NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Frelciu- można
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Frelcia można mi nawet 8dnia jeden ginekolog mówił.
Ja z badan teraz progesteron w 21 dniu planuje zrobić i pewnie głupio na bete się e skuszę. To silniejsze ode mnie;)
Głupie to wiem mogłabym na cos innego wydać, a tak wywalam kasę na cis nie potrzebnego. Ehh.
Beta powinna być darmowa ewentualnie kosztować tyle ile test ciążowy tak 10zl maks.Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Izape_91 wrote:Idę sobie za pamięci czosnek na kromki pokoje bo potem nie mogę wstawać haha
a o co chodzi z tym czosnkiem? Wiem że Amy brała i zaszła o co chooo:D
Przy okazji ubieram mojego gorseta do seksów i pończochy żeby męża żołnierze byli bardziej podkręcenii i jedziemy z koksem:p
Izape niezły zestawik pończoszki i czosneczek haha -
Dziewczyny, mam dziś taki dzień, że śpię tam, gdzie usiądę. Nic mnie nie ratuje- ani kawa, ani spacer po mrozie, avi wietrzenie pomieszczenia, ani mocna herbata, ani ćwiczenia, ani prysznic...a dziwne, bo spałam dziś ponad 8 godzin. Do tego moja podstawowa temperatura leci ciągle w dół (jeszcze mam wykres) i nie wiem, co to... Ratunku, co pomoże na tą senność!? Czy to może być jakieś osłabienie przed choroba (oby nie!)?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 18:14
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Dziewczyny, mam dziś taki dzień, że śpię tam, gdzie usiądę. Nic mnie nie ratuje- ani kawa, ani spacer po mrozie, Abu wietrzenie pomieszczenia, ani mocna herbata, ani ćwiczenie, avi prysznic...a dziwne, bo spałam dziś ponad 8 godzin. Do tego moja podstawowa temperatura leci ciągle w dół (jeszcze mam wykres) i nie wiem, co to... Ratunku, co pomoże na tą senność!? Czy to może być jakieś osłabienie przed choroba (oby nie!)?
Pośpij trochę, jeśli bierze Cie choroba sen pomoże -
olik321 wrote:może jestes osłabiona i organizm próbuje się zregenerować
Pośpij trochę, jeśli bierze Cie choroba sen pomoże
Spałam już dziś dwa razy po 1.5 godziny i boje się tylko, że jeśli teraz pójdę to obudzę się w środku nocy i juz nie zasnęidę chyba po Rutinoscorbin i Wit.C- tak na wszelki wypadek.
olik321 lubi tę wiadomość
MOJE wrote:https://naforum.zapodaj.net/856c72c676c6.jpg.html
izape_91 kiedy miałaś właśnie ten wynik? Ja pierwszy raz robię testy owu. Po regulacji mocno cykle mi się skróciły i ostatnio już w 10-11 była owu z lewego mocno pracującego jajnika.
Teraz mimo 5 dnia już zaczęłam odczuwać prawy jajnik. Zrobiłam owulaki z (domowego laboratorium z apteki) i mimo że delikatne krwawienie jeszcze mam , wyszedł właśnie taki jak twój z pierwszego zdjęcia. Czy może tak być na początku cyklu? Nie powinno to powoli iść od bladzioch?
Ja kupiłam tonę witamin . Właśnie doszły kolejne. Do tego zajadam się cały czas morelami,migdałami,orzechami brazylijskimi i zapijam czerwonym winemco to było z ananasem. Dziś w sklepie mnie podrywał, ale w końcu go nie wzięłam.
Powodzenia dziewczyny. Oby dzisiejsze starania były baaardzo owocne
Ja robiłam w tym cyklu testy od 6 dc i taki mega pozytywny dopiero dziś czyli 14dc po owulacji 2-3 dni pozytyw może się utrzymywać ale raczej powinien blednac. A balast LH? Może trzeba zbadać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 18:41
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
olik321 wrote:Izape niezły zestawik pończoszki i czosneczek haha
Wczoraj mieliśmy gości i zrobiliśmy jajka z farszem w sosie czosnkowym i emek do mnie po seksie z zapytaniem czy jadłam przed jajka z czosnkiem Hahaha a obok łóżka sobie skroilam ząbek na kromke i czekał hahafaktycznie walilo
KateHawke, olik321, MaryAnn, Amy333 lubią tę wiadomość
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Koliber wrote:Hej Dziewczyny! Bardzo danwo mnie tu nie było, gratuluję wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za te które testują w styczniu! Potrzebuję porady, cykle mam 28-32 dniowe, dzisaj 33 dc. W pt robiłam test clearblue z popołudniowego moczu i wyszedł + (blady, ale nawet M. widział). Dzisiaj rano bobo test czułość 10 negatywny. Szyjka wysoko, kremowy śluz. Pobolew brzuch na @ ale jakoś ciągle jej nie ma. Myślicie że mogę mieć ciągle nedzieję że się udało? Wychodziło którejś z Was też tak że testy były - a byłyście w ciąży?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Dzięki Izape
pewnie jutro kupię i jak @ nie przyjdzie to we wtorek zrobię. Albo od razu pójdę na betę. Ciężki czas, mam straszną nadzieję że się udało ale test -. A z doświadczenia wiem że u mnie jak test jest - to zawsze @ przyjdzie. Tylko ze tym razem coś niespiesznie.
14 tc -
Koliber wrote:Dzięki Izape
pewnie jutro kupię i jak @ nie przyjdzie to we wtorek zrobię. Albo od razu pójdę na betę. Ciężki czas, mam straszną nadzieję że się udało ale test -. A z doświadczenia wiem że u mnie jak test jest - to zawsze @ przyjdzie. Tylko ze tym razem coś niespiesznie.
Koliber lubi tę wiadomość
Wiecie co to jednak nie mój dzień. Nawet mój pies przeciwko mnie. Wracamy z zakupów, już coś czułam od wejścia. Wchodzę na górę do sypialni, a tam na łóżku 2 wielkie kupy. Nie wiem co mu się stało, bo jest przyzywczajony, że wytrzymuje 8-10 godzin jak jesteśmy w pracy... A dziś nie było nas 5 h. Ehh co za dzień
-Monika- lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Bea bardzo mi przykro . Ja też mam rh- i wiem że konflikt może być tylko jeśli twój mąż ma rh+ w tedy jeśli w ciąży wykryją antyciała we krwi to dają antyD i po porodzie ale to różnie bo jedne szpitale dają zawsze a inne jeśli dziecko ma grupę ojca bo jak moja to nie . Jak jest po poronieniu nie wiem . Ja bym chyba się czuła lepiej jakbym jednak dostała . Ta szczepionkę nie jest łatwo dostać wiem bo już dwukrotnie miałam z nią problem po pierwszym dziecku wogole nie dostałam choć powinnam bo nie było ani w szpitalu ani w aptekach,ani w churtowniach . Straszyli że następne dziecko może przez to urodzić się chore . Na szczęście nic złego się nie stało
-
Karolina90 wrote:Wiecie co to jednak nie mój dzień. Nawet mój pies przeciwko mnie. Wracamy z zakupów, już coś czułam od wejścia. Wchodzę na górę do sypialni, a tam na łóżku 2 wielkie kupy. Nie wiem co mu się stało, bo jest przyzywczajony, że wytrzymuje 8-10 godzin jak jesteśmy w pracy... A dziś nie było nas 5 h. Ehh co za dzień
Ojej, to narobił bałaganu. Ale nie mógł gdzie indziej tylko na łóżko? :p Może coś mu się ubzduraloStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Izape_91 wrote:Ojej, to narobił bałaganu. Ale nie mógł gdzie indziej tylko na łóżko? :p Może coś mu się ubzduralo#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny