X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 5 dnia cyklu też można zbadać prolaktyne prawda?

• reset Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu- można :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia można mi nawet 8dnia jeden ginekolog mówił.
    Ja z badan teraz progesteron w 21 dniu planuje zrobić i pewnie głupio na bete się e skuszę. To silniejsze ode mnie;)
    Głupie to wiem mogłabym na cos innego wydać, a tak wywalam kasę na cis nie potrzebnego. Ehh.
    Beta powinna być darmowa ewentualnie kosztować tyle ile test ciążowy tak 10zl maks.

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze starania owulacyjne :)

Bea bardzo mi przykro :( ehh

Izape_91, -Monika- lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• olik321 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Idę sobie za pamięci czosnek na kromki pokoje bo potem nie mogę wstawać haha :P a o co chodzi z tym czosnkiem? Wiem że Amy brała i zaszła o co chooo:D

Przy okazji ubieram mojego gorseta do seksów i pończochy żeby męża żołnierze byli bardziej podkręcenii i jedziemy z koksem:p

Izape niezły zestawik pończoszki i czosneczek haha ;)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dziś taki dzień, że śpię tam, gdzie usiądę. Nic mnie nie ratuje- ani kawa, ani spacer po mrozie, avi wietrzenie pomieszczenia, ani mocna herbata, ani ćwiczenia, ani prysznic...a dziwne, bo spałam dziś ponad 8 godzin. Do tego moja podstawowa temperatura leci ciągle w dół (jeszcze mam wykres) i nie wiem, co to... Ratunku, co pomoże na tą senność!? Czy to może być jakieś osłabienie przed choroba (oby nie!)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 18:14

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, mam dziś taki dzień, że śpię tam, gdzie usiądę. Nic mnie nie ratuje- ani kawa, ani spacer po mrozie, Abu wietrzenie pomieszczenia, ani mocna herbata, ani ćwiczenie, avi prysznic...a dziwne, bo spałam dziś ponad 8 godzin. Do tego moja podstawowa temperatura leci ciągle w dół (jeszcze mam wykres) i nie wiem, co to... Ratunku, co pomoże na tą senność!? Czy to może być jakieś osłabienie przed choroba (oby nie!)?
    może jestes osłabiona i organizm próbuje się zregenerować
    Pośpij trochę, jeśli bierze Cie choroba sen pomoże

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    może jestes osłabiona i organizm próbuje się zregenerować
    Pośpij trochę, jeśli bierze Cie choroba sen pomoże

Spałam już dziś dwa razy po 1.5 godziny i boje się tylko, że jeśli teraz pójdę to obudzę się w środku nocy i juz nie zasnę:/ idę chyba po Rutinoscorbin i Wit.C- tak na wszelki wypadek.

olik321 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/856c72c676c6.jpg.html
    izape_91 kiedy miałaś właśnie ten wynik? Ja pierwszy raz robię testy owu. Po regulacji mocno cykle mi się skróciły i ostatnio już w 10-11 była owu z lewego mocno pracującego jajnika.
    Teraz mimo 5 dnia już zaczęłam odczuwać prawy jajnik. Zrobiłam owulaki z (domowego laboratorium z apteki) i mimo że delikatne krwawienie jeszcze mam , wyszedł właśnie taki jak twój z pierwszego zdjęcia. Czy może tak być na początku cyklu? Nie powinno to powoli iść od bladzioch?
    Ja kupiłam tonę witamin . Właśnie doszły kolejne. Do tego zajadam się cały czas morelami,migdałami,orzechami brazylijskimi i zapijam czerwonym winem ;) co to było z ananasem. Dziś w sklepie mnie podrywał, ale w końcu go nie wzięłam.

Powodzenia dziewczyny. Oby dzisiejsze starania były baaardzo owocne ;)

Ja robiłam w tym cyklu testy od 6 dc i taki mega pozytywny dopiero dziś czyli 14dc po owulacji 2-3 dni pozytyw może się utrzymywać ale raczej powinien blednac. A balast LH? Może trzeba zbadać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 18:41

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Izape niezły zestawik pończoszki i czosneczek haha ;)

Wczoraj mieliśmy gości i zrobiliśmy jajka z farszem w sosie czosnkowym i emek do mnie po seksie z zapytaniem czy jadłam przed jajka z czosnkiem Hahaha a obok łóżka sobie skroilam ząbek na kromke i czekał haha :P faktycznie walilo

KateHawke, olik321, MaryAnn, Amy333 lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliber wrote:
    Hej Dziewczyny! Bardzo danwo mnie tu nie było, gratuluję wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za te które testują w styczniu! Potrzebuję porady, cykle mam 28-32 dniowe, dzisaj 33 dc. W pt robiłam test clearblue z popołudniowego moczu i wyszedł + (blady, ale nawet M. widział). Dzisiaj rano bobo test czułość 10 negatywny. Szyjka wysoko, kremowy śluz. Pobolew brzuch na @ ale jakoś ciągle jej nie ma. Myślicie że mogę mieć ciągle nedzieję że się udało? Wychodziło którejś z Was też tak że testy były - a byłyście w ciąży?
    Lepiej zrób żółtego Bobo testa:)

S3YWp2.png

• Koliber Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Izape :) pewnie jutro kupię i jak @ nie przyjdzie to we wtorek zrobię. Albo od razu pójdę na betę. Ciężki czas, mam straszną nadzieję że się udało ale test -. A z doświadczenia wiem że u mnie jak test jest - to zawsze @ przyjdzie. Tylko ze tym razem coś niespiesznie.

14 tc <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliber wrote:
    Dzięki Izape :) pewnie jutro kupię i jak @ nie przyjdzie to we wtorek zrobię. Albo od razu pójdę na betę. Ciężki czas, mam straszną nadzieję że się udało ale test -. A z doświadczenia wiem że u mnie jak test jest - to zawsze @ przyjdzie. Tylko ze tym razem coś niespiesznie.
    Trzymam kciuki za dwie kreski lub pozytywna betę :)

Koliber lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co to jednak nie mój dzień. Nawet mój pies przeciwko mnie. Wracamy z zakupów, już coś czułam od wejścia. Wchodzę na górę do sypialni, a tam na łóżku 2 wielkie kupy. Nie wiem co mu się stało, bo jest przyzywczajony, że wytrzymuje 8-10 godzin jak jesteśmy w pracy... A dziś nie było nas 5 h. Ehh co za dzień :D

-Monika- lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie mam plan na 5dc badam IO,prolaktyne,tsh, ft3,ft4, Wit.d3 i myślę że progesteron.

A teraz relaks przy "TO" z 1990r:D

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea bardzo mi przykro . Ja też mam rh- i wiem że konflikt może być tylko jeśli twój mąż ma rh+ w tedy jeśli w ciąży wykryją antyciała we krwi to dają antyD i po porodzie ale to różnie bo jedne szpitale dają zawsze a inne jeśli dziecko ma grupę ojca bo jak moja to nie . Jak jest po poronieniu nie wiem . Ja bym chyba się czuła lepiej jakbym jednak dostała . Ta szczepionkę nie jest łatwo dostać wiem bo już dwukrotnie miałam z nią problem po pierwszym dziecku wogole nie dostałam choć powinnam bo nie było ani w szpitalu ani w aptekach,ani w churtowniach . Straszyli że następne dziecko może przez to urodzić się chore . Na szczęście nic złego się nie stało

cf409fc7e7.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Wiecie co to jednak nie mój dzień. Nawet mój pies przeciwko mnie. Wracamy z zakupów, już coś czułam od wejścia. Wchodzę na górę do sypialni, a tam na łóżku 2 wielkie kupy. Nie wiem co mu się stało, bo jest przyzywczajony, że wytrzymuje 8-10 godzin jak jesteśmy w pracy... A dziś nie było nas 5 h. Ehh co za dzień :D

Ojej, to narobił bałaganu. Ale nie mógł gdzie indziej tylko na łóżko? :p Może coś mu się ubzduralo

S3YWp2.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ojej, to narobił bałaganu. Ale nie mógł gdzie indziej tylko na łóżko? :p Może coś mu się ubzduralo
    mój śp Piesek też preferował łóżko i to moich rodziców, czy to na kupę, czy na siku, zwymiotować też czasem lubił...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina obraził się na Was bo wiedział że dzisiaj na wolnym jesteś i nie zostałas z Nim :P

Karolina90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u carolla_90 ktoś coś wie?

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ