Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jadę we wtorek do gina na medicover, ogarne posiewy, homocysteiny i inne cuda bo okazuje się że w pakiecie nie mam tylko MTHFRo ile dobrze napisałam. Się gościu zdziwi jak mu dam kartkę że chce te badania, a niech tylko odmówi

reset, olik321, KateHawke lubią tę wiadomość

• LadyRuuU Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szykuję się na 11/12.01 - jestem dobrej myśli, trzymajcie kciuki <3

Bocianiątko, KateHawke, Koteczka82, Izolda90 lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek ale my Cię tu lubimy :)))

Motylek85 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja mam bardzo pododna kuchnie do Ania1003 biała z jasnym blatem sosnowym tylko u nas cały sprzęt jest czarny i zlewozmywak też granit czarny i też ładnie wygląda lodówka też czarna wolnostojąca.

Ja mam biały zlew FRANKE i nigdy więcej! Do piekarnika i płyty nie ma zastrzeżeń a blat dąb sonoma. M nie widzi na nim okruchów z chleba...

• reset Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja mam biały zlew FRANKE i nigdy więcej! Do piekarnika i płyty nie ma zastrzeżeń a blat dąb sonoma. M nie widzi na nim okruchów z chleba...

Aniu, oni mają jakąś genetyczna wadę wzroku jak chodzi o okruchy, kurz, paprochy itp. na mahoniu, wiśni, sośnie czy jesionie też by nie widział :P

olik321, JustynaG lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę do Was wpadać po porady.. od maja czeka nas urządzanie domku od zera a ja totalnie nie mam w tym doświadczenia.

Aksamitna, wyszarp na pakiet tyle badań ile się da. Powodzenia!
    MTHFR chcesz robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 14:43

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie M dziś posprzątał całe mieszkanie, zrobił rosół i sałatkę na obiad.
    Teraz mnie pilnuje żebym nie kruszyła jak jem hahahaha
    tak mi się chce śmiać z niego, bo jak ja zawsze pilnuje to odpowiada "no przecież poodkurzam potem".
    I zły, że zjadłam narazie samą sałatkę a rosół jeszcze jest :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, będę do Was wpadać po porady.. od maja czeka nas urządzanie domku od zera a ja totalnie nie mam w tym doświadczenia.

Aksamitna, wyszarp na pakiet tyle badań ile się da. Powodzenia!
    MTHFR chcesz robić?
    jak mogę coś doradzić planuj sobie już dziś,
    szukaj w necie zdjęć czy realizacji, które Ci się podobają
    Potem będzie o wiele łatwiej

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer na razie nie, zobaczę jak wyjdą pozostałe badania. Chce do profesora jechać z kompletem już. I przed crio już będzie ogarnięte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e71a9ba2bc21f7a8med.jpg

Olik ja mam zabudowana i strasznie żałuję:( jak będę kiedyś coś zmieniać w kuchni to kupię mietowa lodówkę w stylu vintage:D (mam ściany i kafelki w tym kolorze.

olik321, KateHawke lubią tę wiadomość

• Motylek85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawdę nie jestem ani odrobinę. obrażona ani urażona:)
    I nawet tak nie myślcie!
    Aksamitna wszystko sie ułoży super:)

Ja też was wszystkie bardzo lubię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 14:57

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    jak mogę coś doradzić planuj sobie już dziś,
    szukaj w necie zdjęć czy realizacji, które Ci się podobają
    Potem będzie o wiele łatwiej

Olik, takim mam właśnie plan :)

Chciałam uniknąć tego co w ostatnich latach modne - czyli szarości i bieli, ale jednak jak oglądam to właśnie takie stylizacje wnętrz mi się podobają.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Chciałam uniknąć tego co w ostatnich latach modne - czyli szarości i bieli, ale jednak jak oglądam to właśnie takie stylizacje wnętrz mi się podobają.
    Też na początku nie chciałam białej kuchni, bo oklepana.
    Ale jednak ponadczasowa, więc chyba zostanie biała :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko takie stylizowane kosztują krocie...

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Tylko takie stylizowane kosztują krocie...

Jak patrzyłam na homebooku chyba to ceny od 5tys. Więc długo będę odkładać:D

• agnieszka00 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dzisiaj 6 DC z ciekawości siknelam na owulaka i mnie trochę zdziwił bo wyszedł dość wyraźny...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12e3c08458e9.jpg

Hope to te Twoje Allegro. Do owulki jeszcze tydzień..albo i dłużej bo lekarz mi mówił że po CLO owulacja się przesuwa o kilka dni dalej czyli ok. 18 DC.
    Izape, CLO przyspiesza owulacje a nie opóźnia ;) bo po CLO przecież szybciej pęcherzyki rosną ;)

• reset Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Trudno, że modne! Rób tak, byś dobrze czuła się w tym wnętrzu... Ja urządzałam mieszkanie kilka lat temu, wśród znajomych jeszcze mało kto miał biało szaro, wszyscy stukali się po głowie, a potem każdy wchodził i zaczynał się zachwycać. Dla mnie najważniejsze jest to, że czterech latach nic bym nie zmieniła, bo dalej się w tym dobrze czuje:)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Millvaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    jadę we wtorek do gina na medicover, ogarne posiewy, homocysteiny i inne cuda bo okazuje się że w pakiecie nie mam tylko MTHFRo ile dobrze napisałam. Się gościu zdziwi jak mu dam kartkę że chce te badania, a niech tylko odmówi
    Masz takie rzeczy w pakiecie? Ja nawet podstawowe badania musiałam tam u nich płacić, masz jakiś pakiet z pracy czy coś bardziej zaawansowanego?

16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millvaa wrote:
    Masz takie rzeczy w pakiecie? Ja nawet podstawowe badania musiałam tam u nich płacić, masz jakiś pakiet z pracy czy coś bardziej zaawansowanego?
    z roboty mam pakiet specjalistyczny plus. Jej udało sie wcześniej zaklepac, jadę w poniedziałek na 19.20.

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Jedna z wielu,a moze jeszcze nie wszystko stracone? Test paskowy z rossmanna chyba raz stosowałam i nie podobał mi się ;)
    Trzeba było sikać na bobo albo nord :)
    Dziękuję, ale inne do mnie jadą, niestety opóźnione, z resztą AnkaG chcąc, niechcąc odpisała na brak drugiej kreski ;)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ