NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy333 wrote:Dzieki:))
Jeszcze Malej nie mowimy,bo by cala szkola'wiedziala,j to jednak dop.6tydz.
Za to jutro zapraszamy rodzicow i moją siostre pod pretekstem opicia nowej lazienki i zamierzamy im powiedziec:))) dla kazdego mamy puzzle,na ktorych po złozeniu pojawia sie napis: kochana babciu/ciociu mam juz 6 tygodni:) a dodatkowo sliczna karteczke-powiadomienie dla rodzicow,ze zostana dziadkami:)
a jakie to sa puzle?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Moli trzymam !!!
Amy ale bedą mieć niespodziankę!! A córka już wie że będzie mieć siostrzyczkę/ braciszka ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Moli trzymam !!!
Amy ale bedą mieć niespodziankę!! A córka już wie że będzie mieć siostrzyczkę/ braciszka ?
napisala w poscie wyzej ze jeszcze nie mowili malej ze bedzie miala siostre lub brata.Amy333 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Heja!! Mam ogromną prośbę którą kieruje do naszych niezastapionych prawniczek. Reset,Izape... Pracuje w zakladzie pracy w ktorym czesc osob pracuje na wlasnej dzialalnosci a czesc na umowie. Kolezanka na umowie, która trwała chciała wrócić z macierzynskiego do pracy, na co usłyszała od pracodawcy ze albo rozwiążą umowę polubownie albo koleżanka wróci do pracy na 3 dni, a ona i tak ją zwolni. Jak kolezanka powinna zachować sie w tej sytuacji ?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Yoselyn82 wrote:
Amy wspaniale wiesci, teraz czekamy na serduszko kiedy kolejna wizyta?panan12 lubi tę wiadomość
-
Kate, cudowne wieści! Czekamy na czwartkowy update!
Magdzialenka, uściski dla dzielnej młodej mamy!
Malwas, trzymam kciuki! 20 oocytów? Niezły kurniczek!
Karolina, tak mi przykro… Te testy były bardzo obiecujące:-(
KateHawke, Malwas lubią tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:a jakie to sa puzle?
Yoselyn82, Bocianiątko, Czrna 81, Koteczka82, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flo no miałam, ale nie dużą ok 3 cm. i brałam Orgametril na wchłonięcie. Idę w czwartek na wizytę👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Amy333 wrote:Dziewczyny a teraz pytanie z serii co wolno,czego nie;)
Co z farbowaniem kudlow i hybrydami w ciąz?Amy333 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Rucola wrote:Heja!! Mam ogromną prośbę którą kieruje do naszych niezastapionych prawniczek. Reset,Izape... Pracuje w zakladzie pracy w ktorym czesc osob pracuje na wlasnej dzialalnosci a czesc na umowie. Kolezanka na umowie, która trwała chciała wrócić z macierzynskiego do pracy, na co usłyszała od pracodawcy ze albo rozwiążą umowę polubownie albo koleżanka wróci do pracy na 3 dni, a ona i tak ją zwolni. Jak kolezanka powinna zachować sie w tej sytuacji ?
Rucola - pytanie nie do mnie i nie jestem prawniczką, ale z tego co wiem można zmniejszyć wymiar etatu do 7/8 i wówczas pracodawca po powrocie z macierzyńskiego przez rok nie może zwolnić.
Tu jest mowa o tym: http://matkaprawnik.pl/mama-wraca-do-pracy/
Izolda90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Moja gin guru powiedziała że farbować po 12tc a z hybryd zrezygnować tak samo z parabenów.
-
Amy333 wrote:Dzieki:))
Jeszcze Malej nie mowimy,bo by cala szkola'wiedziala,j to jednak dop.6tydz.
Za to jutro zapraszamy rodzicow i moją siostre pod pretekstem opicia nowej lazienki i zamierzamy im powiedziec:))) dla kazdego mamy puzzle,na ktorych po złozeniu pojawia sie napis: kochana babciu/ciociu mam juz 6 tygodni:) a dodatkowo sliczna karteczke-powiadomienie dla rodzicow,ze zostana dziadkami:)Amy333, carolla90, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Dziewczyny otrzymalam wyniki moich badan i wymazow ktore sa mi potrzebne do crio bo chce podchodzic a konczyly mi sie data waznosci
cytologia
ureaplazma, mycoplazma i chlamydia
biocenoza pochwy
Anti-Hbc
Wszystko mam dobre!!
tak sie ciesze!!!Bocianiątko, Lena21, Izape_91, Motylek85, JuicyB, Karma88, KateHawke, Jedna_z_Wielu, Agniechaaaa, Emiilka, Koteczka82, Bajkaaa, summer86, Czrna 81, JustynaG, Lunaris, Izolda90 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Co z farbowaniem kudlow i hybrydami w ciąz?
Moja dr mówi, żeby w pierwszym trymestrze z obu rzeczy zrezygnować.Amy333 lubi tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Co z farbowaniem kudlow i hybrydami w ciąz?
Amy ja na razie z farbowania i hybryd zrezygnowałam, niby czekałam do końca 1 trymestru, ale i tak siedzę w domu wiec na razie olewam. Mamaginekolog pisała, że można. W ogóle ma fajny artykuł o tym co wolno a czego nie
Z rzeczy, które na razie zauważyłam że się nie powinno: oscypki, sery pleśniowe ( i inne sery i przetwory z niepasteryzowanego mleka), jajka na miękko (sklepowe, bo podobno jak ze sprawdzonego źródła to można), większość leków bez konsultacji (nawet rutinoscorbin itp), duże ilości mocnej czarnej herbaty, cynamonu, tatara, podobno wędzonych na zimno ryb tez powinno się unikać. Warzywa i owoce trzeba dokładnie myć ze względu na toxo. Długie gorące kąpiele niewskazane. Masowanie brzucha ponić też w 1 trymestrze. No takie podstawy, tyle mi się przypomniało nie dam sobie ręki uciąć ze wszystkie są prawdą, bo co strona to inne info, jak coś to mnie mamuśki poprawcieANkaG, Amy333 lubią tę wiadomość