X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Hawke cuuuuudo! <3 <3 <3

Myssss ja bym zrobiła homocysteinę i test na trombofilie z testdna (330zł). Możesz mieć jakąś mutację, która np. utrudnia zagnieżdzenie. Ja też badałam ostatnio helicobacter pyroli i okazało się, że oboje z M. mamy a to może działać jak p/ciała p/plemnikowe

KateHawke lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate baaardzo się cieszę, gratulacje ! <3

Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super wiadomość, niech dalej maluszki rosna :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co mialam napisać Resecik jak przeczytałam co masz w domu za lek to aż mi serce stanęło! Ja kiedys byla m bardzo chora grypa zatoki no wszystko na raz u na IP pewna p.dr przepisała mi na zawroty i bole głowy Torecan... nie pytajcie co się stało że mna po zażyciu 1 tabletki!!! I mały włos a byłabym rośliną to tak silny lek który spowodować moze nieodwracalne skutki uboczne ale ja znalazłam się w szpitalu na ostatnie sekundy żeby podali lek który pomoże mnie uratować!!! Nie życzę nikomu tego co przeszlismy ja,moja rodzina i wtedy mój nie mąż jeszcze!!!Szpital i lekarze powiedzieli że cudem wyszłam z tego bez szwanku ale mam zawsze mówić że jestem uczulona na to i wozić kartkę w portwelu

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

ja po wizycie w klinice. Jestem zdruzgotana. Pani dr podważyła moje całe dotychczasowe leczenie i badania, które wykonałam. Mam przestać brać leki, które biorę i przestać stymulować cykl (rezygnacja z: Parlodel, CLO, Lametta, Ovitrelle). Wg dr prolaktyna po obciążeniu nie ma znaczenia i mam przestać brać lek na zbijanie prolaktyny, gdyż u mnie nigdy nie była problemem. Dostałam skierowanie na laparoskopię, bo niby to obowiązkowy zabieg po HSG, na którym wychodzi niedrożność. Była w szoku, że mi tej laparoskopii nie zalecono. Ponoć 60% wyników niedrożności przy HSG to wyniki błędnie dodatnie.

I teraz najlepsze: niepotrzebnie wykonałam antyHLA i antyMICA, ponieważ te badania nie są zalecane przez Polski Związek czegoś tam (leczenia niepłodności?) i generalnie nic nie wnoszą. Zdecydowanie mam nie brać żadnych sterydów (wymieniła Encorton, który mi wczoraj przepisano).. Jeszcze pojawiły się słowa, że szczepienie limfocytami i tego typu terapie to "eksperymenty medyczne".

Dziewczyny, jestem wku******a. Czy to oznacza, że od lipca wydałam na darmo ok. 5 tys. i faszeruję się lekami bez sensu? Ta dr z kliniki mówi, że po laparoskopii zaczniemy leczenie. Jak dopytałam na czym leczenie ma polegać to odpowiedziała, że inseminacja i in vitro. Czy mam do tego podchodzić olewając tą immunologię?

Umówiłam mimo wszystko wizytę do Paśnika, niestety termin dopiero na 20 lutego. Chyba nie biorę do tej wizyty sterydów. Jak uważacie?

Kurcze, jestem w kropce :(

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate cudowne wiadomości, trzymam kciuki za całą czwóreczkę:)

Meska jak najszybszej wizyty i samych dobrych wiadomości. My jedziemy na 16 wiec znów sie miniemy w drzwiach ;)

KateHawke, Meśka lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie wiem co powiedzieć, ale czy masz zaufanie do tej ginekolog? Bo różne konowały lecza za przeproszeniem i zamiast pomoc to nam szkodzą

Emiilka lubi tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziewczyny,

ja po wizycie w klinice. Jestem zdruzgotana. Pani dr podważyła moje całe dotychczasowe leczenie i badania, które wykonałam. Mam przestać brać leki, które biorę i przestać stymulować cykl (rezygnacja z: Parlodel, CLO, Lametta, Ovitrelle). Wg dr prolaktyna po obciążeniu nie ma znaczenia i mam przestać brać lek na zbijanie prolaktyny, gdyż u mnie nigdy nie była problemem. Dostałam skierowanie na laparoskopię, bo niby to obowiązkowy zabieg po HSG, na którym wychodzi niedrożność. Była w szoku, że mi tej laparoskopii nie zalecono. Ponoć 60% wyników niedrożności przy HSG to wyniki błędnie dodatnie.

I teraz najlepsze: niepotrzebnie wykonałam antyHLA i antyMICA, ponieważ te badania nie są zalecane przez Polski Związek czegoś tam (leczenia niepłodności?) i generalnie nic nie wnoszą. Zdecydowanie mam nie brać żadnych sterydów (wymieniła Encorton, który mi wczoraj przepisano).. Jeszcze pojawiły się słowa, że szczepienie limfocytami i tego typu terapie to "eksperymenty medyczne".

Dziewczyny, jestem wku******a. Czy to oznacza, że od lipca wydałam na darmo ok. 5 tys. i faszeruję się lekami bez sensu? Ta dr z kliniki mówi, że po laparoskopii zaczniemy leczenie. Jak dopytałam na czym leczenie ma polegać to odpowiedziała, że inseminacja i in vitro. Czy mam do tego podchodzić olewając tą immunologię?

Umówiłam mimo wszystko wizytę do Paśnika, niestety termin dopiero na 20 lutego. Chyba nie biorę do tej wizyty sterydów. Jak uważacie?

Kurcze, jestem w kropce :(
    Dlaczego mnie to nie dziwi???

Kliniki są dobre jak masz wskazania do IUI (wątpliwe...) i ivf. I w tym ostatnim są dobre! A immunologia i hematologia? Po co to komu skoro można zrobić nieudane ivf i wyciągnać kasę?

U mnie też kompletnie olali ANA i pod razu chceli robić IUI...

Ja bym pojechała do Paśnika... Może rzeczywiście na razie bez sterydów bo moim zdaniem tutaj istotniejsze byłyby subpopulacje limfocytów więc zostawiłabym, to do jego decyzji... Ale zrobiłabym chyba badanie subpopulacji przed pojechaniem do niego...

jedyne co może mieć rację ta kobieta to laparo... Nie łam się Skarbie i walcz o swoje szczęście! Rób to co Ci intuicja podpowiada! Ja na mojej jeszcze się nie zawiodłam... :)

Karolina90, Emiilka lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Bocian jak mam taką homocysteinę to raczej nie ma u mnie mutacji mthfr dobrze rozumiem?

Lamka ja badałam dwa razy homocyteinę. Raz wyszła 6,6, a później 7,0
    Ogólnie bardzo ładny poziom. A mutacje MTHFR mam.
    łykam foliany i może dzięki temu homocysteina trzyma się w normie.

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje, trzymam kciuki za sobotę!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karolina90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja bym nie olała, tylko skonsultowała się z Paśnikiem. Jak byłam w ubiegły czwartek w Novum to moja dr ODRADZIŁA mi wizytę u immino, bo nie ma żadnego medycznego potwierdzenia na skuteczność terapii i też powiedziała, że to eksperymenty. Ale z drugiej strony to oni w Klinice Leczenia Niepłodność mają "sprzedać swój produkt" w postaci IUI lub IVF. Wiem, że to okropnie brzmi, ale dla mnie takie są realia. Jeżeli u nas P. powie, że jest problem z zagnieżdzeniem i ivf i tak ma marne szanse, to wiadomo, że do niego nie podejdę :)

Głowa do góry! <3

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Emiilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Emilka nie wiem co powiedzieć, ale czy masz zaufanie do tej ginekolog? Bo różne konowały lecza za przeproszeniem i zamiast pomoc to nam szkodzą

Kurcze, Dziewczyny, ja nie wiem komu ufać :( Ta moja dotychczasowa jest trochę szurnięta na punkcie naprotechnologii i widać, że wiedzę ma trochę przestarzałą (wyciąga pożółkłe kajety i z nich spisuje jakie badania mam zrobić albo jak leki dawkować). Ta nowa lekarka z kliniki jest młoda, ale wg mojego Emka gada z sensem. Moje wrażenia raczej będą subiektywne, bo nadal jestem w szoku. Emek mówi, żeby teraz do tej nowej z kliniki przejść, bo u tamtej nie wyszło nic od lipca.

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • myssss Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Kate Hawke cuuuuudo! <3 <3 <3

Myssss ja bym zrobiła homocysteinę i test na trombofilie z testdna (330zł). Możesz mieć jakąś mutację, która np. utrudnia zagnieżdzenie. Ja też badałam ostatnio helicobacter pyroli i okazało się, że oboje z M. mamy a to może działać jak p/ciała p/plemnikowe

A ten helicobacter mogę zbadać tymi testami co są dostępne w aptece czy lepiej w laobratorium? Kiedyś się zainteresowałam tym, to czytałam że ponoć lekarze nie chcą tego leczyć... Brałaś na to antybiotyk?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    A ten helicobacter mogę zbadać tymi testami co są dostępne w aptece czy lepiej w laobratorium? Kiedyś się zainteresowałam tym, to czytałam że ponoć lekarze nie chcą tego leczyć... Brałaś na to antybiotyk?

Lepiej zrób z krwi oznaczenie IGg :) koszt ok 30 zł.
    Jeszcze nie brałam, idę prawdopodobnie dopiero w czwartek do rodzinnego po jakieś leki :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super wiadomosci :) :)

• Lucia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Emilka, pierwsze co mi przyszło na myśl to to co wyżej dziewczyny napisały!
    Ta babka po prostu próbuje Cię naciągnąć na kasę, na dużą kasę.
    Ale bez pełnej diagnostyki jaką masz gwarancję, że IVF będzie skuteczne?
    Jeśli problem tkwi w immunologii to Twój organizm i tak pozbędzie się zarodka, nie dopuści nawet do zagnieżdżenia.

Karolina90, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jak ja nie lubię takich sytuacji, masakra! Weź tu komuś zaufaj... Ja bym chyba na Twoim miejscu zrobiła tak, jak dziewczyny mówią, czyli pojechala do Paśnika i skonsultowała to wszystko.

Jeszcze mam pytanie odnośnie przeciwciał p. boreliozie i toxo. W której klasie zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 14:32

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Bociuś, dziękuję Kochane. Tak też zrobię. Na razie nie wykupuję tych sterydów, tylko czekam na wizytę do Paśnika. Ten miesiąc mnie nie zbawi. Umawiam się na laparoskopię na początku lutego (mam dzwonić do szpitala w 2 d.c.). Odstawię ten Parlodel i w sumie mogę przez miesiąc odstawić też stymulację, skoro to będzie cykl po laparo. Dzwoniłam też do mojego gin od monitoringu, bo chciałam jeszcze z nim skonsultować moje dalsze poczynania. To będzie już trzecia opinia.

Kochane, a te subpopulacje limfocytów mogę zrobić w każdym dniu cyklu? Czy można to wykonać w Diagnostyce? Mam też zrobić AMH (to wiem od Was, że najlepiej 2-3 dc) i Chlamydię IgA i IgM, to chyba też można w każdym dniu cyklu?

Karolina90 lubi tę wiadomość

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    A co daje badanie homocysteiny? Kiedy się je robi?

Czy to możliwe, że teraz mogę mieć niedrożne jajowody? Mam już dziecko więc wtedy były okej. Co mogło wpłynąć na to? Chciałam uniknąć tego badania.. :(

Homocysteina dla staraczek musi byc poniżej 8. Wyższa utrudnia zagnieżdżanie. Jak wyjdzie wysoka to możesz zbadać te mutacje na testdna. Tak jak dziewczyny mówią helicobacter też warto zbadać.
    Co do jajowodów to wszystko jest możliwe. A może byc też tak, że są tylko lekko zatkane i jak ci je przedmuchają to jak Amy zajdziesz w ciążę w dwa cykle :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    No właśnie Emilka, pierwsze co mi przyszło na myśl to to co wyżej dziewczyny napisały!
    Ta babka po prostu próbuje Cię naciągnąć na kasę, na dużą kasę.
    Ale bez pełnej diagnostyki jaką masz gwarancję, że IVF będzie skuteczne?
    Jeśli problem tkwi w immunologii to Twój organizm i tak pozbędzie się zarodka, nie dopuści nawet do zagnieżdżenia.

No właśnie Lucia, mój tok myślenia jest taki sam! Jaką mam szansę na powodzenie przy in vitro, jeżeli nie wiem w czym tkwi mój problem :( Dobra Laseczki, biorę się w garść. Świetnie, że dostałam od Was namiary do Paśnika, jakoś doczekam do tego 20 lutego. A wcześniej laparo.

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ