💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Babsi kciuki za piękną betę 🤞🤞🍀
Pelasia, ok, czyli to tylko taka sama szata graficzna
Babsi lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota C>T
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r.
15 cs o pierwsze 👶 za nami
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
- diagnostyka immunologiczna w toku.
- 27.05 pierwsza wizyta w klinice ➡️
✨I know it's worth it. ✨ -
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki dzisiaj, za wyniki, wizyty i Wasze samopoczucia🤞❤️
Jestem po spotkaniu, spałam 4h.. jeszcze nie dotarłam do ogólnej lekarki po wlewy, jakoś się nie mogę zebrać.
Dziękuję za kopy i rady Kochane macie 100% racji!
Aksandra łamie mi się serce o tym o czym piszesz i ciszę się że dostaniesz pomoc medyczną co do swojego psychicznego stanu. Bardzo chciałabym Ci jakoś pomóc i kurde walczyć za Ciebie skoro Ty nie możesz. Może my z dziewczynami tutaj jakoś ogarniemy coś za Ciebie jak nie masz siły?
Napisz skąd jesteś to zbadamy internet i zobaczymy jaki lekarz by mógł Ci pomóc, mogę podzwonić popytać jakie mają terminy i dać Ci znać - wtedy tylko się zarejestrujesz, odpada Ci grzebanie po necie i szukanie we mgle. Wrzuć jakieś brakujące wyniki tutaj, jak potrzebujesz żeby Twoje wyniki posegregować w excelu z datami itp też daj znać mogę ogarnąć. Cokolwiek na co się mogę / możemy się przydać to daj znać, bo reszta dziewczyn się pewnie zgodzi, z chęcią ogarniemy za Ciebie albo przynajmniej pomożemy.PaulinKA, Molahonkeey, Kaliope, Loraa, Julia24, Vergeet, brilka lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum
On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
⏳Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200, w nowym cyklu dla dwojga
🔜 zespół antyfosfolipidowy, białko S i C, mąż HLAC
🔜 cross match -
Pelasiu pytanie było co prawda do Insane, jednak przy wysokim AMH jest większe ryzyko hiperstymulacji. Z tego też względu bezpieczniej decydować się na transfer odroczony, tak jak już Insane poradziła.
Co do podwyższonego AMH- nie jest ono problemem, jeśli masz potwierdzone owulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 13:10
Insane, Vergeet, Pelasia30 lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
📆24.04.2025- kontrola
📆07.05.2025- kontrola
-
Aksandra, nic mądrzejszego niż Slava nie wymyślę i całym sercem popieram ten pomysł
również chętnie wesprę w ten lub inny sposób
brilka lubi tę wiadomość
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
20.03.2025 ⏸️- beta 233
📆24.04.2025- kontrola
📆07.05.2025- kontrola
-
Kaliope wrote:Pelasiu pytanie było co prawda do Insane, jednak przy wysokim AMH jest większe ryzyko hiperstymulacji. Z tego też względu bezpieczniej decydować się na transfer odroczony, tak jak już Insane poradziła.
Co do podwyższonego AMH- nie jest ono problemem, jeśli masz potwierdzone owulacje
Dziękuję za odpowiedź ❤️
Czyli jak dobrze rozumiem, stymulacja średnio wchodzi w grę u mnie?
Jeśli chodzi o owulacje to dopiero jestem po właściwą opieką lekarza mam nadzieję, w zeszłym miesiącu pęcherzyk nie pękł i czekamy, żeby zobaczyć jak będzie w tym🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨5cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-24dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Pelasiu jak najbardziej wchodzi w grę! Jeśli chodzi o klomifen czy letrozole- standardowo wykorzystuje się je do stymulacji w takich wypadkach.
Jeśli chodzi o gonadotropiny i/lub in vitro, lekarze po prostu dobierają trochę mniejsze dawki leków, ale mimo to czasami dochodzi do hiperstymulacji. Z tego względu przeważnie proponuje się pacjentkom, a przynajmniej powinno- transfery odroczone. Chodzi po prostu o to, że do in vitro potrzebujemy trochę więcej pęcherzyków, niż do stymulacji do IUI lub do współżycia planowanego, gdzie potrzebujemy 1, max 2 pęcherzyki.
Transfer odroczony jest po to, aby organizm mógł dojść do siebie po stymulacji gonadotropinami.
Edit: na niepękający pęcherzyk lekarz może przepisać Ci ovitrelleWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 13:22
kałamarnica 11, Pelasia30 lubią tę wiadomość
📍AMH 22 ng/ml
20.03.2025 ⏸️- beta 233
📆24.04.2025- kontrola
📆07.05.2025- kontrola
-
Mam wynik AMH
0,26 ng/ml👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Pelasia30 wrote:Nikt nigdy nie powiedział mi o podejrzewani PCOS.. miałam badanie też androstendionu - ok, wolny testosteron trochę za niski bo 0,5.
Mam 31 lat to względem tego wieku niby jest okej to AMH..
A cykle bezowulacyjne tak wpisałam bo mi blokowali owulacje bo ja mam późne, a dostawałam dupka od 16dc i nie było szans żeby pęcherzyk rósł 😔 dopiero po długim czasie do tego doszłam.
A czemu nie można wykonywać świeżego transferu? Kompletnie nie znam się na tej procedurze.
Badanie zrobione w Badaj to 😅
Bo przy takim jajnikowym potencjale hiperka może się rozkręcić nawet z opóźnieniem.
Ja ją mam i przechodzę już od w sumie 2 miesięcy w ogromnych bólach i strachu. Których można było uniknąć…
Edit: o już widzę, że Kaliope też Ci wszystko opisała. I z tą stymulacją też się z nią zgadzam ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 13:54
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹 -
@Loraa , przytulam, podejrzewam, że to trudne dla Ciebie i nie tego się spodziewałaś....
jesteś widzę umówiona w Klinice na koniec kwietnia także mam nadzieję, że wybrałas kompentnego lekarza, który Cię dobrze pokieruje! taki wynik nie wyklucza ciąży- naturalnej czy ze wspomaganiem!
Tak jak napisała pełnawiary- możesz mieć zaniżoną rezerwę ale super komórki, także nie biczuj się proszę za ten wynik!
Rozeznaj się co do suplementacji i zmian które warto wdrożyć by poprawić AMH, ale pamiętaj że warto działać szerokopoziomowo, nie skupiać się tylko na jednym wskaźniku!
Myślę że badanie warto powtórzyć za jakieś kilka miesięcy po wdrożeniu konkretnej sumplementacji
A powiedz, dobrze pamiętam, że robiłaś to badanie i w szpitalu i w alabie? Który to wynik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 13:54
♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
04.2025- Leczenie pasożytów
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
PaulinKA wrote:@Loraa , przytulam, podejrzewam, że to trudne dla Ciebie i nie tego się spodziewałaś....
jesteś widzę umówiona w Klinice na koniec kwietnia także mam nadzieję, że wybrałas kompentnego lekarza, który Cię dobrze pokieruje! taki wynik nie wyklucza ciąży- naturalnej czy ze wspomaganiem!
Tak jak napisała pełnawiary- możesz mieć zaniżoną rezerwę ale super komórki, także nie biczuj się proszę za ten wynik!
Rozeznaj się co do suplementacji i zmian które warto wdrożyć by poprawić AMH, ale pamiętaj że warto działać szerokopoziomowo, nie skupiać się tylko na jednym wskaźniku!
Myślę że badanie warto powtórzyć za jakieś kilka miesięcy po wdrożeniu konkretnej sumplementacji
A powiedz, dobrze pamiętam, że robiłaś to badanie i w szpitalu i w alabie? Który to wynik?
Spodziewałam się niskiego wyniku, ale nie aż tak.
Mam regularne owulacje, ale nie są one dobrej jakości. Progesteron w 7 dpo najwyżej wyniósł 10,30. Do tego endometrioza i być może jeszcze dużo innych czynników o których nie wiem👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Lisik wrote:Przychodzę z relacją ze spotkania z Instruktorem modelu Creightona. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony fajnie że wreszcie ktoś się interesuje moją niepłodnością a nie tylko teksty "my na luxmed nie leczymy niepłodności" "ale Pani się jeszcze roku nie stara". Ale kurcze koleś mówi że do lekarza od niepłodności dopiero za 1,5/2 miesiące a ja już się umówiłam na 8 maja...
No w każdym razie po obserwacji połowy cyklu koleś mówi że na 100% coś tu nie gra. Więc dobrze wiedzieć. Mówi że raczej niedomoga progesteronu bo mam plamienia przed i po miesiączce no i kurde ja już o tym się zorientowałam w grudniowym wątku dzięki Julii i miałam badany progesteron i nie był zły a gin- endo nawet nie chciał spojrzeć na moje wyniki (luxmed).. Także mimo tych plamień od nikogo ostatecznie nie wyciągnęłam recepty na proga. Teraz się biję w piersi że trzeba było przycisnąć ten temat.
Wiem że zbliża się moment że trzeba sypnąć hajsem i iść na wizytę do lekarza od niepłodności ale już zaraz czy jednak tak jak on mówi.. Nie wiem. Ta cała moja diagnostyka jest bardzo chaotyczna bo sama ją prowadzę w oparciu o wiedzę stąd ale kurcze wiadomo że tak mi jest łatwiej bo a nuż jakaś mała rzecz okaże się tym. I musieliśmy Panu kłamać że tak, odpuściliśmy cykl i się nie staraliśmy 😂Lisik lubi tę wiadomość
39tc.💔👼
wrzesień '24 cb💔👼
kwiecień '25 cb💔👼
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸depresja
🔸immunologia?⏳
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊 -
Loraa wrote:To wynik z Alabu, zastanawiam się czy nie powtórzyć jeszcze jutro w Diagnostyce.
Mam regularne owulacje, ale nie są one dobrej jakości. Progesteron w 7 dpo najwyżej wyniósł 10,30. Do tego endometrioza i być może jeszcze dużo innych czynników o których nie wiem
Loraa,może powtórz jak będziecie w klinice?
Kliniki zazwyczaj badają na miejscu bez wysyłania próbki,amh to wrażliwy parametr.
A i tak mi przyszło do głowy czy sprawdzałaś poziom
witaminy D?
Bo niski ma wpływ na amh.
Na razie tylko informacja,jeszcze o niczym nie przesądza🤗starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
pelnawiary wrote:Loraa,może powtórz jak będziecie w klinice?
Kliniki zazwyczaj badają na miejscu bez wysyłania próbki,amh to wrażliwy parametr.
A i tak mi przyszło do głowy czy sprawdzałaś poziom
witaminy D?
Bo niski ma wpływ na amh.
Na razie tylko informacja,jeszcze o niczym nie przesądza🤗
Tak, Witaminę D mam 98,0 więc to nie to👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Loraa wrote:To wynik z Alabu, zastanawiam się czy nie powtórzyć jeszcze jutro w Diagnostyce.
Mam regularne owulacje, ale nie są one dobrej jakości. Progesteron w 7 dpo najwyżej wyniósł 10,30. Do tego endometrioza i być może jeszcze dużo innych czynników o których nie wiem
Nie wiem czy jest sens wydawać na to pieniądze teraz, myślisz że wynik będzie aż tak drastycznie inny że np, cię pokrzepi?
Jeśli będzie np 0,5- czy będziesz spokojniejsza?
Ja chyba sugerowałabym z tym co masz iśc do lekarza, zadziałać z suplementacją i zaleceniami doktora i powtórzyć za jakiś czas, kiedy Twoje działania będą miały szanse realnie poprawić ten wskaźnik
no ale oczywiście zrobisz jak zechcesz, jeśli widzisz wartość dodaną z takiego badania - to why not.pelnawiary, brilka, Migotka96 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
04.2025- Leczenie pasożytów
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
PaulinKA wrote:Nie wiem czy jest sens wydawać na to pieniądze teraz, myślisz że wynik będzie aż tak drastycznie inny że np, cię pokrzepi?
Jeśli będzie np 0,5- czy będziesz spokojniejsza?
Ja chyba sugerowałabym z tym co masz iśc do lekarza, zadziałać z suplementacją i zaleceniami doktora i powtórzyć za jakiś czas, kiedy Twoje działania będą miały szanse realnie poprawić ten wskaźnik
no ale oczywiście zrobisz jak zechcesz, jeśli widzisz wartość dodaną z takiego badania - to why not.
Każdy wyniki później 1 mnie nie pokrzepi, a wyższy niż 1 pewnie nie wyjdzie👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Loraa wrote:Mam taki zamiar, że powtórzę.
Tak, Witaminę D mam 98,0 więc to nie to
Ok…jesli to Cię uspokoi to powtórzyłabym w klinice,w labach teraz szkoda kasy bo wyjdzie mniej wiecej to samo.Jak Paulinka pisze,podkoksuj suplami i wtedy powtórz,niby amh nie da podnieść ale to forum już nie takie rzeczy widziało,różnice mogą być nawet o 0,5.
Aaa…i zbadaj w 3-5dc,według mojego nowego profesorka dzień cyklu ma znaczenie.starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
pelnawiary wrote:Ok…jesli to Cię uspokoi to powtórzyłabym w klinice,w labach teraz szkoda kasy bo wyjdzie mniej wiecej to samo.Jak Paulinka pisze,podkoksuj suplami i wtedy powtórz,niby amh nie da podnieść ale to forum już nie takie rzeczy widziało,różnice mogą być nawet o 0,5.
Aaa…i zbadaj w 3-5dc,według mojego nowego profesorka dzień cyklu ma znaczenie.👩34 👨39
8 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Ferrytyna 26 ❌
MTHFR C677T homo
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
pelnawiary wrote:Ok…jesli to Cię uspokoi to powtórzyłabym w klinice,w labach teraz szkoda kasy bo wyjdzie mniej wiecej to samo.Jak Paulinka pisze,podkoksuj suplami i wtedy powtórz,niby amh nie da podnieść ale to forum już nie takie rzeczy widziało,różnice mogą być nawet o 0,5.
Aaa…i zbadaj w 3-5dc,według mojego nowego profesorka dzień cyklu ma znaczenie.pelnawiary lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Insane wrote:Dziękuję Juleczko,
dzisiaj mam jakiś zły dzień. Albo i dni. Ataki bólu zmieniły się w ból prawie ciągły, ale umiarkowany, więc tak lepiej niż wybudzić się w nocy i umierać.
W piątek mam prenatalne i nie mogę o niczym innym myśleć.
Zamówiłam sobie detektor tętna. Jeszcze oczywiście nie łapie, ale przypomniałam sobie dzień, kiedy na ktg w poprzedniej ciąży już było, tak jak teraz, słychać tylko moje tętno…
Czekam na Twoje testowanie❤️
Mam nadzieję, że te badania Cię uspokoją!
Może to będzie niefajne, co powiem, ale mi diagnoza endometriozy "złagodziła" bóle. Oczywiście nie dosłownie, ale świadomość, że nic mi nie zagraża bezpośrednio, zapoznanie się z problem pozwoliło mi się oswoić z tym bólem. Oczywiście bywa intensywny i pojawia się w najmniej pożądanych momentach (np. w trakcie wygłaszania wykładu), ale radzę sobie powoli z nim i napady też są coraz krótsze.
Do czego zmierzam... Mam nadzieję, że ta świadomość, że dzieciątko jest zdrowe i ten ból nie zagraża ciąży dadzą Ci możliwość oswojenia się z tymi bólami. I pamiętaj, że to nie tak, że zostaną z Tobą na zawsze.
Jesteś dzielna! ❤️ Przykro mi, że tak Cię lekarz naraził... I że tak przez to cierpisz 😢😢. Super, że ostrzegasz innych. Ściskam 🫂🫂 i będę intensywnie kibicować aż do zobaczenia zdjęcia maluszka w Twoich ramionach! 😘Vergeet lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest
25/04 Wizyta w klinice
05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@Ksiegowa jak tam u Ciebie? Próbowałam wejść jeszcze na Twój wykres, ale już nieaktywny... Przykro mi, że się nie udało. Ściskam 🫂🫂. Mam nadzieję, że niedługo do nas wrócisz!! 😘💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest
25/04 Wizyta w klinice
05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨