X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Aksandra, a czy konsultowałaś tę betę z dr Jarosz?

Napisałam do dr J, ale jej do 06.04 nie ma, więc do tego czasu nie dostanę odpowiedzi, a do swojej dr ivf nie pisałam, bo ona zalecała odstawić leki. 😔

• Motylek93 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aksandra może jeszcze rosnąć, plamienie może być od implantacji, dopóki nie ma żywej krwi piłka jest w grze

@pelnawiary współczuje ci bardzo 😕 a
    też się nadziałam, że byłam traktowana schematycznie mimo zwracania uwagi, a najbardziej boli że mówisz czujesz że coś jest nie tak i nie ma reakcji 😢

@ kaliope teraz doczytałam trzymam kciuki żeby pokazało się serduszko 💗

@ cavarathiel w stopce widzę że nieźle zbiłas homocysteinę. Jakie brałaś suple?

@natt jesteś w tym programie na Inflandzkiej?

Kaliope lubi tę wiadomość

32 & 33
    ⛪2020r.

starania na luzie od 2020r.
    starania na poważnie od 2024r.
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem 🔜

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Drużyno IVF, mam pytanie! W jaki sposób (pewnie głównie suple, więc w jakich dawkach?) i na ile przed punkcją zaczęłyście koksować swoje 🥚🥚🥚? ☺️
    Najlepiej trzy miesiące przed, ale ja przed pierwszą procedurą mocno koksiłam 2 i też super dało efekty bo komórki miałam super jakości. Sporo info o suplach jest na miesięcznym wątku IVF na pierwszej stronie. Ale podstawą jest q10 (ubichinol) w dawkach od 200-600, reszta dostosowana pod Twoje potrzeby. Ja osobiście biorę sporo.

Motylek93 u mnie wysoki wynik homocysteiny wynikał ze sporych niedoborów witamin. Bardzo mocno suplementowałam m.in. b12 i kwas foliowy i myślę, że to zasługa głównie tego. No i pewnie ogólnej poprawy stanu zdrowia, bo niedobory to ja miałam wszystkiego jak pierwszy raz sprawdzałam we wrześniu 2024 😅😅

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    31👩 33🧔
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy ✅
    ◽ MUCHa ✅
    ◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
    + 2DS1, 2DS5, 3DS1
    - 2DS2, 2DS3
    ◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D -> jest poprawa, ale dalej walczę.
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
    ◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
    04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran
    21.01.25 punkcja - 🥚pobrane 3, zapłodnione 2, są 2: 4AA i i 3BB
    20.02.25 - ❄️4AA - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
    24.03.25 -❄️3BB - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
  • Alicjasss Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnawiary - kurde masakra. Tak mi przykro 😞
    Okropne podejście do pacjenta. Normalnie zachowanie jakby wgl sie nie znali na tym, albo odbębnili byle jak aby tylko zarobić eh... ja bym na pewno zmieniła klinike. I chyba bym pomyslala aby napisać skargę i żeby ktoś to rozpatrzył czy to podlega pod zaniedbanie z ich strony... jeszcze ten brak empatii na sam koniec.

Vergeet tak pije zioła ojca Sroki od tego cyklu regularnie. Pierwszy raz zobaczyłam śluz jak białko jajka. Zawsze sobie myślałam : Boże tyle dziewczyn go ma, ja chyba jestem głupia i nie umiem rozpoznawac swojego śluzu 🤣🤣 a tu bam, w tym cyklu nagle jest w 13 dniu cyklu. Mam nadzieję, że to nie oznaczało przebytą owulke. Zawsze mam ją w granicy 20 dnia. Ale no nie pilam wtedy ziółek.
    Zacznę robić owulaki i będę obserwować.

• Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nitka ja miałam to samo.. a masz jakieś inne złe objawy? Bo mi gine tłumaczył, że może by tak, że organizm lepiej znosi w 1 lub 2 części cyklu :)

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwszy Bąbelek🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ⏳16.04 ✨

preg.png
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Vergeet tak pije zioła ojca Sroki od tego cyklu regularnie. Pierwszy raz zobaczyłam śluz jak białko jajka. Zawsze sobie myślałam : Boże tyle dziewczyn go ma, ja chyba jestem głupia i nie umiem rozpoznawac swojego śluzu 🤣🤣 a tu bam, w tym cyklu nagle jest w 13 dniu cyklu. Mam nadzieję, że to nie oznaczało przebytą owulke. Zawsze mam ją w granicy 20 dnia. Ale no nie pilam wtedy ziółek.
    Zacznę robić owulaki i będę obserwować.

u mnie to samo bylo :) i tez pisalam tutaj na forum, ze pierwszy raz w zyciu chyba zobaczylam sluz jak bialko <3 Alusia, mąż mnie zaskoczy i złapał psa pod pache, więc wyślę paczuchę rano <3 nowa dawka ziółek <3

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwszy Bąbelek🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ⏳16.04 ✨

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Będę już włączać Q10 w dawce na razie 300mg do owulacji. 200mg NAC biorę codziennie ze względu na endomendę.

@Aksandra progesteron masz bardzo wysoki, więc pewnie dlatego beta będzie dłużej spadać. Jednak ta wartość świadczy, że naprawdę była próba implantacji!! W całej tej smutnej sytuacji niech będzie to dla Ciebie ✨✨✨ nadziei na dalszą walkę!! ❤️😘

Zaczęłam się stresować tym, że zanim skończymy z tymi IUI to skończą się w klinikach środki na nowych pacjentów IVF z refundacji... 😤😤
    Najszybciej moglibyśmy podejść do kwalifikacji po 3 IUI, ale nie chciałabym podchodzić do stymulacji przed ślubem, który jest w ostatni weekend czerwca... A z tego co kojarzę to trzeba zacząć stymulację maksymalnie miesiąc po kwalifikacji, nie?

Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🔜 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Napisałam do dr J, ale jej do 06.04 nie ma, więc do tego czasu nie dostanę odpowiedzi, a do swojej dr ivf nie pisałam, bo ona zalecała odstawić leki. 😔
    Odstawiłabym już raczej leki przy takim małym przyroście, żeby tego nie przeciągać 🫂 😞 Ale słabo, że dr kazała ci zrobić betę w konkretny dzień i teraz nie możesz uzyskać od niej informacji co dalej...

Julia, chill kobieto! Starczy środków na IVF dla nas wszystkich w wątku, a tobie nie będą one potrzebne i lepiej martw się mieszczeniem brzuszka pod suknią 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 19:29

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
    ❌ niedrożny prawy jajowód
    ⌛️CD138, KIR, przeciwciała przeciwplemnikowe

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Szok, przecież przy takiej stymulacji musi być konkret kontrola! I jeszcze ich zlewcze podejście…

Roksi,a polecasz Pastelova?
    Zastanawiamy się czy nie skonsultować się w przyszłym tygodniu w innym miejscu,w czwartek rano jest termin u prof.Jedrzejczaka,myślimy żeby wziąć wszystkie wyniki i na razie porozmawiac,chociaż uzyskac druga opinie co tu poszło nie tak,zanim zaczniemy drugą procedurę…
    Kurcze,teraz obawiam się czy nie będzie powtórki i znowu przez ich niedopatrzenie zmarnują naszą szansę.
    Nie wiem czy już na dobre nie straciliśmy zaufania…
    Wiem ile mam lat ale wyniki nie są jeszcze tak dramatyczne i z całego serca chcieliśmy próbować na moich komórkach a dzisiaj odjechał nam pociąg bo maszynista zapomniał się zatrzymać na stacji,bezsilność i bezradność to najgorsze uczucie świata…

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Hopex2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ❤️

Nadrabiam Was, dzisiaj mega intensywny dzień, dentysta, pulmonolog (zmiana leków na bezpieczne w ciąży), wet z kotem 🫣

Vergeet widzisz Twój Mały Cud rośnie! Gratulacje, teraz już będzie tylko pięknie ❤️

Nowa Ty jesteś szalona z tymi testami 😂 jutro powtórka bety?

Pełnawiary o matko, strasznie Ci współczuję, wiem co czujesz, bo w tym miesiącu też miałam taki zawód lekarzami. Myślę, że dobra decyzja jest zmiana kliniki 🙏 trzymam za Was kciuki 😘

Aleksandra przytulam Cię, nie wiem, co napisać. Strasznie Ci współczuję życia w takim zawieszeniu 😥

Kaliope wierzę, że wszystko będzie ok z Twoim Kropkiem, mamy tutaj w grupie samych wojowników ❤️

My jutro pierwsze USG bardzo się stresuje 😥 ile tam będzie pęcherzyków, czy będzie w macicy 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 19:31

Aksandra, Kaliope, pelnawiary, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️
    preg.png
  • Alicjasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    u mnie to samo bylo :) i tez pisalam tutaj na forum, ze pierwszy raz w zyciu chyba zobaczylam sluz jak bialko <3 Alusia, mąż mnie zaskoczy i złapał psa pod pache, więc wyślę paczuchę rano <3 nowa dawka ziółek <3

I akurat jeden cykl picia i wam się udało zajść w ciążę ❤️ Daje mi to dużą nadzieję, ale No ten weekendowy związek sprowadza mnie mocno na ziemię 😞
    Molusia 😀 nie ma problemu, bez pośpiechu ❤️
    Jakby wam się nie udało jutro, to nadaj po weekendzie aby testy i ziółka nie lezakowaly tak w nie wiadomo jakich warunkach i temperaturach 😀

Edit : zapisywałaś sobie może lub kojarzysz ile dni po tej obserwacji śluzu miałaś owulke?
    CzatGPT mówi, że jest ona 1-2 dni po tym, ale jak ktoś ma długie cykle to może być nawet 5-7 dni. Także liczę że mi wypadnie niedziela/poniedziałek 🤞 wygrzebałam jakieś ostatnie sztuki owulakow I kreseczka blada.
    Kojarzę ze Ty chyba 3 dni miałaś PIK? Juz wiadomo skąd te bliźniaki 🤣🤣🤣 ❤️🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 19:44

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Odstawiłabym już raczej leki przy takim małym przyroście, żeby tego nie przeciągać 🫂 😞 Ale słabo, że dr kazała ci zrobić betę w konkretny dzień i teraz nie możesz uzyskać od niej informacji co dalej...

Tak, kochana, odstawiam leki już bezdyskusyjnie. Zmartwiło mnie tylko to, że coś tam jeszcze rośnie, bo chciałabym po prostu już się oczyszczać i mieć to za sobą. I oczywiście pojawiły się myśli, czy to nie jest jakaś historia pozamaciczna, ale chyba ryzyko jest małe.
    Dziękuję Juleńko za Twoje pełne nadziei słowa.
    Przepraszam, że nie odnoszę się do Waszych wiadomości, ale wpadam tu tylko na chwilę i nie mam jeszcze na tyle siły, żeby móc być przy Was w pełni zaangażowaną. Przytulam Was gwiazdki 🤗

Vergeet lubi tę wiadomość

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wróciłam z pracy i nadrobiłam Was...

Jejku.. Pełna wiary, tak bardzo mi przykro. 😢 najbardziej nie mogę znieść ich zachowania i przedmiotowego podejścia do całej sytuacji. Kochana przytulam Cię najmocniej jak umiem.
    W Pastelovej leczy się Nowa i Nitka i dziewczyny są zadowolone, może to jest dobry trop. 😘😘😘

Aksandra tak jak pisze Julia. To jest iskierka nadziei. Przytulam Cię. 😘😘😘

Cavarathiel kciuki za nową procedurę. 🥰

Mnie jakieś przeziębienie chwyta :(

Aksandra lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna ... w toku.

✨I know it's worth it. ✨
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @Nitka ja miałam to samo.. a masz jakieś inne złe objawy? Bo mi gine tłumaczył, że może by tak, że organizm lepiej znosi w 1 lub 2 części cyklu :)

Ogólnie tak 1-2 h było mi niedobrze, kilka razy wymiotowałam, a w pozostałe dni musiałam się aż położyć bo mnie rzygliło do tego byłam spuchnięta tak że masakra a ogólnie z tym problemu nie mam. Ewidentnie chyba ta zielona herbata w tym mi nie służyła bo teraz biorę tabletki i nic mi kompletnie nie jest (biorę 4 a dawka jest 3)…

https://uns.pl/pl/product/inozytol-forte-myo-d-chiro-90-vege-kaps

Edit: Ale jak wspominałam prędzej mój brzuch nie toleruje ziółek od zawsze 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 19:43

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 stymulacja IVF - Rekovelle 6 ug/d (10 dni)
    17.03.25 punkcja - pobrano 29 🥚, 8 z 20 dojrzałych wybrano do zapłodnienia (8 z 8 zapłodniło się)
    22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
    01.04.25 początek przygotowań pod cykl sztuczny do transferu
    11.04.25 - endometrium 7 mm
    17.04.25 - podgląd endometrium, decyzja czy odbędzie się transfer ⏳
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Cześć Dziewczyny ❤️

Nadrabiam Was, dzisiaj mega intensywny dzień, dentysta, pulmonolog (zmiana leków na bezpieczne w ciąży), wet z kotem 🫣

Vergeet widzisz Twój Mały Cud rośnie! Gratulacje, teraz już będzie tylko pięknie ❤️

Nowa Ty jesteś szalona z tymi testami 😂 jutro powtórka bety?

Pełnawiary o matko, strasznie Ci współczuję, wiem co czujesz, bo w tym miesiącu też miałam taki zawód lekarzami. Myślę, że dobra decyzja jest zmiana kliniki 🙏 trzymam za Was kciuki 😘

Aleksandra przytulam Cię, nie wiem, co napisać. Strasznie Ci współczuję życia w takim zawieszeniu 😥

Kaliope wierzę, że wszystko będzie ok z Twoim Kropkiem, mamy tutaj w grupie samych wojowników ❤️

My jutro pierwsze USG bardzo się stresuje 😥 ile tam będzie pęcherzyków, czy będzie w macicy 🤯

Na pewno bedzie wszystko w porządku trzymam kciuki za kropka 🤞🍀🥰

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta
    🩸10.04

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnawiary tak mi przykro nawet nie umiem sobie wyobrazić co przechodzisz ja jestem w invimed w Poznaniu ale ciężko mi powiedzieć czy polecam bo poszłam tam do polecanego lekarza który też ma swoją prywatną praktykę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 19:37

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta
    🩸10.04

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,bardzo Wam dziękuję za dzisiaj❤️❤️❤️
    Wieczorkiem poczytam co u Was bo mam wyrzuty sumienia,że tylko o sobie pisze😢

Ola,planujesz jeszcze raz powtarzać betę?
    Wysyłam Ci ciepłe myśli…

Przepraszam za to,że zajęłam dzisiaj forum ale może to doświadczenie przyda się którejś z Was,w trakcie lub przed in vitro,na co zwrócić uwagę albo o co pytac,np USG przed punkcja,więcej kontroli i słuchać intuicji jak coś nie gra to rozważać zmianę lekarza/kliniki,jak trzeba do skutku..

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Wisienka95 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chce się dołączyć do grupy 🙂 testuje jutro

• Hopex2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w Eneidzie. Bardziej kameralna atmosfera. Swojej lekarki nie polecę, ale bardzo chwalą dr Hadasia ;)

Anka96 lubi tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️
    preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Tak, kochana, odstawiam leki już bezdyskusyjnie. Zmartwiło mnie tylko to, że coś tam jeszcze rośnie, bo chciałabym po prostu już się oczyszczać i mieć to za sobą. I oczywiście pojawiły się myśli, czy to nie jest jakaś historia pozamaciczna, ale chyba ryzyko jest małe.
    Dziękuję Juleńko za Twoje pełne nadziei słowa.
    Przepraszam, że nie odnoszę się do Waszych wiadomości, ale wpadam tu tylko na chwilę i nie mam jeszcze na tyle siły, żeby móc być przy Was w pełni zaangażowaną. Przytulam Was gwiazdki 🤗

To jest wciąż mała wartość. Wcześniej robiłaś 31/03? Może urosła więcej ta beta i już spada. Nie wiemy na razie.
    Progesteron masz na tyle wysoki, że najpierw on musi spaść. Do tej pory brałaś go? To niestety musisz chwilę poczekać.

Wiem, że to trudna sytuacja, ale wyciągnijmy z tego fakt, że to naprawdę konkretny krok na przód! 😘 Może Jarosz trafiła z lekami, ale no wiadomo, nie każda próba będzie kończyła się ciąża. W tym roku tylko mamy dwie ciąże zdrowe po CB zaraz (@Podrozniczka @Vergreet 🫶🏻), więc trzeba walczyć o kolejne podejście! ✊🏻✊🏻

Aksandra, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🔜 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ