💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Slava wrote:Co u mnie: mam 16dc a endo już 13mm także zdecydowanie za duże. Mam swoją starą cystę którą chyba nawet nie pozwolę na punkcji przebić, bo się z nią zżyłam przez te lata, nie boli, nie przeszkadza. A ta reszta cyst… Mola dziękuję Kochana bo to dzięki Twoim paczuszkom została się tylko jedna krwotoczna i już dostałam primolut. Także była czynnościowa na prawym i zniknęła a na lewym miałam 3 krwotoczne i jest tylko jedna 😭🥹
Mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze i te dwa misie gumisie tam grzeczne są i nie męczą mamy ❤️
Dostałam antybiotyk i mąż też, oczywiście bo sama powiedziałam lekarce że no to jak bez męża skoro nasze wszystkie wydzieliny się mieszają 🤣 Powiedziała że by musiał iść do androloga po receptę, a w ogóle najpierw na wymaz i czekać na wynik… ale popatrzyła na moją minę i wypisała mi podwójną dawkę 😅 niech mąż weźmie połowę 😅 Doksycykline 200 na 7 dni na głowę. Ale tabletek będzie 20 w opakowaniu więc mam zamiar wziąć całość.
Jak powiedziałam lekarce o AZ to mnie wyjaśniła i tak jakby dała do zrozumienia, że tych zarodków nie ma dużo (może w PL więcej jest w sumie) i że to jest dla par które nie mogą naprawdę zajść w ciążę i nie mają swoich zarodków i że nie ma u nas absolutnie żadnych podstaw medycznych i jeżeli chcemy adoptować to wszystko musi być prywatnie i nie dostanę za nic refundacji. Powiedziała też, że to zabieranie szansy tym którzy naprawdę jej potrzebują. No nigdy nie patrzyłam na to z tej perspektywy.
Także Kingus nie wiem, Ty też byś patrzyła ze Ci coś zabieram? Wolę jak coś żebyś mnie wprost zjechała nie obrażę się ❤️ Nie wiem jaka jest perspektywa z drugiej strony, warto przemyśleć. Jak w ogóle u Ciebie? ❤️
Kochana jeśli napisałaś to do mnie. Ja nie patrzę na to w ten sposób. Ty mi nic nie zabierasz. Ja bardzo chcę mieć dziecko i nie ma to dla mnie znaczenia że będę mieć adopcje zarodka lub komórke dawczyni. Do tego nie chce podchodzić do stymulacji: mam niskie amh 0,52 - badane 2 lata temu, endometrioze, mięśniaka lyb miesniaki, nie mogę brać acardu ani tabletek antykoncepcyjnych dwuskładnikowych bo mam po nich guzy w piersiach.
Będę korzystała z AZ lub KD plus nasienie męża. Nawet jeśli będę mieć zabieg usunięcia mięśniaka lub mięśniaków to nie będę podchodziła do stymulacji. Po stymulacji mogą znowu mi się pojawić miesniaki. No way.
Tak więc ja nie uważam że mi coś zabierasz. Ja wybrałam taką drogę i nie będę jej zmieniała, bo mi lekarz będzie coś mówił. Mogę najwyżej zmienić klinikę i lekarza. Kiedyś w klinice Bocian w Lublinie dr Olcha powiedział, że powinnam się stymulować i dopiero potem iść na zabieg usunięcia mięśniaka. Powiedziałam że nie, rzuciłam tylko do widzenia i wyszłam z gabinetu. Przeniosłam się do Angeliusa i lekarz jakoś nie miał z tym problemu ze chce adoptować zarodek od anonimowych dawców.
Co u mnie teraz jadę w poniedziałek 14 kwietnia do tego profesora Malinowskiego w Łodzi. Zobaczę co on mi tam powie. Wizyty się boję okropnie. Chyba się nic nie odezwie w tym gabinecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 13:50
Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
Diphereline
Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
cd. nastąpi 🍀 -
@PaulinKA no właśnie histero to koszt ok 2800 zł, a sama biopsja 700 zł. Tak orientacyjnie. Ta babeczka robi tylko operacje endometriozy. Także będę szukać, gdzie to zrobić, ale no skierowania na NFZ nie mam, więc pewnie prywatnie będzie trzeba.
Zgadzam się co do lipiodolu. Warto spróbować, a jeśli ta wycieczka do Lublina będzie przy okazji, to już nie ma co się zastanawiać. A co do wiary w efekty, to chyba mają całkiem dobre statystyki ☺️, może akurat u Was się sprawdzi!!
Minia000 wrote:Kwestią transferu jeszcze nie jest pewna ale tak na 90% będzie odroczony. Więc zaczynam się przyzwyczajać do tej myśli, żeby mi smutno nie było. 😀
Tak, cała wytłaczanka 🤣❤️
Jeszcze z dobrych informacji, zapytałam czy zapłodnić tylko 6 komórek czy jak będzie więcej to wszystkie i powiedziała że wszystkie 🥺
Że bez problemu są wskazania na ktore można się powołać a też chciałaby żebyśmy maksymalnie wykorzystali tą stymulacje.
Także jestem dosyć zadowolona
Oooo, to Ci powiem, że dużo ważniejsze, niż świeży transfer!!! Cieszę się!! 🙌🏻🙌🏻
O jakich wskazaniach mowa? ☺️💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest
25/04 Wizyta w klinice
05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Dziewczyny a to czemu Wy płacicie za histeroskopie lub inny zabieg. Do tej pory miałam dwie histeroskopie połączone z laparoskopia i drożność jajowodów i wszystko było na NFZ. Płaciłam tylko za biopsję endometrium z cd138 i komórkami uNK (CD56).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 13:53
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Diphereline
cd. nastąpi 🍀 -
@Minia ale kurniczek! Wierzę że dodatkowe zastrzyki jeszcze go podkoksują !❤️ lepiej miesiąc poczekać z transferem i nie męczyć się jak nasza Insane Kochana, a dziecko będzie styczniowe, najstarsze w klasie, i w ogóle 😄 same plusy!
Noo I będziemy być może testować w tym samym miesiącu hihihi
@Loraa Kochana super że rozważasz różne opcje waszych niepowodzeń ale też proszę proszę nie wkręcaj się w to zbytecznie 🙏 dobrze jest wiedzieć i mieć plan, ale do pewnego momentu staran slawetny spokój może na prawdę wystarczyć 🌸 trzymam kciuki za Twoje AMH i tak jak dziewczyny pisały, FSH lubi czasem sobie podskoczyć, hormony to w ogóle bardzo wrażliwe markery, nie możemy traktować pojedynczych wyników z krwi jako wyrocznie, trzeba spojrzeć na człowieka całościowo ❤️ czy bierzesz dodatkowy progesteron? Bo on wspomaga też jakość przyszłych owulacji, może warto dopytać lekarza o taki support? No i oczywiście rozpiska od Slavy na koksowanie jajeczek, z mleczkiem pszczelim na czele, jak mniemam 🤣♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
04.2025- Leczenie pasożytów
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Kingus 1 wrote:Dziewczyny a to czemu Wy płacicie za histeroskopie lub inny zabieg. Do tej pory miałam dwie histeroskopie połączone z laparoskopia i drożność jajowodów i wszystko było na NFZ. Płaciłam tylko za biopsję endometrium z cd138 i komórkami uNK (CD56).
Nie wiem właśnie, co zrobić, bo ja potrzebuje głównie ocenić, czy mam stan zapalny endometrium, czy nie, więc sama biopsja wystarczy.
A jeśli Histeroskopia to diagnostyczna, bo nie trzeba mi nic wycinać (albo o niczym nie wiem). Czy takie diagnostyczne też się robi na NFZ?
Ta babka powiedziała, że biopsja koniecznie, a może warto przy okazji mini histero. Jeśli nie pyknie w tym cyklu to pogadam z Doktorkiem. Od dziewczyn z grupy Bocian Gdańsk wiem, że mój Doktorek bardzo ceni tą lekarkę, więc pewnie przyjmie jej wszystkie zalecenia.Kingus 1 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
25/04 Wizyta w klinice
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
Migotka96 wrote:Kociara jak się czujesz ? 😘
Dziękuje że pytasz ❤️ Całkiem dobrze zważywszy na sytuację która nas spotkała, juz czekam na małpę 🐵, ale teraz lepiej żeby się wstrzymała do niedzieli bo monitoring przypadnie w święta 🫣, chce zacząć od nowa i przestać rozmyślać dlaczego mnie to spotkało👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta
🩸10.04
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Minia - elegancki wynik Twoich 🥚🥚🥚 💕 cieszę się ogromnie. Jak również z tego, że masz dobry kontakt z lekarką i zaufanie do niej. To super ważne. No to teraz czekamy do poniedziałku. Niezłe jajca z tym chłodzeniem Menopuru na stacji xD hahah.
A propos histeroskopii to ja jeszcze w to nie idę, ale dr Jarosz mówiła, żeby mieć z tyłu głowy, że w drugiej kolejności, po zamknięciu badań z krwi być może będziemy musiały o tym jeszcze pomyśleć... Chyba na wizycie 15.04 zapytam moją gin czy możnaby było mi to zrobić u niej w oddziale, narazie tak czysto hipotetycznie.
Tarisal! Myślę o Tobie ostatnio, jeśli czasami tu zaglądasz jeszcze i chcesz to odezwij się do nas. 💕💕💕😘PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota C>T
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r.
15 cs o pierwsze 👶 za nami
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
- diagnostyka immunologiczna w toku.
- 27.05 pierwsza wizyta w klinice ➡️
✨I know it's worth it. ✨ -
Kingus 1 wrote:Dziewczyny a to czemu Wy płacicie za histeroskopie lub inny zabieg. Do tej pory miałam dwie histeroskopie połączone z laparoskopia i drożność jajowodów i wszystko było na NFZ. Płaciłam tylko za biopsję endometrium z cd138 i komórkami uNK (CD56).
Nie no ja akurat histero to akurat na NFZ, podobnie jak drożność i lipiodol , też muszę zapłacić tylko za biopsje endometrium.
Tylko hehe, prawie 3k 🤣 ale.przynajmniej przebadają wszystko wzdłuż i wszerz.
Ja tam nie mam nic ogółem do tej histero i mogę w to iść, jedynie mi przeszkadza okresowe wyłączenie że starań 😄
Edit- Julia widzę że wyżebrałaś cyclogest zamiast duphastonu 🤣 brałaś go już? Mam nadzieję że nie będziesz miała na nim takich jazd jak po dupku 🍀
Edit2- mąż po usg, żylaków brak! Uff. Lekarz powiedzial że kiepskie parametry nasienia mogą wynikać z nieco mniejszych jader które z kolei wynikają z operacji przepukliny w dzieciństwie. I że w sumie to nie jest tak źle, że wiadomo dieta suple itd
Mąż musiał powiedzieć na co leczy się partnerka i powiedział że pcos 🤭🤭🤭 i endometrioza także trafił pół na pol xD podejrzewam że na to pcos lekarz go nakierowal , bo wątpię że sam z siebie zna takie choroby 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 14:16
Julia24, Loraa, kałamarnica 11, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
❌️Polip w macicy
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
PaulinKA wrote:Nie no ja akurat histero to akurat na NFZ, podobnie jak drożność i lipiodol , też muszę zapłacić tylko za biopsje endometrium.
Ja tam nie mam nic ogółem do tej histero i mogę w to iść, jedynie mi przeszkadza okresowe wyłączenie że starań 😄
Edot- Julia widzę że wyżebrałaś cyclogest zamiast duphastonu 🤣 brałaś go już? Mam nadzieję że nie będziesz miała na nim takich jazd jak po dupku 🍀
Dostałam właśnie koszty biopsji z mojej kliniki:
pobranie wycinków jest to koszt 300 zł.
CD56 - 150 zł
CD138 - 190 zł
badanie histopatologiczne - 250 zł.
A co do Cyclogestu to sam ten lekarz mi przepisał 😅. Chociaż mojemu Doktorkowi mówiłam, że już nigdy więcej dupka! 🤣
Dopiero od jutra mam brać jeden ja noc ☺️PaulinKA, Ana29, Loraa lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
25/04 Wizyta w klinice
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Mój plan to skończyć ten rok w ciąży 😀Vergeet lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Julia24 wrote:Dostałam właśnie koszty biopsji z mojej kliniki:
pobranie wycinków jest to koszt 300 zł.
CD56 - 150 zł
CD138 - 190 zł
badanie histopatologiczne - 250 zł.
A co do Cyclogestu to sam ten lekarz mi przepisał 😅. Chociaż mojemu Doktorkowi mówiłam, że już nigdy więcej dupka! 🤣
Dopiero od jutra mam brać jeden ja noc ☺️👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
A wie ktoś ile czeka się na wyniki CD56 i CD138?
Najlepiej byłoby zrobić na początku cyklu i w tym samym jeszcze IUI, ale mam szybkie owulację 11-13dc, więc boję się, czy zdążą wyniki dojść.
A jeśli mam stan zapalny to i tak bez sensu te IUI ...💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
25/04 Wizyta w klinice
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
@Slava u mnie teraz iście różnie 🙈 raz lepiej raz gorzej.. mam nadzieję że szybciochem się wyleczycie ❤️🍀
@PaulinKA masz histeroskopię zabiegowo diagnostyczna pewnie, pewnie pobiorą wycinki z szyjki macicy i polipa do badania histo-pat. Ja miałam na NFZ ale było ciężko.. produkt na maszynie
@Minia000 super jajeczka 🥹❤️
Ja padłam, na 17 jedziemy oglądać dom ale jesteśmy sceptycznie nastawieni jak tak głębiej to przemyśleliśmy… musielibyśmy się mega pozadłużać, zobaczymy co nam doradczyni powiePaulinKA lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Minia piękny kurnik! 🤞🍀 teraz dużo płynów i białka, żeby zminimalizować ryzyko hiperki.
Julia jeśli finanse pozwalają robiłabym histeroskopię. Lekarz będzie miał pełny pogląd na macicę narządami optycznymi. Jeśli będą jakiekolwiek zrosty można od razu je usunąć. Ma to też tą zaletę, że biopsja pipelle jest tzw biopsją „w ciemno”. Lekarz nie ma kontroli wizualnej nad tym, skąd pobierana jest tkanka do badania. Podczas histeroskopii można pobrać tkankę z paru miejsc- obraz badania jest wtedy bardziej reprezentatywny. Operator widzi również, czy któreś z miejsc jest zmienione chorobowo i również stamtąd pobrać tkankę do badania, jeśli jest taka potrzeba. Wiele rzeczy da się zobaczyć jeszcze przed pobraniem wycinka. Oceniana jest budowa macicy etc. Sama biopsja powie Ci tylko, czy jest zapalenie, jakaś hiperplazja, nacieki limfatyczna etc.
Ocena optyczna macicy jest naprawdę pomocna.Julia24 lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
📆24.04.2025- kontrola
📆07.05.2025- kontrola
-
@Julia ja mam info ze 6-8 tygodni ale pewnie zależy od labu...
@Loraa ja właściwie od czasu wystawienia skierowania do zabiegu będę czekać 2 msce i to w zasadzie tylko dlatego że skierowanie wystawiono w 2 połowie cyklu, potem w kolejnym cyklu wizyta kwalifikująca w 1 fazie i już potem sam zabieg. Uważam że to całkiem dobry wynik, praktycznie uzgodniony do moich preferencji ale pewnie zależy od szpitala
A co do wycinków które badaja to ja mam wpisane ze będę miała badane jeszcze- – CD3, CD4, CD8, CD16, CD20, CD25, , ale chyba nie będę się wczytywać co one oznaczają 😅 jak przyjdzie wynik to się będę martwic
(Nie widziałam tylko na tej liście cd 56 kurde, dopytam o to, bo wcześniej mi umknelo)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 15:15
Julia24, Loraa lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
❌️Polip w macicy
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
Julia24 wrote:Nie wiem właśnie, co zrobić, bo ja potrzebuje głównie ocenić, czy mam stan zapalny endometrium, czy nie, więc sama biopsja wystarczy.
A jeśli Histeroskopia to diagnostyczna, bo nie trzeba mi nic wycinać (albo o niczym nie wiem). Czy takie diagnostyczne też się robi na NFZ?
Ta babka powiedziała, że biopsja koniecznie, a może warto przy okazji mini histero. Jeśli nie pyknie w tym cyklu to pogadam z Doktorkiem. Od dziewczyn z grupy Bocian Gdańsk wiem, że mój Doktorek bardzo ceni tą lekarkę, więc pewnie przyjmie jej wszystkie zalecenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 15:20
Julia24, Lisik lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Julia24 wrote:
Oooo, to Ci powiem, że dużo ważniejsze, niż świeży transfer!!! Cieszę się!! 🙌🏻🙌🏻
O jakich wskazaniach mowa? ☺️
Powiedziała; wskazania endokrynologiczne i lekkie pcos; musiała mieć.na myśli insulinoopornosc bo problemów z tarczyca nigdy nie miałam i nie mam.
Śmiesznie z tym pcos bo na 1 wizycie mówiłam jej, że lekarze czasem sugerują, że mam trochę policystyczne jajniki... A ona sprawdziła i stwierdziła, że zdecydowanie nie mam pcos 🤣 ale bez różnicy mi co tam wpisze, byle uzyskać jak najwięcej zarodków🥹🥹🥹Julia24, PaulinKA lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja, pobrano 6🥚 -
PaulinKA wrote:Nie no ja akurat histero to akurat na NFZ, podobnie jak drożność i lipiodol , też muszę zapłacić tylko za biopsje endometrium.
Edit- Julia widzę że wyżebrałaś cyclogest zamiast duphastonu 🤣 brałaś go już? Mam nadzieję że nie będziesz miała na nim takich jazd jak po dupku 🍀
Edit2- mąż po usg, żylaków brak! Uff. Lekarz powiedzial że kiepskie parametry nasienia mogą wynikać z nieco mniejszych jader które z kolei wynikają z operacji przepukliny w dzieciństwie. I że w sumie to nie jest tak źle, że wiadomo dieta suple itd
Mąż musiał powiedzieć na co leczy się partnerka i powiedział że pcos 🤭🤭🤭 i endometrioza także trafił pół na pol xD podejrzewam że na to pcos lekarz go nakierowal , bo wątpię że sam z siebie zna takie choroby 🤣
Mój mąż to mówi tylko szybko wychodź z tej łazienki bo jak mnie lekarz o coś zapyta to nic nie będę wiedział. Hehe. To nie tylko Twój taki sam jak mój małżonek 🤭🤭🤭PaulinKA lubi tę wiadomość
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Diphereline
cd. nastąpi 🍀 -
Spałam, wróciłam i nikt nie jest w ciąży??? 🤭😁
Minia super wynik! Polecam ci zacząć już trochę przed punkcja pić dużo oshee i jeść batony proteinowe 😁
A na dobre czasem warto poczekać i odpuścić jeśli jest ryzyko hiperki, niech się wszystko dobrze zregeneruje 💪🍀🤞
Kingus Hahahah mój stary to samo, nic nigdy sam nie wie nawet o swoich dolegliwościach i jakie miał badania, zawsze muszę mówić za niego 🤣 ale na szczęście doktorek wie, że mój mąż jest słaby w te klocki i nawet o jego badania czy coś to się ze mną zawsze kontaktuje 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 16:04
Babsi, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️ 🥹 -
Julia24 wrote:Nie wiem właśnie, co zrobić, bo ja potrzebuje głównie ocenić, czy mam stan zapalny endometrium, czy nie, więc sama biopsja wystarczy.
Ta babka powiedziała, że biopsja koniecznie, a może warto przy okazji mini histero. Jeśli nie pyknie w tym cyklu to pogadam z Doktorkiem. Od dziewczyn z grupy Bocian Gdańsk wiem, że mój Doktorek bardzo ceni tą lekarkę, więc pewnie przyjmie jej wszystkie zalecenia.
Ja jestem w Angeliusie w Katowicach i na pierwszej z wizyt dr skierował mnie na histeroskopie na NFZ bo w Angeliusie szpital jest na piętrze. Mówił że jak będą jakieś polipy czy coś to od razu wytną. Ale akurat nic nie było.
Potem robiłam biopsję endometrium z cd138 i komórkami uNK i za to płaciłam chyba 700 złotych jak dobrze pamiętam.Ona: 36at
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III
Mięśniak
Allo mlr 0
07.2024 - Test BeReady -
Diphereline
cd. nastąpi 🍀