X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo jak się czujesz w dwupaku. Już przyzwyczaiłas się do tego że fasolka jest w brzuchu ?

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset pasierbica jak co będzie pomagać, czasem się dodatkowa para rąk przyda do noszenia bobasa.

Frelcia jesteś pewna że to @ na wszelki wypadek zrób test

reset lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na chwilkę tylko.

Frelciu Kochana współczuję. Wydaje mi się, że jesteś na etapie w którym ja postawiłam grubą krechę sama sobie, że nie można się tak nakręcać. Wyszukiwałam wszystkie objawy ciąży, widziałam i czuła je. Byłam pewna wysikania pozytywnej bety i co spadałam na ziemię i bolało w cholerę.

Ja ostatnio staram się nie doszukiwac i nie wmawiać niczego sama sobie. Wole skupić się na innych sprawach w zyciu, bo mamy je tylko jedno. Zapisz sie na fitness/siłownie, zajmij się wszystkim innym i staraj się jak najmniej myslec i zajsciu, bo to nas de facto mocno tez pewnie blokuje.

Ja czekam grzecznie, na owulaki sikam, patrze co wyjdzie, ale nie wierze im w 100%. Bzykaniem sie ciesz, ciesz sie, ze masz M.

Dziewczyny powodzenia na dzisiaj dla tych co potrzebuja!!!

Ja lece z M poszukac nowego materaca do wyra. I obskoczyc pare sklepow. Buziaki! :*

KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, już trochę więcej wiem. u mnie głównym problemem jest to, że mieszkam w małym mieście i konkretny lekarz, który wgl podjął ten temat jest tylko jeden.

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Reset pasierbica jak co będzie pomagać, czasem się dodatkowa para rąk przyda do noszenia bobasa.

Frelcia jesteś pewna że to @ na wszelki wypadek zrób test

Flo, Młoda co prawda w Polsce na stałe nie mieszka, ale faktem jest, że jak już przyjedzie do nas to pewnie by się rodzeństwem zajęła ;) Ona się chyba nie może doczekać co najmniej tak samo jak my (co o tyle dziwne, że ma już w sumie dwoje rodzeństwa przyrodniego, bo mama wyszła za mąż ponownie, więc nasza Młoda wie, z czym się wiążą małe dzieci;)), a wczoraj nam mówi przez telefon jak z nią gadaliśmy: Wiecie, czytam właśnie książkę po polsku i tam bohaterką jest Zosia... i tak sobie myślę, kiedy nasza Zosia będzie na świecie?

Hmm, cóż było rzec. Powiedzieliśmy, że pracujemy nad tym ;)

Flowwer lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, już trochę więcej wiem. u mnie głównym problemem jest to, że mieszkam w małym mieście i konkretny lekarz, który wgl podjął ten temat jest tylko jeden.

To musisz sobie przekalkulować to wszystko. Mnie, zwłaszcza odkąd firma płaci, to się bardzo opłaca, ale to pewnie zależy od ubezpieczyciela, ilości placówek, lekarzy, pakietu i ilości badań w nim itp.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Frelcia przytulam,rozumiem że teraz dupsko boli... :-(

Iza no to seksowny weekend się zapowiada! ;-) Nie oszczędzaj chłopa, ale go dopajaj, co się nie odwodni, hihi!

KateHawke a takiego psikadełka tantum werde też nie można? To jest homeopatyczne i nawet w ciąży można. Moja szwagierka płucze gardło wodą utlenioną rozcieńczoną wodą. Podobno działa rewelacyjnie, ale ja sama nigdy nie odważyłam się spróbować... Yyeah fuj!

Hihi ja też się boję tej fujowej wody utlenionej :P a zamiast Tantum Verde mam Uniben - ten sam skład a tańszy jest. I działa bo jakiś czas mnie po nim nie boli - no ale wiadomo, to wynika z jego składu.

Czrna 81 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Kurczaki... mam duży problem. Od początku tygodnia boli mnie gardło i nie chce cholera jedna przejść. A od kiedy biorę te zastrzyki to jest jeszcze gorzej. Biorę tabletki do ssania z tymiankiem i podbiałem, psikam Unibenem, biorę końską dawkę witaminy C, mleko z miodem i cynamonem, leżę popołudniami pod kołdrą, dodaję do potraw czosnek. Ale to kurde nic nie daje. Gardło jak rano wstaje mam tak piekące, że nawet nawilżenie wodą nic nie daje. W ogóle śliny nie mam, żeby osłonić to gardło. Co ja mam zrobić...Nie mogę kwasu acetyloaskorbinowego na pewno bo w ulotce któregoś zastrzyku było przeciwwskazanie więc saszetki typu Gripex odpadają. Antybiotyki to by był koniec procedury...
    Chyba chodziło Ci o kwas acetylosalicylowy czyli aspiryne? Bo askorbinowy to jest właśnie witamina C, także doczytaj. Zobacz czy chodzi tylko o kwas acetylosalicylowy, bo jeśli możesz brać inne niesteroidowe leki przeciwzapalne, to wydaje mi się, że powinnas jak najszybciej wyleczyć ta infekcje przed punkcja, zwłaszcza, że te swinstwa się teraz nie chca leczyć. Polecam modafen, jest tam ibuprofen i pseudoefedryna

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Chyba chodziło Ci o kwas acetylosalicylowy czyli aspiryne? Bo askorbinowy to jest właśnie witamina C, także doczytaj. Zobacz czy chodzi tylko o kwas acetylosalicylowy, bo jeśli możesz brać inne niesteroidowe leki przeciwzapalne, to wydaje mi się, że powinnas jak najszybciej wyleczyć ta infekcje przed punkcja, zwłaszcza, że te swinstwa się teraz nie chca leczyć. Polecam modafen, jest tam ibuprofen i pseudoefedryna

A czy ibuprofen nie blokuje owulacji (oczywiście nie wiem jak się to ma do stymulacji, ale głośno myślę)? Może jednak lepiej coś na paracetamolu? Jakiś apap czy solpadeina jeśli ma być z efedryną.
    A może Flo coś podpowie?

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke płukanki z wody utlenionej ostatnio koleżankę przy stymulacji tak uratowałam.

Karma przyjemmych zakupów ja na razie wstrzymuje się do połówkowych.

Moje serio to rewelacyjnie mogłam bym chodzić cały czas w ciąży. Lekkie mdłości całkowicie przeszły. Czuję się pełna energii.

KateHawke, Karma88, Czrna 81, MOJE, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona bierze leki lub będzie brała leki na blokadę owulacji do punkcji, poza tym w unibenie też jest Nlpz

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol ma działanie tylko przeciwgoraczkowe i przeciwbólowe

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:

Wzięłam jeszcze raz te ulotki. To jednak Encorton. I tam jest napisane "należy zachować ostrożność podczas leczenia kwasem acetylosalicylowym razem z prednizonem u pacjentów z hipoorotrombinemią" ( teraz widzę, że się pomyliłam w nazwie ale chodziło mi o aspirynę właśnie )
    I jeszcze o działaniu z paracetamolem: " Paracetamol: hipernatremia, obrzęki, zwiększone wydalanie wapnia, (...) zwiększone ryzyko toksycznego działania paracetamolu na wątrobę."

Malwas lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Ona bierze leki lub będzie brała leki na blokadę owulacji do punkcji, poza tym w unibenie też jest Nlpz

Ja właśnie dlatego tylko głośno myślałam, bo ja sobie tylko zakodowałam, że nie wolno tego ibuprofenu. Ale nie wiedziałam, że Kate ma blokadę owulacji celową.

KateHawke wrote:
    Wzięłam jeszcze raz te ulotki. To jednak Encorton. I tam jest napisane "należy zachować ostrożność podczas leczenia kwasem acetylosalicylowym razem z prednizonem u pacjentów z hipoorotrombinemią" ( teraz widzę, że się pomyliłam w nazwie ale chodziło mi o aspirynę właśnie )
    I jeszcze o działaniu z paracetamolem: " Paracetamol: hipernatremia, obrzęki, zwiększone wydalanie wapnia, (...) zwiększone ryzyko toksycznego działania paracetamolu na wątrobę."

No to chyba tylko doraźne metody jak płukanki, inhalacje czy isla :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:54

KateHawke, Malwas lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam Was ciągle ale żadnych objawów nie szukam jestem jakaś ogólnie bezobjawowa tylko notuje śluz i piersi czasem widzę że są inne ale tak to niczego się niedoszukuje nawet poprostu czekam na finał staran z dystansem ale na sikanie się nakreciłam bo myślałam że szybciej coś zobaczę niż zwykle a tu zonk

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke najlepiej zapytaj gina co możesz brać raczej on powinien zadecydować co wolno a co nie.

Reset fasolka to kwestia tylko czasu.

KateHawke, reset lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Kurczaki... mam duży problem. Od początku tygodnia boli mnie gardło i nie chce cholera jedna przejść. A od kiedy biorę te zastrzyki to jest jeszcze gorzej. Biorę tabletki do ssania z tymiankiem i podbiałem, psikam Unibenem, biorę końską dawkę witaminy C, mleko z miodem i cynamonem, leżę popołudniami pod kołdrą, dodaję do potraw czosnek. Ale to kurde nic nie daje. Gardło jak rano wstaje mam tak piekące, że nawet nawilżenie wodą nic nie daje. W ogóle śliny nie mam, żeby osłonić to gardło. Co ja mam zrobić...Nie mogę kwasu acetyloaskorbinowego na pewno bo w ulotce któregoś zastrzyku było przeciwwskazanie więc saszetki typu Gripex odpadają. Antybiotyki to by był koniec procedury...

Kate spróbuj tantum verde forte. Jest też preparat do płukania gardła z diklofenakiem glimbax. Może vicks cytrynowy, z tego co pamietam jest tam paracetamol.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę sobie w styczniu na warsztaty dla kobiet o budowaniu poczucia szczęścia osobistego. Lubie take warsztaty, szczególnie z Progesteronu. Myślę że to mi da siłę do walki :) Nie będę się zapisywała na lutowe testowanie, ani na marcowe.. jak mi się w końcu uda to się dowiecie pierwsze :)

mam jeszcze pytanie: polecacie jakiś cynk i żelazo do suplementacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 11:01

Izape_91, Karma88, KateHawke, Siwulec lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Reset fasolka to kwestia tylko czasu.

Flower, kochana, ja biorę przykład z Ciebie i wierzę, że kiedyś się uda!:)
    Frelcia wrote:
    Idę sobie w styczniu na warsztaty dla kobiet o budowaniu poczucia szczęścia osobistego. Lubie take warsztaty, szczególnie z Progesteronu. Myślę że to mi da siłę do walki :) Nie będę się zapisywała na lutowe testowanie, ani na marcowe.. jak mi się w końcu uda to się dowiecie pierwsze :)

Ja dla odmiany na cały ten coaching mam wysypkę :P Ale rób to, co Tobie służy :* Inna sprawa, że moje osobiste szczęście to by teraz zbudował pozytywnie zdany egzamin radcowski, a do tego to też muszę ograniczyć forum :)

Flowwer, Malwas lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqulineczka może spróbuj zapytać na wątku o immuno :) może tam też coś dziewczyny podpowiedzą. Ja dopiero jutro idę te wszystkie badania zrobić :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ