X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:)

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

Bea, chcesz coś wiedzieć odnośnie umowy o pracę a ciąży?

No pewnie! To mój 11 dzień pracy a ja z ciążą wyskocze :(

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Wybaczcie za ten mój wybuch ale nie wiem co robić. Dodam że zaczęłam pracę w banku a wiecie jak jest w bankach...

Trzymam kciuki za fasolkę! O pracy nie myśl...bo jeśli dobrze dedykuję i chodzi o mBank, to nie masz czego żałować!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Trzymam kciuki za fasolkę! O pracy nie myśl...bo jeśli dobrze dedykuję i chodzi o mBank, to nie masz czego żałować!
    Nie to PKO BP.

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • reset Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dziękuję:)

Frelcios, ewentualnie zrób tak: rozmroź ją trochę, a potem wrzuć do piekarnika, ale najpierw na niezbyt wysoką temperaturę i koniecznie pod jakimś przykryciem (jak nie pod pokrywką, to przyłóż od góry folię aluminiową). Jak już będziesz mieć pewność, że jest w środku rozmrożona (np. wbij w nią nóż), to wtedy zdejmuj przykrywkę i ewentualnie podkręć temperaturę, zrobi się bardziej przypieczona od góry.

Mistrzem odgrzewania jestem dlatego, że a) moja ukochana teściowa ciągle nam coś podrzuca i mrożę, b)często w restauracji robiliśmy ludziom catering na różne okazje typu święta czy komunia (zwłaszcza gdy pani domu chciała poudawać,że wszystko sama robiła) w ten sposób,że np. robiliśmy mięso, ziemniaki w ćwiartki itp., pakowaliśmy wszystko na blachy czy do garnków i pisaliśmy jak to podgrzać w domu i podać:P Sałatki np. kroiliśmy, sos dawaliśmy osobno, a pani domu miała to wymieszać i położyć w swojej salaterce, by udawać, że sama zrobiła:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 14:25

KateHawke, Karma88, Frelcia, Rucola, nowa na dzielni, Anna Stesia, olik321, Czrna 81 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • reset Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    No pewnie! To mój 11 dzień pracy a ja z ciążą wyskocze :(

Jaką masz umowę(o pracę czy jakieś zlecenie)? Na czas określony czy nieokreślony? Zatrudnia Cię bank czy jakaś firma zewnętrzna?
    Oraz dobra rada - jak Ci gin będzie chciał dać zwolnienie to jeśli się uda, niech Ci da bez kodu ciąża, tylko na jakieś inne przyczyny (albo niech to zrobi rodzinny, o ile masz fajnego).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo jest fajna. Ja używam od około roku.

Reset da się zobaczyć wykres. Wystarczy wejść w któryś dzień i kliknąć obrazek "wykres" po lewej stronie od temperatury.

• reset Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Flo jest fajna. Ja używam od około roku.

Reset da się zobaczyć wykres. Wystarczy wejść w któryś dzień i kliknąć obrazek "wykres" po lewej stronie od temperatury.

Sam wykres to wiem, ale nie pokazuje mi tej poziomej linii temperatur. Ale to mało upierdliwy drobiazg ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jaką masz umowę(o pracę czy jakieś zlecenie)? Na czas określony czy nieokreślony? Zatrudnia Cię bank czy jakaś firma zewnętrzna?
    Oraz dobra rada - jak Ci gin będzie chciał dać zwolnienie to jeśli się uda, niech Ci da bez kodu ciąża, tylko na jakieś inne przyczyny (albo niech to zrobi rodzinny, o ile masz fajnego).
    Umowa o pracę, na rok, zatrudnia mnie bank.

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj mega zły dzień, musze sie wam wyzalic :/ , z góry sory za smuty.
    Mam ogromna ochotę przestać sie starać, przerzucić na anty żeby nie zajść, i nie skazać na śmierć kolejnego dziecka. Coraz częściej myślę zeby oddać mrozaczki do adopcji, żeby miały szanse. Skoro tyle czasu sie nie udaje, a jedyne co to jeszcze gorsze kopy od losu, to moze warto zakończyć ten masochizm. ;(

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... Przejrzałam te dwie aplikacji i w ovu jest możliwość zaznaczenia większej ilości objawów i niektóre są bardziej rozpisane. Coś czuję, że będę prowadziła dwie na raz zanim się do którejś przekonam :P

Bea - kciuki za Fasolkę! O pracy nie myśl, nie denerwuj się tym na razie!

Bea25 lubi tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    Mam ogromna ochotę przestać sie starać, przerzucić na anty żeby nie zajść, i nie skazać na śmierć kolejnego dziecka. Coraz częściej myślę zeby oddać mrozaczki do adopcji, żeby miały szanse. Skoro tyle czasu sie nie udaje, a jedyne co to jeszcze gorsze kopy od losu, to moze warto zakończyć ten masochizm. ;(

Twoje smuty są jak najbardziej normalne Kochana. Chyba każda z Nas miałaby takie myśli. Ale nie martw się proszę. Zobacz : założą Ci ten szew (czy jak to się nazywa nie wiem...) i będziesz miała pewność, że wszystko się uda! Ja jestem dobrej myśli :) Myślę, że reszta dziewczyn też jest pewna że się uda. Więc nosek do góry i jesteśmy z Tobą <3

Karma88, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • reset Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Umowa o pracę, na rok, zatrudnia mnie bank.

To sytuację masz b.dobrą. Nie mogą Cię zwolnić i umowa trwać będzie do 31.12.2018r. Po porodzie masz prawo do płatnego macierzyńskiego. Nawet gdybyś dziś poszła na L4 i już nie wróciła do pracy do 31.12.2018 nabywasz prawo do 20 lub 26 dni urlopu (nie wiem jaki masz staż pracy), więc nawet gdy Ci nie przedłużą umowy po roku (a pewnie tak by się to skończyło)to Ci na koniec muszą wypłacić jeszcze ekwiwalent.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    hmmm... Przejrzałam te dwie aplikacji i w ovu jest możliwość zaznaczenia większej ilości objawów i niektóre są bardziej rozpisane. Coś czuję, że będę prowadziła dwie na raz zanim się do którejś przekonam :P

Bea - kciuki za Fasolkę! O pracy nie myśl, nie denerwuj się tym na razie!
    Ja mam aktualnie 5 :D potestuje i wybiorę ;)

reset, Kargo31 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki resecik:* ja w sumie nigdy nie mrozilam:)

Czuje się jakby zaraz miało że mnie chlusnac ale bez sensu

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    Spróbuj jeszcze raz. Ostatni. Zatasmuja Cię i spróbujesz odebrać swoje szczęście. Zawsze będziesz żałować jeśli teraz się poddasz.

Karma88, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • reset Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dzięki resecik:* ja w sumie nigdy nie mrozilam:)

Czuje się jakby zaraz miało że mnie chlusnac ale bez sensu

Ja za to czuję się jakbym miała owulację, co też jest bez sensu, bo u mnie to o tydzień za wcześnie... I teraz się martwię, bo miesiąc temu też zaczęłam się tak czuć ok 10 dc, po czym okazało się, że to cykl bezowulacyjny:/ teraz sobie wkręcam, że to powtórka z rozrywki:(

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    Jesteś bardzo silna a gorsze dni zdarzają się każdemu. Nawet nie próbuję sobie wyobrazić, jak jest Ci teraz ciężko, ale musisz wiedzieć, że czas bardzo powoli trochę zagoi Twoje rany. Musisz przecierpieć, przeboleć ogromną stratę, bez tego nie pójdziesz dalej. Daj sobie czas, na razie nie myśl o tym co będzie za rok, bo będzie dobrze. Zarodki na was czekają, jeśli będziecie gotowi to spróbujecie je zabrać do siebie, tylko musisz się trochę podkurować i fizycznie i przede wszystkim psychicznie...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Nie to PKO BP.

witam koleżankę z korpo :)
    rada stażowo dużo starszej koleżanki, zwiewaj na L4 szybciutko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 14:49

Bea25 lubi tę wiadomość

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To sytuację masz b.dobrą. Nie mogą Cię zwolnić i umowa trwać będzie do 31.12.2018r. Po porodzie masz prawo do płatnego macierzyńskiego. Nawet gdybyś dziś poszła na L4 i już nie wróciła do pracy do 31.12.2018 nabywasz prawo do 20 lub 26 dni urlopu (nie wiem jaki masz staż pracy), więc nawet gdy Ci nie przedłużą umowy po roku (a pewnie tak by się to skończyło)to Ci na koniec muszą wypłacić jeszcze ekwiwalent.
    Naprawdę? Czyli nie muszę się denerwować i nic. Jejku jesteś Kochana!!! Dziękuję Ci bardzo bardzo bardzo :* :* :*

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ