NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Ja raczej kawę z dodatkiem mleka (pewnie max. 2 łyżki) niż jakieś latte, więc uff... a godzinę czekać między lekiem a kawą to bym prawie zdążyła z domu wyjść bez śniadania i bez kawy. Wstawać wcześniej po to, by wziąć tabletkę nie zamierzam, wystarczy i tak że budzę się wcześniej na mierzenie temperatury
Ja nastawiam budzik na 6 łykam lek, zasypiam jeszcze na 30 minut i o 7 jem śniadanieAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:A nie chcesz połknąć tabletki gdy mierzysz temperaturę? Ja teraz tak robię, że nad ranem sie przebudzam na siku, łykam letrox i dalej w kimanko. Jeśli i tak budzisz się na mierzenie tempki to możesz też wziąć przy okazji lewotyroksynę.
To ja tak robię, bo mierzę tuż przed wstaniem. Ale że dla mnie poranki są ciężkie (jestem sową), to rano każde 3 minuty zmarnowane na coś innego niż sen wkurzają (zatem sam fakt, że mierzę temperaturę zamiast dosypiać moją 532524 drzemkę już mi działa na nerwy;)).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Anna Stesia wrote:Tak, wymioty na pewno miały wpływ. No i zawsze po przyjęciu lewotyroksyny trzeba poczekać ok. 3-5 godzin na przyjmowanie preparatów z wapniem, magnezem i żelazem. Przetwory mleczne można wszamać minumum godzinę po zażyciu leku. Pewnie o tym wiesz, ale piszę, żeby wszyscy skorzystali.
No pięknie ja nie wiedziałam.... cóż blond zobowiązuje
-
reset wrote:To ja tak robię, bo mierzę tuż przed wstaniem. Ale że dla mnie poranki są ciężkie (jestem sową), to rano każde 3 minuty zmarnowane na coś innego niż sen wkurzają (zatem sam fakt, że mierzę temperaturę zamiast dosypiać moją 532524 drzemkę już mi działa na nerwy;)).
I feel you, sis. Ważne, żebyś po zażyciu tabsa nie jadła nic przez bite pół godzinyreset lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:I feel you, sis. Ważne, żebyś po zażyciu tabsa nie jadła nic przez bite pół godziny
To na szczęście wiem Kate, też blondynka jestem, więc nie Ty jedna nie wiedziałaś.Anna Stesia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Anna Stesia wrote:Siwulec, czekamy, ale chyba się dziś nie doczekamy? Robiłaś w diagnostyce?
tak w diagnostyce
i też już nie sądzę by dzisiaj coś wrzucili..
mam tylko nadzieję że nie zgubili mojej krwi, lub wyniku.... -
KateKum wrote:No pięknie ja nie wiedziałam.... cóż blond zobowiązuje
A to jeszcze sprzedam Ci w sekrecie kolejną informację, choć o tym piszą nawet na ulotce. Chodzi o eliminację soi. Ja to w okresie starań wpadłam w taki amok, że nawet odrzuciłam te wszystkie rzeczy, które mają lecytynę sojową w składzie, nie mówiąc o smakowitych dodatkach do sushi w postaci sosu sojowego. -
Siwulec wrote:tak w diagnostyce
mam tylko nadzieję że nie zgubili mojej krwi, lub wyniku....
Może tak źle nie będzie, ale szkoda, że dziś nie zobaczymy tych pięknych cyferek i liczbSiwulec lubi tę wiadomość
-
Siwulec wrote:tak w diagnostyce
mam tylko nadzieję że nie zgubili mojej krwi, lub wyniku....
Idź spać, wyśpij się do pracy a jutro rano będzie na Ciebie czekał super pozytywny wynik bety
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Siwulec jutro od samego rano bede zaglądac za wynikiem:-))
ja też
ale nie sądziłam że to tak długo może trwać, byłam o 9:00
Amy a Ty w wielkopolski??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 21:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem.... uff nadrobilam! Pytałam o bete szwagierki bo tak myślałam ze jest w normie (proste liczenie) ale Ale jak zaznaczalam na BB bo ona tam wcale nie wchodzi to nie pokazało komunikatu czy ok czy nie a gdzie ten kalkulator % bety bo nie wiem? Ja od rana mialam nerwy ale po pracy doruwczej z koleżanką pojechałam na łyżwy poszaleć i do kawiarni i tak sie wyszalałam że ahhh koleżanka pytała czy umiem jeździć bo dawno nie byla m a w swoim życiu może 3 raz a potem była ciągle z tyłu i w szoku hahaha teraz gorąca kąpiel (czy.sauna przy świecach) wołam jeszcze o grzane wino M i potem moze jak Bede mieć sily to Bo ta @ jakoś się niezapowiada a powinna jutro juz byc na 100% bo dłużej na nią czekać nie będę!!!
-
Anaaa90 wrote:Tak tak zrobiłam teraz czekam na wyniki ją zrobiłam ten zestaw z trombofilia bo było niewiele droższe. To czekamy i trzymam kciuki za pomyślne wyniki:)
-
nick nieaktualny
-
olik321 wrote:Siwulec moje wyniki były dzis przed 16, pobranie koło 8,
a standardowo miałam koło 13.
Również robiłam w diagnostyce
Czyli jednak coś spierdzielili wrrrrr
Jak nie będzie ich jutro do 9:00 to powiem ze w piątek robią mi na ich koszt ! Kara musi być