NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
-Monika- wrote:Dobra dziewczyny wysikałam przed chwilą ciemne siki więc może coś z testowania dzisiaj wyjdzie.
Boję się!
Trzymam kciuki!!!
A ja nie wiem, czy moja dzisiejsza tempka jest miarodajna, ale zmierzona o 7:00 nadal w górze. Jeśli @ nie przyjdzie to chyba zatestuję ponownie w sobotę.moli5 lubi tę wiadomość
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
nick nieaktualnyAlicjo w jakiejkolwiek klinice leczenia niepłodności Może?
Flowciu jeszcze nie wiem o której. Jutro mi będą Panie dzwonić o której wizytą. Mam nadzieję że od razu dostanę ovitrelle żeby w sobotę nie jeździć. Już wykumalam że 15dc mam pęcherzyk między 19 a 21 mm I oszczędzam na monitoringach. Oby tylko wyniki badań były ok....I myślę czy to zapytać o jakaś luteine czy coś...sama nie wiem. -
Dziewczyny, zapomniałam! Proszę o kciuki, bo my dziś oboje u lekarza. Ja wymazy (i 14 dni stresu, czy pokonaliśmy syfa), a M. badanie nasienia. Wiem, że mogę zapytać w klinice i pewnie tak zrobię, ale ile Wy mniej więcej czekaliście na wynik seminogramu?
Cheresta, -Monika-, KateHawke, Siwulec, Emiilka, lamka, ANkaG, Czrna 81, olik321, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Dziewczyny, zapomniałam! Proszę o kciuki, bo my dziś oboje u lekarza. Ja wymazy (i 14 dni stresu, czy pokonaliśmy syfa), a M. badanie nasienia. Wiem, że mogę zapytać w klinice i pewnie tak zrobię, ale ile Wy mniej więcej czekaliście na wynik seminogramu?
My czekaliśmy 2 godziny, ale to analiza komputerowa, która według mojej nowej gin jest niedokładna👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolina90 wrote:My czekaliśmy 2 godziny, ale to analiza komputerowa, która według mojej nowej gin jest niedokładna
My robimy seminogram manualny wraz z komputerowa analiza CASA, ale że robimy o 18 to dziś to już na pewno nie będzie.
Monia, kciuki!:*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
_Hope_ wrote:Podobno aspiryna w ilości większej niż 100 może u dziecka spowodować przetrwały przewód botalla. Ja bym poszła po clexane.
https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 10:50
Karolina90, reset, KateHawke, ANkaG lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Frelcia wrote:Flowciu jeszcze nie wiem o której. Jutro mi będą Panie dzwonić o której wizytą. Mam nadzieję że od razu dostanę ovitrelle żeby w sobotę nie jeździć. Już wykumalam że 15dc mam pęcherzyk między 19 a 21 mm I oszczędzam na monitoringach. Oby tylko wyniki badań były ok....I myślę czy to zapytać o jakaś luteine czy coś...sama nie wiem.
Ja jutro mam wizytę na NFZ ale tylko wpis do karty ciąży, L4, skierowanie na badania może wydębie i tyle. Raczej usg nie będzie robić bo w piatek prenatalne.
A lutka zawsze to wspomagacz, a ovitrelle oczywiście sama sobie podajesz bo mi tylko wyznaczał gdzię podania.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
U nas na wrzesniowkach troche smutno, bo kilka dziewczyn z plamieniami i krwawieniami ale na razie zadnych akcji jeszcze nie bylo i mam nadzieje, ze nie bedzie.
Ja to podziwiam Was wszystkie dziewczyny za to ile robicie i sie staracie o maluszki.. nie patrzac na kase, mimo ze czesto idziecie "pod wiatr" to walczycie i sie nie poddajecie! Bardzo jestem z Was dumna i mimo, ze malo sie udzielam czytam Was codziennie i trzymam kciuki za Was wszystkie i mam nadzieje, ze do lata to wszystkie juz bedziemy z maluszkami w brzuszku.
U mnie czym blizej pierwszej wizyty tym bardziej sie boje .. bo musialam na nia tak dlugo czekac przeraza mnie to ze przez to czekanie moze cos jest tam w srodku nie tak
Monia trzymam kciuki za test!
Za dziewczyny co wizyte maja w tym tygodniu tez trzymam mocno kciuki! I za Kate i jej transfer w sb
Moj powiedzial w pracy, ze bedziemy miec drugie dziecko.. i jego kolega troche posmutnial bo oni sie staraja i nic nie wychodzi. Kazalam wypytac o wszystkie badania jakie robili moze cos im poradze wiecej. Koles kiedys byl uzalezniony od kokainy wiec wydaje mi sie ze to moze byc przyczyna niepowodzen.. ale podobno robil badania i jest ok.-Monika-, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Reset trzymam mocno!
Bocku a widzisz gdzieś mi się to info o botallu rzuciło w oczy i nie sprawdzałam dalejBocianiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja jutro mam wizytę na NFZ ale tylko wpis do karty ciąży, L4, skierowanie na badania może wydębie i tyle. Raczej usg nie będzie robić bo w piatek prenatalne.
A lutka zawsze to wspomagacz, a ovitrelle oczywiście sama sobie podajesz bo mi tylko wyznaczał gdzię podania.
No właśnie nie. Jeżdżę żeby mi pielęgniarka robiła zastrzyk. Nie jestem w stanie sama się ukluc. Mam jakąś śmieszną blokadę. Kurczę.. moja siostra dostała lutke a ja nie. Nie wiem od czego to zależy. Też się mnie pytała czemu Mańka nie dał lutki. -
Żołądek mnie boli na myśl o badaniach M. Czytam, co wpływa negatywnie i de facto wszystko się zgadza: palenie papierosów, siedzący tryb pracy, jazda na rowerze, zakażenie mycoplasme i ureaplasme, wiek powyżej 35 lat, stres, zła dieta... Jedynie gorących kąpieli nie bierze :p
Wiem, panikuję zawczasu!
reset wrote:Żołądek mnie boli na myśl o badaniach M. Czytam, co wpływa negatywnie i de facto wszystko się zgadza: palenie papierosów, siedzący tryb pracy, jazda na rowerze, zakażenie mycoplasme i ureaplasme, wiek powyżej 35 lat, stres, zła dieta... Jedynie gorących kąpieli nie bierze :p
Wiem, panikuję zawczasu!
Moj pali, odzywia sie kiepsko, siedzacy tryb pracy, duzo za kierownica, jak sie kapie to ponad godzine siedzi w wannie i ma 39 lat w tym roku i bez badan sie udalo..
Ja za to bylam kiepska ... niedoczynnosc, IO i pcos... walczylam i w koncu klaplo.. po 1.5 roku staran..
Wam tez sie uda i to juz niedlugo. Wierze w to :****reset lubi tę wiadomość
-
carolla90 wrote:Moj pali, odzywia sie kiepsko, siedzacy tryb pracy, duzo za kierownica, jak sie kapie to ponad godzine siedzi w wannie i ma 39 lat w tym roku i bez badan sie udalo..
Ja za to bylam kiepska ... niedoczynnosc, IO i pcos... walczylam i w koncu klaplo.. po 1.5 roku staran..
Wam tez sie uda i to juz niedlugo. Wierze w to :****
Zapomnialam dodac ze pracuje od pon do niedzieli .. w tyg w biurze jezdzi 200km dziennie .. a na weekendy jest tourmanagerem dj'a i nocny tryb prowadzi .. glosna muzyka, brak snu alkohol na szczescie w minimalnych ilosciach pije.. -
myssss wrote:Dziewczyny, życie jest cholernie niesprawiedliwe mój synek nie będzie miał rodzeństwa, a mój tata prawdopodobnie ma raka... Czuję się okropnie. Myślałam że ten rok będzie lepszy od poprzedniego
Mysss musisz wierzyć, że się uda! Tulę z powodu taty Ale może będzie dobrze i to nie rak. Lekarze często się mylą. Życzę Wam tego