NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris wrote:Dla pocieszenia powiem Wam że moja bardzo dobra koleżanka z pracy urodziła w 34tc wcześniaczka. Poleżała 2 tyg.-tydzień w inkubatorze i tydzień bez. Wyjściowa waga 2,4kg i poszli do domu! normalnie byłam w szoku! Zdrowa wspaniała dziewczynka nie ma żadnych problemów. Rośnie jak na drożdżach.
Życie pisze różne scenariuszeMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
reset wrote:Dzień dobry! Jak się zasiedziałam nas książkami do nocy to dopiero teraz wstałam... I to z bólem gardła i katarem:/
Ale nieważne, grunt że zdążę powiedzieć Kate- trzymam kciuki!
Frelcia- udanego wyjazdu!
Iza- udanych zakupów! Może i Tobie uda się upolować jakiś drobiazg, a mąż między skarpetkami i majtkami nie zauważy!
Bocian i Karolina- sukcesów kulinarnych i udanego wieczoru!
Monia- toż to kreska jak malowana!
Hope- siknij później, co to za dzień bez Twojego testu:)
Jak kogoś pominęłam, to zgłaszać pretensje, będę edytować ale jestem przed kawa, więc same rozumiecie...
oczywiście, że wróciłam ze stanikiem dla siebie ! takie pocieszenie małe przed @
Dziewczyny, zamierzam się przebadać w tym cyklu wzdłuż i wszerz i dlatego najlepiej jakby @ przyszła dopiero w poniedziałek, bo jak przyjdzie jutro to nie wiem czy tak podziałam z badaniami, skoro wolne będę miała dopiero od 4 dc...
Więc @ nie przyłaź jutro prooooszęęęę !!!! chociaż tyle dla mnie zrób!
9 lutego mamy wizytę w klinice i mam zamiar przed nią zrobić takie badania:
-AMH
-LH i FSH
-homocysteina
-MUCHA -mówicie że najlepiej metodą PCR?
-helicobater pyroli
-kwas foliowy
Czy coś jeszcze jest mieć dobrze zrobionego przed wizytą w klinice? CHodzi o to, żebyta wizyta już coś wniosła a nie była suchym wywiadem, bo mamy kawałek dojazdu.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
IZA tak mucha najlepiej PCR
P.s mucha to trojca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:31
Izape_91, Meśka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lunarsi, moja koleżanka urodziłą wczoraj prawdziwego maluszka - 2,270 kg i 47 cm . Maleństwo, dlatego leżała od 10 tygodni w szpitalu, ale dostał 10 punktów
Lunaris, ANkaG lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny to straszne co piszecie... czemu takie rzeczy w ogole sie dzieja? i jeszcze tyle czsu czekac na porod? to juz w ogole przegiecie!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
innamorata88 wrote:34tc to już prawie dziecię donoszone najgorzej rodzić do 30 tygodnia.
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Iza - Ty już zdążyłaś zakupy zrobić, a ja ledwo kawę dopiłam Czuję się leniem!
Co do badań - MUCHa koniecznie PCR.
Rozumiem, że tarczycę i prolaktynę miałaś badaną i jest ok?
Mnie gin w tym cyklu kazał zrobić jeszcze krzywą cukrową.
Też sobie dziś muszę rozpisać badania, więc się potem będę inspirować podpowiedziami dziewczyn (ja robię na pewno jeszcze estradiol, prolaktynę, tarczycę, ale u mnie z tym jest problem zawsze, więc kontrolnie sobie zrobię).
A M. jakie badania robił i co teraz powtarza? Tylko seminogram czy coś jeszcze?
Yos - tak, MUCHa to trójca (u mnie w klinice podłapałam ten skrót- to od pierwszych liter Mycoplasmy, Urea i Chlamydii).
Yos - mam też takie niedyskretne pytanie. Czy Twój M. miał robione badania nasienia przed wykryciem bakterii i po przeleczeniu? Naczytałam się jak to bakterie upośledzają płodność i oczywiście teraz się martwię tym...
Iskierka - też tak słyszałam o przedwczesnych porodach, że ponoć 7 miesiąc jest lepszy niż 8, ale moja przyjaciółka urodziła w 8 i dziecko ma teraz 7 lat i jest super zdrowe! Myślę, że nie ma reguły, pewnie dużo też zależy od przyczyn przedwczesnego porodu (są hipotrofiki, które urodzone o czasie będą mniejsze niż te z 7 m-ca). Koniec tych smutnych tematów!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:42
Izape_91, innamorata88 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kurcze, jak tak poczytałam te smutne historie to jeśli dotrwam do 36 tyg. to wypożyczę KTG o domu. U mojego lekarza jest taka opcja, jest to jakieś przenośne KTG.
-
summer86 wrote:Kurcze, jak tak poczytałam te smutne historie to jeśli dotrwam do 36 tyg. to wypożyczę KTG o domu. U mojego lekarza jest taka opcja, jest to jakieś przenośne KTG.
A propo KTG... Jak byliśmy w środę na badaniach, obok sali, gdzie M. oddawał nasienie była sala z KTG. Szczerze - fatalne wrażenie, bo słyszałam to ja w recepcji (co wcale mi na psychikę dobrze nie robiło, resztką sił się powstrzymywałam, by nie płakać z zazdrości), a także słyszał to M. - i mówił, że to nieco rozprasza.
Ponieważ i tak piszę list do zarządu kliniki nt. ochrony danych osobowych (recepcja rozmawia w taki sposób, że wszyscy wszystko wiedzą) to im zasugeruję też zmianę rozwiązań.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Iskierka21 wrote:Podobno jeżeli ma sie urodzić wcześniak to najlepiej w 7 miesiącu, a nie w 8 bo wtedy zaczynają się jakieś procesy których lepiej nie przerywać. Ktoś coś więcej wie na ten temat??
ANkaG lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny podbijam pytanie. Czy jeżeli brałam wcześniej Acard ale odstawiłam przed okresem i teraz nie biorę to ten okres będzie obfitszy niż zwykle? Nigdy wcześniej nie brałam Acardu to są moje początki a mam teraz mała powódz i zaczynam trochę sie martwić
-
Anaaa90 wrote:Hej dziewczyny ja też już na kawce
Kate myślami z Tobą, kciuki zaciśnięte
Hope czekamy na Twojego sikanca
Monika ja tam wierzę że wszystko jest Oki i beta będzie pozytywną także głowa do góry.
Bocius a Ty kiedy sikanca robisz?
Miłego dzionka
Kejti, bo ja miejsca w pierwszym rzędzie zajmuję! czuję się jak matka chrzestna, hihi jeszcze 45 min! Ale emocje!
Iskierki, ja biorę acard non stop i nigdy tak nie miałam... Inna sprawa że ja nigdy nie mam obfitych @...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:48
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
W szkole jeszcze nas uczyli że jeśli chodzi o wcześniaki to 7 miesiąc jest lepszy niż 8 bo chodzi o rozwój pęcherzyków płucnych. Teraz podaje się surfaktant i w jakiś sposób to załatwia sprawę ale jest na pewno większe ryzyko infekcji i niewydolności oddechowej. Obecnych norm nie znam. Ale też dużo się zmieniło. Kiedyś dzieci urodzone przed 36tc nie miały szans bytu teraz ratuje się dzieci z 22-23 tygodnia. Medycyna się rozwija
-
nick nieaktualnyCześć! Witam się żebyście wiedziały że żyje ale wczoraj mnie robiła rozmowa z teściami i całą noc nie spałam a jeszcze mojej biednej córci coś zaszkodziło i zwymiotowała ok 1 ale później już byko ok tylko ze ja do 6 z nerwów co zasnełam to budzil mnie ból żołądka i niby wymioty bo nie mam wtedy czym ale odruch jest! Chyba pójdę z tym do lekarza kiedys Kate trzymam kciuki i muszę dzisiaj odpocząć ale czytac Was będę tylko że te smutne wpisy aż mnie dobijają
-
Lunaris wrote:W szkole jeszcze nas uczyli że jeśli chodzi o wcześniaki to 7 miesiąc jest lepszy niż 8 bo chodzi o rozwój pęcherzyków płucnych. Teraz podaje się surfaktant i w jakiś sposób to załatwia sprawę ale jest na pewno większe ryzyko infekcji i niewydolności oddechowej. Obecnych norm nie znam. Ale też dużo się zmieniło. Kiedyś dzieci urodzone przed 36tc nie miały szans bytu teraz ratuje się dzieci z 22-23 tygodnia. Medycyna się rozwija
Lunaris mi mąż o tym mówił. Jak wróci wieczorem to poproszę, aby dokładnie sprawdził bo aż jestem ciekawa. Czytał chyba o tym w jakiejś nowej literaturze. -
Bocianiątko wrote:Iskierki, ja biorę acard non stop i nigdy tak nie miałam... Inna sprawa że ja nigdy nie mam obfitych @...
Bociuś dzięki za odpowiedź. Ja ostatnią miałam dość skąpą więc może to nie przez Acard tylko ogólnie coś się popitol*** i organizm teraz czyściWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:54
-
nick nieaktualnymoli5 wrote:Moniko dlaczego wyniki dopiero we wtorek? Ja kilkakrotnie pobierałam badanie w diagnostyce w Sb o były tego samego dnia ok 16.00.Chyba ,że to zależy od miasta.
Ale trzymam kciuki abyś nie musiała siedzieć w napięcia do wtorku!
Zrobiłam betę i progesteron, ale czy nie będzie progesteron jakiś zawyżony przy dupku?