X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • brilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ojej nie znam się na tym totalnie, a co się robi jak nie ma przeciwciał? Szczepionka?
    Tak i nie można się starać przez jakiś czas. Z moim szczęściem wszystkie 3 cykle po sonohsg będziemy stopować 😆

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
    ⌛️HLA-C

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • brilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalamarniczko, czy crossmatch zalecała ci dr Jarosz? Bo z tego co pamiętam to konsultowałaś się u niej.

Zastanawiam się dziewczyny czy zacząć kopać głębiej i wejść w te wszystkie badania immunologiczne czy na razie dać sobie spokój. Wszędzie piszą, że to są badania zalecane raczej w razie poronień/nieudanych ivf a my mamy problem w ogóle z zajściem… więc z jednej strony widzę, że te badania nie są jeszcze dla nas skierowane a z drugiej wolałabym wiedzieć jak bardzo jest coś nie tak skoro zaczynają wychodzić kwiatki.

03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ⌛️CD138

⌛️HLA-C

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Kalamarniczko, czy crossmatch zalecała ci dr Jarosz? Bo z tego co pamiętam to konsultowałaś się u niej.

Zastanawiam się dziewczyny czy zacząć kopać głębiej i wejść w te wszystkie badania immunologiczne czy na razie dać sobie spokój. Wszędzie piszą, że to są badania zalecane raczej w razie poronień/nieudanych ivf a my mamy problem w ogóle z zajściem… więc z jednej strony widzę, że te badania nie są jeszcze dla nas skierowane a z drugiej wolałabym wiedzieć jak bardzo jest coś nie tak skoro zaczynają wychodzić kwiatki.

A z drugiej strony miałaś problem z zajściem poniekąd przez zarośnięty kanał...

pytanie czy teraz po udrożnieniu, mając ta wiedzę, jeśli zajdziesz w ciążę to nie będziesz się czuła przerażona potencjalnym poronieniem.....? Ja zapewne tak bym się czuła, wiedząc ze coś jest na rzeczy z immunologią a ja nie mam wsparcia specjalisty :/

Wiem, że to nie jest to droga pierwszego wyboru, ale jeśli już zaczęłaś w tym grzebać... to ja osobiscie chyba bym w to szła:( może umówisz się do dr Jarosz jak mąż zrobi hla-c? Czy wolałabyś najpierw zrobić więcej badań , przed 1 wizytą?

Edit- kurde no to oby różyczka wyszła dobrze... mi też 'uciekly' cykle po hsg niestety :((

I przywołuje Cię do porządku bo zaczynam widzieć tu czarnowidztwo nieuzasadnione 😅😘 proszę się martwić tym co jest realne 😅 a nie zajmowa c sie potencjalnym stopowaniem z uwagi na potencjalny brak przeciwciał😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 09:26

brilka lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Brilka,jeśli macie środki i staracie się już jakiś czas to ja bym robiła,na pewno nie zaszkodzi a nóż widelec szybciej znajdziesz brakujący puzzelek.
    Plus jeśli rozważacie in vitro będziecie już przygotowani i uzbrojeni po zęby do kwalifikacji.
    Faktycznie zaleca się dopiero po poronieniach lub niepowodzeniach in vitro ale ja akurat mam zdanie,że jeśli mogę coś sprawdzić wcześniej i mam możliwości finansowe to wolę tak,niż żałować po fakcie.Gdyby w prosty sposób można było zrobić histeroskopie to też już bym zaliczyła🙂i na pewno będę drążyć jeśli nie uda nam się pierwszy transfer bo bez sensu robić kolejne,jak się nie wie o brakujących kirach lub właśnie stanie zapalnym,szkoda zarodków…
    Ale to tylko moje osobiste zdanie😘

PaulinKA, brilka, Loraa lubią tę wiadomość

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilko, tak dr Jarosz mi zaleciła te badania. Moja sytuacja jest taka, że ja od około roku zawsze w okolicy okołomiesiączkowej mam pokrzywkę. Miałam z tego powodu wykonane wiele badań m.in. profil ANA, gdzie wyszły mi m.in. przeciwciała w mianie 1:100, ale wtedy reumatolog mi powiedział, że to takie niskie miano, że nie ma się co przejmować. Ale z uwagi na to, że po HSG dalej nie było ciąży postanowiłam się skonsultować z dr Jarosz. I ona od razu powiedziała, że te ANA i typ ich święcenia jej się nie podobają i włączyła mi hydroxycholorqiunę i zleciła mi badania:
    - profil cytokin
    - subpopulacje limfocytów
    - KIR u mnie, HLAC u męża, crossmatch
    - homocysteina
    I jeszcze powiedziała mi, że skoro walczymy o ciążę to dobrze by było ją utrzymać i zleciła mi jeszcze badania w kierunku trombofilii - białko C, S, mutacje V Leiden, PAI-1, genu protrombiny II i MTHFR.

I z tymi wynikami się umawiam na konsultację ponownie. Mówiła, że możliwe, że włączymy steryd (Encorton). Ale to po wynikach się okaże.

Udało nam się dziś zrobić w Alabie Kiry, HLAC i crossmatch. Powinnam się wyrobić z wynikami i rekonsultacją z dr Jarosz przed pierwszą wizytą w klinice. :) co mnie bardzo cieszy

brilka lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r.

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna w toku.
    - 27.05 pierwsza wizyta w klinice ➡️

✨I know it's worth it. ✨

Wysłany: 16 kwietnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brillka co do Ciebie... nie wiem sama. Tu nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Może być tak, że niezależnie od tego, że coś dzieje się immunologicznie to zajdziesz w zdrową ciążę. A może być tak, że czekając i próbując bez rozgrzebania tego ucieknie kilka kolejnych cykli i będziesz miała poczucie zmarnowanego czasu.
    Te badania kosztują, ale z drugiej strony miałabyś jasną sytuację i zwiększyłabyś szanse.

brilka lubi tę wiadomość

• MTHFR heterozygota C>T
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarniczko też miałam pokrzywke. W tym miesiącu kiedy jestem w ciąży miałam włączony Encorton. Myślę, że to się bardzo przyczyniło do zajścia w ciążę. Moje pokrzywki wyglądały tragicznie uda, wewnętrzna strona ramion. Też miałam dodatnie ANA i typ świecenia plamisty. Miałam miano 1:160 i lekarka mówiła, że ma to znaczenie. Zastanawiam się, czy jakbym miała wcześniej te leki włączone to już dawno bylalbym w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 09:38

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ale naprodukowałyście :D

Lora, i jak? Jest już AMH?
    Tak co do Lory- ja ją rozumiem. Pamiętajmy Dziewczyny, że nie każdy urodził się optymistą i nie zawsze da się tego nauczyć. Każdy ma za to swoje doświadczenia życiowe i w dużej mierze one kształtują nasz charakter oraz postrzeganie świata. Myślę, że forum jest też po to, by pisać o tych lękach w razie potrzeby :)
    W moim przypadku mówienie: "nastaw się optymistycznie, zmień podejście" nie działa. Mam swoje przejścia i to one w głównej mierze ukształtowały moje obecne lęki i mnie jako dorosłego człowieka w ogóle. Niestety pesymistę.

Loraa lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    📆24.04.2025- kontrola
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png

Wysłany: 16 kwietnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Kałamarniczko też miałam pokrzywke. W tym miesiącu kiedy jestem w ciąży miałam włączony Encorton. Myślę, że to się bardzo przyczyniło do zajścia w ciążę.

Pamiętam właśnie 😁
    Także liczę na to, że jest dla mnie nadzieja. 💕

• MTHFR heterozygota C>T

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, oh jakie Wy jesteście fajne 🤗🤗🤗
    Dostałam do polskiej zimie. Idę zaraz spowrotem spać. Dojechaliśmy około północy, poszłam spać przed 2, a rano poleciałam na badania.
    Miałam już wcześniej wykupiony pakiet 40+ , do tego zrobiłam Betę i Progesteron.
    O 12:40 idę do ginekologa. W sumie nie wiem po co bo to dopiero 4+1, ale zobaczymy może mi da jakiś progesteron dopochwowo.

Vegreet o 15:40 będę myślami z Tobą 🫂

Mola czekamy na update, jak się maja nasze kolejne grupowe bliźniaki.

Idę się zdrzemnąć. Ściskam Was mocno.

Kaliope, Julia24, kałamarnica 11, brilka, Loraa, Nowa2024, Molahonkeey, Ivka, Vergeet lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarniczko, cieszę się, że nabrałaś wewnętrznego spokoju po tej wizycie :)

Mola, Ty dzisiaj? O której? Trzmam kciuki <3

Julia, jak morale? :) Ja miałam podczas stymulacji torbiel, która zrobiła się z niepękniętego pęcherzyka. Urosło za dużo pęcherzyków, ten jeden nie pękł, ale ból był taki, że płakałam przy każdej toalecie. Jedynie USG da odpowiedź.

Lisik, lekarze w klinikach leczenia niepłodności przeważnie przy stymulacjach dają progesteron jako wsparcie fazy lutealnej "w standardzie", niezaleznie od wyników badań. Przynajmniej ja dotychczas spotykałam się z taką praktyką.

Hopex taka bezsenność jest u mnie obecna jeszcze sprzed testowania i trwa do dziś. Biorę to za dobry "objaw", chociaż chodzę niewyspana od prawie miesiąca:)

Brilko, tak jak Dziewczyny napisały. Donrze znać wroga. A wiemy, że jest też na to leczenie w postaci zastrzyków.

Vergeet, jesteśmy wszystkie z Tobą <3

Babsi, dziś już w końcu środa ;P

kałamarnica 11, Julia24, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    📆24.04.2025- kontrola
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Pełnawiary umknęła mi wiadomość od Ciebie z pytaniem co u mnie. Nie chciałam się tu jakoś ujawniać, przejęłam się bardzo Nowa i Vergeet. Z Wami jestem całym sercem, ale właśnie z ukrycia. Dzisiaj byłam u swojej ginekolog, powiedziała że proponuje mi zmienić lekarza, bo ona nie ma już na mnie pomysłu, poddaje się. Dostałam leki przeciwdepresyjne i zalecenie dłuższej przerwy w staraniach z pomocą medyczna. Będę się jeszcze konsultować z dr Jarosz, ale poziom mojej rezygnacji jest już bardzo duży i oswajam się z myślą, że muszę organizować sobie życie w innych rolach niż matki. Przytulam Was serdecznie. Bądźcie silne.

• brilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro, kochana 🫂 Pozwól sobie na smutek i żal, może ta przerwa w staraniach to dobry pomysł żeby trochę odpocząć, ułożyć sobie w głowie wszystko. Uważam, że to dobrze że ginekolog powiedziała ci, że powinnaś zmienić lekarza zamiast niepotrzebnie przeciągać cię przez kolejne próby jeśli nie ma pomysłu co dalej. Nie oznacza to, że żaden lekarz nie będzie mieć na was pomysłu. Potrzeba wam po prostu kogoś bardziej doświadczonego, kto nie jeden trudny przypadek poprowadził do szczęśliwego finału a tacy lekarze przecież są. Nie tracilabym nadziei, zrobiłabym sobie przerwę i z nową siłą wróciła do walki, zaczynając od przekopania forum aby znaleźć polecanych lekarzy. 🫂 Szczególnie że po ostatnim transferze byłaś już krok dalej niż wcześniej!

Vergeet lubi tę wiadomość

03/25 cb? (13 cs)

⌛️CD138

⌛️HLA-C

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI

Wysłany: 16 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro 💔🫂

Myślę o Tobie. Tak mi bardzo przykro, że tak się to wszystko potoczyło u Ciebie. My tu cały czas jesteśmy, gdybyś potrzebowała wygadania się albo przytulenia. Przytulam czule 😥💕

• MTHFR heterozygota C>T

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • brilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż poszedł na badanie hlac i go odesłali, ma wrócić w przyszłym tygodniu bo już nie wysyłają przed świętami próbek do laboratorium 😑

03/25 cb? (13 cs)

⌛️CD138

⌛️HLA-C

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Babsi w końcu ten dzień!!!! ❤️ Czekamy!! ✊✊

@Kaliope ból jajnika przeszedł w duży ból endometrialny potem, ale nie łącze tego z szansami na 🤰. Nastawienie na razie pozytywne. Kombinowałam tylko, czy nie zrobić bety w piątek przed wyjazdem na święta🤣, ale to będzie dopiero 9dpo, więc po Ovi bez sensu.

Wgl nie pisałam wcześniej, bo dużo było z tego dnia iui, ale ta babka od endomendy dała mi zalecenie brać Acard od razu po wysikaniu ⏸️. Może powinnam się zaopatrzyć w razie co już. Chociaż nie konsultowałam tego z moim Doktorkiem jeszcze... Nie wiem, czemu ten Acard, muszę poczytać 🤔.

Widzę, że Twoja wizyta dopiero za tydzień. Mam nadzieję, że szybko minie dzięki świętom 😘.

@PaulinKA a Ty wykupiłaś te KIRy? Ja chyba razem z Biopsją zrobię w maju, jak nie pójdzie w tym cyklu.

@Aksandra serce mi pęka i ciężko mi coś napisać. Wycofanie się na jakiś czas, a tym bardziej w połączeniu z terapią i lekami może być dobrym pomysłem. Wszystko zależy, jak Ty się z tym czujesz. Długo rozmawialiśmy o zmianie lekarza prowadzącego... Może to być krok na przód jeśli zdecydujecie się jednak wrócić?
    Co nie postanowisz to jestem z Tobą całym ❤️ i mam nadzieję, że odnajdziesz szczęście!

@Slava a jak Ty się teraz czujesz? Już normalnie? Dostałaś w końcu te wlewy na ferrytyna?

@Siesiepy chyba gdzieś nam się zagubiła po transferze! Oby to był dobry znak. Czekam na wieści ✊.

Kaliope, Vergeet, siesiepy lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Molahonkey pytałaś co u mnie, @Julia pytałaś o KIR hah :D

To tak- na razie nie będę badać KIR, bo test IPLE to bedzie finansowo spoory strzał :D Pomyślę o tym po wakacjach, przed wizytą w klinice. Widzę że znów jest promka 30% więc wychodzi nie tak drogo, ale sumując wszystko inne to jednak- przeznaczę tę kasę na ekstra weekend z Mężem :D

A ja hm, czekam na okres, kalkuluję kiedy przestać brać proga (zakładając że od odstawienia będe czekać na okres jakies 6 dni :D) , kupiłam ładną piżamkę do szpitala i w końcu żyję jak wolny zgredek!

Cieszą mnie wolne i powolne popołudnia, rower, słońce i porządek w mieszkaniu. Nie płakałam od miesiąca... Przypomniałam sobie, jak to jest po prostu żyć, na nic nie czekając ! (prócz histeroskopii hiihi :) )

Odrobaczam się, chat gpt wygenerował mi plan brania lekarstw i sumiennie go realizuję :D Codziennie marudzę mężowi że zjadłabym słodycza... Rozmyślam na co pierwsze skuszę się po zakończeniu diety ;)

Jest dobrze. Może to się utrzyma? Może nie...

Ale miło jest złapać oddech od tego szamba w którym kąpałam się prawie póltora roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 10:59

kałamarnica 11, Molahonkeey, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra 🫂 Jeśli czujesz, że chcesz przerwy to zrób to, uporządkujesz sobie wszytko i może nabierzesz nowych sił ❤️

Dziewczyny, dziękuje za postawienie do pionu. Ja mam momenty, że patrzę pozytywnie. Ale potem wychodzi biały test i @, to wszystko wtedy siada. Zrobiłam jeszcze inhibine B, wynik ma być za tydzień. I pójdę z tymi wszystkimi wynikami do lekarza i ważne będzie co on na to powie. Wczoraj na głównym wątku była dziewczyna, która zaszła w ciążę z AMH 0,24 i i FSH 10.
    Ja sądzę, że mam jakieś zaburzenia hormonalne, które mam nadzieję uda się wyleczyć. Ja od roku zauważam, że coś jest nie tak. Mam regularne owulacje, co prawda słabej jakości ale są. Genetycznie nie było u mnie w rodzinie problemów w przedwczesnym wygasaniem funkcji jajników. Moja babcia urodziła mamę w wieku 44 lat, moja mama zaczęła przechodzić menopauzę w wieku późniejszym niż średnia.

Babsi, trzymam kciuki za betę 🤞

Dziewczyny powodzenia na wizytach 🍀

Julia, mnie czasami bolą jajniki po owulacji i w cyklach, w których miałam monitoring nic się nie robiło, żadne torbiele. Dużo czytałam i to może być normalne zjawisko

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn po histeroskopi, czy jeśli wycięli Wam polipy, wyleczyłyście stan zapalny to miałyście potem mniej bolesne miesiączki?

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @ Molahonkey pytałaś co u mnie, @Julia pytałaś o KIR hah :D

To tak- na razie nie będę badać KIR, bo test IPLE to bedzie finansowo spoory strzał :D Pomyślę o tym po wakacjach, przed wizytą w klinice. Widzę że znów jest promka 30% więc wychodzi nie tak drogo, ale sumując wszystko inne to jednak- przeznaczę tę kasę na ekstra weekend z Mężem :D

A ja hm, czekam na okres, kalkuluję kiedy przestać brać proga (zakładając że od odstawienia będe czekać na okres jakies 6 dni :D) , kupiłam ładną piżamkę do szpitala i w końcu żyję jak wolny zgredek!

Cieszą mnie wolne i powolne popołudnia, rower, słońce i porządek w mieszkaniu. Nie płakałam od miesiąca... Przypomniałam sobie, jak to jest po prostu żyć, na nic nie czekając ! (prócz histeroskopii hiihi :) )

Odrobaczam się, chat gpt wygenerował mi plan brania lekarstw i sumiennie go realizuję :D Codziennie marudzę mężowi że zjadłabym słodycza... Rozmyślam na co pierwsze skuszę się po zakończeniu diety ;)

Jest dobrze. Może to się utrzyma? Może nie...

Ale miło jest złapać oddech od tego szamba w którym kąpałam się prawie póltora roku...

No tak, to sporo kasy... Weekend z mężem z pewnością będzie dobrą inwestycją 😁❤️

Ja zrobię chyba, żeby się zająć w trakcie oczekiwaniem na wyniki biopsji 🤣🤣.

Jestem dumna z Ciebie, że tak dajesz radę z tym odrobaczeniem!!! 🎉🎉 Niech uda się to potem utrzymać w 60-80% i będzie wielki sukces! 😘

PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro,wszystkie słowa,które przychodzą mi do głowy wydają się za małe,zbyt banalne,czegokolwiek nie napiszę nic nie zmieni tego,co się wydarzyło i żałuję,że nie mogę wziąć na siebie chociaż części smutku,żeby było Ci lżej.
    Pamiętaj proszę,że jesteśmy tu,myślimy o Tobie❤️
    Daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz a potem może jednak warto poszukać kogoś innego,ze świeżym spojrzeniem,z innym doświadczeniem,praktyką w trudniejszych przypadkach…coś drgnęło i o ile dobrze pamiętam jeszcze macie mrozaki?
    A jakby ktoś to przeanalizował Was od nowa i wpadnie na trop…albo po prostu to będzie ten moment…
    Jeszcze jesteś młoda,jeszcze jest czas na szukanie rozwiązan…zdaję sobie sprawę,że teraz jesteś po prostu zbyt zmęczona ale może obudzisz się pewnego dnia i stwierdzisz,że jeszcze nie moment na składanie broni.
    Cokolwiek postanowisz życzę Ci,żebyś odnalazła spokoj i była szczęśliwa.
    Nie będziemy Cię niepokoić ale czegokolwiek potrzebujesz to jesteśmy.
    Pisz jeśli poza przytulaskami albo motywacyjnym kopniakiem w d…potrzebujesz,żeby gdzieś popytać,poszukać na forach,przeryć internety wzdłuż i wszerz,także za granicą.
    Ściskam Cię bardzo mocno😘

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ