X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny wołam do Was o pomoc....

Mam wynik HP 1,59
    Dodatnie od 0.9

Co mam robić? :(

Boże....zawsze coś...
    Idz do rodzinnego po antybiotyk, metronidazol, IPP i probiotyk a i M też niech się zbada i ewentualnie wspólne leczenie.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Tak czasem się dzieje i niektóre mają Estrofem wprowadzony
    Dzięki a informację już przekazuję ;-)

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Idz do rodzinnego po antybiotyk, metronidazol, IPP i probiotyk a i M też niech się zbada i ewentualnie wspólne leczenie.

To chyba ciężko wytępić... M też w sobotę wyślę na badanie ;/
    Dzięki :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Obiecałam dać znać po wizycie.
    Okruszek ma się dobrze, jest już kilkumilimetrowym okruszkiem z tycim serduszkiem. W dalszym ciągu nie do końca dowierzam w to co się dzieję i pewnie usg w 10 tygodniu da mi poczucue, że się nie obudzę z tego snu za chwilę.
    A póki co zostawiam Wam tu worek wirusków
    %%%^^&&$#€_=#"&€**;%$$÷×$^&**,;%$
    ^$"^€€◇♤<○&^$#^*¥(**&^%=÷×#&♤■●●○(£_=
    ^$#=/€₩₩£€_$=÷××#%^&&**(((*%$$

Lunaris tu specjalnie do Ciebie: *^%=$"#÷#^&&/=%&*?&^%%&,

Bierzcie i korzystajcie. Caly czas mam Was w swoich myslach i mocno zacoskam za Was kciuki :*

Obudzisz, się obudzisz- jak Ci dziecko da pospać jak już kilka lat skończy :D także na spanie nie licz przez najbliższy czas ;) Będzie git! <3

Mniam mniam mniam -moje wiruski zjadam i idę spać po pracy. Dzięki Kochana :*

Dziewczyny same dobre wieści jak wstanę! Już pakiet na złe dziś poszedł- moja kochana Dolores O,Riordan nie żyje :( The Cranberries to jeden z moich faworytów. Więcej płyt nie będzie :(

Ps Hope, Bociek, Flower dzięki za info o mutacjach i wszystkich innych skomplikowanych problemach poronnych- mnie one nie dotyczą i zawsze ciężko mi było to pojąć i komuś przełożyć a teraz już coś zaczynam czaić dzięki Wam. Mam w pracy 2 koleżanki które w ciągu ostatniego roku straciły 3 ciąże i ŻADEN ginek nie kazał im robić badań ("stało się"- a potem znowu i znowu :/). Na pewno będę je namawiać żeby się przebadały i przewymazywały. Staraczki rządzą! Dobrze że jesteście :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 09:15

Flowwer, Malgonia, Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy juz nie zadawalam tego pytania, więc byc może się powtórzę:
    Mam opakowanie duphastonu dzisiaj jest 22 dc cykle niby 33 dniowe, wczoraj albo dziś mam/miałam owulację. Czy zażywać za dwa dni na własną odpowiedzialność dzięki czemu faza lutealna mi sie przedłuży czy może dopiero po pozytywnym tescie ciążowym o ile takowy będzie, nie byłam w tym cyklu na żadnym monitoringu.

• agnieszka00 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Hej mam pytanie, czy jest możliwe że w trakcie owulacji endometrium wynosiło 10 mm a 5 dpo tylko 6 mm i się zmniejszyło??

Kiedys mialam identyczna sytuacje. Pytalam sie ginekologa i mowil ze nie ma takiej mozliwosci zeby endometrium zmalalo po owulacji. Mowil ze to albo blad pomiaru jezeli badania byly przeprowadzane na innych sprzetach u innych lekarzy.A druga sprawa taka ze endometrium jest narządem "zywym" i wszystko zalezy od tego jak zostalo zmierzone pod jakim kątem. Taką informację dostalam od bylego ginekologa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam eMka po testy. Dziewczyny ile nie pić przed zrobieniem testu bo chyba nie wytrzymam. Pójście na betę odpada bo chora nie będę wychodzic

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    To chyba ciężko wytępić... M też w sobotę wyślę na badanie ;/
    Dzięki :)
    10 dni leczenia ja mialam 5.5 HP ;)
    Głowa do góry

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Wysłałam eMka po testy. Dziewczyny ile nie pić przed zrobieniem testu bo chyba nie wytrzymam. Pójście na betę odpada bo chora nie będę wychodzic
    Siknij i zobacz czy jest ciemny, jeśli jest ciemny to rób teścik :D

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    10 dni leczenia ja mialam 5.5 HP ;)
    Głowa do góry

A to nie tak źle, myślałam, że to trwa miesiące :P może zdążę przed wizytą u Paśnika to ogarnąć.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Siknij i zobacz czy jest ciemny, jeśli jest ciemny to rób teścik :D
    Tyle że ja kawę piłam gdzieś niecala godzinę temu i tak myślę ile poczekać z tym testem. Jest jasny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 09:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Zadzwoń do niego i niech kupi żółte bobotestynajlepiej ze trzy! :D

nenusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Zadzwoń do niego i niech kupi żółte bobotestynajlepiej ze trzy! :D
    Kupił 4 haha.. Będę sikac koło 11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 09:26

Flowwer, Karma88, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    A to nie tak źle, myślałam, że to trwa miesiące :P może zdążę przed wizytą u Paśnika to ogarnąć.
    Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie ;-)

Nenusia, zrobisz test jak juz wolisz, Nam wychodzą lepiej o poludniu niż z pierwszego sika.

Karolina90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie ;-)

Nenusia, zrobisz test jak juz wolisz, Nam wychodzą lepiej o poludniu niż z pierwszego sika.
    Mam 4 także o 11 jeden zrobię, popołudniu drugi a resztę na jutro zostawię

Amy333 lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili dzisiaj z kursu szycia i rusza w piątek spotkanie organizacyjne:) ale się cieszę!!!!!

blue00, KateHawke, reset, Karolina90, Flowwer, Malwas, -Monika-, lamka, Bocianiątko, Karma88, olik321, Czrna 81, Jedna_z_Wielu, nenusia, Amy333, pawojoszka, Motylek85, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Bo koleżanka z OF napisała do mnie że jej sie pomniejszyło, kurcze ale jak to... I właśnie się zastanawiam i czego może byc to skutkiem.

mam znajoma ktora podchodzila do iui. przed podaniem zastrzyku miala endo 9 przyszla na drugi dzien wieczorem na iui i miala endo 7 czyli spadlo jej, dostala estrofem by podroslo. lada moment ma betowac czy sie udalo

Malwas, -Monika- lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monia :) już się na poniedziałek umówiłam do rodzinnego, zobaczymy co mi tam powie :P

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer a robilas IgG i IgA na HP? czy tylko jedno IgG?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mam nadzieję, że szybko wyleczysz to paskudztwo, a miałaś jakieś objawy typu bóle żołądka po kwaśnym, alkoholu, przy nerwach?

Malgonia super wiadomości, żebyśmy tutaj wszystkie mogły się tak pochwalić niebawem :).

nenusia to będziesz mieć ciekawy dzień ;). Od sikania do sikania.

Ja skopiuję, co już pisałam na innym forum. Wczoraj miałam swoją punkcję jak wiecie.. Boże co się ze mną działo po znieczuleniu, to jakaś masakra. Obudziłam się w pokoju i czułam się nawet dobrze, oprócz lekkiego bólu podbrzusza (wyczytałam później w karcie, że był wolny płyn w zatoce Douglasa przed punkcją, więc nie wiem, czy do jakiejś owulacji wcześniej doszło, czy to są początki hiperstymulacji). W każdym razie pobrali 20 kumulusów i dzisiaj będą dzwonić jak zapłodnienie 6, resztę zamroziłam. Potem jeszcze poleżałam w jakimś gabinecie z mężem, bo chyba chcieli, żebym zwolniła łóżko, skoro się już obudziłam i jak wszystko było w miarę ok, to mnie wypuścili na korytarz. I nagle zemdlałam na męża, ten mnie podobno tylko podniósł i zapytał, gdzie mnie może położyć, pielęgniarki nie wiedziały gdzie. Jak się przebudziłam i dostałam płyny, to później zaczęły się wymioty. I tak było mi na zmianę słabo jak wstawałam i wymiotowałam. Oczywiście wszyscy w szoku. Jak weszłam do kliniki o 10, tak wyszłam koło 17... A były jeszcze trzy punkcje oprócz mojej i dziewczyny świetnie się czuły, szybciutko wychodziły, no wczoraj był prawdziwy blue monday dla mnie :). Transfer odroczony do następnego cyklu ze względu na ryzyko hiperstymulacji.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ