NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
No i pokazałam eMkowi, a on nie uwierzył!
Gadał, że ma oczopląsy od tego patrzenia na ledwo widoczną kreskę, no i przecież ostatnio była taka wyraźna!
A zapewniam, że po 10 godzinach od wyschnięcia była zdecydowanie mocniejsza niż na załączonych fotkach.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:No i pokazałam eMkowi, a on nie uwierzył!
Gadał, że ma oczopląsy od tego patrzenia na ledwo widoczną kreskę, no i przecież ostatnio była taka wyraźna!
A zapewniam, że po 10 godzinach od wyschnięcia była zdecydowanie mocniejsza niż na załączonych fotkach.
bo faceci są z Marsa nie przejmuj się :* :* :* -
nick nieaktualny
-
Cześć, kochane staraczki. Gratuluję dobrych wieści.
Wpadam po starej znajomości bo mam problem i liczę, że poratujecie. Nie chciałabym przywoływać złych wspomnień, ale czy któraś z dziewczyn, które też przeszły przez poronienie miała po tym wywoływaną @?
Byłam dziś na kontroli i poza tym, że było strasznie, a w poczekalni wpadłam na koleżankę z byłej pracy, która jest teraz w 8 mc, to ta doktorka całkiem mnie powaliła. Stwierdziła, że skoro jeszcze plamię, to trzeba wywołać @, żeby się dobrze wszystko wypłukało (na naturalną się nie zanosi) i w tym celu mam przez tydzień brać luteinę. Do tego to ma pomóc żeby mi się organizm nie rozregulował, na wypadek, gdybym kiedyś chciała jednak znowu się starać.
Słyszał kto o takich pomysłach? Bo skoro krwawię, to chciałabym wreszcie przestać i móc chodzić do łazienki bez ściśniętego gardła, a nie krwawić jeszcze bardziej.
I jak aplikować luteinę w tej sytuacji?
Boję się, że to mi zaszkodzi zamiast pomóc.
Mam nadzieję, że nie psuję Wam humoru, a jeśli tak, to przepraszam. -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja wraz z Tobą spuszczę lanie lub zaciągnę do labu
Monia wieżymy w Ciebie !!!
Karolina a ma tak sympatyczny suczy wyraz pyszczka
Achia czytałam o dziewczynach u których przy HSG z bólu zaciskały się jajowody i szkoda że nie zrobią za jednym zamachem laparo z hsg a histero to by było miodzio. Pod narkozą mięśnie są luźniejsze i zawsze człowiek nie świadomy bólu.
A powiedz obraz macicy był ?
No właśnie nie było. Wszystko się wylało z powrotem i nic nie było widać.a ta dziewczyna po mnie mowila mężowi że krzyczała z bolu i jej jakoś kontrast przeszedł...ja zaciskalam zęby i taka sytuacja -
monia i lucia gratuluję i trzumam kciuki!
monia nie bój się bety! zawsze lepiej wiedzieć niż się stresować nie wiedząc! a zrobienie bety czy jej nie zrobienie to różnica jest tylko taka że robiąc wiesz a jak wiesz to sie nie zastanawiasz i nie stresujesz tak bardzo jak nie wiedząc szczególnie jak masz już różne historie za sobą! będzie co ma być niezależnie czy zrobisz czy nie (choć całe forum trzyma kciuki żeby było suuuper i ja też bardzo mocno trzymam!) ale tfuuuu odpukać jakby co to wiesz do diagnozy i to dla dobrego lekarza zawsze jest informaca i pomaga w ew dalszym leczeniu.
bocianiątko mój M ma 2 dzieci z 1 związku więc wiadomo że raczej może ale i tak go wysłałam i mają być wyniki na piątek. na start ja rzeczywiscie zrobie insuline i cukier na czczo. tzn cukier miałam ok 90 naczczo w sierpniu ale potem juz nie robiłam i insuliny nie sprawdzałam.... a kłucia sie boje jak diabeł święconej wody brrrrrr!!!34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
25 miesięcy starań -
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Cześć, kochane staraczki. Gratuluję dobrych wieści.
Wpadam po starej znajomości bo mam problem i liczę, że poratujecie. Nie chciałabym przywoływać złych wspomnień, ale czy któraś z dziewczyn, które też przeszły przez poronienie miała po tym wywoływaną @?
Byłam dziś na kontroli i poza tym, że było strasznie, a w poczekalni wpadłam na koleżankę z byłej pracy, która jest teraz w 8 mc, to ta doktorka całkiem mnie powaliła. Stwierdziła, że skoro jeszcze plamię, to trzeba wywołać @, żeby się dobrze wszystko wypłukało (na naturalną się nie zanosi) i w tym celu mam przez tydzień brać luteinę. Do tego to ma pomóc żeby mi się organizm nie rozregulował, na wypadek, gdybym kiedyś chciała jednak znowu się starać.
Słyszał kto o takich pomysłach? Bo skoro krwawię, to chciałabym wreszcie przestać i móc chodzić do łazienki bez ściśniętego gardła, a nie krwawić jeszcze bardziej.
Mam nadzieję, że nie psuję Wam humoru, a jeśli tak, to przepraszam.
Kochana ja miałam łyżeczkowania po poronieniach. I dziwie się że przypisała Tobię luteinę dopochwową, przecież krwawisz ;-( Powinna podjęzykowo.
Przejrzałam swój wykres z poprzedniej ciąży i po łyżeczkowaniu, krwawiłam lekko trzy dni a potem jeszcze sześc plamiłam.
Chciałabym Tobie pomóc ale tylko tyle wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 20:19
-
lamka wrote:Izape kiedy sikasz? Wykres masz taki że hoho :->Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Broń Boże tak myśleć!!!
Kochana ja miałam łyżeczkowania po poronieniach. I dziwie się że przypisała Tobię luteinę dopochwową, przecież krwawisz ;-( Powinna podjęzykowo.
Nie wiem, czy sobie tą luteiną nie zaszkodzę. Jakieś mi się to wydaje bez sensu, skoro ona się stamtąd szybko wypłucze z krwią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 20:20
-
Nikuś kochana mam nadzieję że dziewczyny coś doradzą bo ja nie pomogę ale czekamy tutaj na Ciebie.
Jeśli nie masz siły to nie odpowiadaj na moje pytanie- kiedy będziesz znać wyniki badań genetycznych i płeć ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
StaraczkaNika wrote:Cześć, kochane staraczki. Gratuluję dobrych wieści.
Mam nadzieję, że nie psuję Wam humoru, a jeśli tak, to przepraszam. -
Nika ja byłam dokładnie w takiej sytuacji jak ty, ja po zabiegu przez kilka dni nie krwawilam, dopiero potem się zaczęło, i krwawilam bite dwa tyg czyli skończyło się około 3 tyg po zabiegu, mi nikt nie kazał luteiny brać, ja bym poszła jeszcze do kogoś żeby się upewnić takie moje zdanie, a @ po zabiegu dostałam chyba 7-8tug później chyba nawet 8.
Kochana trzymaj się i pamiętaj że nawet po najgorszej burzy wychodzi słońce -
Poza tym przecież @ przyjdzie jak spadnie beta i progesteron. To po co ten progesteron podnosić?
-
Monika Lucia ale super:))!!!! Czekam na betę !!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Aaaaa nie wiem w zasadzie. W sumie nic mi nie dolega. Cycki dalej nie bolą ... Dziwne rzeczy powiadam Wam bo dzisiaj 10 dpo ...może z moim progiem coś nie tak po tym clo ?
wykres piękny !!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Bajkaaa wrote:Nika ja byłam dokładnie w takiej sytuacji jak ty, ja po zabiegu przez kilka dni nie krwawilam, dopiero potem się zaczęło, i krwawilam bite dwa tyg czyli skończyło się około 3 tyg po zabiegu, mi nikt nie kazał luteiny brać, ja bym poszła jeszcze do kogoś żeby się upewnić takie moje zdanie, a @ po zabiegu dostałam chyba 7-8tug później chyba nawet 8.
Kochana trzymaj się i pamiętaj że nawet po najgorszej burzy wychodzi słońce
A antybiotyk brałaś po łyżeczkowaniu ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄