NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Lamka Boże przykro mi że trafiłaś na takiego gbura aż się w głowie nie mieści
Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Amy wyszły !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:08
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Ja również mam takie wrażenie. Ale do cholery przychodzi dziewczyna po drugiej stracie i to naprawdę za mało dla lekarza?
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoleś do mnie że żadnych badań nie wykonywać. Ja do niego, że mam czekać na kolejną biochemiczną. A on, że jak test wyjdzie dodatni to się czeka 2 tygodnie czy @ się nie pojawi. A później do mnie jakie badania chciałabym wykonać i zaczął wymieniać specjalności.
Mi się wydaje, że ten koleś woli zdrowe ciaze prowadzić i na tym kasę zbijać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:06
-
lamka wrote:Koleś do mnie że żadnych badań nie wykonywać. Ja do niego, że mam czekać na kolejną biochemiczną. A on, że jak test wyjdzie dodatni to się czeka 2 tygodnie czy @ się nie pojawi. A później do mnie jakie badania chciałabym wykonać i zaczął wymieniać specjalności.
Lamka, po pierwsze - skarga do luxmedu. Jeżeli masz tam ubezpieczenie (a zakładam, że tak, bo dobrowolnie to już mało kto tam chodzi) to do wiadomości ubezpieczyciela.
Po drugie - w luxmedach i tego typu dużych placówkach ostatnio pracuje coraz gorszy sort lekarzy. Piszę to z całą świadomością i nawet jeśli jest tu jakiś lekarz na forum to nie będę przepraszam, niestety takie są moje doświadczenia. Jeśli muszę np. zrobić usg czy coś innego pilnie to umawiam się byle gdzie, ale np. z ginekologami zrobiłam tak, że popatrzyłam kto przyjmuje w Krakowie w placówkach z moim ubezpieczeniem (ja mam akurat pakiet, który luxmedu nie obejmuje, ale obejmuje scanmed,enel, imed i parę innych), następnie wygooglałach ich i sprawdziłam na znanym lekarzu i tak trafiłam do mojego gina (który również przyjmuje w klinice leczącej niepłodność i zajmującej się diagnstyką w tym kierunku). Nie jest idealny, ale chyba jedyny, który w ostatnim czasie tj. od października w ogóle widział potrzebę stymulacji.Anaaa90, Anna Stesia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
lamka wrote:Koleś do mnie że żadnych badań nie wykonywać. Ja do niego, że mam czekać na kolejną biochemiczną. A on, że jak test wyjdzie dodatni to się czeka 2 tygodnie czy @ się nie pojawi. A później do mnie jakie badania chciałabym wykonać i zaczął wymieniać specjalności.
Mi się wydaje, że ten koleś woli zdrowe ciaze prowadzić i na tym kasę zbijać.
Jedna mam zajęcia z kochanego księgowania na aplikacjiJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
reset wrote:Lamka, po pierwsze - skarga do luxmedu. Jeżeli masz tam ubezpieczenie (a zakładam, że tak, bo dobrowolnie to już mało kto tam chodzi) to do wiadomości ubezpieczyciela.
Po drugie - w luxmedach i tego typu dużych placówkach ostatnio pracuje coraz gorszy sort lekarzy. Piszę to z całą świadomością i nawet jeśli jest tu jakiś lekarz na forum to nie będę przepraszam, niestety takie są moje doświadczenia. Jeśli muszę np. zrobić usg czy coś innego pilnie to umawiam się byle gdzie, ale np. z ginekologami zrobiłam tak, że popatrzyłam kto przyjmuje w Krakowie w placówkach z moim ubezpieczeniem (ja mam akurat pakiet, który luxmedu nie obejmuje, ale obejmuje scanmed,enel, imed i parę innych), następnie wygooglałach ich i sprawdziłam na znanym lekarzu i tak trafiłam do mojego gina (który również przyjmuje w klinice leczącej niepłodność i zajmującej się diagnstyką w tym kierunku). Nie jest idealny, ale chyba jedyny, który w ostatnim czasie tj. od października w ogóle widział potrzebę stymulacji.
Dlatego stwierdziłam, że wole wywalić dużo kasy ale mieć lekarza, któremu zależy na mnie i moim maleństwie, aby nie powtórzyła się sytuacja z poprzedniej ciąży
Na szcześcię się udało:) i jestem mega zadowolona a gin sam zaproponował stymulację aby nie zwlekać z zajściem -
nick nieaktualnyReset właśnie chodzi o to, że ten lekarz ma piątkowe oceny na znanylekarz.pl
Stąd moje zdziwienie tym bardziej.
Nie wiem czy mam siłę na bawienie się ze skargą, jak teoretycznie dwa poronienia to "norma". Luxmed pewnie i tak stanie po stronie lekarza i tyle. -
Anaaa90 wrote:Zgadzam się w 100%.
Dlatego stwierdziłam, że wole wywalić dużo kasy ale mieć lekarza, któremu zależy na mnie i moim maleństwie, aby nie powtórzyła się sytuacja z poprzedniej ciąży
Na szcześcię się udało:) i jestem mega zadowolona a gin sam zaproponował stymulację aby nie zwlekać z zajściem
Anaaa, ja jeszcze nie wiem, czy moja koncepcja się sprawdzi, ale póki co chodzę do mojego ginekologa w ramach mojego ubezpieczenia, tam też robię większość badań (bo na szczęście mam w pakiecie), tam chodzę na monitoring, a np. na wymazy poszłam do kliniki mojego gin, bo w scanmedzie nie robili metodą pcr. Ale jeśli okaże się, że powiedzmy za 4-5 miesięcy nic się nie dzieje to pewnie będę zmieniać lekarza. Daję sobie tyle czasu, bo teraz stymulacja, koło kwietnia hsg, więc koło czerwca już powinny być jakieś efekty. Jak ich nie będzie, pewnie zacznę szukać innego.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
lamka wrote:Reset właśnie chodzi o to, że ten lekarz ma piątkowe oceny na znanylekarz.pl
Nie wiem czy mam siłę na bawienie się ze skargą, jak teoretycznie dwa poronienia to "norma". Luxmed pewnie i tak stanie po stronie lekarza i tyle.
Luxmed ma faktycznie problem z lekarzami, bo poszli w masówkę i zatrudniają każdego, kto się nawinie, a potem ich trzymają (znam to w Krakowie, bo jeden z naszych klientów jest lekarzem, który pracował kilka lat w luxmedzie). Nie mniej jednak skarga trafia do lekarza i on ma zawsze się wytłumaczyć przed dyrektorem medycznym danej placówki. Może mu to da do myślenia?
Lamka przykro mi, że musiałaś na takiego trafić. Nas na prawdę nikt (poza Nami) nie zrozumie. Przecież my kochamy już od ujrzenia II kresek. Łatwo powiedzieć, żeby po teście czekać 2 tyg, masakra jakaś. Mam nadzieję, że nie długo trafisz na.takiego lekarza co normalnie do tego podejdzie
Anna Stesia, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
reset wrote:Anaaa, ja jeszcze nie wiem, czy moja koncepcja się sprawdzi, ale póki co chodzę do mojego ginekologa w ramach mojego ubezpieczenia, tam też robię większość badań (bo na szczęście mam w pakiecie), tam chodzę na monitoring, a np. na wymazy poszłam do kliniki mojego gin, bo w scanmedzie nie robili metodą pcr. Ale jeśli okaże się, że powiedzmy za 4-5 miesięcy nic się nie dzieje to pewnie będę zmieniać lekarza. Daję sobie tyle czasu, bo teraz stymulacja, koło kwietnia hsg, więc koło czerwca już powinny być jakieś efekty. Jak ich nie będzie, pewnie zacznę szukać innego.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
reset wrote:Anaaa, ja jeszcze nie wiem, czy moja koncepcja się sprawdzi, ale póki co chodzę do mojego ginekologa w ramach mojego ubezpieczenia, tam też robię większość badań (bo na szczęście mam w pakiecie), tam chodzę na monitoring, a np. na wymazy poszłam do kliniki mojego gin, bo w scanmedzie nie robili metodą pcr. Ale jeśli okaże się, że powiedzmy za 4-5 miesięcy nic się nie dzieje to pewnie będę zmieniać lekarza. Daję sobie tyle czasu, bo teraz stymulacja, koło kwietnia hsg, więc koło czerwca już powinny być jakieś efekty. Jak ich nie będzie, pewnie zacznę szukać innego.
-
lamka wrote:Reset właśnie chodzi o to, że ten lekarz ma piątkowe oceny na znanylekarz.pl
Nie wiem czy mam siłę na bawienie się ze skargą, jak teoretycznie dwa poronienia to "norma". Luxmed pewnie i tak stanie po stronie lekarza i tyle. -
Anaaa90 wrote:Ja jestem na etapie szukania takiego ubezpieczenia. Jakieś podpowiedzi??
Pisałam tu już kiedyś obszernie na ten temat, najwyżej później powtórzę. Ja mam z pracy pzu i jestem bardzo zadowolona, ale niestety w pzu nie można ubezpieczyć się indywidualnie. Jeśli Ty albo mąż macie DG to wtedy się uda i np. mąż może wykupić pakiet rodzinny na Ciebie. Inne ubezpieczenia możesz porównać w necie, jest taka specjalna strona (jak wpiszesz w google ubezpieczenia zdrowotne to powinno wyskoczyć), ale sprawdź potem, które placówki w Twoim mieście obejmuje to ubezpieczenie i jaki zakres badań (ja np. w pzu mam 415 badań analitycznych refundowane, a poprzednio np. w Axa było to tylko 100 i np. kwas foliowy czy jakieś bardziej skomplikowane hormony w to nie wchodziły.
Jedna_z_Wielu wrote:Oby nie było potrzeby zmiany lekarza i hsg
Jedna, dziękuję Oby!Jedna_z_Wielu, Anaaa90, Iskierka21 lubią tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.