NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucia- nie znamy się, ja na forum pojawiłam się dopiero w październiku, ale bardzo Ci współczuję! Czy z Twoim zdrowiem już teraz wszystko ok? Przynajmniej fizycznie, bo psychicznie pewnie jeszcze dochodzisz do siebie... Widzę, że się wpisalas na testowanie, więc zakładam, że ginekologiczne ok, ale mam nadzieję, że nie masz też już żadnych śladów po urazach ortopedycznych itp.? Ja kiedyś miałam stłuczkę w autobusie, będąc pasażerem, i niby tylko skręciłam nadgarstek, ale tak nieszczęśliwie, że rehabilitowałam się miesiącami...
Siwulec- oficjalnie gratuluję!
Yose- czas leci tak szybko, że ani się obejrzysz, a skończysz szkolenia, a potem to już pewnie wszystko się po kolei zacznie spełniać!:*
Flower- cudnie, że tu bywasz, że wspierasz swoją wiedzą i doświadczeniem! Podobnie zresztą jak inne zaciazone (np.Anna Stesia!)
Iza, wstawaj! Kujemy dziś! A z tą 30stka to mnie nawet nie denerwuj! W weekend objechałam za takie myślenie Frelcie, dziś nie mam siły się powtarzać, ale zalecam cofnąć się pewnie z 50 stron wstecz;) ja na 30 urodziny dopiero się zaręczylam, w wieku 31 brałam ślub, za cztery miesiące będę mieć 32 i co? Nie panikuj!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:10
Siwulec, MOJE, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Izape nawet tak nie myśl! Widzę że ostatnio masz dołek ale on się skończy! Znajdziesz siły i nie zwariujesz! 30 to żadna granicą jeśli chodzi o ciążę. Jak stawiasz sobie takie granicę sama robisz krzywdę swojej głowie.
reset, Meśka, KateHawke, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:W końcu doczekałam się wyniku
beta-HCG 91,09 mIU/mlSiwulec lubi tę wiadomość
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Ja do 30 planowałam mieć 2 dzieci. Niestety nie mam wcale. Ale co się odwlecze to .... Cały czas liczę na wynagrodzenie marzeń bliźniakami
Izape_91, Izolda90, MaryAnn, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
Frelcia wrote:Gratuluję Siwku bety.
Witam się z Wami na śpiocha:* czekam na papiery od architekta i chyba idę dalej spać
Też jestem półprzytomna, ale niestety mam ciężka umowę do skończenia, a potem nauka... A za oknem szaro, buro i zimno, mąż spi- no nic tylko wrócić do łóżka w sypialni:)
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Frelcia wrote:Gratuluję Siwku bety.
Witam się z Wami na śpiocha:* czekam na papiery od architekta i chyba idę dalej spać
oj jak ja bym poszła chętnie spać drzemnij się za mnie też -
Witam się dziś
Siwulec - gratulację!!!!
Lucia - teraz już musi być tylko lepiej, koniec z takimi smutnymi wydarzeniami!
Yose - wszystko będzie dobrze, nie stresuj się :*
Madzia8lenka - czekamy z niecierpliwością na kolejnego forumowego Dzidziusia Trzymam za Ciebie kciuki :*
Izape - owocnego podglądania jajeczek !! Przy takiej ilości na pewno któryś pęcherzyk pęknie. Ja mam monitoringi co miesiąc i czasem nie miałam żadnych objawów, że coś strzeliło, a pękały zawsze.
Tulę Wszystkie te, do których przylazła @
I przepraszam, że nie wymieniłam wszystkich, mam zaniki pamięci czasemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:16
Siwulec, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualnyCześć Kochane dzisiaj wylatujemy, bardzo się cieszę, tylko będę tęsknić za sunią
Siwulec - oficjalne gratulacje, czekamy na pierwsze zdjęcia fasolki gdzieś za tydzień -dwa. Kiedy wizyta?
Yoselin - będziesz wspaniałą mamą, jestem tego pewna
Lucia - strasznie smutna historia, dobrze że już czujesz się lepiej. teraz czekamy na fasolkę.
Madzialenka - zwalniaj brzuszek, powodzenia
Jeżownian - rozumiem Cię, wróć do nas jak będziesz gotowa :-* możesz też pisać na priva.Siwulec, Meśka, Yoselyn82, ANkaG lubią tę wiadomość
-
Lucia bardzo mi przykro, pamiętam że zastanawiałam się czemu tak nagle zniknełaś doszłaś do siebie po tym co się stało ? bardzo Ci współczuję .
Iza głowa do góry, ja w tym roku kończę 32 lata i mam zamiar zostać mamą w tym roku to tylko cyferki ważne na ile lat sie czujemyreset, Izape_91, Lucia88 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
lamka wrote:Cześć Kochane dzisiaj wylatujemy, bardzo się cieszę, tylko będę tęsknić za sunią
Siwulec - oficjalne gratulacje, czekamy na pierwsze zdjęcia fasolki gdzieś za tydzień -dwa. Kiedy wizyta?
właśnie szukam jakiegoś lekarza...
może znacie jakiegoś godnego polecenia z Poznania ?
lamka szczęśliwego lotu i wypoczynku, a czas szybko zleci i zaraz wrócisz do suniWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:23
-
nick nieaktualnyPowiedzmy że nadrobilam.
Yosel nie marudź:p fura czeka na dzidzie. I na super mamę która będzie w niej woziła skarba na spacer .
Jezus ja Cię rozumiem doskonale:* jesli j mnie się nie uda w tym cyklu to minimalizuje forum na maxa. Nie obejść się całkiem bez bo bym oszalala .
Resecik muszkieterze strzele sobie kawę i pewnie wrócę do żywych. Miałam zła noc. Śniły mi się igły w brzuchu...A potem mi je wyjeli było dużo krwi i strasznie płakała. Masakra. Jak teraz nic nie wyjdzie to będzie dołek stulecia...Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Siwulec gratulacje!! Naczekałaś się ale ważne, że wszystko super
Lucia masakra, życie jednak czasami pisze takie scenariusze.. jesteś bardzo dzielna
Ja mam przeczucie ze się teraz udało i boje się zakończenia tego cyklu wielkim rozczarowaniem. Jakoś tak pierwszy raz od dawna myśl o ciąży i małym lokatorze w dodatkowym pokoju przestała być dla mnie abstrakcją.Meśka, Siwulec, Achia, Lucia88, Czrna 81 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Frelciu, ja skończyłam druga kawę i dalej jestem nieprzytomna. Ale to może być efekt w nocy bo nas coś tak wzięło spontanicznie...
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wiem że 30 to żadna granica ale ja bym chciała mieć przynajmniej dwoje dzieci jak mi przyjdzie znowu bujać się po lekarzach po pierwszej ciąży (o ile taka mi się trafi w ogóle ) to chyba odpuszczę... Jest mi źle... Gorzej niż jak przychodzi @.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Cześć Dziewczyny,
ja Was tutaj po cichutku, ukrycie czytam i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy i tego jak u Was na wątku jest miło i fajnie
Mnie póki co czeka histeroskopia, ale czytając Was stwierdzam, że robicie bardzo dużo badań. I w związku z tym mam pytanie:
Czy wyniki dla badań typu P.ciała p/jądrowe ANA2 HEp-2 mogą się zmieniać ?
Kiedyś w 2014 robiłam to badanie i miałam taki wynik ale nikt nigdy tego nie skomentował:
P-ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne (ANA2): STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych w mianie 1:100 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia ziarnisty. Badanie wykonano metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF). Metodą ELISA NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał przeciw rozpuszczalnym antygenom jądrowym (SS-A, SS-B, nRNP, Sm, Scl-70, Jo-1).
Czy któraś z Was może wie o co chodzi z tym mianem 1:100? I czy one mogły się na przestrzeni lat zmienić?
Będę wdzięczna za jakiś komentarz
Miłego dnia!
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
grr przepraszam że ta ni z gruszki ni z pietruszki ale nie mam się do kogo wyżalić... wczoraj robiłam kolejne badania i w tym TSH i zamiast spaść poszło do góry... maiłąm już 2,07 as teraz jest 2,8... zwiększam dawkę euthyroksu już na własną rękę- wizytę mam dopiero 29 stycznia więc jeszcze sprawdzę przed wizytą czy się coś zmieni.. masakra w przeciągu 3 dni wydałam 700 zł na swoje badania a w przyszłym tygodniu jeszcze 600 pójdzie na badania M... i do tego leki 300...
Powoli wymiękam... oby chociaż wyniki z ureaplasmy wyszły ponownie negatywnie - proszę trzymajcie kciuki... Jedynym pocieszeniem, że pozostałe badania wyszły w porządku. Chociaż jak poszłam na wymaz na samą ureaplasmę to położna powiedziała że widzi tam ostrą infekcje i zaleciła jeszcze wymaz na bakterie i grzyby eh zawsze coś
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93b2a11a2ef3.jpgTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
moli5 wrote:Lucia Boże tak mi przykro. Jeśli to była wina kierowcy to powinien odpowiadać za spowodowanie wypadku że skutkiem śmiertelnym. Trzymaj się mocno :*
Ja przechodziłam na pasach na zielonym świetle, ale wina kierowcy była częściowa, raczej pasażerki, jakaś gderająca baba o coś się wykłócała , a poza tym nie było skutku śmiertelnego, fasolki do 12tc nie są traktowane nawet jako płód.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra