💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Minia ja miałam wizytę w 11dc, na niej lekarz dołożył mi leków i dał szota z accofilu żeby Endo lepiej roslo, dzięki temu w 16dc na kontroli było 9mm i dostałam info że od 17dc mam brać proga.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾9 stymulacji letrozolem❌
34♂️
◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻
07.2024 puste jaja płodowe 💔💔
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1❄️😞
Ciało które nie działa. -
Niteczko,
Mój test wykrył bete, która nie wiem jakiej była wielkości, bo po 24h beta z krwi wychodziła 3.3 i według widelek nie wskazywała ciąży. Też to dla mnie było kosmiczne, jednak na drugi dzień powtórzyłam i test ściemniał, powtórzyłam bete która wyszła 20.
Test tak wyglądał https://ibb.co/39MjTH4r
A przypomnę że po dobie było tylko 3.3 bety.
Więc wszystko się może zdarzyć, trzymam wciąż kciuki 🍀
Update u mnie: właśnie powtarzałam po tygodniu krzywą, ponieważ ostatnią zwróciłam i teraz składałam wszystkie modły, aby została ze mną i się udało, czekam na ostatnie pobranie.
Wojtek waży już prawie kilogram, wszystko dobrze się rozwija. Ja trochę mam zjazdy psychiczne, dodatkowo wyszło mi coś bolącego na sutku, stosuje póki co masc, a jak nie minie to w piątek do lekarza.
Trzymam kciuki za Was wszystkie, ściskam 💗Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 6t+5d
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
05.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
31.01. Kolejna wizyta
01.02. - prenatalne - jest dobrze 💗
27.03 - połówkowe - zdrowy chłopiec
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 137, metformina 1500, clexane 0.4
-
Minia ja miałam wizytę w 13 dc i miałam wtedy endometrium 9 mm, dlatego już więcej wizyt nie miałam tylko od razu transfer w 19 dc 😉
Brilka ja miałam pierwsza IUI w czerwcu, a drugą dopiero w październiku…dlatego trzeciej już nie chcieliśmy, bo to czekanie było wykańczające🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki! ❤️ Moje również są zaciśnięte dla Was! ✊🍀
Paulinko, mi do testu jeszcze trochę daleko, a już w głowie układam plan, żeby się umówić na drożność i do kliniki 😂
Dziś ostatni dzień pracy na szczęście bo szefowa wróciła z urlopu i znowu jest napięta atmosfera 🙈 dobrze, że będzie 4 dni odpoczynku również psychicznego od tego wszystkiego.
Miłego pięknego dnia! 🌞🌞🌞kałamarnica 11, Loraa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨6cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.05 badanie HSG
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Nitka96 wrote:Dzień dobry dziewczyny wpadam na szybko się przywitać bo wyjeżdżamy dzisiaj a muszę zamknąć miesiąc w pracy, pojechać na budowę i się spakować a w międzyczasie zrobić betę dla formalności. Przychodzę z pytaniem - robiła któraś z was testy pre-test. Stary się wczoraj zirytował i mówi będziemy badać tylko aptecznymi … oczywiście co wyszło odrazu https://ibb.co/b5b7j1Jt kolejny to samo… oczywiście na pinkach cień cienia… ja serio nie wiem co jest ze mną ale napewno to omówię na kolejnej wizycie. Chciałam zrobić przerwę i dać sobie kilka msc przerwy od staram bo mam już 🤯 ale mąż namówił mnie na jeszcze jedną próbę, która ma być na cyklu naturalnym więc jak tylko dostanę betę piszę do profesor i mam nadzieję że odstawiamy leki i umawiamy się na nowy cykl …
Pięknego dnia dla Was 🫶🏻
Dam znać jak beta ale muszę w majówkę się wyłączyć i zregenerować głowę na wyjeździe 🥺
Niteczko, będę tu co chwilę zerkała, czy masz już ten wynik. Mega dziwnie z tymi testami. Tak po cichu trzymam te kciuki za mały cud 🍀
Ja dzisiaj odliczam do wieczornej wizyty.
Babsi, za Twojego bobasa też kciukaski! 🤞
Niech nam zdrowo rosną.40 tc 💔
________
Walczymy o naszą tęczę 🌈
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹
-
Insane wrote:Niteczko, będę tu co chwilę zerkała, czy masz już ten wynik. Mega dziwnie z tymi testami. Tak po cichu trzymam te kciuki za mały cud 🍀
Ja dzisiaj odliczam do wieczornej wizyty.
Babsi, za Twojego bobasa też kciukaski! 🤞
Niech nam zdrowo rosną.
Ufff! Ale mi stresu narobiłaś!! Myślałam, że miałaś wczoraj wizytę i się nie odzywasz tyle 🫣🫣🫣.Insane lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:Ufff! Ale mi stresu narobiłaś!! Myślałam, że miałaś wczoraj wizytę i się nie odzywasz tyle 🫣🫣🫣.
Insanez trzymam kciuki.
Dzięki za odpowiedzi, przestawiam wizytę na 13 dc, bo i tak w 15stym właśnie się dowiedziałam o delegacji.
Mam sporą kontrole w spółce, także powiem wam tyle. Panie urzędniczki dbają żebym nie miała czasu myśleć o transferze 🤣🤣🤣🤣🤣Nowa2024, Insane lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10🤞🍀
Chwilo trwaj! ❤️ -
Julia dziękuje za odp., ja w sumie tez mam krostki ale nie tylko na czole… wyglądam jakby miała trądzik młodzieńczy 🙈
Co do wyniki DHEA-S to jak wyglada sprawa z innymi hormonami? Wydawało mi się ze masz w normie ;>
Może masz jakiś suplement który zawiera DHEA i przez to ten poziom taki wysoki?
PaulinKA ja w sumie nawet nie pomyślałabym gdyby nie fakt ze to jedyne suplementy które dorzuciłam w ostatnim czasie 🙈 chyba zrobię test i odstawię najpierw kurkuminę o zobaczę czy się poprawiło, jak nie to wyłącze ten resweratrol i zobaczę co się zadzieje 🤭 aktualnie nawet czuje jak mnie trochę piecze na twarzy jakbym miała jakiś stan zapalny..
Nitka te testy nie mogą się mylić za każdym razem, cos jest ewidentnie na rzeczy 🤯
Mam nadzieje ze zanim zaczniesz majówkę to dasz nam znac jaka beta 😘🤞🏼🤞🏼Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR Bx 1/5 (wykryto: 2DS2, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
❌ ANA1 1:80
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ ASA
👱🏼♂️32 lata
morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
Klinika Angelius - dr P.J. -
Migotka96 wrote:Julia dziękuje za odp., ja w sumie tez mam krostki ale nie tylko na czole… wyglądam jakby miała trądzik młodzieńczy 🙈
Co do wyniki DHEA-S to jak wyglada sprawa z innymi hormonami? Wydawało mi się ze masz w normie ;>
Może masz jakiś suplement który zawiera DHEA i przez to ten poziom taki wysoki?
No właśnie inne hormony mam w normie... W tym testosteron i SHBG. Jedynie ta przewaga estrogenowa jest u mnie.
Przejrzałam już składniki wszystkich supli i teoretycznie nic mi nie powinno sztucznie tego hormonu podwyższać. Oczywiście, jak trzeba to nie ma opcji na szybką konsultacje z endokrynolog... We wtorek po histeroskopii będę musiała o to spytać.💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Krewka oddana wyniki do 14 maja być.
Powodzenia na wizytach! 🍀🍀🍀kałamarnica 11, pelnawiary, Insane, Nowa2024, Molahonkeey, Kaliope, Slava, Pelasia30 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1, cienkie endometrium
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 start IVF
22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG, cykl sztuczny ❌
27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG, cykl naturalny wspomagany Rekovelle
4 dpt beta 6,0 (11 dp zastrzyku) progesteron 21,2
6 dpt beta 28,3 progesteron 48,2
8 dpt beta 77,3 (krwawienie)
9 dpt beta 108,3 progesteron 59,1
11 dpt beta 358,4 progesteron 59,5 -
Pelasia zdecydowałam się jednak na inozytol w proszku z Ostrovit, który polecała Siesiepy. Wychodzi cenowo dużo lepiej niż tabletki, a już i tak mam ich bardzo dużo więc będę próbować dodawać do wody/soku i zobaczę jak będzie wchodził. Zwłaszcza, że jego trzeba brać 4g więc w tabletkach wychodzi dużo łykania.
Babsi o której ta wizyta? Apropo cycków to ja też mam swoje naturalnie duże i przez to, gdy jeszcze byłam w ciąży, wydawało mi się że się nie powiększyły. Natomiast teraz jak już wróciły do swojego rozmiaru to widzę różnicę, czuje się zdecydowanie „lżejsza” mimo ich wciąż sporego rozmiaru. Także rozumiem Twój ból
Loraa ja popieram brilkę, ja osobiście też bym szła już w IVF bo też nie wiadomo która pierwsza, druga, trzecia czy jeszcze kolejna procedura się uda, a jednak u was liczy się czas. Kiedy poszłam do dr Strus na pierwszą wizytę, wtedy dotyczącą niepłodności to były pierwsze słowa jakie nam powiedział- najpierw musimy sprawdzić ile Państwo mają czasu i mieliśmy zrobić AMH i nasienie. No i do tego naszego „czasu” miał dobierać leczenie. Także u was ta kwestia jest kluczowa i możesz być sobie wdzięczna, że już po 7 miesiącach postanowiłaś to sprawdzić bo przez kolejne kilka miesięcy mogłoby to skrócić szansę jeszcze bardziej.
Nowa teraz sobie przypomniałam, że też miałam się odnieść do sytuacji w Twojej pracy- uważam, że masz bardzo dobre podejście „niech sobie radzą” skoro tak się zachowują. Natomiast no ciekawi mnie ten ciąg zdarzeń, po ch*j w ogóle ma twoja BYŁA praca wiedzieć jaki jest obecnie Twój status życiowy… no żenada. Fajnie, że masz wsparcie w przełożonym. A domyślasz się jaka to osoba może być i dlaczego? Co do chłodnika ja uwielbiam ten z żabki! Ale jak się przeprowadzimy do domku to mamy niedaleko Dino więc sprawdzę
Kociara ale ekstra plan!zazdroszczę jeziorka!
Hopex ahh aż zatęskniłam za Chorwacją, praktycznie równo rok temu mieliśmy naszą majówkową wyprawę tamrozumiem też Twój stres ale myślę, że takie kłucia, bóle i inne rzeczy są normalne. Mi każdy lekarz powtarzał, że póki nie ma krwawienia lub bólu który zgina mnie w pół to nie ma się czym martwić także możesz tą podróż potraktować jako pierwszą dzidziutka
Nitka faktycznie dziwna sytuacja, czy to w ogóle możliwe żebyś była jakimś medycznym przypadkiem gdzie testy wychodzą pozytywne… nie wiem. Ciekawe co na to lekarka. Choć wciąż trzymam kciuki za tą betę jednak!
Dagmarowa miło, że się odezwałaś, pamiętam Twój „przypadek” i jak pięknie się rozwija
Insane też byłam pewna, że wizyta wczoraj i się stresowałam! Znów masz wieczorem dziś? O której?Hopex2, Dagmarova lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 start cyklu —> 6.06
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, pakiet onkopierwiastków, D-dimery, kariotypy, trombofilia
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, pakiet onkopierwiastków, kariotypy
📆 lipiec? z kompletem badan- diagnostyka u dr Strus -
Nitka - kurczę. No ewidentnie widać. Jak nic ta beta rośnie u Ciebie! Oby tak było kochana, czekamy 🍀
Insane no to kciuki z wczoraj przenoszę na dzisiaj.będzie dobrze, musi być! 🤞😘
Pelasia a Ty o której masz wizytę?
Paulinko co porabiasz w majówkę? 💕 domowo czy wyjazdowo?
My jedziemy do Warszawy jutro na 1 dzień do mojej siostry, a w piątek jedziemy do Cieszyna na 1 dzień na Festiwal Kino na Granicy. Sobota, niedziela w domu, będziemy ogarniać balkon, piwnicę i pewnie gdzieś na miasto się skoczy 😉👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
- 06.25r.- dwa ciałka żółte🍓🍓🙏
✨I know it's worth it. ✨ -
Hopex dziękuję za pozdrowienia, kocham Chorwację, pozdrów ją ode mnie! 💕👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
- 06.25r.- dwa ciałka żółte🍓🍓🙏
✨I know it's worth it. ✨ -
Kochane wygrał tytuł, który był również moim faworytem 🤩 dzisiaj pod wieczór założę wątek bo czekamy jeszcze na wizyty 🩷
✨✨✨✨✨✨✨✨
A ZWYCIĘZCA TO:
W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
✨✨✨✨✨✨✨✨kałamarnica 11, brilka, PaulinKA, a_aandzela, Insane, Loraa, Nowa2024, Molahonkeey, Kaliope, Slava, Babsi lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 start cyklu —> 6.06
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, pakiet onkopierwiastków, D-dimery, kariotypy, trombofilia
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, pakiet onkopierwiastków, kariotypy
Co do moich majówkowych planów to idziemy dzisiaj na grilla do przyjaciół, choć nie cieszę się jakoś szczególnie bo będzie tam właśnie ta osoba, co powiedziała mi dopiero co o swojej ciąży, w tym samym dniu w którym opowiadałam im o poronieniu... także nie wiem za bardzo jak mam się zachowywać. Bedę musiała pogratulować jej mężowi, co jest oczywiście szczere, ale wewnętrznie wiecie jakie jest uczucie więc ciężko będzie to wydusić z siebie. Aczkolwiek traktuję trochę to spotkanie jak "test" czy jestem w stanie w najbliższym czasie znieść spotykanie się z nimi, czy muszę je dla swojej głowy ograniczyć.
Aaale czuję się już całkiem dobrze więc może w kolejne dni uda nam się wyskoczyć gdzieś w górki chociaż na dwa dni, tylko we dwojeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 10:49
kałamarnica 11, Ana29 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
📆 start cyklu —> 6.06
📆plan na badania:
Muszę wam się pożalić, że mieszkamy w pięknym miejscu, z widokiem na zieleń, jest cisza, spokój, śpiew ptaków. I to wszystko jest rujnowane przez naszych sąsiadów, którzy całymi dniami i wieczorami palą na balkonie papierosy 😵💫 Czuję się jak więzień w swoim mieszkaniu, nie możemy otworzyć okien bez pilnowania, bo w każdej chwili mogą wyjść palić, a wtedy śmierdzi w całym naszym mieszkaniu. Nawet kwiatów na balkon nie chce mi się kupować, bo po co skoro nie mogę na nim siedzieć? Nie rozmawialiśmy z nimi jeszcze, ale nie wierzę że rozmowa może jakikolwiek skutek przynieść, skoro oni palą przy swoich dzieciach...Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
💉 equoral, encorton, accofil, neoparin
11/06 - wizyta w klinice -
Vergeet jak miło czytać ,że dobrze się czujesz 🍀❣️
Nitka ja trzymam mocno kciuki i wierzę ,że tam coś się kluje 🍀🍀
Nazwa wątku majowego ekstra - będę Wam tam dalej kibicowała ❣️Vergeet lubi tę wiadomość
👩⚖️31 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
23.06 połówkowe 🩷💙
-
@Vergeeciku myślałam o Tobie ostatnio, że przez to poronienie, zawieszenie i w ogóle, tak dawno nie byłaś w górach
Na pewno dobrze Ci to zrobi na głowę!!
Mam nadzieję, że spotkanie pójdzie w miarę gładko, pamiętaj, jeśli nie czujesz sie na siłach do takich wydarzeń- masz do tego prawo. Straciłaś ciąże, walczysz o dziecko, Twoje emocje są totalnie normalne, nawet jeśli ktoś z zewnątrz pomyśli że przesadzasz czy dramatyzujesz.
Każda z nas tutaj na pewno totalnie Cię rozumie i sama czuła się troche winna, że nie cieszy się otwarcie z innych ciąż...
@kałamarnica a no wyjazdowo!! miło ze pytasz
Obserwowaliśmy pogodę w Tatrach ii wczoraj zabookowaliśmy apartamencik w którym już byliśmy i który był super, widoczek itd!
Także jutro ciśniemy trasę jakies 25 km na Starobociański Wierch, a jak się uda to może jeszcze w piątek albo sobotę pykniemy Giewont , bo jeszcze nie byliśmy :d
My wychodzimy na szlak 5/6 rano więc mam nadzieję, że ominiemy tłumy w drodze na szczyt, a powrót to juz na luzaka, możemy iść z tłumem turystów
no a w sobotę wieczorem powrót bo w niedzielę na 9.00 mam się zjawić w szpitalu
Twoje plany też fajne, takie zbilansowanebędzie kawka wsrod nowych oleandrów i trochę zmiany srodowiska- ideolo
Kiedy przyjdzie miesiączka planowo?? Czekam na Twoj nowy cykl!
@Brilko, u nas podobnie- mamy fajne zielone osiedle, widok na Slęże i w ogole, a nizej sasiad ktory wieczorami się chilluje przy jakiejs cygaretce.. u nas wiemy juz ze nic nie wyjdzie z upomnien, byla dyskusja na czacie osiedla, wolnosc tomku w swoim domku itd. Tez jak tylko poczuje, to zamykam okna.. na szczescie w ciagu dnia albo nie pali albo robi to w domu! a tez chyba ma dziecko od niedawna...
I co, taki palacz jakos je spłodził, a my sie boimy ciastko zjeść bo wplynie negatywnie na plodność....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 11:12
kałamarnica 11, Vergeet, brilka, Slava lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
W trakcie akupunktury...
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
Hehe nooo teraz mamy tyle wizyt wszystkie, że może się pomieszać ☺️😉
Dopiero o 18:30, do tego jakieś ewentualne opóźnienie, więc do 20:00 powinnam dać znać🥹Vergeet lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
Walczymy o naszą tęczę 🌈
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹
-
Paulinko, tylko ze u nas to nie jest jeden czy dwa papierosy na kilka godzin. Jak jestem w domu to zamykam okna po 10-15 min od otwarcia, wieczorami są cały czas zamknięte bo palą non stop jednego papierosa za drugim, nawet o północy. 😞
Też mam widok na Ślężę, może mieszkamy na tym samym osiedlu 🤣kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
💉 equoral, encorton, accofil, neoparin
11/06 - wizyta w klinice