X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeetku ... Rozumiem Twoje mieszane uczucia odnośnie tej sytuacji, to normalne. Masz prawo nie skakać z radości dla przyjaciół, mimo, że im życzysz jak najlepiej, bo po prostu w tym momencie przeżywasz stratę. I dokładnie tak jak pisze Paulinka, jak nie czujesz się na siłach to wcale nie musisz iść. Tulę Cię najmocniej do serduszka 😘

Brilko... doskonale rozumiem Twój wnerw, bo nie cierpię papierosów i ich zapach zatruwa mi życie gdziekolwiek je poczuję. Trudna sytuacja, bo skoro palą ciągle to pewnie nie przestaną tak zupełnie. Ale jednak ja bym zdecydowanie poszła porozmawiać. Niech będą świadomi, że Wam to przeszkadza. A może się okaże, że to uszanują i będą schodzić na dół palić (wiem, myślenie życzeniowe). Ale trzeba spróbować.

Paulinko - super macie plany. Kocham góry. I rzeczywiście wyjście im wcześniej tym lepiej to dobre podejście aby uniknąć tłumów. Życzę Wam cudownych widoków (mam nadzieję, że jakąś fotkę nam tu podrzucisz dla nacieszenia oczu) :D a za chwilę szpital i histero! Oby poszło gładziutko 😘 ja jutro mam ostatni dzień dupka więc okresu spodziewam się 3-4 maja. I wracam do gry z dużą dozą optymizmu, a co. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 11:41

PaulinKA lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
    - 06.25r.- dwa ciałka żółte🍓🍓🙏

✨I know it's worth it. ✨

Wysłany: 30 kwietnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Kochane wygrał tytuł, który był również moim faworytem 🤩 dzisiaj pod wieczór założę wątek bo czekamy jeszcze na wizyty 🩷

✨✨✨✨✨✨✨✨
    A ZWYCIĘZCA TO:
    W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
    ✨✨✨✨✨✨✨✨

Dziewczyny, otwieram szampana, bo pierwszy raz wygrał mój tytuł. 😁🍾🥂🥳

PRZYPADEK? 😉

brilka, Loraa, Vergeet, Nowa2024, Julia24, Lisik, Kaliope, a_aandzela, Slava, Molahonkeey lubią tę wiadomość

• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I know it's worth it. ✨
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żeby nie wyjść na głupka na wizycie nagrałam filmik dwóch testów z krwi oraz z moczu o czułości 25. Zrobiłam timelabsa jak się wybarwiają i zdjęcie obu po 5 minutach. Oto rezultat https://ibb.co/KxxX5W9D

Test z krwi biało, z moczu cień 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 11:32

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1, cienkie endometrium
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
    23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG, cykl sztuczny ❌
    27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG, cykl naturalny wspomagany Rekovelle
    4 dpt beta 6,0 (11 dp zastrzyku) progesteron 21,2
    6 dpt beta 28,3 progesteron 48,2
    8 dpt beta 77,3
  • brilka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitko, ja na tym po lewej nic nic nie widzę, ale na prawym widać wyraźny cień. To strasznie dziwne, że na testach wychodzą ci cienie mimo że są różnych firm, a beta była negatywna, mam nadzieję, że lekarz będzie potrafił to jakoś wyjaśnić 🤨 Chociaż oczywiście nie puszczam kciuków za betę 🤞🏻

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

💉 equoral, encorton, accofil, neoparin

11/06 - wizyta w klinice
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Dziewczyny, otwieram szampana, bo pierwszy raz wygrał mój tytuł. 😁🍾🥂🥳

PRZYPADEK? 😉

Hmm, Molci tytuł wygral 2,3 razy i patrz, nosi dwa bobusie pod sercem.

Ty na razie "zapracowałaś na jednego", ale myślę że i to Ci wystarczy :D:D

Edit, a no pewnie, optymizm mile widziany! Lepiej się pocieszyć niż pomartwić na zapas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 11:31

Vergeet, kałamarnica 11, Kaliope, Slava, Molahonkeey lubią tę wiadomość

19 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    W trakcie akupunktury...
    Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka doskonale Cię rozumiem, mamy ten sam problem… jak tylko otworzymy drzwi balkonowe to u nas śmierdzi papierosami… nie robimy z tym nic tylko dlatego, że zaraz się wyprowadzamy. Natomiast to są okropni sąsiedzi, pewnie i tak nic by sobie z tego nie zrobili… Ty znasz tych sąsiadów, można przewidzieć ich reakcję? No bo tak naprawdę pewnie niewiele mogą zrobić w tej sytuacji, nie będą przecież wychodzić z bloku na papierosa. Ciężka sprawa.

PaulinKA powiem Ci, że na początku przyjęłam tę wiadomość całkiem, całkiem. Nawet sama dopytywałam jak się dowiedziała, jak powiedziała mężowi itp. Ale później gdy ich nie było dotarło do mnie, jak bardzo nie na miejscu była ta „nowina” w mojej sytuacji, kiedy spotkaliśmy się konkretnie aby wesprzeć mnie w trudnych chwilach. Jesteśmy najbliższymi przyjaciółkami więc wiem, że nie mogła się doczekać bo o poprzedniej ciąży też wiedziałyśmy w dniu pozytywnego testu. Natomiast w obecnej sytuacji mogła odczekać chociaż te 2/3 tygodnie albo nawet kilka dni, bo obecnie jest w 3tyg, nie w ten sam dzień kiedy ja zebrałam się na tak dużą odwagę, a dosłownie dwa dni wcześniej poroniłam… Natomiast no nie winię jej za moje emocje, wiem że ich nie rozumieją i cieszę się, że nie muszą rozumieć. Natomiast mam nadzieję, że zrozumieją że muszę zadbać o siebie bo już padły kolejne propozycje na wyjazdy i spotkania „gdzie dzieci będą miały co robić”- ja nie czuję się na siłach na takie „rodzinne” wypady. Mam nadzieję, że to zrozumieją. I dzisiaj po prostu sprawdzę jak się czuję przy nich kiedy oni wiedzą o mnie, ja wiem o nich.

PaulinKA super super plan! Mam nadzieję, że uda wam się uniknąć tłumów bo na pewno nie jesteście jedynymi, którzy mają taki fajny plan :D i koniecznie zdradź nazwę tego tego apartamentu w Tatrach!
    Miło, że myślałaś o mnie i moich górach. Bardzo tęsknie za górami, za bieganiem więc cieszę się, że będę mogła powoli wracać do tych wszystkich rzeczy, na pewno mi to pomoże w tym wszystkim <3

No i byłam w grudniu na Ślęży, mogłam wam pomachać! :D

Kałamarnica trzymam kciuki żeby to nie był przypadek z tym tytułem! To MUSI przynieść Ci szczęście!! :D

Nitka no dziwna sytuacja, może jednak ta beta dzisiejsza coś więcej rozjaśni.

PaulinKA, Julia24 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veerget super, że się dobrze czujesz, może góry to świetny pomysł! Co do grila, jeśli się czujesz się na siłach to nie idź, wiem, że chcesz być twarda i spróbować, ale nic na siłę. Każda z nas dokonale rozumie jak to jest, wokoło inni się cieszą, Ty niby też, ale wewnątrz przeżywasz dramat.

Brilko ogromnie współczuję, ja nienawidzę papierosów, jak zaczęłam się spotkać z moim mężem to były ogromne walki żeby rzucił, o byłam najszczęśliwsza na świecie jak się udało.
    Generalnie z doświadczenia wiem, że palacze to ciężki temat, oni nie rozumieją i często liczy się tylko dymek 😔

Ja majówkę spędzam tradycjnie na budowie, ale Wam życzę udanych wyjazdów 😀

Ja dziś wychodzę z koleżankami z pracy i chyba im powiem o mojej sytuacji. Jesteśmy bardzo blisko, wspieramy się, męczy już mnie udawanie, że jest ok, wymyślanie dlaczego nie chce się napić albo wychodzę z pracy.

Vergeet lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?

Wysłany: 30 kwietnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Hmm, Molci tytuł wygral 2,3 razy i patrz, nosi dwa bobusie pod sercem.

Ty na razie "zapracowałaś na jednego", ale myślę że i to Ci wystarczy :D:D

Zdecydowanie wystarczy 🥹

• MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨

Wysłany: 30 kwietnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Dziewczyny żeby nie wyjść na głupka na wizycie nagrałam filmik dwóch testów z krwi oraz z moczu o czułości 25. Zrobiłam timelabsa jak się wybarwiają i zdjęcie obu po 5 minutach. Oto rezultat https://ibb.co/KxxX5W9D

Test z krwi biało, z moczu cień 🤯

Bardzo ciekawe. Czekam z niecierpliwością na Twoją betę. 🤞

• MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niteczko, nie chcę być złym duszkiem na ramieniu, ale jeśli beta spada to najpierw ucieka z krwi, potem z moczu... to może być przyczyna, dla której testy z krwi będą białe, beta ujemna, a na testach cienie...
    Może coś się próbowało zadziać, ale nie wyszło...?
    Choć oczywiscie trzymam kciuki, by w Twoim przypadku ta reguła się nie sprawdziła, i żeby było totalnie odwrotnie, czyli beta startuje, by za chwilę poszybować w kosmos...

@Loraa, jaki etap na budowie, co robicie? Trzymam kciuki byś od przyjaciólek otrzymała takie wsparcie, jakiego potrzebujesz.
    @Vergeet, faktycznie, ta kolezanka w ciąży mogła wykazać się trochę większą delikatnością... to wyglada jakbyscie przegadaly Twoj problem, a ona nie mogla doczekac sie by oglosic radosną nowinę....I skoro dalej planowane są wyjazdy z dziecmi to trochę wygląda jakby potraktowano Twoją sytuację na zasadzie -'ok, Kinga poronila, ale zycie toczy się dalej, jedźmy z bombelkami nad jezioro' ... przykre, moze faktycznie przyda wam się chwila dystansu od siebie :(

Vergeet, Slava lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️

🔜
    W trakcie akupunktury...
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet mam podejrzenie, że to taka stara baba puściła plotę, która niebawem idzie na emeryturę. Pracowała kieeeedys tam gdzie ją wcześniej i zna tam ludzi. Przekazała info babce, która puściła to na całą moją byłą firmę mimo, że sama jest już na emeryturze…ale wieści potrafiła roznieść w 5 minut 🤦🏼‍♀️
    Pracowałam tam 8 lat i zdążyłam tam jeszcze pracować z tą babką, która już jest na emeryturze, więc skoro ją znam to w piątek nie ukrywam, że ją zjebałam za to puszczanie plotek. Wiecie co mi powiedziała? „Ale przecież masz prawo być w ciąży”. Wow, dzięki za pozwolenie 🤣🤣🤣

Vergeet lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙋‍♀️

Ja nie jestem za doszukiwaniem się cieni na testach, bo później można się mocno zwieść. A pamiętajmy, że to tylko rzecz. Nie jest nieomylna. Jak będzie ciąża to na pewno żadna z nas kreski nie przegapi ☺️

PaulinKA, Vergeet, Kaliope, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

❌ od 03.25 walka z infekcjami 🫩
    🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Hej 🙋‍♀️

Ja nie jestem za doszukiwaniem się cieni na testach, bo później można się mocno zwieść. A pamiętajmy, że to tylko rzecz. Nie jest nieomylna. Jak będzie ciąża to na pewno żadna z nas kreski nie przegapi ☺️

Zgadzam się z Tobą aszin... ja to chyba tak bardzo boję się, że cień okaże sie fałszywy, że nie mam problemu z późnym testowaniem. Wierzę, że jak kreska będzie miała tam być, to będzie widoczna na pierwszy rzut oka...

Vergeet, aszin, Slava lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK

🔜
    W trakcie akupunktury...
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Hej 🙋‍♀️

Hej, Hej!
    I co czekamy z testowaniem na 6 maja? 😁✊🍀 Jak tam się czujesz?

aszin, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Też szukałam 9 miesięcy później i to bardzo ambitnie ale chyba nie j3st nigdzie dostępne.

Polecacie coś jeszcze w klimacie in vitro? Chętnie bym obejrzałam jakiś dokument, lub film. 😀
    A Joy oglądałyście? Chyba na netflixie. O wdrożeniu in vitro i pierwszym urodzonym dziecku. cudowne. Mój mąż tak płakał że w życiu tak nie widziałam.

14cs
    👫27
    Obserwacja cyklu modelem Creightona
    Dieta low ig
    06.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 7 dpo 15
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
    Testosteron 46,9
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6,B12, inozytol, bioradix
  • aszin Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej, Hej!
    I co czekamy z testowaniem na 6 maja? 😁✊🍀 Jak tam się czujesz?
    Bede testowac, ale ja w ogóle nie czuje, ze miałoby się udać. Wczoraj miałam jedynie chwilowe kłucie w jajniku a tak to żadnych objawów. W cyklu, w którym zaszłam w ciążę miałam ogromny ból piersi, a teraz nic. 😛

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

❌ od 03.25 walka z infekcjami 🫩
    🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    A Joy oglądałyście? Chyba na netflixie. O wdrożeniu in vitro i pierwszym urodzonym dziecku. cudowne. Mój mąż tak płakał że w życiu tak nie widziałam.
    Tak, tak Joy oglądałam. Cudowny film.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10🤞🍀
    Chwilo trwaj! ❤️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    ale mąż namówił mnie na jeszcze jedną próbę, która ma być na cyklu naturalnym więc jak tylko dostanę betę piszę do profesor i mam nadzieję że odstawiamy leki i umawiamy się na nowy cykl …
    Nitka a ja mam nadzieję, że lekarz nie odstawi Ci dzisiaj leków. Ty jesteś dopiero 6dpt, prawda? Przy IVF o dziwo może wszystko dziać się albo później niż naturalnie, albo szybciej, bo:
    -zarodek może dłużej się "ogarniać" po rozmrożeniu, w efekcie straci na to kilka dni zanim w ogóle przystąpi do prób implantacji,
    -zarodek może dłużej się wgrywać w endometirum,
    -proces nie jest płynny.

I dlatego lekarze zalecają tak późno betę. U ciebie, przez wzgląd na to, że lab ma bardzo wysoką czułość testu z krwi, beta 10dpt będzie w pełni wiarygodna. Do tego czasu leków nie odstawiaj, bo jak ostatnio przeszperałam forum, było całkiem sporo sytuacji, gdzie ta beta startowała faktycznie 10dpt i ciąże były zdrowe.

Slava, Julia24 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

29♀️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾9 stymulacji letrozolem❌

34♂️
    ◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
    ◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻

07.2024 puste jaja płodowe 💔💔

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀

Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą Ci, którym nie wychodzi. To chyba nie tak powinno być.
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta ujemna! 😢😭

Udanej majówki kochane 🫶🏻
    Odezwę się po powrocie.

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1, cienkie endometrium
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
    23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG, cykl sztuczny ❌
    27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG, cykl naturalny wspomagany Rekovelle
    4 dpt beta 6,0 (11 dp zastrzyku) progesteron 21,2
    6 dpt beta 28,3 progesteron 48,2
    8 dpt beta 77,3
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Beta ujemna! 😢😭

Udanej majówki kochane 🫶🏻
    Odezwę się po powrocie.
    Przykro mi kochana 😞 przytulam

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10🤞🍀
    Chwilo trwaj! ❤️
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ