💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
O nieee wybacz Nitka, też nie lubię spojlerów a jakoś nie pomyślałyśmy chyba z Molą, że ktoś może być do tyłu 🙈 wybacz kochana! No ale w sumie to też było dość mocno oczywiste , ja się nie zaskoczyłam
Kałamarnica no to rewelka, że nic wam nie wyszło w tych badaniach! Choć z drugiej strony człowiek chyba chciałby jednak coś znaleźć tak jak pisze Slava 🙈
No ale Slava jeśli faktycznie to kwestia komórek i plemników to w takim razie może IUI albo IVF to dobre opcje, bo tam jednak wybierają te najbardziej dorodne. Nie musi to oznaczać od razu AZ
Ja szczerze mówiąc jeszcze nie mam żadnych ze skomplikowanych badań, które wy zrobiłyście i najbadziej podejrzewam te plemniki nieszczęsne właśnie. Ale będę szukać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 11:08
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
📆 oczekuje na 🩸po poronieniu.
📆 diagnostyka genetyczna i immunologiczna -
Kurde, no właśnie wiecie. Dla mnie czytanie tych wyników to tak jakbym patrzyła na mrówki chodzące po kartce papieru 😂 narazie chat twierdzi, że jest git, ale poczekam z euforią na dr Jarosz.
Choć ciężko mówić o euforii skoro wszystko dobrze a ciąży brak.
Pelasiu - i bardzo dobry plan. Nowa dojeżdża chyba ze 150 km w jedną stronę? (Nowa popraw mnie jeśli się mylę). Wiadomo, że to utrudnia, ale jeśli masz z tych wizyt dużo wynieść i mieć w końcu należytą opiekę to warto! Trzymam kciuki i tak za Twój pęcherzyk, niech rośnie i pęka uparciuch 🥰😘
Slava, nie nie nie. Wcale nie w błoto. Powoli odhaczamy możliwe przyczyny. I tak należy myśleć.Vergeet, Pelasia30 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota C>T
• KIR Bx: 3/5 KIRów implantacyjnych✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 05.25 4 stymulacja Lamettą 💊
- 27.05 pierwsza wizyta w klinice 👨⚕
- 29.05 rekonsultacja u dr Jarosz 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
@Vergeet a Twój mąż robił fragmentację DNA czy tylko podstawowe badania, morfologię plemnika?
Podejrzewam, że od ostatnich badań nieźle go szprycujesz suplami, więc może już coś się tam poprawiło ??
A może to po prostu okropnie bolesny przypadek i statystyka, i kolejną ciąże donosisz przez nudne, długie 9 miesięcy....♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto pasożyta, przeleczone, badania do powtórzenia
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Slava wrote:Pelasia zrób, bo to tak naprawdę jedno z podstawowych badań! Długość cyklu u Ciebie jest intrygująca w takim razie.
Kalamarniczko czyli żeśmy wydały hajs w błoto, bo nieważne czy C1 czy C2 to i tak okej? 😅
Ja mam swoje wyniki z krzepliwości, wygląda dobrze, z racji że jedyna mutacja jaką mam jest pai 1 w heterozygocie to chyba nie ma absolutnie żadnych wskazań do acardu i to nie z tym problem.
Czyli z tym też nie problem, Kiry okej, im więcej sprawdzam tym bardziej skłaniam się ku temu że jednak moje lub/i męża komórki są beznadziejne 😔 dwie kreski widzę tak średnio co 4 miesiące by wynikało… czyli tak co drugi trzeci cykl (bez lufa) co akurat by jednak świadczyło że to z komórkami jest problem. Koksuje swoje i mąż też. Może to nie dla nas kurde i trzeba iść w AZ a nie się kłuć bez sensu
Ale ten ureaplasma może być tego powodem. Jak z Waszym leczeniem?💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
05/25 Histeroskopia + biopsja+KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@Nitka96 omg I’m sorry 😪 ale łobuz ze mnie! 🙈
@kałamarnica11 nieźle to wygląda 🍀 kiedy wizyta konsultacyjna wyniki?
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
@Lora, a wiesz mniej więcej jak często w takiej klinice trzeba byc? Może dziewczyny podpowiedza?
@Slava, w takim razie dołożę do badań w nowym cyklu. Pójdę z torbami normalnie 🙈😂
@Kalamarnica, racja. Szkoda marnować czasu tutaj, lepiej już w końcu działać porządnie po tych dwóch latach. Tylko jeszcze dręczy mnie myśl czy jeśli jajo pęknie to czy dać sobie jeszcze szansę naturalnie czy też do kliniki jechać 🫣👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨5cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-24dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Kałamarnica dokładnie mam 120 km w jedną stronę do kliniki do mojego doktorka 😉 ale nie żałuję ani kilometra przejechanego, czy czasu straconego w korkach 😁
kałamarnica 11, Loraa, Nitka96, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️ 🥹
-
Loraa, a czy nie masz możliwości robić monitoringów gdzieś bliżej swojego miejsca zamieszkania? Bo jednak w cyklu nawet 2 razy jechać 2h w jedną stronę o różnych godzinach, nie zawsze pasujących to trudne do wcielenia w życie, a to przecież tylko USG trwające chwile… Może dałoby się mieć w klinice lekarza prowadzącego, iść zgodnie z jego planem ale na USG podskakiwać do kogoś bliżej? 🤔
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
Loraa wrote:Kałamarnica no i super 😍
Pelsia, też mnie przeraża jeżdżenie na monitoringi i wizyty, ja do kliniki mam 2 h. Z wolnym też ciężko
Loraa a nie masz lekarza który zajmuje się niepłodnością bliżej siebie ? Generalnie monitoring który trwa chwilkę i podróż 2h żeby sprawdzić jak jajeczka będzie mocno męcząca, może uda ci się dogadać w klinice że będziesz je robić gdzieś bliżej siebie myślę że problemu by nie było bo mój nas na wstępie się pytał skąd jesteśmy żeby w razie co powiedzieć że nie ma problemu żeby monitoringi robić w innym miejscu, ale my akurat mieszkamy pod Poznaniem i do klinik mam 25 minut
Kałamarnica ja nic nie rozumiem z tych badań ale cieszę się że nic nie wyszło 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 12:07
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
06.05 kontrolny monitoring
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Pelasiu, ale to nie jest tak, że jak pójdziesz do kliniki to od razu zostaniesz skierowana do procedury in vitro.
Przeanalizują wywiad, wyniki badań i np jeśli nie miałaś stymulacji to rozpiszą Ci np 3 cykle stymulowane z Ovitrelle i w tym czasie będziecie się starać naturalnie. Ale w momencie kiedy uznają, że nie ma efektu to od razu zaproponują inne rozwiązanie.
Nie każdy ginekolog, a szczególnie młody ogarnia symulację owulacji itd. Więc myślę, że lepiej być pod skrzydłami ludzi, którzy to robią od lat i wiedzą co i jak. 😉
Moluś, no telewizytę u dr Jarosz mam dopiero 29.05. Ale będę się starała przyspieszyć, bo 27.05 mam pierwszą wizytę w klinice i chciałabym do tego czasu mieć już od niej zalecenia. 😏
Julia kciuki zaciśnięte mam i czekam na wieści od Ciebie 😘Julia24, Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• MTHFR heterozygota C>T
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
15 cs o pierwsze 👶
PLAN:
Julia kciuki za Twoją wizytę 😘
Kaliope czekam na wieści kochana ✊❤️Julia24, Kaliope lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec:
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
-
Ja już po.
W tym cyklu i kolejnym pauzujemy ze staraniami. Mam umówić się na histeroskopię z biopsją endometrium.
Lekarz po zobaczeniu diagnozy od tamtej pani doktor od endomendy powiedział sam, że by już odpuścił te 3 IUI. Chciał nas w czerwcu na IVF już brać, ale z uwagi na ślub, pójdziemy w lipcu.
Trochę inaczej jednak będzie z AH. Nie dostanę teraz. Według niego, co jak teraz myślę jest logiczne, musimy najpierw zrobić stymulację, która może zaognić mocno endometrioze, a wyciszenie dopiero przed 1 albo 2 transferem.
Mam więc trochę do przetrawienia i tylko nadzieję, że termin histero 8-10dc nie wypadnie mi w majówkę 😅, a to bardzo możliwe.
@Kaliope czekam na Ciebie! ✊Nowa2024, Loraa, Vergeet, brilka, a_aandzela, Kaliope lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
05/25 Histeroskopia + biopsja+KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
kałamarnica 11 wrote:Pelasiu, ale to nie jest tak, że jak pójdziesz do kliniki to od razu zostaniesz skierowana do procedury in vitro.
Przeanalizują wywiad, wyniki badań i np jeśli nie miałaś stymulacji to rozpiszą Ci np 3 cykle stymulowane z Ovitrelle i w tym czasie będziecie się starać naturalnie. Ale w momencie kiedy uznają, że nie ma efektu to od razu zaproponują inne rozwiązanie.
Nie każdy ginekolog, a szczególnie młody ogarnia symulację owulacji itd. Więc myślę, że lepiej być pod skrzydłami ludzi, którzy to robią od lat i wiedzą co i jak. 😉
Moluś, no telewizytę u dr Jarosz mam dopiero 29.05. Ale będę się starała przyspieszyć, bo 27.05 mam pierwszą wizytę w klinice i chciałabym do tego czasu mieć już od niej zalecenia. 😏
Julia kciuki zaciśnięte mam i czekam na wieści od Ciebie 😘
Dziękuję za wyjaśnienie ❤️ myślę, że mimo wszystko będę musiała mieć jakiegoś lekarza tutaj u siebie w razie monitoringów, żeby nie jeździć ciągle do Wrocławia. Na spokojnie sobie to przemyśle, a dokładniej w środę za tydzień jak już wyjdzie co się stało z jajem 🤭 ta moją też zaproponowała mi drożność jajowodów jeśli okaże się, że jajo pękło. To wtedy jeszcze bym u niej została, żeby zrobić to badanie.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨5cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-24dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Julia24 wrote:Ja już po.
W tym cyklu i kolejnym pauzujemy ze staraniami. Mam umówić się na histeroskopię z biopsją endometrium.
Lekarz po zobaczeniu diagnozy od tamtej pani doktor od endomendy powiedział sam, że by już odpuścił te 3 IUI. Chciał nas w czerwcu na IVF już brać, ale z uwagi na ślub, pójdziemy w lipcu.
Trochę inaczej jednak będzie z AH. Nie dostanę teraz. Według niego, co jak teraz myślę jest logiczne, musimy najpierw zrobić stymulację, która może zaognić mocno endometrioze, a wyciszenie dopiero przed 1 albo 2 transferem.
Mam więc trochę do przetrawienia i tylko nadzieję, że termin histero 8-10dc nie wypadnie mi w majówkę 😅, a to bardzo możliwe.
@Kaliope czekam na Ciebie! ✊
Hm czyli jak to będzie, bo coś nie zczaiłam,
w kolejnym cyklu - biopsja + histero (maj)
a w czerwcu pauza po prostu z uwagi na slub, czy dochodzenie do siebie; czy w czerwcu już stymulacja pod IVF?
I dopiero po punkcji- AH?? Sorki kochana ale jakoś nie mogę połączyć wątków
Mam jednak nadzieję, że to rozwiązanie będzie dobre i OWOCNE! Dobrze ze możecie odpuścić 3 IUI....
edit- nie no nawet jakbyś okres dostała jutro, to po majówce będziesz jeszcze w 1 fazie5 maja to byłby 9 dc.
Ja mam to wyliczone fest bo jestem w tym samym momenciemasz zrobić jakieś badania przed zabiegiem? Biocenoza, czy coś? Mi powiedzieli że wystarczy cytologia do histero, a do biopsji- biocenoza właśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 12:33
Vergeet lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
❌️Polip w macicy
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
Ta klinika współpracuje z Barsca Clinic, więc myślę że będę mogła tam jeździć na monitoringi, to już jest znacznie bliżej. Albo też mam nadzieję, że zgodzą się żebym ogarnęła kogoś na miejscu. Monitoringi muszą być zawsze u jednego lekarza?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
PaulinKA wrote:Hm czyli jak to będzie, bo coś nie zczaiłam,
w kolejnym cyklu - biopsja + histero (maj)
a w czerwcu pauza po prostu z uwagi na slub, czy dochodzenie do siebie; czy w czerwcu już stymulacja pod IVF?
I dopiero po punkcji- AH?? Sorki kochana ale jakoś nie mogę połączyć wątków
Mam jednak nadzieję, że to rozwiązanie będzie dobre i OWOCNE! Dobrze ze możecie odpuścić 3 IUI....
edit- nie no nawet jakbyś okres dostała jutro, to po majówce będziesz jeszcze w 1 fazie5 maja to byłby 9 dc.
Ja mam to wyliczone fest bo jestem w tym samym momenciemasz zrobić jakieś badania przed zabiegiem? Biocenoza, czy coś? Mi powiedzieli że wystarczy cytologia do histero, a do biopsji- biocenoza właśnie.
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Loraa wrote:Mi powiedzieli, że muszę mieć cytologie, biocenoze i wymaz MUCHa do histero, ważne pół roku
Noo to ja do HSG podobnie tylko ważne MIESIĄC (więc robiłam 2 razy xd) , a do histero, mimo że w tym samym szpitalu- tylko cytologia♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
❌️Polip w macicy
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
Julia wiesz co, w sumie też mi się wydaje mega logiczne to co powiedział lekarz.
Stymulacja a potem wyciszenie i transfer. Brzmi to mądrze. A nie AH na wyciszenie, a potem stymulacja, która może zaognić i znów wyciszenie.
Przetrawiaj sobie tam powolutku, a ja myślę, że to jest bardzo dobry plan. 🥰😘
Migotka96 lubi tę wiadomość
• MTHFR heterozygota C>T
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
15 cs o pierwsze 👶
PLAN:
Kurde, boję się, że mnie też to histero czeka. 😖
Ale to ma mi powiedzieć dr Jarosz jak zobaczy wszystkie wyniki badań.👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• MTHFR heterozygota C>T
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
15 cs o pierwsze 👶
PLAN:
Kaliope czekamy 🌿🌸💕🍀
Kaliope lubi tę wiadomość
• MTHFR heterozygota C>T
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅