NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, uzaleznilam się od sikancow. Postanowiłam dziś kupić testy owu. Hope zmotywowala mnie do działania swoimi podejrzeniami o owulacji. Kupiłam i zrobiłam a wynikiem była 2kreseczka, blada ale widoczna.
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Bajka kciuki za wizyte na pewno bedzie dobrze
Lamka kciukasy za wielką bete
reset jak przeczytałam o Twoim M i teściowej to mi się mój ex przypomniał z tym że tamten to był przypadek beznadziejny i niereformowalny.... facet 27 lat ówcześnie i chyba myślał że obiad to sam się robi w stylu stoliczku nakryj się, brudy same się piorą i magicznie czyste same składają się w szafie itp... miarka mi się przebrała jak jego mama wylądowała w szpitalu a on jej nawet nie chciał odwiedzić bo nie lubi szpitali.... brrrr więc cieszę się że Twój się uczy
ja dziś poszłam na badania i z wrażenia zapomniałam o wit d i nie zapytałam czy robią bete ... ech jak ja nie znoszę kłucia jeszcze mnie ręka boli... prolaktyna to mi wyrypana w kosmos chyba wyjdzie przez ten stres przed kłuciem....Bajkaaa lubi tę wiadomość
34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
25 miesięcy starań -
nick nieaktualnyDziewczynki po długiej nieobecności na forum i odpuszczeniu starań w grudniu ponowiliśmy z m starania z pomocą lekarza i tak od 5 dc clo + ovitrelle na pękanie w 16 dc + od 16 dupek dziś nie wytrzymałam i pojechałam na betę a u niespodzianka 21,30 mlu/ ml ....wiem że wynik do powtórki po 48 h ale aż uwieżyć nie mogę .
Bałam się wcześniej do was dołączyć bo udzielając się na forum tylko się nakręcałam ...notabene dziś 29 dc a cykle mam z reguły 32 wiec mam nadzieję ze beta pięknie urośnie . Boję się jeszcze cieszyć bo dokładnie rok temu o tej porze ciąża biohemiczna a w 2014 poronienie ale nadzieja jest
Trzymam mocno za wszystkie testujące w tym miesiącu :*KateHawke, Flowwer, Karma88, MOJE, gilmoregirl, Anna Stesia, moli5, beatka_c, Amy333, Motylek85, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Reset dziękuje! no właśnie chciałam dokupić jeszcze kask i rękawice. Co do sprzętu na razie się wstrzymam, bo nie wiem czy za rok wrócę. Narazie zainwestuje w męża, bo on juz jeździ któryś rok👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyAsiek1214 wrote:Dziewczynki po długiej nieobecności na forum i odpuszczeniu starań w grudniu ponowiliśmy z m starania z pomocą lekarza i tak od 5 dc clo + ovitrelle na pękanie w 16 dc + od 16 dupek dziś nie wytrzymałam i pojechałam na betę a u niespodzianka 21,30 mlu/ ml ....wiem że wynik do powtórki po 48 h ale aż uwieżyć nie mogę .
Bałam się wcześniej do was dołączyć bo udzielając się na forum tylko się nakręcałam ...notabene dziś 29 dc a cykle mam z reguły 32 wiec mam nadzieję ze beta pięknie urośnie . Boję się jeszcze cieszyć bo dokładnie rok temu o tej porze ciąża biohemiczna a w 2014 poronienie ale nadzieja jest
Trzymam mocno za wszystkie testujące w tym miesiącu :*
Ja dzwoniłam do szpitala,HSG potwierdzone, o 7:30 mam się zjawić w Tczewie. Okres właśnie się zbliża więc mimo choroby przychodzi punktualnie.dzieki zrobionej becie nie mam dziś doła,chyba trochę się zaczynam stresować badaniem ale wierzę że będzie dobrze i Żadnej niedrożności nie wykryją... Miłego dnia dla wszystkich:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 11:07
KateHawke, Asiek1214, Karma88, Motylek85 lubią tę wiadomość
-
Frelcia genialny ten Twój eMek zmiana klimatu dobrze Ci zrobi
Lamko nastawiłam budzik na 14:30 - czekam na ładny wynik
Ja mam dość, powiem Wam że od początku stycznia mamy takie jazdy w robocie że rzygać się chce. Wybory się zbliżają i "góra" szaleje bo się o swoje dupy bolą, koleżanki już na neopersench lecą i melisach, bo nie wiadomo kiedy kolejna bomba wybuchnie i w kogo uderzy.... ech
wzięłam sobie na jutro wolne bo i mnie zaczyna trochę brzuch pobolewać przez ta atmosferę
dobrze że jesteście to sobie Was podczytuję ukradkiem i choć na chwilę uciekam myślami do Was :* :* :* -
amb83 wrote:
reset jak przeczytałam o Twoim M i teściowej to mi się mój ex przypomniał z tym że tamten to był przypadek beznadziejny i niereformowalny.... facet 27 lat ówcześnie i chyba myślał że obiad to sam się robi w stylu stoliczku nakryj się, brudy same się piorą i magicznie czyste same składają się w szafie itp... miarka mi się przebrała jak jego mama wylądowała w szpitalu a on jej nawet nie chciał odwiedzić bo nie lubi szpitali.... brrrr więc cieszę się że Twój się uczy
Mój ma inny problem: lenistwo. On potrafi prasować, gotować (inna sprawa, że jak on gotuje to do sprzątania jest cała kuchnia od podłogi przez ściany), prać, odkurzyć, zetrzeć kurze (nieco po męsku, czyli z wierzchu, nie tym środkiem co trzeba, ale potrafi). Tylko w domu robiło się samo! I teraz np. jak on idzie na zakupy to jak mu napiszę kup ser, to dzwoni, a jaki ser my jadamy, bo on nie wie... Poza tym on pewnych rzeczy "nie widzi". Zrobiłam obiad w niedzielę, został wielki garnek, który zająłby pół zmywarki, więc uznałam, że umyjemy w zlewie. Liczyłam do wczoraj, że jak garnek stoi to on się poczuje i go umyje, ale nie. Na mój zarzut, że tego nie zrobił, odpowiedział mi, że on go nawet nie zauważał i że trzeba było poprosić... Ech, a ja czasem tracę cierpliwość z tym pokazywaniem palcem wszystkiego. Ale i tak przez te lata jak się znamy, sporo się zmieniło na plus.
A z drugiej strony on dla rodziny rzuci wszystko jak trzeba. Kiedyś siostra zadzwoniła z UK o 2 w nocy, to o 4 był na lotnisku i do niej leciał (w sumie nie wiedząc, co się dzieje, bo ona mu tylko płakała do słuchawki że się pokłóciła z facetem).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Asiek gratuluję!!!! I trzymam kciuki za ładny przyrost.
Frelcia sex weekend zazdroszczę!!!Asiek1214 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
amb83 wrote:Lucia88 tak mi powiedziała lekarka że nie miałam prawa mieć owulacji.... a gdyby jakimś cudem wystąpiła to się nie zagnieździ
zresztą półtora roku bez trafienia musi o czymś świadczyć.... no i teraz załamka.... znaczy powinnam szukać innych przyczyn...? szukam gdzie robić monitoring w Warszawie jak macie sprawdzone to może mi podpowiedzcie i na nast cykl polecę...
Jeśli chodzi o Warszawę, to polecam na początek dr Wroblewską w Fertimedica, albo dr Goncikowska też z Fertimedica. Bardzo przyjemne kobietki tam chyba w każdym gabinecie jest USG, a przy zapisywaniu się powiedzieć że na monitoring. A w ogóle jakie okolice Cię interesują? Bo bez sensu lecieć na drugi koniec Warszawki
Dziewczyny, siedzę na L4 a nie jestem w stanie was nadrobić ;p
Lamka, GG gratuluję
Bea, mam nadzieję że dobrze się Tobą zajmą ;*
I w ogóle trzymam kciuki za wszystkie i przytulam każda z bielą i zalamką w tym momencie :*
Wracam, do nadrabiania -
Dziewczyny, uwielbiam rozmowy z sąsiadką.
Sąsiadka: "A dzień dobry pani kochana!"
Ja: "A dzień dobry, dzień dobry"
S: "Ale nam się zima zrobiła!"
Ja: "Nooo. Strasznie! Zimno i warunki na drodze fatalne..."
S: "A no tak tak... pani autem... Ale ja to się za to dobrze czuję przy takiej pogodzie."
Ja: "A no bo powietrze czystsze..."
S: "Nooo.... A słyszała pani kto umarł?!"
Siwulec, KateHawke, nenusia, Karma88, MOJE, Sarna84, Motylek85, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Karolina90 wrote:Reset dziękuje! no właśnie chciałam dokupić jeszcze kask i rękawice. Co do sprzętu na razie się wstrzymam, bo nie wiem czy za rok wrócę. Narazie zainwestuje w męża, bo on juz jeździ któryś rok
Nie ma sprawy. Rękawice, kask i ewentualnie właśnie bielizna termiczna (zwłaszcza że jak masz nowy strój to nie wiesz, na ile ciepłe są te spodnie).
Nie wiem, skąd jesteś, ale my np. pod Krakowem mamy spore centrum outletowe (Futura) i tam jest dużo sklepów sportowych. Wspomniany Decathlon też daje radę.
Kaski polecam z regulacją rozmiaru. Wyściółka po jakimś czasie potrafi się wygnieść i wtedy kask bez regulacji staje się za duży. Można rozważyć też kominiarkę pod kask (ale nie kupuj jakiejś mega wypasionej, wystarczy zwykła, cienka za 30 zł z Decathlonu). Kaski przyzwoite robi nawet Decathlon, mają tam też innych firm (może być np.Uvex,Giro, Casco) - nie musisz się pchać od razu w Roxy czy Poca (te kaski kosztują po 700zł i płacisz za design,parametry mają podobne jak uvex za 200 zł).
Z rękawiczek ja sobie cenię firmę Reusch. Drogawe są, ale się sprawdzają.
A,i krem do twarzy. Jeden z filtrem, gdyby było słońce, a gdyby był duzy mróz lub opady to koniecznie stary, dobry Dermosan w wersji tłustej.Karolina90 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Nie ma sprawy. Rękawice, kask i ewentualnie właśnie bielizna termiczna (zwłaszcza że jak masz nowy strój to nie wiesz, na ile ciepłe są te spodnie).
Nie wiem, skąd jesteś, ale my np. pod Krakowem mamy spore centrum outletowe (Futura) i tam jest dużo sklepów sportowych. Wspomniany Decathlon też daje radę.
Kaski polecam z regulacją rozmiaru. Wyściółka po jakimś czasie potrafi się wygnieść i wtedy kask bez regulacji staje się za duży. Można rozważyć też kominiarkę pod kask (ale nie kupuj jakiejś mega wypasionej, wystarczy zwykła, cienka za 30 zł z Decathlonu). Kaski przyzwoite robi nawet Decathlon, mają tam też innych firm (może być np.Uvex,Giro, Casco) - nie musisz się pchać od razu w Roxy czy Poca (te kaski kosztują po 700zł i płacisz za design,parametry mają podobne jak uvex za 200 zł).
Z rękawiczek ja sobie cenię firmę Reusch. Drogawe są, ale się sprawdzają.
A,i krem do twarzy. Jeden z filtrem, gdyby było słońce, a gdyby był duzy mróz lub opady to koniecznie stary, dobry Dermosan w wersji tłustej.
Ja jestem z okolic Warszawy, Decathlon odwiedziłam, ale przez to, że zaczęły sie ferie w mazowieckim to były pustki w sklepie mam o tyle dobrze, że ja ubieram się na dziale dziecięcym i spodnie i kurtę mam dla dziewczynki na 14 lat👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Frelcia wrote:Wybrałam już Tri Studnicky . Daleko tam jest do centrum?
Frelciu, Demanovska Dolina to nie jest stricte jakaś miejscowość,tylko właśnie dolina,w której idzie droga na Chopok. Przy tej drodze masz same hotele i pensjonaty.
Do parkingu, z którego masz spacer do jeziorka masz ok. 7km z tego hotelu, więc albo ski bus albo auto.
My generalnie albo jeździmy tam na narty albo na rowery w lecie, więc wtedy te 7 km nam nie straszne. No i kiedyś byliśmy na sex weekendzie w lecie, ale wtedy wyszliśmy najdalej do ogrodu hotelowego
Karolina90 wrote:Ja jestem z okolic Warszawy, Decathlon odwiedziłam, ale przez to, że zaczęły sie ferie w mazowieckim to były pustki w sklepie mam o tyle dobrze, że ja ubieram się na dziale dziecięcym i spodnie i kurtę mam dla dziewczynki na 14 lat
To jak Warszawa ma już ferie to w wielu sklepach tych droższych powinny też być spore rabaty
Udanych zakupów!Karolina90 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyreset wrote:Frelciu, Demanovska Dolina to nie jest stricte jakaś miejscowość,tylko właśnie dolina,w której idzie droga na Chopok. Przy tej drodze masz same hotele i pensjonaty.
Do parkingu, z którego masz spacer do jeziorka masz ok. 7km z tego hotelu, więc albo ski bus albo auto.
My generalnie albo jeździmy tam na narty albo na rowery w lecie, więc wtedy te 7 km nam nie straszne. No i kiedyś byliśmy na sex weekendzie w lecie, ale wtedy wyszliśmy najdalej do ogrodu hotelowego
mi bardziej chodziło o alkohole i jedzenie -
Frelcia wrote:mi bardziej chodziło o alkohole i jedzenie
No to chyba tylko w okolicznych hotelach/ pensjonatach albo właśnie autem podjechać w okolice stoków narciarskich. Pod tym kątem to sobie jednak zobacz na google maps na satelicie jak to wygląda,żebyś nie była rozczarowana. Demanovska to jednak nie jest Zakopane, gdzie na każdym kroku knajpa.
Ewentualnie z takich kurortów to sobie jeszcze zobacz Splinderovy Mlyn w Czechach. To bardziej jak nasze Zakopane
Albo np.Osada Śnieżka w Karpaczu:)
nick nieaktualnyreset wrote:No to chyba tylko w okolicznych hotelach/ pensjonatach albo właśnie autem podjechać w okolice stoków narciarskich. Pod tym kątem to sobie jednak zobacz na google maps na satelicie jak to wygląda,żebyś nie była rozczarowana. Demanovska to jednak nie jest Zakopane, gdzie na każdym kroku knajpa.
Ewentualnie z takich kurortów to sobie jeszcze zobacz Splinderovy Mlyn w Czechach. To bardziej jak nasze Zakopane
Albo np.Osada Śnieżka w Karpaczu:)