NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucia to straszne co przeszłaś... Przytulam Cię mocno i cieszę się, że do nas dołączasz
_Hope_ wrote:Kate ja hormonów w tym cyklu nie robie ale sądząc po mojej temp to coś jest nie tak. Aż jestem ciekawa co będzie dalej
Ja robiłam bo miałam zacząć stymulację. Ale hormony po zakończeniu antyków i rozpoczęciu wbijania Gonapeptylu zamiast od razu spadać najpierw odbiły wysoko w górę a dopiero potem zaczęły spadać. Teraz mi uświadomiłyście, że to może być przez mutacje. Doktorek powiedział, że jestem czwartym przypadkiem w jego karierze procedur, któremu odbiły hormony.Lucia88 lubi tę wiadomość
-
Lucia88 to bardzo przykre... Przez czyjąś głupotę straciłaś tyle... Mam nadzieję że miałaś wsparcie w tych ciężkich chwilach:(Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Lucia to straszne co piszesz... ale cieszę się że do nas wróciłaś :*
Jeżuś! :***
Lamka, baw się dobrze! :***
Gg, na tsh się nie znam, AnnaStesia na pewno coś doradzi ale za to zaniepokoiły mnie twoja insulina i glukoza... insulina sporo za wysoka, powinna być o połowę niższą... i homa 2,32. To podpada pod IO... zrób krzywą koniecznie...
Amica, jak Ci coś wyszło w ANA to powtórz to i idź do reumatologa... generalnie raz na jakiś czas to trzeba kontrolowac. Ja przy wysokim mianie dostałam wczoraj zalecenia raz na 3 miesiące...
A u mnie nie mogło być tak kolorowo w tym enelu... Nie do końca się udało zaoszczędzić na tych badaniach bo większości nie było w pakiecie... zrobiłam tylko to co było pilne teraz a resztę zrobię później w diagnostyce bo będzie taniej...
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Frelcia wrote:Mój Mąż o 5 wstaje i spontaniczne seksy tylko do północy:D a teraz tak mnie cycki bolą że nawet seksow nie ma
Bo Ty swoje owocne seksy już miałaś, stąd te bóle piersi A mój M. do końca miesiąca jeszcze jest w starej pracy i od 5 lat ma zadaniowy czas pracy, ergo śpi rano długo i długo siedzi nocami. Ja dla odmiany, gdy pracuję, staram się chodzić spać około północy, teraz mi się trochę zmienia, bo jestem na urlopie naukowym... A zobaczymy co będzie od lutego jak M. będzie musiał wstawać ok. 6 - 7 rano - nie wyobrażam sobie tego! On ma 35 lat i do tej pory nigdy nie pracował od - do, zawsze raczej zadaniowo. Będzie się działo z tym moim śpiochem
Jak będziesz mieć plany i wizualizacje, to wysyłaj
Izape_91 wrote:Dziewczyny wiem że 30 to żadna granica ale ja bym chciała mieć przynajmniej dwoje dzieci jak mi przyjdzie znowu bujać się po lekarzach po pierwszej ciąży (o ile taka mi się trafi w ogóle ) to chyba odpuszczę... Jest mi źle... Gorzej niż jak przychodzi @.
Izuś, ja też chcę dwójkę! A właściwie z naszą młodą to już będzie trójka, więc optymalnie
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Lucia- nie znamy się, ja na forum pojawiłam się dopiero w październiku, ale bardzo Ci współczuję! Czy z Twoim zdrowiem już teraz wszystko ok? Przynajmniej fizycznie, bo psychicznie pewnie jeszcze dochodzisz do siebie... Widzę, że się wpisalas na testowanie, więc zakładam, że ginekologiczne ok, ale mam nadzieję, że nie masz też już żadnych śladów po urazach ortopedycznych itp.? Ja kiedyś miałam stłuczkę w autobusie, będąc pasażerem, i niby tylko skręciłam nadgarstek, ale tak nieszczęśliwie, że rehabilitowałam się miesiącami...
Dziękuję. Już doszłam do siebie, stwierdziłam, że nie miałam na to wpływu, to nie było kolejne niepowodzenie z winy mutacji, autoimmunologii czy słabych plemników. To był po prostu nieszczęśliwy wypadek, równie dobrze mogłam i ja tego nie przeżyć. Ale żyję i walczymy dalej!
Fizycznie to nawet nieźle, 3 złamane żebra i krwiak w potylicy, który po tygodniu się wchłonął. 9 dni byłam w stanie śpiączki farmakologicznej, więc sporo mnie ominęło...m.in.zabieg łyżeczkowania.
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Bociątko, dziękuję za szybka odpowiedź.
Minęło już parę lat od tych wyników i chyba faktycznie należy się skontrolować. Dzięki za radę!
To prawda, na leczenie trzeba na prawdę oszczędzać, bo to studnia bez dna..."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Lucia88 wrote:Nie wiem od czego zacząć...może najpierw ogólnie...nie poroniłam, 2 października wypisali mnie ze szpitala, bo wszystko było w porządku.
3 dni później miałam wizytę kontrolną i wyszłam z niej taka szczęśliwa! Bo biły 2 serduszka! Już chciałam Wam o tym napisać, ale nie zdążyłam...
W drodze powrotnej od lekarza miałam wypadek, potrącił mnie autobus...
Los jest niesprawiedliwy ale mam nadzieję że po tylu mies fizycznie czujesz się dobrze bo rana w sercu jest.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
FraniowaMamula wrote:Tak jak dziewczyny pisalyscie... dziś przywital mnie okres... ciaza biochemiczna. W przyszly czwartek lekarz i porozmawiam z nim co dalej...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualnyFraniowa bardzo mi przykro
Dzisiaj Pani na poczcie narzekała że nie ma gdzie dziecka posłać do Żłobka bo najbliższy 5km od jej domu .. no to ja jej mówię, że niedaleko otwieram Żłobek. Jak się babeczka ucieszyła. Że mam dawać znać jak tylko będzie można zobaczyć.
Resecik ja się martwię o swoje wstawanie na 6, żeby Żłobek otworzyć bo teraz śpię sobie do 9. -
Flo mi ten lekarz nie będzie przepisywał nic na stymulację już to powiedział że nie ma to dla niego sensu. Więc ani CLostilbegyt ani nic innego...
bociusiu ja miałam glukozę 97 przy normie do 99 i mi rodzinny nic nie powiedział W wysoka... Mam to zbadać dalej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 10:18
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
reset wrote:Izuś, ja też chcę dwójkę! A właściwie z naszą młodą to już będzie trójka, więc optymalnieStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Flowwer wrote:Los jest niesprawiedliwy ale mam nadzieję że po tylu mies fizycznie czujesz się dobrze bo rana w sercu jest.
Dobrze się czuję i walczymy. Za ok. 2-3 dni owu, więc działamy. Myślę, że limit nieszczęść wyczerpany...
Ale się cieszę z Twojej ciąży! Powiedz, jak się czujesz Kochana?
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Izape_91 wrote:Flo mi ten lekarz nie będzie przepisywał nic na stymulację już to powiedział że nie ma to dla niego sensu. Więc ani CLostilbegyt ani nic innego...
bociusiu ja miałam glukozę 97 przy normie do 99 i mi rodzinny nic nie powiedział W wysoka... Mam to zbadać dalej?Izape_91 lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Lucia88 nie śmiałam rano pytać co się stało. Myślałam o poronieniu. Straszne jest co Cię spotkało... Ale i tak Bogu dziękować że przeżyłaś. Cieszę się że wróciłaś do naszego grona.
Lamka udanego wyjazdu
Yosel ,co Ty pierniczysz?! TY byś miała nie dać rady?! Przeeestań Dasz radę i będziesz wspaniałą mamąYoselyn82 lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Lucia to przykre co Was spotkało, ale mam nadzieję, że teraz będzie juz tylko dobrze.
Bociuś a powiedz mi kto zdecydował w Twoim przypadku o clexane i czy z powodu PAI czy jeszcze czegos? Pytam czy bardziej hematolog/genetyk/immunolog czy ginekolog? Mówię o heparynie od pozytywnego testu, bo teraz widzę, że będziesz mieć od owulacji.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Izape_91 wrote:Resecik kim jest młoda ?
Myślałam, że już każdy to wie, bo się na forum chwaliłam kilka razy. Młoda to moje pasierbiątko, córka M. z poprzedniego związku. Przy czym ona już taka całkiem odchowana, bo 11 letnia, ale poznałam ją jako trzylatkę i kocham jak własne dziecko (i zresztą chyba z wzajemnością, bo ona mówi o mnie i moim M. "rodzice", co mnie zawsze chwyta za serce).
Karolina90, nowa na dzielni, pilik, Jedna_z_Wielu, MaryAnn, Emiilka, carolla90 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyKate, Hope i Flowwer dziękuję za odp.
Napisałam w tej sprawie maila do lekarza prowadzącego bo jutro wraca z urlopu więc jutro liczę na odp w tej sprawie.
Kiedyś już brałam antki na torbiele i różne inne sytuacje i było w miarę ok. Oczywiśnie nie wiedziałam wtedy o mutacjach.
A wzoraj zaczęły mnie łydki, nogi boleć i miałam dziwne uczucie w pięcie jakby mi mrowiła czy odrętwiała jak chodzę. Dziś też to mam. Ale ostatnio mam problem z kręgosłupem więc równie dobrze to może być przyczyna.
Zobaczymy co lekarz powie