NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPytanie do dziewczyn które mają mutacje MTHFR c677T i PAI-1 hetero.
Słuchajcie jestem na antykoncepcji przed stymulacją do IVF i zastanawiam się czy te mutacje nie są przeciwwskazaniem do brania antyków?
Mój lekarz nie widział jeszcze moich mutacji bo był na urlopie a hormony miałam zacząc brać od 5dc widzę się z nim 22 stycznia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 22:12
-
Frelcia wrote:Koleżanka która miała u mnie pracować w Żłobku zaszła w ciążę....to jest jakiś żart czy ktoś na górze się na mnie uparł?
Frelcia to dobry znak - masz już pierwszego maluchaAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane ja tylko chciałam się szybko wytłumaczyć, że ostatnio tak mało piszę. Staram się mniej udzielać, to może mniej się będę skupiać na wymyślonych objawach etc. A wiadomo że czas poowulacyjny jest ciężki
jutro wylatujemy za granicę do rodziny, wracamy we wtorek. Na szczęście nie będę miała dostępu do testów ciążowych, uff! Buziaki!
olik321, reset, nowa na dzielni, Siwulec, ANkaG, Lena21, Frelcia, Koteczka82, nenusia, KateHawke, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Siwulec wrote:Czyli jednak coś spierdzielili wrrrrr
Jak nie będzie ich jutro do 9:00 to powiem ze w piątek robią mi na ich koszt ! Kara musi być
Wiem, że u nich są tez badane partiami, pierwsza jest pobrane do 9 właśnieSiwulec lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Kochane ja tylko chciałam się szybko wytłumaczyć, że ostatnio tak mało piszę. Staram się mniej udzielać, to może mniej się będę skupiać na wymyślonych objawach etc. A wiadomo że czas poowulacyjny jest ciężki
jutro wylatujemy za granicę do rodziny, wracamy we wtorek. Na szczęście nie będę miała dostępu do testów ciążowych, uff! Buziaki!
-
Frelcia wrote:Koleżanka która miała u mnie pracować w Żłobku zaszła w ciążę....to jest jakiś żart czy ktoś na górze się na mnie uparł?
Frelciu, lepiej, że teraz, a nie tuż po otwarciu, gdzie dzieci zaczęłyby się z nową panią zżywać. Rodzice takich rotacji kadry nie lubią, poza tym-nie czarujmy się- dla Ciebie, na początku działalności, taki pracownik, który jest zatrudniony, a którego fizycznie nie ma, to obciążenie finansowe.
I jedna rada ode mnie, z własnego doświadczenia (jak zaczynałam działalność to miałam 23 lata)- pamiętaj, że w żłobku nie będzie koleżanek, a pracownicy. Dbaj o zachowanie odpowiednich relacji na linii szef- podwładny (co nie znaczy, że ma być jakiś zamordyzm czy fatalna atmosfera, ale też pracowniczki nie mogą być psiapsiółami). Ja na początku zrobiłam ten błąd i potem ciężko budować autorytet, ciężko coś egzekwować.Anna Stesia, Siwulec, Frelcia, MOJE, KateHawke lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:No wiem
będę preferowala Panie +35 O:D
Łojezu, to 35+ zabrzmiało strasznie staroja w wieku 35+ to będę w drugą ciążę zachodzić
Anna Stesia, Rucola, Frelcia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
olik321 wrote:raczej chciałam powiedzieć, że własnie ostatnio dają póżniej wyniki.
Wiem, że u nich są tez badane partiami, pierwsza jest pobrane do 9 właśnie
Ja tez zauważyłam, że na betę czeka się w diagnostyce zawsze dłużej (mówię tylko ze swojego doświadczenia). Np. ja miałam częśc wyników o 14 (np. TSH), a na betę czekałam 4 długaśne godziny później. I myślałam, że zwymiotuję ze stresu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzuje się super i wiecie gdzie mam to czy jutro przyjdzie @ czy będę testować ze znakiem zapytania o cp tu chodzi jak ani jednego cienia jeszcze mów nie widziałam w tym cyklu?! Mam to w du*** jestem tak zrelaksowana i zresetowana że mam mega duŻo siły żeby kolejny ds wziąść na klatę!!!Polecam każdemu takie nastawienie
Czas zrobić to co kocham czyli iść spać Dobranoc
-
nick nieaktualny
-
misia1989 wrote:Pytanie do dziewczyn które mają mutacje MTHFR c677T i PAI-1 hetero.
Słuchajcie jestem na antykoncepcji przed stymulacją do IVF i zastanawiam się czy te mutacje nie są przeciwwskazaniem do brania antyków?
Mój lekarz nie widział jeszcze moich mutacji bo był na urlopie a hormony miałam zacząc brać od 5dc widzę się z nim 22 stycznia.
Jak nie palisz papierosów to nie zaszkodzi a tak nawiasem to długo byś musiała brać nim coś by się stało o ile.....
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Siwulec gratuluję!!!!
Franiowa tulę czekaj na @ i staraj się odrazu bo organizm nastawiony na ciążę.
Izape zobacz 1 str wątku tam punkt 1 i pisze o Clo.Letrizo działa lepiejSiwulec lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczynki kochane, do mnie zawitała @, więc żegnam się z "ciążowym" endometrium
nawet nie jest mi jakoś super smutno, bo ten negatywny test sprzed dwóch dni postawił mnie do pionu i Bogu dzięki, że na tę betę dziś nie polazłam, bo to by były dopiero pieniądze w błoto wyrzucone
i ogólnie to chciałam powiedzieć, że na razie sobie daje spokój z forum... nie dlatego, żebym Was nie uwielbiała, bo uwielbiam, ale po prostu chyba zabrałam się za to wszystko, w sensie za starania, od złej strony - chcę dać nam więcej wyluzowanych cykli, powiedzmy, że z pół roku, a jak do lipca się nie uda to tu wrócę do Was i wtedy będę chłonąć całą Waszą wiedzępo prostu czytając codziennie forum mam wrażenie, że większość czasu myślę tylko o ciąży i staraniach - jak nie o swoich, to o Waszych, bo się przejmuję i martwię, i kibicuję... nieustannie trzymam za Was wszystkie kciuki i mam nadzieję, że jak wrócę to wszystkie, które jeszcze nie są zafasolkowane do tego czasu już będą
ściskam moich kochanych Muszkieterów
buziaki! -
Jeżowa witaj w klubie. To zaczynamy razem nowy cykl. Ja tak sobie daje spokój z forum , ale przyjdzie co do czego, to tydzień przed @ przesiaduje na nim całymi dniami. Ehhh.
Ja jutro do lekarza. Miałam dostać receptę na te zastrzyki na wywołanie owu, ale za radą flower poproszę o lamette. Albo poprostu coś innego niż cło, które nie działa na mnie7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️