X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Brilka a jak Ty się czujesz przed jutrem? Z samego rana się zgłaszasz? ☺️

@pelnawiary jak poszło?✊🏻✊🏻 Pobrane już 🥚🥚🥚?
    Nie wiem, czy widziałaś, ale pytałam wcześniej o to, co ostatecznie skłoniło Was do badania zarodków?

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    ✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane myślicie że jak dostałam niedawno brązowego plamienia, póki co żadnej żywej krwi to uznawać to za 1dc? 1 dc miałam zadzwonić do kliniki i umówić podgląd kurniczka między 5 a 7 dc, a od 2dc wieczorem miałam zacząć zastrzyki.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja menopur, punkcja ✊️✊️✊️
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Kochane myślicie że jak dostałam niedawno brązowego plamienia, póki co żadnej żywej krwi to uznawać to za 1dc? 1 dc miałam zadzwonić do kliniki i umówić podgląd kurniczka między 5 a 7 dc, a od 2dc wieczorem miałam zacząć zastrzyki.

Do póki nie ma żywej krwi to nie można uznać jako 1dc

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

PCOS
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50
    Brak owulacji od 08.24❌

🩸11.03
    💉ovitrelle 21.03
    🥚25.03
    3DPO prog 24,5 ng/ml est 38,9 pg/ml
    7DPO prog 22,6 ng/ml est 206 pg/ml
    ⏸️04.04 beta 17,3mlU/ml prog 15,3 ng/ml

Dieta 🥗 niski IG

💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌

Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅

💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:

Póki nie ma żywej krwi w ilości do założenia podpaski to nie uznajemy tego za 1dc. Pewnie jutro przyjdzie!
    Już nie możesz się doczekać pewnie? ☺️

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    ✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

• pelnawiary Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Brilka a jak Ty się czujesz przed jutrem? Z samego rana się zgłaszasz? ☺️

@pelnawiary jak poszło?✊🏻✊🏻 Pobrane już 🥚🥚🥚?
    Nie wiem, czy widziałaś, ale pytałam wcześniej o to, co ostatecznie skłoniło Was do badania zarodków?

Tak tak kochana,widziała,przepraszam i już spieszę z odpowiedzią.Nie odzywałam się bo stało się coś,co zmiotło mnie z planszy i chwilowo nie wiem gdzie jestem🥺😞
    Kochane wyobraźcie sobie,że do punkcji nie doszło bo popękały mi pęcherzyki i nie było co pobrać😭nie wiem jak to możliwe przy takiej procedurze,jak to możliwe że mimo brania wszystkich leków według zaleceń wszystkie trzy pękły,mam widoczny płyn w zatoce Douglasa.
    Szczerze mówiąc nie wiem co dalej…wiedzieliśmy,że małe szanse bo po tym krótkim protokole mało pęcherzyków ale w życiu nie spodziewałam się,że dzisiaj nie pobierzemy ani jednej komórki.
    Naturalnie nie ma szans na ciążę bo odkąd zaczęłam stymulację nie mieliśmy zbliżeń bez rozjazdy w pracy i dopiero dzisiaj pierwszy dzień się widzimy.
    Zastanawiam się nad zmianą kliniki,może Pastelova,jesteśmy teraz w Bocianie w Poznaniu ale nie do końca byliśmy zadowoloni,po dzisiaj to już w ogóle…na pytanie jak to stało usłyszeliśmy,że się zdarza i tyle,do widzenia,zapraszamy ponownie na rozpoczęcie drugiego podejścia.Jeśli mielibyśmy podchodzić jeszcze raz to raczej nie tu.

Co do badań Juleczko,to nie chcieliśmy transferować nierokującego zarodka.Narazac się na stres związany z ew.stratą lub podczas prenatalnych.Wiadomo,że na każdym etapie coś może pójść nie tak ale uważam,że jak ktoś może sobie pozwolić finansowo to PGT-a warto robić przed zamrożeniem.
    Jest opcja rozmrażania,badania i zamrażania ponownie ale to mocno nadwyręża zarodek dlatego najlepiej od razu pobrać materiał do badań po punkcji i zapłodnieniu.
    No i u nas wiek,od początku w klinice słyszeliśmy że w moim wieku 40 lat tylko co 10 komórka jest zdrowa,stąd statystyki i dlatego od razu wiedzieliśmy,że chcemy badać i spać troszkę spokojniej.

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia tak jak dziewczyny pisały musi być krewka 😁

Vergeet hahahah tak zdecydowanie jestem masterem testingu! 🤣 Nitka będzie następna z taką ilością testów, ale myślę, że ona to już będzie master pro 🤣🤣🤣🤣

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Tak tak kochana,widziała,przepraszam i już spieszę z odpowiedzią.Nie odzywałam się bo stało się coś,co zmiotło mnie z planszy i chwilowo nie wiem gdzie jestem🥺😞
    Kochane wyobraźcie sobie,że do punkcji nie doszło bo popękały mi pęcherzyki i nie było co pobrać😭nie wiem jak to możliwe przy takiej procedurze,jak to możliwe że mimo brania wszystkich leków według zaleceń wszystkie trzy pękły,mam widoczny płyn w zatoce Douglasa.
    Szczerze mówiąc nie wiem co dalej…wiedzieliśmy,że małe szanse bo po tym krótkim protokole mało pęcherzyków ale w życiu nie spodziewałam się,że dzisiaj nie pobierzemy ani jednej komórki.
    Naturalnie nie ma szans na ciążę bo odkąd zaczęłam stymulację nie mieliśmy zbliżeń bez rozjazdy w pracy i dopiero dzisiaj pierwszy dzień się widzimy.
    Zastanawiam się nad zmianą kliniki,może Pastelova,jesteśmy teraz w Bocianie w Poznaniu ale nie do końca byliśmy zadowoloni,po dzisiaj to już w ogóle…na pytanie jak to stało usłyszeliśmy,że się zdarza i tyle,do widzenia,zapraszamy ponownie na rozpoczęcie drugiego podejścia.Jeśli mielibyśmy podchodzić jeszcze raz to raczej nie tu.

Co do badań Juleczko,to nie chcieliśmy transferować nierokującego zarodka.Narazac się na stres związany z ew.stratą lub podczas prenatalnych.Wiadomo,że na każdym etapie coś może pójść nie tak ale uważam,że jak ktoś może sobie pozwolić finansowo to PGT-a warto robić przed zamrożeniem.
    Jest opcja rozmrażania,badania i zamrażania ponownie ale to mocno nadwyręża zarodek dlatego najlepiej od razu pobrać materiał do badań po punkcji i zapłodnieniu.
    No i u nas wiek,od początku w klinice słyszeliśmy że w moim wieku 40 lat tylko co 10 komórka jest zdrowa,stąd statystyki i dlatego od razu wiedzieliśmy,że chcemy badać i spać troszkę spokojniej.

O boże, przykro mi!!! 😭😭 Przykro mi, że nie doszło do punkcji i że tak lekceważąco was potraktowano... 😤😤
    Dlaczego stosowano krótki protokół? Czy przedstawili Wam plan na drugie podejście?
    Rozumiem Twoją złość i chęć zmienienia kliniki po tym 😓. Jeszcze ta presją związana z refundacją... Czy to podejście Wam się zalicza? Według mnie nie powinno! I mam nadzieję, że tak będzie, bo inaczej to już turbo wk**w na tych lekarzy 😤.

Tulę Cię mocno! 🫂🫂🫂

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet cudowne wiadomości! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Aga.f Fajna inicjatywa! Ja to bym chciała zobaczyć jak zwykłe miejsca pracy zaczynają być otwarte dla autystów. Ja mam cudownego menagera i wiem, że mogę mu zaufać i jak coś da się wywalczyć by było mi łatwiej, to on to zrobi. Przestałam musieć się tłumaczyć dlaczego nie ma mnie na imprezach firmowych 😅 Ale wiem, że to ogromna rzadkość i jednak cała reszta machiny w firmie jest nastawiona na neurotypowych i to bywa strasznie ciężkie.

kałamarnica super te plany wyjazdowe, ale zazdroszczę 😍 A wykresik widzę teraz faktycznie masz obiecujący, temperatura ładnie się trzyma. Kciuki zaciśnięte! 🤞

Julia ja też mam za dwa tygodnie wizytę pod kątem endometriozy i też się boję co mi znajdzie. Trzymam kciuki by u Ciebie babeczka ogarnęła porządnie tą diagnozę i miałą pomysł jak temu zaradzić.

pelnawiary no jaja sobie robią chyba! 😡 Mega mi przykro, paskudna sytuacja 😢

Ja dziś ciężki dzień. Rano szłam na krew i mam jakiegoś piekielnego pecha. Chodzę do 2 różnych punktów i za każdym razem trafiam na jedną babeczkę która nie radzi sobie z moimi żyłami. Trzy razy się dzisiaj wkłuwała i tak gmerała, że zaczęłam tracić przytomność 😅 Dawno mi się to nie zdarzyło, masakra.
    Wyniki też już mam, drugi raz potwierdzona beta zero. Jutro będę dzwonić do kliniki, ale leki i tak już dziś odstawiłam.
    No i zaczynam koksować suplami pod nowa procedurę.

kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    31👩 33🧔
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy ✅
    ◽ MUCHa ✅
    ◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
    + 2DS1, 2DS5, 3DS1
    - 2DS2, 2DS3
    ◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D -> jest poprawa, ale dalej walczę.
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
    ◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
    04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran
    21.01.25 punkcja - 🥚pobrane 3, zapłodnione 2, są 2: 4AA i i 3BB
    20.02.25 - ❄️4AA - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
    24.03.25 -❄️3BB - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pelnawiary, tak bardzo mi przykro :(:( macie prawo czuć się źli i sfrustrowani, tyle lekarstw, zastrzyków na nic :( stymulacja przecież nie pozostaje bez wpływu na organizm :( mam nadzieję że przy drugiej stymulacji lekarza dokładniej przyjrzą się Twojemu cyklowi i lepiej zaplanują datę punkcji :( przytulam mocno... 🫂🫂🫂
    @cavarathiel, mam nadzieję że lada moment znajdziesz swój game changer, by kolejny transfer okazał się owocny... 🥰 przypomnisz jaki macie plan? Po prostu transfer, czy jakaś głębsza diagnostyka? Przepraszam może o tym pisałaś ale było tu sporo nowych osóbek i niestety nie zapadło mi w pamięć:(

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    10.04- Usg urologiczne jąder męża 😅
    5.05- Histeroskopia
    13.05?- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź na moje pytanie, poczekam i zobaczę czy się dzisiaj żywa krew pojawi. Powiem wam że tak zakręciło mi się w głowie podczas jazdy autem z pracy że szok. No mega dziwny ten cykl, tak mnie męczy przed tym okresem.

@pelnawiary, bardzo mi przykro. :( nawet nie wiem co napisać, podejście do pacjenta pozostawia wiele do życzenia. Jeśli nie czujesz się zaopiekowana w klinice, warto zmienić.

Cavarthiel - świetnie cię rozumiem. Ja mam kaprysne żyły i miałam już historie kiedy ja musiałam pocieszać pielęgniarki, że dadzą radę i żeby nie bały się pobierać mi krwi 😅😅
    A ostatnio w alabie miałam taka historie, że aż złożyłam skarge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 15:50

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja menopur, punkcja ✊️✊️✊️
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA Już nie mam zarodków. Planowałam zrobić sobie przerwę na miesiąc/dwa i w tym czasie wrócić do mocnej suplementacji by podkoksować jakość jajek, bo wiem, że znowu będzie ich ekstremalnie mało. Na za dwa tygodnie jestem umówiona na wizytę usg macicy z kontrastem, niby pod kątem endometriozy ale ogólnie babeczka podobno zna sie na rzeczy i zobaczy jak to tam wygląda. Może uda mi się też na tej wizycie poprosić o pobranie wycinków w kierunku zapalenia. A potem zobaczymy co dalej.
    Na razie psychicznie chyba jeszcze nie jestem gotowa na immunologa. Boje się tych badań, bo nie wiem gdzie je zrobić by było dobrze a nie są tanie (podobno w klinice wysyłają do dobrego miejsca ale mam 2h drogi tam, trzeba się umawiać z dużym wyprzedzeniem i tylko w środy, więc to byłoby ekstremalnie ciężko jakoś zgrać)

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    31👩 33🧔
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy ✅
    ◽ MUCHa ✅
    ◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
    + 2DS1, 2DS5, 3DS1
    - 2DS2, 2DS3
    ◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D -> jest poprawa, ale dalej walczę.
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
    ◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
    04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran
    21.01.25 punkcja - 🥚pobrane 3, zapłodnione 2, są 2: 4AA i i 3BB
    20.02.25 - ❄️4AA - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
    24.03.25 -❄️3BB - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnawiary nawet nie wiem co napisać…jak mogło w ogóle dojść do takiej sytuacji wtf ??? Meeeega mi przykro 🫂🫂🫂

Nitka96 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna wiary aż nie wiem co powiedzieć… brak mi słów 🫂

Dziewczyny używa któraś z Was Ogestan? Bo kupiłam z zaleceń pani profesor a mój brzuszek reaguje na to 🤢🤮 i zmieniłyśmy na tabletki i mam do wydania 3,5 opakowania. Z chęcią oddam w dobre ręce 😌

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 stymulacja IVF - Rekovelle 6 ug/d (10 dni)
    17.03.25 punkcja - pobrano 29 🥚, 8 z 20 dojrzałych wybrano do zapłodnienia (8 z 8 zapłodniło się)
    22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
    01.04.25 początek przygotowań pod cykl sztuczny do transferu
    11.04.25 - podgląd endometrium ⏳
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drużyno IVF, mam pytanie! W jaki sposób (pewnie głównie suple, więc w jakich dawkach?) i na ile przed punkcją zaczęłyście koksować swoje 🥚🥚🥚? ☺️

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• pelnawiary Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,jesteście kochane…
    Lżej mi jak mogę i tym z Wami porozmawiac.
    Na razie nie wiem co dalej,jestem w takim szoku jakbym obuchem dostała,spodziewałam się że komórek będzie mało i że się nie zapłodnią ale nie,że nie będzie czego pobierać.
    Niestety zostało nam to zaliczone do programu,w uzasadnieniu brak odpowiedzi na stymulację.

Może prosto myślę,ale w mojej opinii wynika z tego że nie zapanowali nad stymulacją,nad kontrola tego co się dzieje,nigdy nie miałam sprawdzonego LH,tylko estradiol który we wtorek wynosił 600 na 3 pęcherzyki,co by oznaczało że już były dojrzałe.
    W naturalnym cyklu dokładnie wczoraj miałabym owulację,w 13dc.I pyk.Pecherzyki pękły.
    A najlepsze jest że przed punkcją nie miałam USG,i sytuacji dowiedziałam się po wybudzeniu ze znieczulenia.Niepotrzebnie byłam usypiana😞
    Targają mną różne emocje,wściekłość,żal,rozczarowanie…niepewność czy jest sens zaczynać z długim protokołem w innej klinice.
    Tu zostaliśmy potraktowani jak gdyby nigdy nic,przecież możemy spróbować inaczej i na pewno będzie lepiej.
    Tylko ja już nie wierzę im,straciłam zaufanie.

A dlaczego był krótki protokół?
    W sumie nie wiem,to chyba leci na chybił trafił bo konkretnych wskazań nie mieliśmy.

Wybaczcie,że jeszcze nie odniosłam się do tego co Was ale cały dzień przepłakałam z bezsilności.
    Jestem dosyć twardą babką ale jakoś mnie to dzisiaj położyło totalnie.Moze i hormony i stres i to znieczulenie,wszystko się skumulowało.

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka tak Ogestan jest niedobry ale zaciskam pięści i pije, zazwyczaj w pracy i zagryzam kanapką 😅

Pełnawiary masakra jakaś, jak wgl mogło dość do takiej sytuacji 😱 w głowie się nie mieści… co do zmiany kliniki to może warto rozważyć i tez jestem ciekawa czy będą to liczyli jako zrealizowaną procedurę ?🙈
    Edit: doczytałam ze tak 😓

Cavarathiel 🫂🫂
    Przykro mi bardzo że tym razem się jie udało… Ale widzę że masz zapał i chęci żeby kolejny transfer był już w 100% udany ❤️🫶🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 16:26

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    02/25 MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    04/25 kontrola po laparoskopii, ustalenie planu działania 🌸
    08/25 klinika ❔
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Na razie nie wiem co dalej,jestem w takim szoku jakbym obuchem dostała,spodziewałam się że komórek będzie mało i że się nie zapłodnią ale nie,że nie będzie czego pobierać.
    Niestety zostało nam to zaliczone do programu,w uzasadnieniu brak odpowiedzi na stymulację.

Może prosto myślę,ale w mojej opinii wynika z tego że nie zapanowali nad stymulacją,nad kontrola tego co się dzieje,nigdy nie miałam sprawdzonego LH,tylko estradiol który we wtorek wynosił 600 na 3 pęcherzyki,co by oznaczało że już były dojrzałe.
    W naturalnym cyklu dokładnie wczoraj miałabym owulację,w 13dc.I pyk.Pecherzyki pękły.
    A najlepsze jest że przed punkcją nie miałam USG,i sytuacji dowiedziałam się po wybudzeniu ze znieczulenia.Niepotrzebnie byłam usypiana😞
    Targają mną różne emocje,wściekłość,żal,rozczarowanie…niepewność czy jest sens zaczynać z długim protokołem w innej klinice.
    Tu zostaliśmy potraktowani jak gdyby nigdy nic,przecież możemy spróbować inaczej i na pewno będzie lepiej.

W sumie nie wiem,to chyba leci na chybił trafił bo konkretnych wskazań nie mieliśmy.

Wybaczcie,że jeszcze nie odniosłam się do tego co Was ale cały dzień przepłakałam z bezsilności.
    Jestem dosyć twardą babką ale jakoś mnie to dzisiaj położyło totalnie.Moze i hormony i stres i to znieczulenie,wszystko się skumulowało.

O matko ale maskara.
    Przede wszystkim czemu ci usg nie zrobili, bez sensu ta narkozą, można jej było uniknąć. Myślę że zmiana kliniki albo przynajmniej lekarza może być dobrym pomysłem.
    Moze rzutem na taśmę. Spróbować jescze dziś naturalnie sie postarać? Jeśli pękły wczoraj to jakaś szans jescze jest.

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:

Serio nie zrobili Co USG przed narkozą? 😱
    Dziewczyny po punkcjach- czy to normalne??

Kurde, ja nie mam doświadczenia z procedurami IVF, ale nawet do IUI mi badali jeszcze proga i LH 😓.

Nie dziwne, że to Cię podłamało. Kochana, tylko pamiętaj, że to o niczym tak naprawdę nie świadczy!! Jeśli nie masz zaufania do tej kliniki to ją zmień i działajcie. Zadbaj o dalsze koksowanie 🥚, opowiesz nowemu lekarzowi o całej sytuacji i na pewno ułożycie konkretny plan!!!

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Nitka96 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Nitka tak Ogestan jest niedobry ale zaciskam pięści i pije, zazwyczaj w pracy i zagryzam kanapką 😅

Pełnawiary masakra jakaś, jak wgl mogło dość do takiej sytuacji 😱 w głowie się nie mieści… co do zmiany kliniki to może warto rozważyć i tez jestem ciekawa czy będą to liczyli jako zrealizowaną procedurę ?🙈
    Edit: doczytałam ze tak 😓

Cavarathiel 🫂🫂
    Przykro mi bardzo że tym razem się jie udało… Ale widzę że masz zapał i chęci żeby kolejny transfer był już w 100% udany ❤️🫶🏼

Julka ja 2 msc przed dorzuciłam NAC i ubihinol + ciążowe z Omega

Migotka mój brzuch od zawsze nie toleruje mięty, rumianku i itd. Pamiętam jak zarzygalam pół szkoły bo nauczycielka się uparła na krople na ból brzucha 😂😂😂 Próbowałam się przemęczyć 2 tyg ale 4 razy 🤮 a reszta dni okrutny ból brzucha więc z doktor stwierdziłyśmy że nie ma sensu mnie męczyć i tabsy … więc jak używasz z chęcią oddam w dobre ręce bo na samą myśl o tym zbiera mnie na 🤢

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 stymulacja IVF - Rekovelle 6 ug/d (10 dni)
    17.03.25 punkcja - pobrano 29 🥚, 8 z 20 dojrzałych wybrano do zapłodnienia (8 z 8 zapłodniło się)
    22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
    01.04.25 początek przygotowań pod cykl sztuczny do transferu
    11.04.25 - podgląd endometrium ⏳
  • brilka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnawiary strasznie mi przykro, że nie doszło dziś do punkcji i ze tak cię potraktowali w klinice. 😞 Też wydaje mi się dziwnym pomysłem brak usg przed punkcja, ale nie miałam nigdy procedury, czy to jest normalne? Zmieniłabym klinikę na twoim miejscu, straciłabym zaufanie do tej w której teraz jesteś….

Caravathiel ☹️🫂 Mam nadzieję, że na drugą procedurę będą mieć na ciebie lepszy plan i będą lepsze efekty.

Julia, niestety dopiero o 11 mam się zgłosić więc trochę mnie wygłodzą 🤪 Cieszę się, że jutro już będzie po wszystkim, bo męczy mnie to że czekam tyle czasu na to badanie.

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    14 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
    ❌ niedrożny prawy jajowód
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

06/25 - IUI ⌛️
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ