NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:Wzięłam jeszcze raz te ulotki. To jednak Encorton. I tam jest napisane "należy zachować ostrożność podczas leczenia kwasem acetylosalicylowym razem z prednizonem u pacjentów z hipoorotrombinemią" ( teraz widzę, że się pomyliłam w nazwie ale chodziło mi o aspirynę właśnie )
I jeszcze o działaniu z paracetamolem: " Paracetamol: hipernatremia, obrzęki, zwiększone wydalanie wapnia, (...) zwiększone ryzyko toksycznego działania paracetamolu na wątrobę."Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 11:05
KateHawke lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
agulineczka wrote:Odebralam dzisiaj czesc badan m.in. na zespol antyfosfolipidowy i bialka C i S.
Przeciwcial przeciw kardiolipinie i beta 2 glikoproteinie nie mam.
Antykoagulant tocznia:
LA1 (dRVVT) 30,8 zakres referencyjny 31,0 - 44,0
PTT-LA 42,9 zakres 31,4 - 43,4
Antytrombina III w normie
Bialko C w normie
Białko S wolne 58 zakres referencyjny 64 - 126
Porobilam jeszcze dzisiaj PT, APPT, fibrynogen i d-dimer.
Czy ktoras z Was tez robiła podobne badania i ma obnizone białko S?
Rozumiem, ze zespolu antyfosfolipidowego nie mam?
Jestem juz umowiona do hematologa, bo do mojej mutacji PAI 1 homo doszlo teraz to obnizone bialko s
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/niedobor-bialka-s,9588.html
PoczytajKarolina90 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Czrna 81 wrote:Frelcia przytulam,rozumiem że teraz dupsko boli...
Iza no to seksowny weekend się zapowiada! Nie oszczędzaj chłopa, ale go dopajaj, co się nie odwodni, hihi!
KateHawke a takiego psikadełka tantum werde też nie można? To jest homeopatyczne i nawet w ciąży można. Moja szwagierka płucze gardło wodą utlenioną rozcieńczoną wodą. Podobno działa rewelacyjnie, ale ja sama nigdy nie odważyłam się spróbować... Yyeah fuj!
Muszę na miasto odebrać książki z ksero i zamek w kurtce naprawić i po brokuła na obiad. Na chwilę u rodziców byłam bo u nich zawsze dobra kawa i mnie teraz goni bo przed wizytą u gina wypiłam szklanice soku burakowo pomarańczowo jabłkowego a połączenie z kawą nawet kilka godzin po jest chyba niefajne :pCzrna 81 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
reset wrote:Ja dla odmiany na cały ten coaching mam wysypkę Ale rób to, co Tobie służy :* Inna sprawa, że moje osobiste szczęście to by teraz zbudował pozytywnie zdany egzamin radcowski, a do tego to też muszę ograniczyć forum
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Frelcia ja cię rozumiem, zaglądaj tu do nas mi też by się przydało ograniczenie
Faktycznie nie da się temperatury dodać kurka ale narobili....Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Frelcia ja cię rozumiem, zaglądaj tu do nas mi też by się przydało ograniczenie
Faktycznie nie da się temperatury dodać kurka ale narobili....
Frelciu Kochana! Łączę się z Tobą, przecież wiesz... :*** zaglądaj tu do nas czasem:***
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Malwas wrote:To wydaje mi się, że spokojnie możesz wziąć coś przeciwzapalnego oprócz aspiryny (jeśli masz problemy z płytkami krwi), trzymam kciuki, żeby szybko odpuscilo to cholerstwo! Ale zawsze możesz też zadzwonić do kliniki i zapytać, co oni zalecają
Dzięki Problemów z płytkami raczej nie mam ale wolałam dmuchac na zimne i nie brać jeśli nie muszę. To najwyżej Apap wezmę - jest w miarę bezpieczny a przecież nie biorę tego długotrwale.
Napisałam smsa do Doktorka więc poczekam też co mi napisze.
Pytanko mam dziewczyny tylko co do płukania tą wodą utlenioną. Jakie proporcje mam dać do szklanki? -
Malwas wrote:Heh, też mam na nich uczulenie, zwłaszcza że pamiętam na studiach takiego chłopaka który zbierał kokosy z tej swojej firmy cochingowej, a żadnego egzaminu nie był w stanie zdać, aż go w końcu wyrzucili, jak się z nim rozmawiało, to typowy cwaniaczek. Ale może i są wartościowe kursy i szkolenia, jeśli tylko ma to podnieść na duchu i dodać energii, to już indywidualna sprawa .👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyJeszcze tylko zaglądam czy mi ktoś cynk i żelazo poleci do suplementacji
Myślałam w sumie że gorzej zniosę okres, ale jest ok
Reset pustego coachingu też nie lubię warsztaty dla kobiet to coś innego. Babeczki w grupie potrafią dać sobie nawzajem mega siłę. -
Cześć Dziewczynki
Hihi, a ja mogę dodać temperaturę, bo mam w tym cyklu premium, które się uzbierało z moich punktów za wykresy Jak dodawałam pierwszy, to byłam pewna, że to bez sensu, bo za 5 miesięcy to ja na bank w ciąży będę Dobre, hihi A tak na serio, to też poszukam jakiejś apki na telefon, bo nie mam zamiaru OF solić co miesiąc 30 zł. za możliwość prowadzenia wykresu.
Frelcik, taki resecik dobrze Ci zrobi. Trzymam kciuki, żebyś niedługo do nas wróciła, a najlepiej pochwaliła się dwiema kreskami Dzisiaj mocno przytulam
Izunia, napisałam Ci pod wykresem, co mi się rzuciło w oczy po Twoim monitoringu. Nie będę tutaj dublować, ale powiem, że chodzi o te pęcherzyki niepękające, a mam nadzieję, że wzrastające!
Katehawke, wiruski gardłowe, a kysz od naszej Kate! Zaciskam kciuki, żeby sposoby od Dziewczyn poskutkowały i gardełko przestało boleć. Chuchaj i dmuchaj na siebie, Kochana
Bea, zaciskam mocno kciuki za dzielnego fasolka! A Ty się oszczędzaj
Lucia, to straszne, co Ci się przydarzyło Przy Twojej historii, to moja jest jak z bajki, a to ja narzekam i zastanawiam się, czemu mi się nic nie udaje. Kochana, bardzo mocno Cię przytulam Mam nadzieję, że ten limit nieszczęść został wyczerpany i teraz czekają na Ciebie tylko słoneczne dni
Resecik, Kochana, ja Cię podziwiam, że pracujesz w domu, uczysz się i jeszcze merytorycznie na forum się wypowiadasz Wytrzymałam w korpo 4 miesiące. Potem przeniosłam się do mniejszej kancelarii. Dzięki temu od stycznia siedzę i się uczę i nikt ode mnie niczego nie chce Oczywiście działa to w dwie strony - od stycznia 0 zł pensji.
Miłego dnia Dziewczyny
KateHawke, Izape_91, Lucia88 lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emiilka wrote:Cześć Dziewczynki
(...)
Katehawke, wiruski gardłowe, a kysz od naszej Kate! Zaciskam kciuki, żeby sposoby od Dziewczyn poskutkowały i gardełko przestało boleć. Chuchaj i dmuchaj na siebie, Kochana
(...)Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Dzięki Kochana moje hormony mnie właśnie zawiodły i mi sie płaczki w oczach z przypływu miłości do Was zebrały Kocham Was :* :* :*
A My kochamy Ciebie I Twoje kropki in spe też kochamy najmocniej!KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Kate mnie też ostatnio uratowało żucie goździków + isla . A w ogóle to najlepszy lek na absolutnie wszystko to dla mnie sen, spanie, dużo spania!
KateHawke lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:Kate mnie też ostatnio uratowało żucie goździków + isla . A w ogóle to najlepszy lek na absolutnie wszystko to dla mnie sen, spanie, dużo spania!
-
Ej a w ogóle właśnie dostałam maila z ovu, że kończy mi się abonament i mam podany stary cennik do przedłużenia, hmm..2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ok ;P, po kliknięciu w zapłać z maila przekierowuje na niedostępną stronę, jednak można tylko po nowej cenie przedłużyć2019 początek - strata, 10 tc
hm. wydałam właśnie 400 zł na witaminy, suple i testy... ależ zrobiłam zapas
Czrna 81 lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nowa na dzielni wrote:Ej a w ogóle właśnie dostałam maila z ovu, że kończy mi się abonament i mam podany stary cennik do przedłużenia, hmm..
Właśnie sprawdziłam, już jest po nowemu na stronce płatności. Ja mam jeszcze do końca lutego abonament ale potem niech mnie w nosek pocałują z tym wykresem. Zanim odnalazłam OF to miałam na telefonie apkę MójKalendarzyk i jakoś mi wystarczała. -
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Dzięki Problemów z płytkami raczej nie mam ale wolałam dmuchac na zimne i nie brać jeśli nie muszę. To najwyżej Apap wezmę - jest w miarę bezpieczny a przecież nie biorę tego długotrwale.
Napisałam smsa do Doktorka więc poczekam też co mi napisze.
Pytanko mam dziewczyny tylko co do płukania tą wodą utlenioną. Jakie proporcje mam dać do szklanki?
Katy a czy ty wstrzykujesz cały czas gonapeptyl? Bo po nim ma się często objawy grypopodobne. Poczekamy co ci lekarz napisze, bo do punkcji musisz to zaleczyć -
Cześć Dziewczyny,
Cały czas was podczytuje,ale się nie udzielam, jednak po tym co zrobiło OF z tym abonamentem to nie wytrzymałam. Napisałam do administratora co o tym myślę oczywiście w bardzo kulturalny sposób, może spróbujcie tez napisać odnośnie swoich odczuć na temat tej zmiany, trzeba im dać do myślenia. Kto jak kto ale Oni powinni wiedzieć ile pieniążków jest potrzebnych na te wszystkie badania i lekarzy. Ponadto opłata za abonament jest znacznie wyższa od poprzedniej i nie każdy chce korzystać wszystkich opcja jak np dieta, uważam że jest to bardzo nieuczciwe podejście.KateHawke lubi tę wiadomość
35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok