💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
pelnawiary wrote:Kochane,bardzo Wam dziękuję za dzisiaj❤️❤️❤️
Wieczorkiem poczytam co u Was bo mam wyrzuty sumienia,że tylko o sobie pisze😢
Ola,planujesz jeszcze raz powtarzać betę?
Wysyłam Ci ciepłe myśli…
Przepraszam za to,że zajęłam dzisiaj forum ale może to doświadczenie przyda się którejś z Was,w trakcie lub przed in vitro,na co zwrócić uwagę albo o co pytac,np USG przed punkcja,więcej kontroli i słuchać intuicji jak coś nie gra to rozważać zmianę lekarza/kliniki,jak trzeba do skutku..
Nie masz za co przepraszać. Pamiętaj że zawsze możesz się tu wygadać i liczyć na naszą pomoc. Nawet w kwestiach nie związanych z ciążą, jesli czujesz potrzebe wygadać sie, prosic o rade czy co kolwiek zapragniesz ❤️❤️❤️pelnawiary lubi tę wiadomość
-
Pelnawiary aż nie wiem co napisać. Wygląda to na ogromne zanidbanie z ich storny. Wrrr, jak tak mogli Cię potraktować.
Aksanda przykro mi 🫂
Hopex trzymam kciuki za USG 🤞
Ja jestem po USG, i tak jak się spodziewałam mam edno 1 stopnia z adenomiozą. Do tego jest jakiś mięśniak na 3 mm oraz prawdopodnie polip. Zalecił, jeśli AMH będzie dobre i wyniki męża również, to starać się jeszcze 2/3 miesiące. Jeśli się nie uda to zrobią mi histeroskopie i drożność jajowodów, zalecał z użyciem lipidolu, że niby mają dobre efekty po nim.
Ja AMH zbadałam 18 marca i do dziś nie ma wyników 😂 Badałam w szpitalu bo miałam skierowanie. Chyba szybciej będę mieć wynik jak zbadam w Diagnostyce początkiem kolejnego cyklu.
Julia, ja też mam obawy, że środki na IVF się wyczerpią zanim ja do niego dojdęAksandra, Hopex2, pelnawiary lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌ -
pelnawiary wrote:Kochane,bardzo Wam dziękuję za dzisiaj❤️❤️❤️
Wieczorkiem poczytam co u Was bo mam wyrzuty sumienia,że tylko o sobie pisze😢
Ola,planujesz jeszcze raz powtarzać betę?
Wysyłam Ci ciepłe myśli…
Przepraszam za to,że zajęłam dzisiaj forum ale może to doświadczenie przyda się którejś z Was,w trakcie lub przed in vitro,na co zwrócić uwagę albo o co pytac,np USG przed punkcja,więcej kontroli i słuchać intuicji jak coś nie gra to rozważać zmianę lekarza/kliniki,jak trzeba do skutku..
Pełnawiary, o mnie pytasz? 😘 Raczej nie będę powtarzać bety, moje żyły są w strasznym stanie, dzisiaj nie można było opanować krwawienia. Od 3 tygodni mniej więcej co 2 dni miałam jakieś kłucie. Przed transferem kilka razy badanie progesteronu, potem wlewy, teraz 4 pomiary bety, między pomiarami bety kontrolna morfologia przy leczeniu Accofilem. Obiecałam sobie, że muszę mieć miesiąc odpoczynku od igieł tych w brzuch, jak i w żyłę.
Nie przepraszaj za zajmowanie miejsca na forum. Tutaj każda z nas miewa takie momenty kiedy potrzebuje więcej tej uwagi i wsparcia. Twoja historia z pękniętymi pęcherzykami jest niewyobrażalna. Uważam, że to błąd lekarzy. Kardynalny. Bardzo Ci współczuję tej sytuacji. Pamiętam jeszcze jak dzieliłam się ze swoją dr wątpliwościami czy mi te pęcherzyki nie pękną przed punkcja i uspokajała mnie, że to jest niemożliwe. -
Pełnawiary aż nie wiem co powiedzieć.. co za znieczulica wobec pacjenta.. karygodne zachowanie. Bądź silna!
Aleksandra 🫂
Hopex ✊ za jutrzejsze USG
Kaliope wszystko będzie dobrze, kropuś jest na pewno silny i będzie rósł razem z mamusia 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 20:01
Aksandra, pelnawiary lubią tę wiadomość
💃1994
🕺1991
👶2020
Drugie luźne starania o 👶 od 2023
06.23 - biochem💔
08.23 -biochem 💔
Starania na poważnie od 09.24
Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,
•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
• 03.2025 - AMH 1,63ng/ml -
Alicjasss wrote:I akurat jeden cykl picia i wam się udało zajść w ciążę ❤️ Daje mi to dużą nadzieję, ale No ten weekendowy związek sprowadza mnie mocno na ziemię 😞
Molusia 😀 nie ma problemu, bez pośpiechu ❤️
Jakby wam się nie udało jutro, to nadaj po weekendzie aby testy i ziółka nie lezakowaly tak w nie wiadomo jakich warunkach i temperaturach 😀
Edit : zapisywałaś sobie może lub kojarzysz ile dni po tej obserwacji śluzu miałaś owulke?
CzatGPT mówi, że jest ona 1-2 dni po tym, ale jak ktoś ma długie cykle to może być nawet 5-7 dni. Także liczę że mi wypadnie niedziela/poniedziałek 🤞 wygrzebałam jakieś ostatnie sztuki owulakow I kreseczka blada.
Kojarzę ze Ty chyba 3 dni miałaś PIK? Juz wiadomo skąd te bliźniaki 🤣🤣🤣 ❤️🤭
Tak te ziółka to Niagare przywołały - istne niebo dla żołnierzy 😳🤣 właśnie ostatnio patrzyłam na te moje owulaki i faktycznie miałam bardzo długo ala pikowe testy - ok 3/4 dni 🤪 Ciężko powiedzieć, ja podejrzewam że owulacja była 28.02, śluz rozciągliwy 26-28.02 jakoś, a dni wokół dużo wilgotnego - możesz sobie obczaić mój wykres:
https://ovufriend.pl/wykres,2889897789b689d5aaf5dc651e59fb2b.html
Co do bliźniaków to lekarka zakłada że miałam podwójną owulację z lewego jajnika, co ciekawe, bo w styczniu też miałam owulację z lewego jajnika… 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 20:41
Alicjasss lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Loraa wrote:Pelnawiary aż nie wiem co napisać. Wygląda to na ogromne zanidbanie z ich storny. Wrrr, jak tak mogli Cię potraktować.
Aksanda przykro mi 🫂
Hopex trzymam kciuki za USG 🤞
Ja jestem po USG, i tak jak się spodziewałam mam edno 1 stopnia z adenomiozą. Do tego jest jakiś mięśniak na 3 mm oraz prawdopodnie polip. Zalecił, jeśli AMH będzie dobre i wyniki męża również, to starać się jeszcze 2/3 miesiące. Jeśli się nie uda to zrobią mi histeroskopie i drożność jajowodów, zalecał z użyciem lipidolu, że niby mają dobre efekty po nim.
Ja AMH zbadałam 18 marca i do dziś nie ma wyników 😂 Badałam w szpitalu bo miałam skierowanie. Chyba szybciej będę mieć wynik jak zbadam w Diagnostyce początkiem kolejnego cyklu.
Julia, ja też mam obawy, że środki na IVF się wyczerpią zanim ja do niego dojdę
Loraa, nie chcesz od razu iść na histero? My się z mężem staraliśmy kilka miesięcy, natomiast dopiero po histeroskopii zaskoczyło - po wycięciu polipa.💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Molahonkeey wrote:Loraa, nie chcesz od razu iść na histero? My się z mężem staraliśmy kilka miesięcy, natomiast dopiero po histeroskopii zaskoczyło - po wycięciu polipa.
Mola widzę że Ty miałaś też temperaturę raz w górę raz w dół może jest nadzieję i coś będzie z tego cyklu 😅👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta
🩸10.04
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Loraa, ja też nie widzę za bardzo sensu w czekaniu jeśli lekarz wykrył mięśniaka i polipa. Lepiej się tego pozbyć od razu 🤔
A jeśli ten wynik amh będzie niski to ja zrobiłabym badanie komercyjnie, bo to szpitalne badanie może w ogóle nie być wiarygodne skoro tyle to trwa, nie wiadomo kiedy oni tę próbkę zbadali..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 20:10
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04/25 - monitoring
06/25 - IUI -
Pelnawiary tak mi przykro. Aż się we mnie zagotowało jak czytałam co Cie spotkało. Ja bym już na pewno u nich nie kontynuowała leczenia. Zastanawiam się czy są jakieś instytucje, które monitorują kliniki objęte programem bo tutaj warto sprawdzić co byś mogła zrobić,żeby Ci nie zaliczyli tej procedury. Plus narazili Twój organizm na narkozę bez wcześniejszej weryfikacji. To już jest zaniedbanie lekarskie. Ja po narkozie kilka tygodni próbowałam doprowadzić swój układ trawienny do porządku.
Bardzo mocno Cie przytulam. 🫂🫂🫂
Tak sobie myślę, któraś z nas wcześniej też pisała. Spróbujcie dzisiaj naturalnie. Szkoda tego cyklu, a w naturalnym cyklu zawsze jakąś szansa jeszcze jest.👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Hopex2 wrote:Ja jestem w Eneidzie. Bardziej kameralna atmosfera. Swojej lekarki nie polecę, ale bardzo chwalą dr Hadasia
Oo,dziękuję…😘☺️😘zadzwonię tam jutro i zapytam o terminy,jak będzie trzeba to zrobimy nawet kilka wizyt w różnych miejscachstarania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
Babsi wrote:Pelnawiary tak mi przykro. Aż się we mnie zagotowało jak czytałam co Cie spotkało. Ja bym już na pewno u nich nie kontynuowała leczenia. Zastanawiam się czy są jakieś instytucje, które monitorują kliniki objęte programem bo tutaj warto sprawdzić co byś mogła zrobić,żeby Ci nie zaliczyli tej procedury. Plus narazili Twój organizm na narkozę bez wcześniejszej weryfikacji. To już jest zaniedbanie lekarskie. Ja po narkozie kilka tygodni próbowałam doprowadzić swój układ trawienny do porządku.
Bardzo mocno Cie przytulam. 🫂🫂🫂
Tak sobie myślę, któraś z nas wcześniej też pisała. Spróbujcie dzisiaj naturalnie. Szkoda tego cyklu, a w naturalnym cyklu zawsze jakąś szansa jeszcze jest.
Babsi❤️
Tak,na pewno stamtąd uciekamy,już nie mam za grosz zaufania więc dalsza współpraca nie ma sensu i wiesz co,wiecie co…podziałaliśmy po powrocie naturalnie.
Ja zapłakana z czerwonym nosem i opuchniętymi oczami,wolę nie wiedzieć jak wyglądałam🥴🫣 ale pomyślałam,że macie rację i skoro pęcherzyki pękły,w nocy/nad ranem to może wykorzystamy sytuacje naturalnie,co prawda lepiej przed,lepiej jak plemniki czekają ale nawet jeśli szanse marne to przynajmniej mam poczucie że zrobiliśmy wszystko,co mogliśmy…Julia24, Aga.f, Babsi lubią tę wiadomość
starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
Kociara20996 wrote:Mola widzę że Ty miałaś też temperaturę raz w górę raz w dół może jest nadzieję i coś będzie z tego cyklu 😅
https://ovufriend.pl/wykres,3b5989c39235d4c4d029f74113795e0d.html💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Molahonkeey wrote:Oj kochana, u mnie Luty to była istna stabilizacja hahaha nie to co w Styczniu
https://ovufriend.pl/wykres,3b5989c39235d4c4d029f74113795e0d.html
O ja to dopiero skacząca faza lutealna 😅Molahonkeey lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta
🩸10.04
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
@Loruś Kochana popieram dziewczyny, polip i mięśniak mogą zajmować miejsce w macicy które należy się zarodkowi, to może utrudniać implantację i zwiększać ryzyko poronień....
Jedna z koleżanek mówiła mi że jej lekarz też zalecił starać się z mięśniakiem, ale mówił że po usunięciu mięśniaka ROK przerwy od starań i że ma sama zdecydować jak chce działać. No ale ona z tym mięśniakiem zaszła w ciążę biochemiczną więc nie wiadomo, czy to była przyczyną poronienia czy może po prostu mięśniak nie miał wpływu na zagnieżdżenie a biochem był z innej przyczyny.
Rok to bardzo długo, też bym pewnie probowala...
Ale po histeroskopii z usunięciem polipa jak tutaj dziewczyny pisały są 2 3 tygodnie przerwy i w zasadzie w kolejnym cyklu można wracać do działań. Nie wiem niestety czym różni się usunięcie polipa od mięśniaka, na pewno skusiłabym się na drugą konsultację.
@pelnawiary, Twoja historia jest bardzo smutna i cieszymy się że się nią podzieliłaś, tak jak mówisz, może to uchroni któraś z nas przed taką niefrasobliwością lekarzy
@Aksandra, niezmiennie myślę o Tobie ... ❤️ należy Ci się odpoczynek od tego wszystkiego....
@Julia ja też wdrażam unichinol! NAC biorę regularnie. Rowniez już powolutku zmierzam myślami w kierunku IVF, choć teraz myślę że pewnie damy sobie jeszcze z 3 4 msce prób po histero...
@Brilko trzymam kciuki jutro za Ciebie! 😍🌸🤞 niech to wszystko pójdzie sprawnie i niech Ci tam zrobią autostradę dla plemniczkow 😅
@alicjass to u mnie ziola sroki kurde niestety nie dają takiego efektu, może przez to że stymulacja pogarszała ich działanie. Na razie pije te ohydztwo na endometrioze ale w 1 cyklu staran po histero, chyba nie będę podchodzić do Lametty a spróbuję tylko ziolka I ewentualnie ovitrelle 😅 może wtedy zobaczę ten mityczny efekt morza śluzu 🤣
No i niech się owulka wstrzyma do powrotu męża, skoro owulaki blade to jest szansa! Kiedy chlop przyjeżdża?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 20:49
brilka, pelnawiary, Molahonkeey lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
04.2025- Leczenie pasożytów
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Motylek93 wrote:@aksandra może jeszcze rosnąć, plamienie może być od implantacji, dopóki nie ma żywej krwi piłka jest w grze
@pelnawiary współczuje ci bardzo 😕 a
też się nadziałam, że byłam traktowana schematycznie mimo zwracania uwagi, a najbardziej boli że mówisz czujesz że coś jest nie tak i nie ma reakcji 😢
@ kaliope teraz doczytałam trzymam kciuki żeby pokazało się serduszko 💗
@ cavarathiel w stopce widzę że nieźle zbiłas homocysteinę. Jakie brałaś suple?
@natt jesteś w tym programie na Inflandzkiej?
Tak, ale dopiero zaczynam, oficjalnie będę w maju. Dopiero wszystko tam szykują.Motylek93 lubi tę wiadomość
6 miesięcy starań o córeczke 🩷
Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
W trakcie badań genetycznych.
Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
AMH 3,95
Hormony ✅
Nasienie ✅
Owulację ✅
Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.
Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie. -
pelnawiary wrote:Babsi❤️
Tak,na pewno stamtąd uciekamy,już nie mam za grosz zaufania więc dalsza współpraca nie ma sensu i wiesz co,wiecie co…podziałaliśmy po powrocie naturalnie.
Ja zapłakana z czerwonym nosem i opuchniętymi oczami,wolę nie wiedzieć jak wyglądałam🥴🫣 ale pomyślałam,że macie rację i skoro pęcherzyki pękły,w nocy/nad ranem to może wykorzystamy sytuacje naturalnie,co prawda lepiej przed,lepiej jak plemniki czekają ale nawet jeśli szanse marne to przynajmniej mam poczucie że zrobiliśmy wszystko,co mogliśmy…💃1994
🕺1991
👶2020
06.23 - biochem💔
08.23 -biochem 💔
Dziewczyny mam pytanie, teraz się nad z tym zaczęłam zastanawiać 🤔 bo owulację miałam w niedzielę, ale kurcze śluzu nie miałam płodnego ani trochę.. raczej bym powiedziała,że była susza. Może to być skutek uboczny Lametty?
Dzisiaj za to mam wodospad kremowego gęstego śluzu 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 20:58
💃1994
🕺1991
👶2020
06.23 - biochem💔
08.23 -biochem 💔
Aksandra 🫂🫂🫂 myślałam dzisiaj o tobie cały dzień 🥺 ale wiem że nic nie jest w stanie teraz Cię pocieszyć więc po prostu życzę ci dużo siły i wiary w to, że w końcu się uda 🍀🍀🍀
Julia ja zaczęłam stymulację delikatnie później niż miesiąc od kwalifikacji i nikt nic nie mówił, że coś nie tak 😉 a moim zdaniem kasy zabraknąć nie może, wiem że np w naszej klinice w grudniu jeszcze podpisywali aneks z MZ na dodatkową kasę na IVF i nikt nie został bez dofinansowania także spokojnie 😉
pelnawiary ja jestem bardzo zadowolona z Pastelovej, na nikogo nie mogę tam powiedzieć złego słowa, nie czuję się traktowana taśmowo, a panie położne to już w ogóle złoto ♥️
Hopex tak jutro powtórka bety, bo doktorek kazał (ale przecież nawet gdyby nie kazał to i tak bym zrobiła 🤪🤣) będzie dobrze na USG! Od rana odpalamy wszystkie kciuki! 🤞🤞🤞Hopex2, Nitka96 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️ 🥹 -
Hopex kochana strasznie się cieszę na twoją wizytę, w końcu! Jestem tak ciekawa co tam słychać w środku po twoich przebojach! 🤩🤞🏼
Olu cieszę się, że chociaż do nas wpadasz, informujesz i oczywiście rozumiemy, że nie masz obecnie zasobów aby być na bieżąco i się do wszystkiego odnosić. Ja trzymam kciuki nieustannie za ciebie, też uważam że jest to iskierka nadziei, że poszło coś troszkę dalej ✨ choć wciąż serce mi się rozdziera, że musisz to przechodzić 💔 oby to był tylko kolejny krok do wielkiego szczęścia! 🩷
Loraa zgadzam się z Molahonkeey- ja bym szła od razu w histero, szkoda tracić czasu jakby to miało od razu pomóc. No i przykro mi, że taką diagnozę usłyszałaś 🫂
Aga.f ja też podczas stymulacji lametta miałam suszę i słyszałam, że nie tylko ja 🙈
Hopex2, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
PaulinKA wrote:@Loruś Kochana popieram dziewczyny, polip i mięśniak mogą zajmować miejsce w macicy które należy się zarodkowi, to może utrudniać implantację i zwiększać ryzyko poronień....
Jedna z koleżanek mówiła mi że jej lekarz też zalecił starać się z mięśniakiem, ale mówił że po usunięciu mięśniaka ROK przerwy od starań i że ma sama zdecydować jak chce działać. No ale ona z tym mięśniakiem zaszła w ciążę biochemiczną więc nie wiadomo, czy to była przyczyną poronienia czy może po prostu mięśniak nie miał wpływu na zagnieżdżenie a biochem był z innej przyczyny.
Rok to bardzo długo, też bym pewnie probowala...
Ale po histeroskopii z usunięciem polipa jak tutaj dziewczyny pisały są 2 3 tygodnie przerwy i w zasadzie w kolejnym cyklu można wracać do działań. Nie wiem niestety czym różni się usunięcie polipa od mięśniaka, na pewno skusiłabym się na drugą konsultację.
@pelnawiary, Twoja historia jest bardzo smutna i cieszymy się że się nią podzieliłaś, tak jak mówisz, może to uchroni któraś z nas przed taką niefrasobliwością lekarzy
@Aksandra, niezmiennie myślę o Tobie ... ❤️ należy Ci się odpoczynek od tego wszystkiego....
@Julia ja też wdrażam unichinol! NAC biorę regularnie. Rowniez już powolutku zmierzam myślami w kierunku IVF, choć teraz myślę że pewnie damy sobie jeszcze z 3 4 msce prób po histero...
@Brilko trzymam kciuki jutro za Ciebie! 😍🌸🤞 niech to wszystko pójdzie sprawnie i niech Ci tam zrobią autostradę dla plemniczkow 😅
@alicjass to u mnie ziola sroki kurde niestety nie dają takiego efektu, może przez to że stymulacja pogarszała ich działanie. Na razie pije te ohydztwo na endometrioze ale w 1 cyklu staran po histero, chyba nie będę podchodzić do Lametty a spróbuję tylko ziolka I ewentualnie ovitrelle 😅 może wtedy zobaczę ten mityczny efekt morza śluzu 🤣
No i niech się owulka wstrzyma do powrotu męża, skoro owulaki blade to jest szansa! Kiedy chlop przyjeżdża?
Hm albo potrzebujesz więcej czasu aby podziałały.
Ja w poprzednim cyklu ziola piłam od 6 dnia cyklu do owulki mniej więcej, ale nie wiedziałam czy ona była i kiedy. Ale no jakoś wtedy do miesiączki morze śluzu było masakra. Co chwilę patrzyłam czy to już okres 🤣 tak jeszcze nigdy nie miałam ale no nie wiem czy te jakieś mniej więcej 12 dni picia ziółek by tak wpłynęło.
Teraz w poniedziałek 13 dzień cyklu dwa razy tak ze mnie wyleciało bialko jajka 🫢 a tak to niewiele śluzu. Także nie wiem jak to interpretować hehe
Narzeczony wraca jutro ale późno i postaramy się poserduszkowac raz w sobotę. A tak to niedziela i poniedziałek kilka razy 🫢😁 o ile to ma sens. Każdy mówi inaczej. A to że raz dziennie, a to że raz na dwa dni... zobaczymy.Molahonkeey lubi tę wiadomość