Mój kochany, mały brzdącu - zrobię Ciebie w tym miesiącu! ❤️ Lutowe testowanie. 👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla-olenka wrote:Dziewczyny co myslicie o tych wynikach
Tsh 2,5
Ft3 3,52
Ft4 1,33
Bierzesz jakieś leki na tarczycę? Ja przy podobnym Tsh dostałam 25 mg Euthyroxu. Przy staraniach lepiej mieć poniżej 2, bliżej 1.
Młoda 😍😍. Ty widzę nieźle przygotowana. 3 testy różnych firm 🤣😁. Trzymam mocne kciuki byś się zobaczyła z malenstwem za 9 miesięcy ❤️
Miska, wszystkiego najlepszego. Obyście szybko podeszli do invitro i efekty były jak u Młodej ❤️. Albo i wydarzył się cud bez wspomagania . No i dobrych wyników życzę!
Kokoszka, Tobie też spóźnione ale wszystkiego najlepszego! Oby Twój kropek ładnie się zaprezentował na usg a następne urodziny były w trójkę
Lawendowe, odpocznij i nabierz siły do dalszej walki ❤️
kokoszka31, miska122, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Mężatka widać 🍀😍🍀😍🍀😍🍀😍🍀 trzymam kciuki
Zielone coś tam sie przebija 😍🍀
Zielone.Slonce, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Makino wrote:Bierzesz jakieś leki na tarczycę? Ja przy podobnym Tsh dostałam 25 mg Euthyroxu. Przy staraniach lepiej mieć poniżej 2, bliżej 1.
Młoda 😍😍. Ty widzę nieźle przygotowana. 3 testy różnych firm 🤣😁. Trzymam mocne kciuki byś się zobaczyła z malenstwem za 9 miesięcy ❤️
Miska, wszystkiego najlepszego. Obyście szybko podeszli do invitro i efekty były jak u Młodej ❤️. Albo i wydarzył się cud bez wspomagania . No i dobrych wyników życzę!
Kokoszka, Tobie też spóźnione ale wszystkiego najlepszego! Oby Twój kropek ładnie się zaprezentował na usg a następne urodziny były w trójkę
Lawendowe, odpocznij i nabierz siły do dalszej walki ❤️
Nie biore jestem na poczatku ciazy i takie wyszly wczesniej byly ok -
nick nieaktualnyJa już głupia jestem, bo te testy oglądam co rusz. 🤯
Rano to latarkę włączałam, żeby się upewnić, że coś tam jest. Jeszcze tylko lupa i zestaw zdesperowanej testerki jak malowany 😁🙈
Chociaż biorąc pod uwagę, że ten cień czy cokolwiek to jest ujrzałam po godzinie ( zrobiłam test, poczekalam z 5 minut, wrzuciłam do torebki, wsiadłam w auto i zajrzałam po godzinie, może 1,5h) to myślę, że to raczej reakcja chemiczna ale jutro to sprawdzę na facelle. 😁Otter, kokoszka31, agusia_246, Mersalla, Noelle, Karo123, Ala_d lubią tę wiadomość
-
Zielone.Slońce wrote:Ja już głupia jestem, bo te testy oglądam co rusz. 🤯
Rano to latarkę włączałam, żeby się upewnić, że coś tam jest. Jeszcze tylko lupa i zestaw zdesperowanej testerki jak malowany 😁🙈
Chociaż biorąc pod uwagę, że ten cień czy cokolwiek to jest ujrzałam po godzinie ( zrobiłam test, poczekalam z 5 minut, wrzuciłam do torebki, wsiadłam w auto i zajrzałam po godzinie, może 1,5h) to myślę, że to raczej reakcja chemiczna ale jutro to sprawdzę na facelle. 😁
Ja serdecznie polecam cudo z pracy:
Do kupienia na aliexpress 😁😁Zielone.Slonce, kokoszka31, Kaśik, Jeżynka, Ayayanee, Noelle, Magdalena29, Ciżemka, Karo123, Ala_d, Simons_cat, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ufff nadrobiłam
Miska wszystkiego dobrego, najlepsze życzenia również dla Kokoszki-spóźnione, ale szczere
Mloda Mezatka trzymam kciuki, oby tak dalej
ZieloneSlonce coś tam przebija, ale jak piszą dziewczyny trzeba koniecznie powtórzyć
U mnie dziś 11dpo i coś czuję, że @ się zbliża niestety.
Jakoś po powtórnych badaniach nasienia opuściły mnie nadzieje na ten cykl Niestety nic się nie polepszyło, a nawet jest ciut gorzej. Do tego w posiewie wyszły nieliczne bakteria, raczej z pęcherza-także M na antybiotyku. Czekam do pon na testowanie no i później niestety luty pewnie odpuszczamy starania. Ja w tym czasie zrobię drożność jajowodów, byle coś szło do przodukokoszka31, miska122, agusia_246, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
kokoszka31 wrote:Justyna ta Lupo-latarka to powinno być stałe wyposażenie każdej staraczki 🤣
Wiesz, że nigdy jej nie użyłam do swoich testów ? 🙈🙈
Zawsze w pracy leżała a ja testów w pracy nigdy nie robiłam. -
Jo_an wrote:Ufff nadrobiłam
Miska wszystkiego dobrego, najlepsze życzenia również dla Kokoszki-spóźnione, ale szczere
Mloda Mezatka trzymam kciuki, oby tak dalej
ZieloneSlonce coś tam przebija, ale jak piszą dziewczyny trzeba koniecznie powtórzyć
U mnie dziś 11dpo i coś czuję, że @ się zbliża niestety.
Jakoś po powtórnych badaniach nasienia opuściły mnie nadzieje na ten cykl Niestety nic się nie polepszyło, a nawet jest ciut gorzej. Do tego w posiewie wyszły nieliczne bakteria, raczej z pęcherza-także M na antybiotyku. Czekam do pon na testowanie no i później niestety luty pewnie odpuszczamy starania. Ja w tym czasie zrobię drożność jajowodów, byle coś szło do przodu
Jo_an a mężowi wyszły w nasieniu podwyższone leukocyty lub komórki okrągłe? Jeśli nie, a posiewy wykryły bakterie oznacza to tylko tyle że doszło do zanieczyszczenia próbki bakteriami spod napletka. My mieliśmy taką właśnie sytuację i dr Wolski nam to wyjaśnił i w takiej sytuacji antybiotyki tylko szkodzą..
Skontaktujcie się z najlepszym andrologiem jakiego macie w okolicy- musi gdzieś przyczyna osłabionych parametrów, tlyko trzeba ją znaleźć.. -
Mlodamezatka - fantastyczne wieści. Oby tak dalej! 🥰
Aya - w sumie nie zauważyłam różnicy poza tymi temperaturami. Z tą różnicą, że ja mialam tendencje spadkową 😅 wczoraj podskoczyla, dziś pojawił się mega śluz, zobaczymy co będzie dalej.Mlodamezatka lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
U niego się zanieczyściły raczej przez pęcherz, bo właśnie zaczął go boleć tego dnia, a wyszła tylko bakteria escherichia-typowa dla pęcherza. Na razie ma brać antybiotyk i po 10 dniach powtórny posiew. Był u urologa-androloga, właśnie on zlecił posiew, ma również zrobić fragmentacje DNA. Lekarz stwierdził, że wyniki nie są złe: ruch postępowy 21,5% (bez zmiany), morfologia spadła z 6 na 4%, ilość w ml z 13,4 na 10,8 (norma pow. 15), usg wyszło ok. A przyczyną może być np. zwiększony ostatnio stres.
Przyczynę pewnie znajdzie (jest to polecany urolog), tylko czemu to wszystko trwa86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Jo_an wrote:U niego się zanieczyściły raczej przez pęcherz, bo właśnie zaczął go boleć tego dnia, a wyszła tylko bakteria escherichia-typowa dla pęcherza. Na razie ma brać antybiotyk i po 10 dniach powtórny posiew. Był u urologa-androloga, właśnie on zlecił posiew, ma również zrobić fragmentacje DNA. Lekarz stwierdził, że wyniki nie są złe: ruch postępowy 21,5% (bez zmiany), morfologia spadła z 6 na 4%, ilość w ml z 13,4 na 10,8 (norma pow. 15), usg wyszło ok. A przyczyną może być np. zwiększony ostatnio stres.
Przyczynę pewnie znajdzie (jest to polecany urolog), tylko czemu to wszystko trwa
Oookejj to dobrze że macie dobrego lekarza- to podstawa. Wyniki faktycznie nie są najgorsze, ale tak jak mówisz durny stres i już parametry lecą.. walka z nasieniem jest strasznie męcząca, wymaga niesamowitej dyscypliny i czasu, a nikt nie daje żadnych gwarancji na poprawę. Ja bym do tego DFI dorzuciła MAR test jeszcze, żeby wykluczyć immunologie. Powodzenia 🤞Jo_an lubi tę wiadomość
-
Zielone.Slońce wrote:Laski, dziękuję za wszelkie kciuki ale myślę, że jest pozamiatane. Temperatura niby ciągle 36,9 ale myślę, że to sprawka luteiny, którą do wczoraj aplikowałam.
Wklejam zdjęcie ( zrobiłam 2 testy - ten u góry jest z drugiego moczu). Na tym teście z samego rana, może i coś przebija sama nie wiem ALE na pewno pojawiło się po nieterminowym czasie, bo już po wyschnięciu testu.
Jutro powtórzę test jeżeli temperatura nie spadnie.
Póki co, zdążyłam się już popłakać, że znowu bez progresu. 😔
https://zapodaj.net/e21cccf0a837e.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 15:07
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
nick nieaktualnyMiśka życzę dwóch kreseczek w najbliższej przyszłości 😙
U mnie pozytywne nastawienie OFF, dziś rano miałam dwie jasno różowe nitki na papierze, więc pewnie jeszcze tej nocy mnie zaleje😒
Pogoda też nie nastraja pozytywnie, na razie się chyba schowam i wyjrzę za parę dni😒miska122 lubi tę wiadomość
-
Młoda!!!! Wiedziałam, wiedziałam, że w końcu musi być dobrze! Kochana tak strasznie się cieszę!❤❤ rośnij Kropeczku na pocieszę rodziców i internetowych ciotek!
Miśka sto lat!Mlodamezatka, miska122 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyLawendowe, ja je wrzuciłam luzem do torebki, bo się spieszyłam 🙈
Zestaw na jutro już jest: https://zapodaj.net/fdfd003386cb3.jpg.htmlkokoszka31, Księgowa, Karo123, Noelle, Kaśik, Justyna.Optyk, Simons_cat, Magdalena29, Gośka29, Lisa_, szona, midzia lubią tę wiadomość