💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Babsi wrote:Jestem już po. Powiem tak na wstępie: lekarze w Niemczech są dziwni.
Jest dobrze, jest zarodek i malusieńkie serduszko. Zgadza się z 6+2. Kolejną wizytę umówiła mi na 10+2 🤦🏼♀️
W ogóle nie dala mi nic powiedzieć na temat TSH I tej witaminy D. Nie interesowało ją to. Za to ma ściągnąć i przetłumaczyć histeroskopie z 2021 roku. Powiedziała,że jestem w ciąży i to już jest wyczyczyn czy coś niezwykłego, bo kobiety w moim wieku nie zachodzą już w ciążę.
Więc powinnam być szczęśliwa, że zaszłam.
Nie obchodziło ją jaki mam poziom TSh, jeśli zaszłam w ciążę to znaczy,że jest ok.
Myślę,że za 2 tygodnie pojadę do Polski do endokrynologa i ginekologa.
Babsi lubi tę wiadomość
👩⚖️31 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
23.06 połówkowe 🩷💙
-
Wiecie co jest w tym wszystkim ciekaw, że ona, ta lekarka była bardzo uprzejma i miła. Wszystko to mówiła rzeczowo i fachowo. Bez złych intencji, wręcz przeciwnie. Na zasadzie: nie ma co sobie mydlić oczu, taki są faktu. Myślę,że to jest też różnica kulturowa. Oni są bardzo bezpośredni i wcale nie mają złych intencji.
Mimo wszystko chciałabym mieć lekarza, który zerknie chocia na całą stertę wyników,które przyniosłam. -
@Vergeet trzymam kciuki żeby wieczór upłynął tylko i wyłącznie miło, żeby nie było za dużo tego tematu 🫂 pamiętaj, że jesteś bardzo dzielna 🥹❤️ nie rób nic wbrew sobie, daj sobie przestrzeń przede wszystkim ❤️🩹 super plan z górkami 🥰
Co do przyjaciółki - ja mam podobne, w sensie odnoszę wrażenie, że takt nie do końca jest ich mocną stroną 😆 więc Cię rozumiem… 🫂
Zajebista nazwa wątku, też głosowałam na nią 🥰
@brilka współczuję mega 🥺 myślę że może nic nie dać niestety… 😞 kiedyś miałam podobną sytuację i nawet w spółdzielni był mój były i nic nie dało…
@PaulinKA Ty górska kozico! Na Giewont! 🙈🩷
Hahaha dokładnie! Kałamarniczka niech szykuje house dla bobasa 🤣🥰
@Insane 🍀✊🏼
@kałamarniczko ja myślę że to znak 🫶🏼😘
@Nitka 🫂💔
@Julia24 chyba trzeba zmienić punkt pobrań 🙈 masakra jakaś…
@Babsi lekarka do wymiany 🤦🏼♀️
kałamarnica 11, Babsi, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
⏳11.06 USG
⏳02.07 drugie prenatalne
-
Babsi, najważniejsze, że jest zarodeczek z serduńkiem. Resztę ogarniesz. Cieszę się dla Ciebie! ❤🍀
No, wiadomo, lepiej żeby lekarz był miły i nie spojrzał na badania, niż niemiły i nie spojrzał na badania.Babsi, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
- 06.25r.- dwa pęcherzyki owulacyjne🍓🍓🙏
✨I know it's worth it. ✨ -
kałamarnica 11 wrote:Babsi, najważniejsze, że jest zarodeczek z serduńkiem. Resztę ogarniesz. Cieszę się dla Ciebie! ❤🍀
No, wiadomo, lepiej żeby lekarz był miły i nie spojrzał na badania, niż niemiły i nie spojrzał na badania.
Hahah rozbawiło mnie to xD
Mój uchodzi za niemiłego a badania przegląda meeega skrupulatnie, tak może być? 🤣
Choć przyznam że ja jakos tak go podeszłam że nawet żartuje czasem i jest uprzejmy choć zdystansowany 😄kałamarnica 11, Molahonkeey lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
W trakcie akupunktury...
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
Babsi dobrze, że z Kropkiem wszystko tak jak ma być! 🫶💪
Ale lekarka średnia…a czekać 4 tyg do kolejnej wizyty to chyba bym umarłaBabsi lubi tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
Nowa2024 wrote:Babsi dobrze, że z Kropkiem wszystko tak jak ma być! 🫶💪
Ale lekarka średnia…a czekać 4 tyg do kolejnej wizyty to chyba bym umarła
Też na pewno nie będę czekałatak długo. Mam mieć za dwa tygodnie kontrolę u endokrynologa i chyba pojadę do Polski, to od razu pójdę do ginekologa.Nowa2024, pelnawiary lubią tę wiadomość
-
Babsi wrote:Jestem już po. Powiem tak na wstępie: lekarze w Niemczech są dziwni.
Jest dobrze, jest zarodek i malusieńkie serduszko. Zgadza się z 6+2. Kolejną wizytę umówiła mi na 10+2 🤦🏼♀️
W ogóle nie dala mi nic powiedzieć na temat TSH I tej witaminy D. Nie interesowało ją to. Za to ma ściągnąć i przetłumaczyć histeroskopie z 2021 roku. Powiedziała,że jestem w ciąży i to już jest wyczyczyn czy coś niezwykłego, bo kobiety w moim wieku nie zachodzą już w ciążę.
Więc powinnam być szczęśliwa, że zaszłam.
Nie obchodziło ją jaki mam poziom TSh, jeśli zaszłam w ciążę to znaczy,że jest ok.
Myślę,że za 2 tygodnie pojadę do Polski do endokrynologa i ginekologa.
Szok… totalna ignorancja i niedouczenie. Jakby zero podstawowej wiedzy. Ja też biorę Euthyrox 75 i dostaję na każdej wizycie skierowanie na badanie TSH (inne oczywiście też). Brak mi słów i aż nie wiem do czego to porównać. Jakbym połamanym po wypadku ludziom powiedzieć, że przecież żyją i tak ma być, jak się zrośnie to się zrośnie. Właśnie chociażby ze względu na wiek i wcześniejszą nie tak wczesną stratę, powinni na tą ciążę chuchać i dmuchać.
Paranoja, ale chyba prowadzenie tej ciąży równolegle w Polsce to najlepsze, co możesz zrobić. Przynajmniej kasa przeznaczona na in vitro pójdzie Wam w nawet lepszym celu.
Przytulam Cię, aż się zagotowałam. Ja to zawszę mimo wszystko tej naszej polskiej służby zdrowia bronię.
Edit:
Z tego wszystkiego zapomniałam jeszcze raz pogratulować! ❤️🎉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 15:38
Vergeet lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
Walczymy o naszą tęczę 🌈
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹
-
Niteczko przytulam Cię 🫂 ale kciuki trzymam zza krzaka! 🤞
Vergeet no nie dziwię Ci się że masz niesmak trochę. Może ta przyjaciółka też się teraz sama źle z tym czuje, że tak wypaliła? Nie wiem jak blisko jesteście i jak często rozmawiacie o uczuciach jednej do drugiej ale czasem warto postawić sprawę jasno jak w takim zwykłym związku. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i żebyś miała siłę na każdą przeciwność losu ❤️
Paulinka kozico ❤️
Babsi cudownie, że masz serduszko ❤️ Niemcy są bardzo bezpośredni, mówią dokładnie co myślą i nie owijają w bawełnę ale też nie wychodzą poza narzucone ramy i jak nie ma jakiś wyraźnych wytycznych do sprawdzenia tarczycy to Ci nie sprawdzi. To jest kosmos moim zdaniem, tak ogromne przywiązanie Twojej lekarki do protokołu. Masz opcję pójść do jakiejś innej? Najlepiej nie Niemki, Brytyjki czy Irlandki? 😅 przerabiałam te narodowości i mają taką samą chęć leczenia wszystkiego herbatą 🤣Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok, Crossmatch 18,9
❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️ (po IUI)
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
⏳ IVF (PL) Bemfola 150, Menogon 150, Orgalutran
⏳HLAC, leczenie CD138 do 0
-absent in body-the half rising man- -
Babsi gratuluje 🥂 💖
Jestem już po wizycie - pęcherzyk ma 15 mm i jest z lewej strony, wasze kciuki pomogły! 🔥 W sobotę będę pierwszy raz robić sobie sama ovi (a właściwie mąż mi zrobi 😆), w środę podgląd czy pękł.
Przyszły też wyniki cd138 i okazuje się, że mam lekkie zapalenie endometrium. Na kolejny cykl dostałam doksycyklinę na 14 dni, skończę brać idealnie na iui 😬 Musimy zrezygnować z majowego wyjazdu przez tą iui, mam nadzieję że owulacja bedzie nadal z lewej strony 🤪kałamarnica 11, Pelasia30, Vergeet, PaulinKA, Nowa2024, Księgowa, Julia24, Jaszczureczka, Loraa lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
💉 equoral, encorton, accofil, neoparin
11/06 - wizyta w klinice -
brilka wrote:Babsi gratuluje 🥂 💖
Jestem już po wizycie - pęcherzyk ma 15 mm i jest z lewej strony, wasze kciuki pomogły! 🔥 W sobotę będę pierwszy raz robić sobie sama ovi (a właściwie mąż mi zrobi 😆), w środę podgląd czy pękł.
Przyszły też wyniki cd138 i okazuje się, że mam lekkie zapalenie endometrium. Na kolejny cykl dostałam doksycyklinę na 14 dni, skończę brać idealnie na iui 😬 Musimy zrezygnować z majowego wyjazdu przez tą iui, mam nadzieję że owulacja bedzie nadal z lewej strony 🤪
Oby ta majową IUI nie była w ogole przedmiotem waszych rozwazan! Czy jak zrezygnujecie teraz to możecie jeszcze ponowić rezerwację?😄 Bo ja myślę że zajdziesz zaraz w ciążę i żadna inseminacja nie będzie potrzebna 🥰
Badalas też cd56 czy tylko 138?? Antybiotyk nie przeszkadza w staraniach jak rozumiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 17:09
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
W trakcie akupunktury...
Brilka toż to wspaniałe wieści! 😍😍😍
Niech rośnie i pęka a Wy działajcie. 🔥🔥
Może wcale IUI nie będzie potrzebna.
Ja po doksycyklinie miałam zalecenie odczekać jeden cykl ze staraniami dla bezpieczeństwa, ale nie wiem czy to standard.👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
- 06.25r.- dwa pęcherzyki owulacyjne🍓🍓🙏
✨I know it's worth it. ✨ -
Dziewczyny wróciłam od rodzinnego lekarza.
Z wyników glukozy i insuliny prawdopodobnie mam hiperinsulinemie oraz insulinooporość. Prawdopodobnie będę miała wprowadzoną metformina. Jeszcze lekarz z kliniki zdecyduje i wprowadzamy dietę oraz metformine.
Mam zbyt niski wynik ferrytyny bo tylko 24,5ng/ml - mam zrobić badanie na pasożyty. Pani doktor przepisała sorbifer durules
Dodatkowo Pani doktor wypisała mi wszystkie potrzebne badania do histeroskopii.
Wizyta w klinice Angelius Katowice u lekarza ginekologa endokrynologa (MP) - 15 maja 🌸
Histeroskopia na NFZ z Cd138 - 28 maja 🌸PaulinKA, kałamarnica 11, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
Ona: 36lat
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
Transfery refundacja z MZ
09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
(transfer 12 godzin do przodu)
* 14.04.2025 - prof Malinowski Łódź
* 17.04.2025 - dr Paliga Angelius Katowice
* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138
🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔 -
Brilka 🥳🥳🥳 świetne informacje !! Trzymam dalej kciuki za ten pęcherzyk 🤞🤞
Przy ostatniej diagnozie ciąży zatrzymanej byłam potraktowana okropnie przez moją lekarkę i myślałam,że wzięłam to na chłodno i nie dotknęło mi to jakoś bardzo. Dopiero po czasie widzę jak bardzo zabolało mnie jej zachowanie.
@Inseane też właśnie pomyślałam,że zaoszczędziłam na Invitro i wydam każdą kwotę, żeby wspomoc tą ciążę. Większym problemem jest odległość, nawet samolotem schodzi jakieś 6godzin. Muszę to na spokojnie przemyśleć. Może poprostu powiem w pracy, dostane zwolnienie z pracy i pojadę do Polski. W Niemczech będę robiła tylko obowiązkowe badania.Insane lubi tę wiadomość
-
Babsi mi też lekarka w polsce powiedziała, że przy letroxie, to znaczy ogólnie niedoczynności badanie tsh robi się NA KAŻDĄ WIZYTĘ i że to jest BARDZO WAŻNE! Także zdecydowanie albo przyciśnij lekarkę, że chcesz to robić albo właśnie miej lekarza w polsce. W ogóle ta opcja, o której napisałaś- żeby wziąć zwolnienie z przedszkola i wrócić do polski jest rozsądna
Slava co do przyjaciółek to jesteśmy bardzo blisko, znaczy wcześniej byłyśmy ale od dłuższego czasu ja się zdystansowałam mocno. Odstaję od nich, one sobie rozmawiają na dziecięce tematy, inne już ich nie interesują za wiele i czasem czuję jakbyśmy gadały na siłę. Rozumiem to, bo tak wygląda ich życie, ponoć to częste że człowiek się fokusuje na dziecku i to jest główny obiekt rozmów, nie przeskoczę tego. Natomiast nie będę miała problemu aby powiedzieć im wprost, że to jest dla mnie za dużo. Już raz odmówiłam "babskiego wyjścia" z miesiąc temu, kiedy moja sytuacja była niejasna i nigdy im tego nie wytłumaczyłam w sumie. Teraz już muszę patrzeć trochę egoistycznie, na swoje dobro i jak będzie trzeba to powiem prosto z mostu
brilka no to rewelacja, wygląda na to że faktycznie wszystko się dobrze poukłada do IUI
Kingus1 jak założę nowy wątek to poprosze o napisanie tam tych twoich terminówWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 17:16
PaulinKA, Slava lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Paulinko, raczej jak już zrezygnujemy to nie uda się ponowić. Iui wypada tak pechowo, że odwołać nocleg musimy najpóźniej w 3dc więc zanim się dowiem, która strona zadziała. Odwołam co prawda na ostatnią chwilę, żeby przetrzymać miejsce jak najdłużej (może nikt go nie zajmie) ale nastawiam się, że nie pojedziemy, niezależnie z której strony będzie owulacja 😬
Badałam tylko cd138. Lekarz mówiła, że antybiotyku nie powinno się brać po owulacji przy staraniach, dlatego mam go zacząć 1 dc i skończę po owulacji (i po iui) ale jeszcze przed potencjalną implantacją. Generalnie najlepsza byłaby biopsja kontrolna po tym antybiotyku, ale to znowu byłoby stopowanie i skoro ten stan zapalny jest niewielki to nie będę na razie robić powtórnej biopsji.
A w histero oczywiście wszystko było ok i nie było widać żadnego stanu zapalnego 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 17:33
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
Dziewczyny czy Wy stosujecie cynk? Może polecicie jakiś dobry lek?Ona: 36lat
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
Transfery refundacja z MZ
09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
(transfer 12 godzin do przodu)
* 14.04.2025 - prof Malinowski Łódź
* 17.04.2025 - dr Paliga Angelius Katowice
* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138
🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔 -
Kinguś mi dietetyczka od robaków polecala:
Nucleozin complete (jeśli cena nie gra roli)
Ale mogłam go zastapić innym preparatem z cynkiem już bez nukleotydów np Cynk Aliness trio organiczny.
Ważne chyba by były te 3 formy.
Ja miałam przy odrobaczaniu dużo supli na raz do kupienia także skusiłam się na Aliness z uwagi na cene19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
W ogóle to w invimedzie nie mają osobnej ceny za monitoring tylko liczą jako konsultacje niepłodnościową więc cenowo jest to dramatyczne… 😅 Wydałam dzisiaj 500 zł na wizytę i leki a jeszcze rewizyta w środę… 😬Starania od 04/24
03/25 cb?
brilka wrote:W ogóle to w invimedzie nie mają osobnej ceny za monitoring tylko liczą jako konsultacje niepłodnościową więc cenowo jest to dramatyczne… 😅 Wydałam dzisiaj 500 zł na wizytę i leki a jeszcze rewizyta w środę… 😬
Bo w Poznsniu normalnie za monitoring 180.
Moze sie pomylili?23CS (wcześniej 3,5 roku)
A. 👱♀️ 28 . A 🧔♂️ 30
Brak owulacji ❌
Krótka Faza Lutealna ❌
Insulinoopornośc ❌
Hiperandrogenizm ❌
Mthfr homo, Pai Hetero ❌
KIR BX -Nieobecne ( 2DS3,2DS4 norm)
AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)--> 1.48 (03.25)🥳
07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️