muszę polować żeby Bridget nie gadała po Niemiecku. Śmieszne to było, gdy poszliśmy na Mavericka w dubbingu. Mój pierwszy film w kichnie z dubbingiem. Komedia, widząc Toma Crusa mówiącego po Niemiecku 🤣🤣🤣

Ja po okresie czuję się bardzo dobrze i znowu pełna nadziei i chęci do działania. Teraz już liczę dni do porodu w listopadzie. Podobno Raki są bardzo empatyczne i kreatywne 😁 No i poród toż przed 44 urodzinami 🫣😳😱 Oby się udało, bo potem to już poród po 44 hihihihi call me crazy !

@M93 jakie piękne zdjęcie z Twoim pieskiem...on wygląda jak maskotka ❤️

Dobrze doczytam pozostałe 2 strony i jeszcze się odezwę

PaulinKA, Nowa2024, Insane, Vergeet lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Insane Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Dziękuje dziewczyny za Wasze opinie na ten temat, żałuje ze wcześniej się nad ta torbielą głębiej nie zastanowiłam. Myślałam ze jestem w dobrych rękach ale dzisiaj podjęłam decyzje ze zmieniam lekarza. Pójdę do ginekolog która zajmuje się niepłodnością, endometrioza i pracuje w szpitalu w Katowicach. Umówię się na zabieg do tego szpitala a w miedzyczasie przejdę się do niej na wizytę i przedstawię cała dotychczasowa historie 😊
    Tak chyba będzie najrozsądniej 🫶🏼

Super plan! Brzmi naprawdę dobrze. I serio, po wszystkich moich przejściach uważam, że mieć gina co pracuje w szpitalu to złoto. Jestem bardzo ciekawa dalszych losów tej Twojej torbieli. Oby się udało bez laparoskopii, ale wiadomo, jak mus, to mus.

Vergeet no czyta się o Twojej wizycie, jak o jakiejś magicznej krainie 😅 albo wiem, jak w tych medycznych serialach, gdzie wszyscy lekarze tacy piękni i zdolni 😅 Oby doktorek był kluczem do sukcesu! 💪

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 serduszko moje, bij 🥹
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Cześć Dziewczyny, stęskniłam się za Wami.
    Jeszcze zostały mi dwie strony, ale muszę napisać bo zapomnę wrócę do dalszego czytania.

@ Inseane ostatnio czytałam, że zaraz po implantacji temperatura na chwilę spada. Piękna kreska. Bardzo Ci kibicuję. Niech Kropeczek wgryza się, zagnieżdża i rośnie zdrowiutko.

@ Oh Vegreet jak ciepło się robi czytając ten wpis z Twojej wizyty. Jakie to jest kojące, że można czuć się tak zaopiekowanym. Niby tak nie wiele trzeba , a jednak to tak dużo dla nas znaczy. Powodzenia u Dr. Strusia! Oby po tej wizycie też pozostało tak dobre odczucie.

A wracając do weekendu, kocham Bridget. Uwielbiam. A wiecie,że w Niemczech ciężko zobaczyć film w oryginale... w zyciu bym nie pomyslala. Tym bardziej, ze prawie kazdy zna angielski. Więc muszę polować żeby Bridget nie gadała po Niemiecku. Śmieszne to było, gdy poszliśmy na Mavericka w dubbingu. Mój pierwszy film w kichnie z dubbingiem. Komedia, widząc Toma Crusa mówiącego po Niemiecku 🤣🤣🤣

Ja po okresie czuję się bardzo dobrze i znowu pełna nadziei i chęci do działania. Teraz już liczę dni do porodu w listopadzie. Podobno Raki są bardzo empatyczne i kreatywne 😁 No i poród toż przed 44 urodzinami 🫣😳😱 Oby się udało, bo potem to już poród po 44 hihihihi call me crazy !

@M93 jakie piękne zdjęcie z Twoim pieskiem...on wygląda jak maskotka ❤️

Dobrze doczytam pozostałe 2 strony i jeszcze się odezwę

Kochana a czy raczki to nie czasem lipiec a listopad skorpiony? 😁

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Super plan! Brzmi naprawdę dobrze. I serio, po wszystkich moich przejściach uważam, że mieć gina co pracuje w szpitalu to złoto. Jestem bardzo ciekawa dalszych losów tej Twojej torbieli. Oby się udało bez laparoskopii, ale wiadomo, jak mus, to mus.

Vergeet no czyta się o Twojej wizycie, jak o jakiejś magicznej krainie 😅 albo wiem, jak w tych medycznych serialach, gdzie wszyscy lekarze tacy piękni i zdolni 😅 Oby doktorek był kluczem do sukcesu! 💪
    Mam zaznaczone ze ta torbiel nie ma zostać usunięta tylko ma zostać zrobiona sklerotyzacja torbieli. Odsączą z niej cała zawartość i wypełnia ja alkoholem i ona się wysuszy i już nie będzie rosła. Wycięcie jej wiązałoby się z utrata rezerwy jajnikowej a taki zabieg odsączeniu z niej płynu pozwoli zachować te komórki wokół. Tak mi to wytłumaczył lekarz na przykładzie ze jakbym wypiła denaturat to umrę i tak samo stanie się z moja torbielą jak potraktują ja 100@% alkoholem🤭😅

Nowa2024, Insane lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Mam zaznaczone ze ta torbiel nie ma zostać usunięta tylko ma zostać zrobiona sklerotyzacja torbieli. Odsączą z niej cała zawartość i wypełnia ja alkoholem i ona się wysuszy i już nie będzie rosła. Wycięcie jej wiązałoby się z utrata rezerwy jajnikowej a taki zabieg odsączeniu z niej płynu pozwoli zachować te komórki wokół. Tak mi to wytłumaczył lekarz na przykładzie ze jakbym wypiła denaturat to umrę i tak samo stanie się z moja torbielą jak potraktują ja 100@% alkoholem🤭😅

Dobre porównanie 😁
    To prawda. Jak mi przy laparoskopii wycięli 3 torbiele z lewego jajnika to od razu AMH poleciało w dół…nawet przy stymulacji do IVF ten jajnik kiepsko zareagował i „wyprodukował” tylko 2 pęcherzyki 😏

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Kochana a czy raczki to nie czasem lipiec a listopad skorpiony? 😁

Czyżby kalkulator ciąży mnie oszukał.. dobra przyznam, jeszcze nie miałam owulacji , a już wyliczam date porodu. Puk. puk w moje czółko..

No i chyba masz rację. Coś mi nie pasowało z tym rakiem, ale nie znam nikogo z początku listopada.Ale przecież koniec października to skorpion, a potem strzelec.... o kurde. Skorpion... ciężki charakter.

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:

Vegreet czytam pokolei i dopiero teraz widzę,że Ty już po wizycie. Szczerze ja nie wiem, czy bym miała odwagę na takiego lekarza. Trochę bym się czuła na pójście na randkę z kimś totalnie ponad moją ligę.

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Vegreet czytam pokolei i dopiero teraz widzę,że Ty już po wizycie. Szczerze ja nie wiem, czy bym miała odwagę na takiego lekarza. Trochę bym się czuła na pójście na randkę z kimś totalnie ponad moją ligę.

To on powinien czuć się onieśmielony, że ma przyjemność prowadzić członkinie KCP do upragnionej ciąży!! 😝❤️

Nowa2024, kałamarnica 11, Babsi, a_aandzela, Nitka96, Misiula, Vergeet, Miś, Molahonkeey lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI
    ✨ 07/25 kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Julia - ooo ale jaka morfologia piękna!

Paulinka - mój też idzie koniec lutego/pocz.marca na badania nasienia kontrolne 💜

U mnie wciąż do owulacji daleko, ale jajnik napierdziela. Może dlatego, że pęcherzyk rośnie. Możliwe to?

https://zapodaj.net/plik-bp24SMgpxr

Jutro się dowiem, już bym chciała wiedzieć. :D
    Możliwe! Mnie napierdzielal od 6dc i ostatecznie w 13 dc na monitoringu miałam 2 pęcherzyki 18 mm i 19 mm , także czekam na jutrzejsza wizyte !

kałamarnica 11, Vergeet, Insane, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski czaicie, że stary zrobił mi niespodziankę i przyjechał do mnie do Gdańska 😁 ciekawe co on tu będzie robił sam przez tyle godzin jak ja będę na szkoleniu 😂

kałamarnica 11, Vergeet, Julia24, Insane, Misiula, Nowa2024, Babsi, Smerfelinka, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    No tak się trochę czułam i mój mąż chyba też bo powiedział mi po wizycie, że chciał powiedzieć że miał kiedyś torbiel na najądrzu i zapytać czy może to mieć jakieś znaczenie ale nie mógł sobie przypomnieć słowa "torbiel", a ten lekarz używał tak mądrych słów i tak ładne zdania formułował, że było mu głupio się odezwać 😂😂😂

Molahonkeey lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Badania💉
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Ej laski czaicie, że stary zrobił mi niespodziankę i przyjechał do mnie do Gdańska 😁 ciekawe co on tu będzie robił sam przez tyle godzin jak ja będę na szkoleniu 😂
    O kurde ale niespodzianka! Mega miło z jego strony! 🥹😍 A zajście w Gdańsku zawsze się jakieś znajdzie!

PaulinKA, Ana29 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Badania💉
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ