Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Iskierka, ja chętnie, ale gdzieś za godzinę - dwie! :)
    I ja !

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Ferciu mój mąż ma wyniki 5 mln / mln ,morfologia 4%,koncentrat ...39 mln w ejakulancie,ruchliwość total 2% i jestem w 3 ciąży. Nam też.mowiono ,że nawet na invitro się nie kwalifikujemy ( chyba ,że nasieniem dawcy) zmień lekarza!
    Głowa do góry ,jeszcze nic nie jest przesadzone.
    Lekarz Frelci jest bardzo dobry.

nick nieaktualny, Flowwer lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Sto lat! Dziś pijemy zdrowie męża żeby dobre plemniki produkował! Co by nasza Hope została szczęśliwie zafasolkowana :D

Idę grzać wino!
    Tak!!!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już starczy picia,nie chcę zakłócić jutrzejszej tempki (zdążyłam już wytrzeźwieć :P )

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki życzę miłego wieczorku. Mój wrócił więc seksy trzeba odprawiać.
    Pijcie dużo trzeba korzystać póki jeszcze możemy :-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Ferciu mój mąż ma wyniki 5 mln / mln ,morfologia 4%,koncentrat ...39 mln w ejakulancie,ruchliwość total 2% i jestem w 3 ciąży. Nam też.mowiono ,że nawet na invitro się nie kwalifikujemy ( chyba ,że nasieniem dawcy) zmień lekarza!
    Głowa do góry ,jeszcze nic nie jest przesadzone.

Nie zmienię lekarza...ufam mu całkowicie.. HBA to nie morfologia.. morfologie mamy 5%.. dna też ok...

INNA... czy słyszałaś o tej metodzie pixi? Jaka ma skuteczność...

• Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie stwierdziłam, że blondynka plus korkociąg to nie najlepsze połaczenie ;)
    Wasze zdrowie Dziewczyny :D

Anaaa90, Lunaris, Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Mąż ma urodziny :) musze :D
    To wszystkiego najlepszego dla męża, życzę mu byś wysikała te dwie krechy! ;-)

_Hope_, Lunaris lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • amb83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrzuć tu te wyniki męża tu dziewczyny wiedzą więcej niż niejeden lekarz! wrzuć wyniki i opisz czy mąż coś suplementuje czy praca siedząca czy pali itp.

Lunaris pik LH czytałam że może być miedzy 12 a 48 godzin przed owu u Ciebie pik pokazał się w 9 dc z tego co widać...

reset co do przygotowań ślubnych to ja też latałam wszędzie z segregatorem a na sam dzień ślubu miałam plan a tabeli godzinowej dla każdego hihi dla mnie męża mamy taty mojej siostry mojej przyjaciółki druhen i drużbów hihi jak siostrze pokazałam to usiadła z wrażenia hihi

lamka cieszę się że mogłam coś pomóc :) ja dla poprawy humoru czasem cmokam mojego piesa w kulfon ale ja mam jakieś zboczenie na punkcie psich kulfonów hihi

tak mnie rozochociłyście że zaraz chyba lece siknąć na owulaka mimo że dopiero mam 7dc :) mam te różowe allegraki stare jeszcze... kilka przeterminowanych też znalazłam grzebiąc w łazience i zastanawiam sie czy przeterminowane też obszczywać czy wywalić...?

34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amb obszczywac zdecydowanie!

Anaaa90, Bocianiątko lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amb83 wrote:
    reset co do przygotowań ślubnych to ja też latałam wszędzie z segregatorem a na sam dzień ślubu miałam plan a tabeli godzinowej dla każdego hihi dla mnie męża mamy taty mojej siostry mojej przyjaciółki druhen i drużbów hihi jak siostrze pokazałam to usiadła z wrażenia hihi

Amb, też miałam tabelki z rozpiską co do kwadransa kto gdzie ma być i o której! :)
    Jestem control freakiem zwanym przez M. pieszczotliwie "Hausgestapo" ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amb -sikaj, i tak wywalisz to możesz wyrzucić zasikane :D dla statystyki zobaczymy co pokażą.

Ja już 2 lampkę opróżniam co by Ciastka jakoś rozmiękczyć (i mojego focha). Także Wasze zdrowie dziewczyny!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Nie zmienię lekarza...ufam mu całkowicie.. HBA to nie morfologia.. morfologie mamy 5%.. dna też ok...

Ja nie Inna, ale czytałam o tym na stronie naszej, krakowskiej kliniki jak szukałam lekarza dla siebie. Tu masz cytat:
    Liczne badania potwierdzają skuteczność zastosowania pICSI w technikach wspomaganego rozrodu, szczególnie u par, gdzie u partnera występuje nieprawidłowy wynik badania HBA (test wiązania z kwasem hialuronowym). Wykazano zwiększony odsetek ciąż klinicznych i żywych narodzin po zastosowaniu metody pICSI, w porównaniu z klasycznym ICSI.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • amb83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Amb, też miałam tabelki z rozpiską co do kwadransa kto gdzie ma być i o której! :)
    Jestem control freakiem zwanym przez M. pieszczotliwie "Hausgestapo" ;)

hausgestapo hihi padłam!

spróbuję wstawić zdjęcie mojego kanapowca zobacze czy sie uda bo we wstawianiu zdjec to noga jestem

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94d46f1f8dcc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 20:32

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lunaris, Yoselyn82, KateHawke, Flowwer, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

25 miesięcy starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja nie Inna, ale czytałam o tym na stronie naszej, krakowskiej kliniki jak szukałam lekarza dla siebie. Tu masz cytat:
    Liczne badania potwierdzają skuteczność zastosowania pICSI w technikach wspomaganego rozrodu, szczególnie u par, gdzie u partnera występuje nieprawidłowy wynik badania HBA (test wiązania z kwasem hialuronowym). Wykazano zwiększony odsetek ciąż klinicznych i żywych narodzin po zastosowaniu metody pICSI, w porównaniu z klasycznym ICSI.

Dziękuję:*....mam nadzieję. Że się uda..

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja już na pełnym luzie w chałupie, uwolniłam cycki leze z winem, to się nazywa życie !

Lunaris, Anaaa90 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • amb83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dupa... żaden z linków nie daje mi miniatueki.... podpowiedzcie co zrobić
    ooooooooooom pokombiniłam i się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 20:33

25 miesięcy starań
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dziękuję:*....mam nadzieję. Że się uda..

Frelciu, oczywiście, że się uda :*
    Po szybkiej i celnej (!) diagnozie, z dobrym lekarzem nie innej opcji!

relgmg7ymfbmxgyl.png

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:

Kochana znajdź domiszkę na podgrupie Angelius Provita :) w wątku invitrowym - pierwsze podejście z pixi w Waszej klinice i mają już 22tc ❤️

Bocianiątko, Lunaris, olik321, Rucola, Phnappy, KateHawke, Czrna 81, Flowwer, Lena21, Sarna84 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amb83 wrote:
    i dupa... żaden z linków nie daje mi miniatueki.... podpowiedzcie co zrobić
    Zobacz na pierwszej stronie wątku ;)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ ‹ 499 500 501 502 503 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ