X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Insane Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wrote:
    Ja pierdole xD wrzuciłam swoje objawy i trochę danych z tego cyklu do czatu gpt i powiedział, że to może być wczesna ciąża 🙈 na chuj ja sobie to robię?!?!

Bo chcesz być w ciąży 🤞🍀 ja co miesiąc sobie obiecywałam nie czytać o objawach, a i tak czytałam 😁

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹
  • Natt Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Bo chcesz być w ciąży 🤞🍀 ja co miesiąc sobie obiecywałam nie czytać o objawach, a i tak czytałam 😁

Potwierdził nawet, że infekcja wypadła idealnie w czasie największych zawirowań hormonalnych xD co się zdarza w wczesnej ciąży 🙈

Insane lubi tę wiadomość

6 miesięcy starań o córeczke 🩷
    Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
    W trakcie badań genetycznych.

Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅
    Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.

Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lora poczekajmy na te AMH! No Twój wynik FSH jest średni, ale to pojedynczy wynik! 2 miesiące wcześniej miałaś dobry, więc może coś wpłynęło na jego zaburzenie.
    Co do adneomiozy, to usłyszałam tyle, że mój stopień zaawansowania choroby (drobne rozproszone ogniska plus zgrubione ognisko przy endometrium) nie powinno mieć istotnego wpływu na zajście w ciążę. Dużo się oczywiście sama już naczytałam na ten temat, ale no widocznie nie zawsze jest tak źle. A wiesz jak sytuacja wygląda u Ciebie?

@PaulinKA kciuki za męża!! ✊🏻 Dobrze, że się chłop motywuje 😁.
    Super pomysł z wjazdem! ❤️ Co do seksu po histero to chyba zależy, jak zniesiesz. Nie pamiętam, czy Ty masz to histero diagnostyczne (potocznie mini histero)?

A mój partner nie był ze mną wczoraj na IUI, musiał wrócić do pracy, ale jak wróciłam do domu to czekał na mnie z pięknym, dużym bukietem kwiatów 🥹.

@Slava czekam tu na wieści od Ciebie!! 😘🍀

@Misiula widzę, że jednak zaglądasz! Jak tam u Ciebie? Jak się czujesz? ☺️

@Natt czat sugeruje wszystkie możliwe opcje, więc bym go nie słuchała, bo jednak my same mu te objawy dyktujemy 😅. Czekam na powtórkę testu! ✊🏻🍀

PaulinKA, pelnawiary lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Natt Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Lora poczekajmy na te AMH! No Twój wynik FSH jest średni, ale to pojedynczy wynik! 2 miesiące wcześniej miałaś dobry, więc może coś wpłynęło na jego zaburzenie.
    Co do adneomiozy, to usłyszałam tyle, że mój stopień zaawansowania choroby (drobne rozproszone ogniska plus zgrubione ognisko przy endometrium) nie powinno mieć istotnego wpływu na zajście w ciążę. Dużo się oczywiście sama już naczytałam na ten temat, ale no widocznie nie zawsze jest tak źle. A wiesz jak sytuacja wygląda u Ciebie?

@PaulinKA kciuki za męża!! ✊🏻 Dobrze, że się chłop motywuje 😁.
    Super pomysł z wjazdem! ❤️ Co do seksu po histero to chyba zależy, jak zniesiesz. Nie pamiętam, czy Ty masz to histero diagnostyczne (potocznie mini histero)?

A mój partner nie był ze mną wczoraj na IUI, musiał wrócić do pracy, ale jak wróciłam do domu to czekał na mnie z pięknym, dużym bukietem kwiatów 🥹.

@Slava czekam tu na wieści od Ciebie!! 😘🍀

@Misiula widzę, że jednak zaglądasz! Jak tam u Ciebie? Jak się czujesz? ☺️

@Natt czat sugeruje wszystkie możliwe opcje, więc bym go nie słuchała, bo jednak my same mu te objawy dyktujemy 😅. Czekam na powtórkę testu! ✊🏻🍀

W tamtym miesiącu bardzo spóźnił mi się okres 🙈 W tym doczekam kilka dni na ponowne testowanie, jeśli okres się nie pojawi. Na szczęście jestem u rodziców i mnie tak nie kusi latanie po testy i sikanie 😂.

Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅

Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Natt Kochana ja Ci życzę żeby to było TO! Najlepiej znasz swoje ciało, jeśli takich "objawow" nie miałaś wcześniej to ktoo wie ❤️ jednak żeby trochę ostudzić entuzjazm, powiem Ci ze ja przeszłam już tak dziwaczne objawy "nie-ciazy", dosłownie kazdy kolejny cykl jak dla mnie jest "inny" I " tego jeszcze nie miałam", więc w zadne objawy nigdy już chyba nie uwierzę-,- i zmęczenie i metaliczny posmak i cycki swędzące i zaparcia, nie mówiąc o mdlosciach kuciu w brzuchu i swędzącej szyjce macicy xD
    Wrzucę Ci jeszcze screen z takiego ebooka o kobiecym cyklu tam fajnie jest napisane, że przez większość fazy lutealnej nasze ciało "myśli" że jest w ciąży i się faktycznie szykuje do ewentualnego zagnieżdżenia:)
    Postaraj się być spokojna (TAK, WIEM ZE TO TRUDNE) I czekamy na powtórkę testu 🍀🍀🍀

Screenshot-20250410-121519-Drive.jpg

@Julia kurde nie wiem jaka to histero xD
    Wycięcie polipa to chyba nie diagnostyczna?? Aczkolwiek zapytam czy mi tam obejrzą inne zmiany w środku i np usuną jakieś zrosty endometrialne jeśli będzie to mozliwe...

Slava, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Natt Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Natt Kochana ja Ci życzę żeby to było TO! Najlepiej znasz swoje ciało, jeśli takich "objawow" nie miałaś wcześniej to ktoo wie ❤️ jednak żeby trochę ostudzić entuzjazm, powiem Ci ze ja przeszłam już tak dziwaczne objawy "nie-ciazy", dosłownie kazdy kolejny cykl jak dla mnie jest "inny" I " tego jeszcze nie miałam", więc w zadne objawy nigdy już chyba nie uwierzę-,- i zmęczenie i metaliczny posmak i cycki swędzące i zaparcia, nie mówiąc o mdlosciach kuciu w brzuchu i swędzącej szyjce macicy xD
    Wrzucę Ci jeszcze screen z takiego ebooka o kobiecym cyklu tam fajnie jest napisane, że przez większość fazy lutealnej nasze ciało "myśli" że jest w ciąży i się faktycznie szykuje do ewentualnego zagnieżdżenia:)
    Postaraj się być spokojna (TAK, WIEM ZE TO TRUDNE) I czekamy na powtórkę testu 🍀🍀🍀

Screenshot-20250410-121519-Drive.jpg

@Julia kurde nie wiem jaka to histero xD
    Wycięcie polipa to chyba nie diagnostyczna?? Aczkolwiek zapytam czy mi tam obejrzą inne zmiany w środku i np usuną jakieś zrosty endometrialne jeśli będzie to mozliwe...

Ja zawsze mam objawy "ciąży" 😂 tylko nie mojej. Dwa razy miałam taki charakterystyczny ból przy zajściu w ciążę 😂 ale i tak co miesiąc mam nadzieję, że akurat tym razem to ten ból jajnika, czy cycka zwiastuje udany cykl.

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA to masz Histeroskopie zabiegową, jeśli już wiedzą na starcie, że coś trzeba wyciąć.
    Prosisz też przy okazji o konkretne oznaczenia, czy podlegasz na nich? Ja sobie zapisałam na razie CD56, cd138 i komórki NK.

O której @Minia000 ma wizytę?? 🐣🐣🥚 Mam nadzieję, że zaraz wpadnie z dobrymi wieściami! ✊🏻🍀

PaulinKA lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:

25/04 Wizyta w klinice

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

• Slava Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka to że się przyznałaś i sama zauważyłaś swój błąd świadczy tylko i wyłącznie pozytywnie o Twoim zaangażowaniu i skrupulatności. W pracy muszą to docenić więc nie martw się na zapas ❤️

Julia z tym IUI to też bym się wkurzyła na Twoim miejscu, najgorzej że ten lekarz nie zbadał Ci E2 przed podaniem Ovitrelle bo to ma w sumie większe znaczenie niż LH. Teraz jedyne co Ci pozostaje to po prostu cieszyć się z jednego pięknego pęcherzyka. Ja mu kibicuję ❤️🤞

Co do tej adeno to ja też mam i u jakiego specjalisty bym nie konsultowała to każdy mówi, że akurat takie małe ogniska i rozproszenie nie powinny w ogóle szkodzić. Ogólnie to najważniejsze w tym wszystkim jak tak czytam i patrzę są komórka i plemnik, jak będą silne to można mieć kor AA i każda mutacje genu, a ciąża się utrzyma.
    Także Lora rozważ żeby się umówić na porządną diagnozę. A co do FSH to masz prawo mieć taki cykl z takim FSH, to nie jest stała wartość. Może jak w przyszłym zbadasz to będzie dużo mniej. U mnie się waha od 2.74 do 6.8 także to jest spora różnica, nie stresuj się na zapas tylko działaj. Jeżeli finansowo dasz radę to powtórz badanie między 3-5dc wszystkich hormonów, dodaj sobie DHEAS. Prolaktyna u Ciebie dość wysoko ale to jest bardzo czułe badanie takze wymaga odpowiedniej higieny snu i rytmu dobowego przed pobraniem krwi. Może wyjść sztucznie zawyżona.
    AMH radzę badać albo tuż przed miesiączka albo do 5dc. Przynajmniej tutaj tak zalecają lekarze. W Polsce może jest inaczej. Na AMH patrz się tylko w oparciu o USG tuz przed cyklem lub na początku tak do 3dc bo wtedy widać wyraźnie pęcherzyki antralne które się szykują do startu i żaden nie jest wtedy dominujący więc też nic nie zasłania i lekarz widzi wyraźnie co gdzie i jak. Bo możesz mieć AMH 4 a na USG będą widoczne 3 pęcherzyki i to się w ogóle nie będzie pokrywać. Dodatkowo każdy cykl jest inny także warto to sobie zrobić USG kilka razy. W ogóle rezerwa może być wysoka ale jakość będzie do niczego i co Ci po tej rezerwie. Dlatego koksuj z nami komórki jak chcesz to Ci podeślę rozpiskę co i jak ja biorę 😅

PaulinKA, Loraa lubią tę wiadomość

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum
    On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ⏳Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200, w nowym cyklu dla dwojga
    🔜 zespół antyfosfolipidowy, białko S i C, mąż HLAC
    🔜 cross match
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @PaulinKA to masz Histeroskopie zabiegową, jeśli już wiedzą na starcie, że coś trzeba wyciąć.
    Prosisz też przy okazji o konkretne oznaczenia, czy podlegasz na nich? Ja sobie zapisałam na razie CD56, cd138 i komórki NK.

O której @Minia000 ma wizytę?? 🐣🐣🥚 Mam nadzieję, że zaraz wpadnie z dobrymi wieściami! ✊🏻🍀

Kochana u mnie to będzie robione w trakcie biopsji endometrium, badaniem IPLE ktore zlecił mój napro. To badanie wykrywa komórki o których mówisz i jeszcze inne markery. Niestety robi je tylko jedno laboratorium w Polsce.
    Także nie będę brała wycinka że szpitala bo centrum CODE ma swoje standardy i chcą to pobrać po swojemu. Więc jak mi się piśka wygoi po histero to lecę na biopsję 😄

No i też czekam na info od Mini.....

📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ❌️Polip w macicy

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    5.05- Histeroskopia
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Slava no poleciał ten lekarz. Już ochłonęłam, ale nie dość, że podał mi błyskawicznie Ovi bez badań (czego mój nie robi), to jeszcze chciał robić IUI po 48h po podaniu 🤡🤹🏻‍♀️. Żałuję, że nie zbadał mi hormonów i nie dał czasu na wyrośnięcie drugiemu pęcherzykowi, bo po Ovi już podobno bardzo mała szansa, że coś z niego będzie.
    A jak u Ciebie?? Jeszcze przed wizytą? Po niej zamierzacie podjąć decyzję, co do AZ? Jak idzie załatwianie papierów dla Bociana? Bo dalej w Polsce chcecie podchodzić do transferu?
    PaulinKA wrote:
    Kochana u mnie to będzie robione w trakcie biopsji endometrium, badaniem IPLE ktore zlecił mój napro. To badanie wykrywa komórki o których mówisz i jeszcze inne markery. Niestety robi je tylko jedno laboratorium w Polsce.
    Także nie będę brała wycinka że szpitala bo centrum CODE ma swoje standardy i chcą to pobrać po swojemu. Więc jak mi się piśka wygoi po histero to lecę na biopsję 😄

No i też czekam na info od Mini.....

I specjalnie jedziesz po to do Łodzi?
    Ja właśnie nie wiem, czy robić te mini histero (czyli diagnostyczne) z biopsją endometrium, czy samą biopsję endometrium. Różnica w cenie duża. Muszę poczytać o tym, bo wcześniej tego nie rozważałam na tym etapie.

A jeszcze co do lipiodolu, to wczoraj lekarka spytała mnie, jaki lekarz ma plan i powiedziała, że dobrze, że od razu po IUI na IVF, bo u mnie szkoda czasu na lipiodol (chyba chodziło o stopień mojej endometriozy). W każdym razie ona była przede wszystkim za biopsją/ histero plus ewentualne terapię wyciszające po nieudanych transferach.

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:

25/04 Wizyta w klinice

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Slava Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u mnie: mam 16dc a endo już 13mm także zdecydowanie za duże. Mam swoją starą cystę którą chyba nawet nie pozwolę na punkcji przebić, bo się z nią zżyłam przez te lata, nie boli, nie przeszkadza. A ta reszta cyst… Mola dziękuję Kochana bo to dzięki Twoim paczuszkom została się tylko jedna krwotoczna i już dostałam primolut. Także była czynnościowa na prawym i zniknęła a na lewym miałam 3 krwotoczne i jest tylko jedna 😭🥹
    Mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze i te dwa misie gumisie tam grzeczne są i nie męczą mamy ❤️

Dostałam antybiotyk i mąż też, oczywiście bo sama powiedziałam lekarce że no to jak bez męża skoro nasze wszystkie wydzieliny się mieszają 🤣 Powiedziała że by musiał iść do androloga po receptę, a w ogóle najpierw na wymaz i czekać na wynik… ale popatrzyła na moją minę i wypisała mi podwójną dawkę 😅 niech mąż weźmie połowę 😅 Doksycykline 200 na 7 dni na głowę. Ale tabletek będzie 20 w opakowaniu więc mam zamiar wziąć całość.

Jak powiedziałam lekarce o AZ to mnie wyjaśniła i tak jakby dała do zrozumienia, że tych zarodków nie ma dużo (może w PL więcej jest w sumie) i że to jest dla par które nie mogą naprawdę zajść w ciążę i nie mają swoich zarodków i że nie ma u nas absolutnie żadnych podstaw medycznych i jeżeli chcemy adoptować to wszystko musi być prywatnie i nie dostanę za nic refundacji. Powiedziała też, że to zabieranie szansy tym którzy naprawdę jej potrzebują. No nigdy nie patrzyłam na to z tej perspektywy.

Także Kingus nie wiem, Ty też byś patrzyła ze Ci coś zabieram? Wolę jak coś żebyś mnie wprost zjechała nie obrażę się ❤️ Nie wiem jaka jest perspektywa z drugiej strony, warto przemyśleć. Jak w ogóle u Ciebie? ❤️

Molahonkeey lubi tę wiadomość

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum
    27.02.25 ⏸️
    🔜 cross match
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Kochanie te cd56 to właśnie komórki uNK 😘

Julia24, Loraa lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    📆24.04.2025- kontrola
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Slava Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia brałabym histeroskopie z biopsja jak masz taką możliwość bo jednak na kamerce lekarz będzie widział dokładnie ściany Twojej macicy i może coś wypatrzy czego na usg nie było widać. Ja miałam mikro polipa i mi powiedzieli, że takiego pyrpecia to w życiu na usg by nie było widać. Także lekarz nie będzie pobierał tych wycinków na czuja tylko będzie widział co i jak i masz wtedy bardziej miarodajny wynik.

Julia24, Loraa lubią tę wiadomość

27.02.25 ⏸️
    🔜 cross match
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Babsi no jest piękna kreseczka 😍 to czekamy teraz do środy niecierpliwie! 💕

Siesiepku przestań. Wysikasz dwie kreski na Wielkanoc! Trzymam kciuki za Ciebie 🥰

Aga.f a Ty testowałaś? I Lora? 🤗
    Testowałam, dalej biało :( do niedzieli czekam. Boli mnie prawy jajnik trochę, wczoraj wieczorem lekko podbrzusze bolało. Do niedzieli czekam na @

Babsi gratuluję! 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 13:19

Babsi lubi tę wiadomość

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Minia - Ty masz dziś podgląd kurniczka? O której? Jak nastrój przed wizytą? 💕💕💕
    Kciuki na pokładzie!

Hej kochane, ja już po podglądzie 🥚🥚🥚
    Dziękuję że o mnie pamiętacie.

Prawy jajnik; 6 ładnych pęcherzyków, lewy: 4 ale troszkę mniejsze, nie rosną niestety równo. Od dzisiaj menopour zwiększony do 300j i orgalutan.
    Podróż z przygodami. Wypadki po drodze. Dodatkowo w moim mieście nie ma menopour, musieliśmy kupić we wrocku a torba termiczna tylko na godzinę, nawi pokazywała nam że droga zajmie conajmniej 1,5h więc rozrabialismy lek na cpn 😂😂😂

W poniedziałek następny podgląd 🥚🥚🥚
    Punkcja będzie w czwartek lub piątek. Ale raczej w czwartek.
    Mam wrażenie że lekarka zle policzyla, że jak punkcja w czwartek to transfer na poniedziałek przypada, a mi się wydaje że na wtorek...
    W poniedziałek święto więc odpada.

Natomiast abstrahując od obliczen: z dużym prawdopodobieństwem transfer będzie odroczony. Mówiłam jej o moich dolegliwościach, wskazują na ryzyko hiperstymulacji. Powiedziała też, że powyżej 10 pęcherzyków automatycznie idzie transfer odroczony.
    Eh szkoda.

Mowila też, że teraz powoli idzie się w tą stronę że lepiej transferować mrozaczki niż na świeżo.

Zobaczymy, narazie gdybanie a w poniedziałek już będzie bardziej sprawzone info.

Oczywiście wizyta znowu w środku dnia, więc muszę kombinować co z pracą. Ja już kilka lat nie mieszkam we Wrocławiu i kocham moje nowe życie zdala od miasta, ale dopiero teraz widzę jak to uciążliwe jak dojeżdżamy do kliniki.

Zaraz nadrobię Wasze wpisy ❤️

Julia24, Loraa, kałamarnica 11, Kaliope, Nowa2024 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja, pobrano 6🥚
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Co u mnie: mam 16dc a endo już 13mm także zdecydowanie za duże. Mam swoją starą cystę którą chyba nawet nie pozwolę na punkcji przebić, bo się z nią zżyłam przez te lata, nie boli, nie przeszkadza. A ta reszta cyst… Mola dziękuję Kochana bo to dzięki Twoim paczuszkom została się tylko jedna krwotoczna i już dostałam primolut. Także była czynnościowa na prawym i zniknęła a na lewym miałam 3 krwotoczne i jest tylko jedna 😭🥹
    Mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze i te dwa misie gumisie tam grzeczne są i nie męczą mamy ❤️

Dostałam antybiotyk i mąż też, oczywiście bo sama powiedziałam lekarce że no to jak bez męża skoro nasze wszystkie wydzieliny się mieszają 🤣 Powiedziała że by musiał iść do androloga po receptę, a w ogóle najpierw na wymaz i czekać na wynik… ale popatrzyła na moją minę i wypisała mi podwójną dawkę 😅 niech mąż weźmie połowę 😅 Doksycykline 200 na 7 dni na głowę. Ale tabletek będzie 20 w opakowaniu więc mam zamiar wziąć całość.

Jak powiedziałam lekarce o AZ to mnie wyjaśniła i tak jakby dała do zrozumienia, że tych zarodków nie ma dużo (może w PL więcej jest w sumie) i że to jest dla par które nie mogą naprawdę zajść w ciążę i nie mają swoich zarodków i że nie ma u nas absolutnie żadnych podstaw medycznych i jeżeli chcemy adoptować to wszystko musi być prywatnie i nie dostanę za nic refundacji. Powiedziała też, że to zabieranie szansy tym którzy naprawdę jej potrzebują. No nigdy nie patrzyłam na to z tej perspektywy.

Także Kingus nie wiem, Ty też byś patrzyła ze Ci coś zabieram? Wolę jak coś żebyś mnie wprost zjechała nie obrażę się ❤️ Nie wiem jaka jest perspektywa z drugiej strony, warto przemyśleć. Jak w ogóle u Ciebie? ❤️

Mhmm, no w sumie słyszałam, że niektórzy muszą trochę czekać na zarodki, ale nigdy nie rozważałam tej opcji, więc nie wiem, jak jest w praktyce. Też chętnie się dowiem, jeśli @Kingus coś więcej wie ☺️.

Jak się z tym czujesz? Czy to dobra wiadomość dla Was, że nie macie przeciwskazań do transferu na własnych zarodkach?
    Wiem, że trzeba przejść stymulację, ale koksujesz już długo 🥚🥚, więc możecie uzyskać świetne wyniki!
    Ja też się oswajam z tą myślą. Do 2 tygodni stymulacji, która nie jest przyjemna, ale dziewczyny znoszą ją dzielnie, więc my też damy radę!! 🔥
    Czy problemem dla Was są potencjalne dojazdy do Szczecina/ zatrzymanie się tam jakiś czas?

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:

25/04 Wizyta w klinice

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kaliope dzięki 😁, zielona jestem w tym jeszcze.

@AgaF przykro mi 🫂, ale skoro jeszcze trochę do @ to może się wszystko zmienić! 🍀🍀

@Minia000 czyli mamy potencjalnie 10 🥚? Super, pełna wytłaczanka!!
    A co do nierównomiernie rosnących, to po zmianie dawki pewnie nadrobią! Mają jeszcze czas!
    Przykro mi, że nie będzie świeżego transferu. Może jednak to dobry krok, jeśli podejrzewacie hiperke? Nie będziesz musiała ganiać się z porodem między świętami a sylwestrem, tylko na spokojnie w lutym! ❤️🍀

Kaliope lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:

25/04 Wizyta w klinice

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Kaliope dzięki 😁, zielona jestem w tym jeszcze.

@AgaF przykro mi 🫂, ale skoro jeszcze trochę do @ to może się wszystko zmienić! 🍀🍀

@Minia000 czyli mamy potencjalnie 10 🥚? Super, pełna wytłaczanka!!
    A co do nierównomiernie rosnących, to po zmianie dawki pewnie nadrobią! Mają jeszcze czas!
    Przykro mi, że nie będzie świeżego transferu. Może jednak to dobry krok, jeśli podejrzewacie hiperke? Nie będziesz musiała ganiać się z porodem między świętami a sylwestrem, tylko na spokojnie w lutym! ❤️🍀

Kwestią transferu jeszcze nie jest pewna ale tak na 90% będzie odroczony. Więc zaczynam się przyzwyczajać do tej myśli, żeby mi smutno nie było. 😀

Tak, cała wytłaczanka 🤣❤️
    Jeszcze z dobrych informacji, zapytałam czy zapłodnić tylko 6 komórek czy jak będzie więcej to wszystkie i powiedziała że wszystkie 🥺
    Że bez problemu są wskazania na ktore można się powołać a też chciałaby żebyśmy maksymalnie wykorzystali tą stymulacje.

Także jestem dosyć zadowolona

Julia24, Loraa, Slava, Nowa2024 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja, pobrano 6🥚
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    I specjalnie jedziesz po to do Łodzi?
    Ja właśnie nie wiem, czy robić te mini histero (czyli diagnostyczne) z biopsją endometrium, czy samą biopsję endometrium. Różnica w cenie duża. Muszę poczytać o tym, bo wcześniej tego nie rozważałam na tym etapie.

A jeszcze co do lipiodolu, to wczoraj lekarka spytała mnie, jaki lekarz ma plan i powiedziała, że dobrze, że od razu po IUI na IVF, bo u mnie szkoda czasu na lipiodol (chyba chodziło o stopień mojej endometriozy). W każdym razie ona była przede wszystkim za biopsją/ histero plus ewentualne terapię wyciszające po nieudanych transferach.

Tak, Łódź mamy 2,5h drogi , kontakt z tym centrum super, zabieg robią popołudniu także zrobię tak jak zalecił doktor😄
    Ja też nie wierzę za bardzo że u mnie lipiodol coś da, ale jak wyzej- Lublin to moje okolice, w sumie ogarniemy odwiedziny rodziny przy okazji, będzie to na nfz - niech robią.
    Chce mieć poczucie ze przed podejściem do IVF zrobiłam co mogłam ! (No może poza IUI bo do tego jakoś aktualnie nie mam przekonania, z uwagi na moje owulacje a raczej ich brak )

A co do histero... wiesz co, no ja uważam że co się da to lepiej oczyścić i sprawdzic przed IVF... nie przewidzimy wszystkiego , ale wiedząc jakie są główne blokery zajścia w ciążę, to ja bym chciała je zaopiekować przed 😅

Ale rozumiem też koszty, ta lekarka nie prowadzi zabiegów na nfz? Sama histero to byłaby spora oszczędność jak mniemam...

Julia24 lubi tę wiadomość

📌kariotypy OK
    ❌️Polip w macicy

✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    5.05- Histeroskopia
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę dzwonić dopytać o wynik AMH, może już będzie. Dziś mam ciężki dzień w pracy i nie chce się ewentualne dołować. I tak powtórzę na początku cyklu AMH, FSH, prolaktynę.
    Co do mojej adenomiozy to ogniska są niewielkie, mam małego mięśniaczka 3 mm, podejrzenie polipa. Lekarz zalecił histeroskopie i drożność z lipidolem.
    Generalnie wiem, że bez histeroskopi się nie obędzie. Czekam jeszcze na wizytę w klinice 28 kwietnia i pewnie od razu będę się zapisywać na histero. Nie chcę czekać. Do tego też chce pobrać CD 56 i CD 158. I na ten lipidol dla świętego spokoju też się pewnie zdecyduje.

Slava, ja się właśnie obawiam, że mam słabe komórki. Najwyższy progesteron 7 dpo, wynosił 10. Nie jest to dobry wynik. W tym cyklu progesteron w 8 dpo, wyniósł 7,5. W ogóle ten wyższy wynik FSH był, kiedy ow była z lewego jajnika, ten niższy z prawego. Proga z prawego jajnika po owulacji, jakoś tak wyszło, nie badałam nigdy. Muszę też zbadać. I mam nadzieję, że lekarz w klinice naprowadzi mnie na jakąś drogę z diagnozą.

Slava, jeśli możesz to poproszę o rozpiskę na koksowanie komórek ❤️

IMG-20250405-121753.jpg
    IMG-20250405-123020.jpg
    IMG-20250405-123121.jpg
    IMG-20250405-123145.jpg
    online photo gallery free

Wyniki męża wyszły ok, co prawda morfologia 2 %, ale nadrabia ilością.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ