X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka ja tutaj czekam !!!!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo już mi lepiej :-)
    Niestety póki co mam tylko ten test, więc nawet nie miałabymco włożyc do tego pudełeczka, pierwszy ścięty wlosek wyrzuciałam i pępowinkę również, chyba że gdzieś leży pod meblami :D
    Jest już lepiej ;-) Dzięki za pocieszenie.

Kargo31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, olej temperatury, są takie dziwaczne wykresy ciązowe że maskara.
    Więc to jest słaby wyznacznik ciąży.

Trzymam kciuki za betę, uwierz że będzie wszystko dobrze! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mocno trzymam kciuki, nie zamartwiaj się temp :* wszystkie czekamy razem z Tobą na wyniki <3

Ja mam dziś podły humor, owulaki nadal negatywne, temp nie rośnie, dziś 14 dc a od 8 mam śluz plodny :/ boję się że będzie bezowulacyjny... żałuję że nie zdecydowałam się na monitoring :(

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Bo zmierzyłam rano temperaturę i była niska i teraz się martwię.

Lamka tak jak dziewczyny mówią, popatrz na wykresy ciążowe, w większości jest spadek, niektóre są nawet spore :). Nie martw się, czekam na betę! Ja to się w ogóle zastanawiam czy to nie jest tak naprawdę tak, że właśnie dopiero teraz fasol się cały czas, kilka dni zagnieżdża bo te plamienia i spadki temp są często właśnie w terminie okresu a nie wcześniej :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za bety i za same dobre wiadomości dnia :) :)

Ja kochane mam wizytę na 17.15 postaram się szybko dać znać, nawet jak to będzie zła wiadomość, ale mam księdza dziś popołudniu więc pewnie tylko zdanie napisze wychodząc z gabinetu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Dziewczyny, witam się po ponad miesięcznej przerwie. Przepraszam, że tak się wam wetnę w wątek ale mam problem. Jak może niektóre z was kojarzą, po laparoskopii którą miałam w październiku bardzo skróciły mi się cykle - do ok 20-22 dni. Byłam z tym u gina, przepisał duphaston, pierwszy cykl z tabletkami był ok, natomiast z kolejnymi znowu coś było nie tak, np. w okolicy 20 dnia dostawałam plamień, i tak z plamieniami mniejszymi lub większymi i duphastonem udawało mi się dociągnąć jeszcze kilka dni zanim pojawiał sie okres. Kilka dni temu byłam ponownie u gina, był to 12 dc, stwierdził że pojawiła sie u mnie torbiel krwotoczna, nie był w stanie stwierdzić czy to jest jeszcze z poprzedniego cyklu czy już z tego, natomiast faktem jest że innego dojrzewającego pęcherzyka nie było, a endometrium jak dla pierwszej fazy. Ok, przełknęłam jakoś że kolejny cykl pójdzie na straty, nieważne. W każdym razie wczoraj, pomimo brania duphastonu, niespodziewanie zalał mnie jasnoróżowy śluz. Eh, i nie wiem co robic, zwiększać dawkę duphastonu żeby znowu dociągnąć kilka dni czy po prostu odstawiać i znowu zakończyć cykl na 21 dniu? Czy może możliwe że to ta torbiel pękła zamiast się wchłonąć?

torbiel krwotoczna powstaje po pęknięciu i zalewa się krwią więc ovu była ale czy wartościowa ?!!! czasem pomaga zwiększenie dawki proga na plamienia a wit C bierzesz z rutyną na uszczelnienie naczyń ? spróbuj minimum 1000 mg. Cykl dociągnij na dupku bo dupek powiniem ułatwić wchłonięcie. W nowym cyklu idz max do 5 dc na podgląd czy torbiel się wchłoneła, może przepisze coć na stymulacje np. Letrizol.
    Nie wiem czy twój gin pracuje przy klinice niepłodność ale przy takich problemach już najwyższy czas.

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Trzymam kciuki za bety i za same dobre wiadomości dnia :) :)

Ja kochane mam wizytę na 17.15 postaram się szybko dać znać, nawet jak to będzie zła wiadomość, ale mam księdza dziś popołudniu więc pewnie tylko zdanie napisze wychodząc z gabinetu

Trzymam kciuki! <3 <3 <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś, MEGAmocno trzymam TURBOkciuki! :*** Nie wiem jak ja będę pracować ;) Będzie dobrze! MUSI! :***

Monia, odpuść tego dupka... Zbadaj najpierw proga i zobaczymy :*** Nosek do góry! :*

Bajeczko, kciukaski! :* maluszek na pewno ma się dobrze <3

by7mistake, nie wydłużaj niepotrzebnie cyklu teraz... te plamienia oznaczaja tyle, ze Twój organizm i tak szykuje się do @ a dupek tylko odwleka moment w którym przyjdzie... Torbiel powinna się wchłonąć i w następnym cyklu dasz czadu :) Jaki masz poziom proga normalnie? Może warto pomyśleć o połączeniu dupek plus luteina...? zacznij brać ovarin i dużo wit B6, one wydłużają fl :)

U nas wczoraj w końcu też było pobzykane :) KateHAwke, Kubuś bossssski <3 i tak się zastanawiam czy bzyknąć jeszcze dzisiaj M, czy tak jak plabnowałam jutro, żeby było co drugi dziań...? :) owu pewnie będzie jutro ;) dzisiaj po pracy czekam na megapozytywnego owulaczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 09:48

Anaaa90, Bajkaaa, KateHawke lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocius bzykaj kiedy się da:-)plemniczkow nigdy za wiele. Ja też mam dzisiaj wizytę i zobaczymy czy u mnie się coś dzieje czy znowu bezowylacyjny:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 09:47

Bocianiątko lubi tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka trzymam kciuki za wizytę!

Lameczko trzymam mocno kciuki za Twoją betę!!!!

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka napisz cos choc jedno zdanie po wizycie bo bedziemy tu znowu szalec. Miej litosc :)

Bocku ja bym bzykała jak tylko ochota jest ;)

Lamka trzymam kciuki :*

Bocianiątko, Bajkaaa lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kciuki za wizyte :) na pewno bedzie dobrze

Lamka kciukasy za wielką bete :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka też kciuki, koniecznie daj znać!

Bociek - owocnego bzykania! :) Większość znajomych polecała nam jednak pracę u podstaw - bzykanie codziennie w płodne ;)

A ja zrobiłam małe podsumowanie moich około rocznych starań i obserwowania wykresów i stwierdziłam, że olewam temat. Wszystko wskazuje na to, że moja owulacja działa bez zarzutu - intuicja, regularne cykle od zawsze, wszystkie hormony oki. Owu zawsze mniej więcej w tym samym momencie, temperatura wysoko. Nie ma co się tam doszukiwać. Problem może być tylko:

- fizyczny, np. niedrożność
    - immunologiczny
    - w nasieniu

Więc z takimi twierdzeniami idę do kliniki i szukam. Najważniejsze funkcjonuje więc obstawiam że jest zwyczajnie jakiś mały problem który trzeba skorygować i będzie dobrze :)

Ten cykl psychicznie na straty, chociaż jakbym się miała doszukiwać to zawsze już o tej porze śluz był już bardziej żółty a w tym pozostaje caly czas biały.

Bocianiątko, Siwulec, KateHawke, Bajkaaa, Karma88, olik321, MOJE, Motylek85 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

Bociek - owocnego bzykania! :) Większość znajomych polecała nam jednak pracę u podstaw - bzykanie codziennie w płodne ;)

A ja zrobiłam małe podsumowanie moich około rocznych starań i obserwowania wykresów i stwierdziłam, że olewam temat. Wszystko wskazuje na to, że moja owulacja działa bez zarzutu - intuicja, regularne cykle od zawsze, wszystkie hormony oki. Owu zawsze mniej więcej w tym samym momencie, temperatura wysoko. Nie ma co się tam doszukiwać. Problem może być tylko:

- immunologiczny
    - w nasieniu

Więc z takimi twierdzeniami idę do kliniki i szukam. Najważniejsze funkcjonuje więc obstawiam że jest zwyczajnie jakiś mały problem który trzeba skorygować i będzie dobrze :)

Ten cykl psychicznie na straty, chociaż jakbym się miała doszukiwać to zawsze już o tej porze śluz był już bardziej żółty a w tym pozostaje caly czas biały.
    Nowa a robiliście badanie nasienia (przepraszam jeśli już o tym pisałaś kiedys) ?

Mam też do Was pytanie, czy testy owu faktycznie robi się wieczorem, bo wtedy stężenie lh jest największe?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocius owocnego bzykania :D i na pewno wybzykacie maluszka :P

p.s czemu bierzesz acard 150?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

- immunologiczny
    - w nasieniu

Bardzo dobry plan, zacznijcie od zbadania nasienia :*

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka i Bajka - trzymam kciuki za betę i wizytę!:*

Lunaris - dziś głowa lepiej, choć ciągle jakoś dziwnie ćmi. Wczorajsza mikstura Hope na chwilę pomogła, nawet posiedziałam chwilę nad ustawą o radcach prawnych i potem znowu mnie ścięło, więc wzięłam przeciwbólowe, prysznic i spać.

Za to wczorajsza awantura wychowawcza na mojego M. nieco podziałała. Bez zachwytu, ale dziś poszedł odśnieżać, wczoraj zrobił zakupy, rzeczy w miarę odkłada na miejsce (a przynajmniej nie rzuca gdzie popadnie). On nie jest zły, a jedynie przyzwyczajony przez swoją mamusię, że wszystko robiło się samo. Jak kocham moją teściową, bo jest złotą kobietą, tak o to mam żal- ona potrafiła (już nie mieszkając z nim) przychodzić co dzień albo co dwa dni i robić mu wszystko: obiadki, zakupki, prasowanie, pranie. I trudno się dziwić, że przyzwyczajony jest do dobrego...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

- immunologiczny
    - w nasieniu

Dobre wnioski :)
    jeśli mogę coś poradzić z niebardzo drogich rzeczy, to zbadaj ANA i krzepliwość :) a z droższych, to najlepiej też mutacje :) to naprawdę mega dużo daje, a w klinice nikt Ci tego nie zleci ;)

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Lamka i Bajka - trzymam kciuki za betę i wizytę!:*

Lunaris - dziś głowa lepiej, choć ciągle jakoś dziwnie ćmi. Wczorajsza mikstura Hope na chwilę pomogła, nawet posiedziałam chwilę nad ustawą o radcach prawnych i potem znowu mnie ścięło, więc wzięłam przeciwbólowe, prysznic i spać.

Za to wczorajsza awantura wychowawcza na mojego M. nieco podziałała. Bez zachwytu, ale dziś poszedł odśnieżać, wczoraj zrobił zakupy, rzeczy w miarę odkłada na miejsce (a przynajmniej nie rzuca gdzie popadnie). On nie jest zły, a jedynie przyzwyczajony przez swoją mamusię, że wszystko robiło się samo. Jak kocham moją teściową, bo jest złotą kobietą, tak o to mam żal- ona potrafiła (już nie mieszkając z nim) przychodzić co dzień albo co dwa dni i robić mu wszystko: obiadki, zakupki, prasowanie, pranie. I trudno się dziwić, że przyzwyczajony jest do dobrego...
    Nauczy się, mój się uczy już 4 rok sprzątania po sobie i domowych obowiązków ;) A na migreny polecam dexak w proszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 10:04

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ