Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5405 6794

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, a może jednak beta...? Jak tam temp? Usunęłaś wykres i nie możemy podglądać ;( A jak teraz mama sie czuje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:13

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape dużo zdrówka dla Twojej mamy :*


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuś zdrówko dla mamy. Kiedy ostatnio robiłaś test?

    Sliweczka - może wstawiasz emotki i dlatego Ci ucina wiadomości. Życzymy powodzenia, kiedy testujesz?

  • sliweczka92 Autorytet
    Postów: 719 1785

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, następnym razem zwrócę na to uwagę :D

    <3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    f2w33e3ke6fe1tn2.png
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Miło to słyszeć. Ciesz się ciążą, Emilkuś i nid rozkminiaj za dużo. Zawsze pamiętaj że na ile pozwal a Ci dostępna wiedza, nieodmiennie wybierasz tylko to, co dobre dla maleństwa i Ciebie. Więcej po prostu nie możesz zrobić

    Nikuś, za dobrze znam te nasze forumkowe historie, żeby się w pełni cieszyć ciążą. No i ta moja pierwsza strata, a potem słabe wyniki immuno... Czasami Dziewczyny myślę, że chciałbym nie wiedzieć co to betaHCG i cieszyć się od pierwszego ujrzenia tych dwóch kreseczek. Masz rację Nikuś, że zbytnie rozmyślanie nie pomaga. Ale nie potrafię przestać myśleć, czy na pewno zrobiłam wszystko, co tylko mogłam. Dziękuję za odpowiedź Kochana <3

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • sliweczka92 Autorytet
    Postów: 719 1785

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, testowałam wczoraj (13dpo) i nic. jeżeli do czwartku nie przyjdzie, zrobię ponownie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:26

    <3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    f2w33e3ke6fe1tn2.png
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to jakaś masakra. Sami nie wiedzą o co chodzi i takiego pacjenta do domu wypisać... No brak słów. Mam nadzieję że twoja mama odzyska w pełni zdrowie.
    A co do @ to może faktycznie betę sobie walnij ;-)

    Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! I witam nową koleżankę, Śliwkeczka :-)

    Czarna81
    22 cs.
  • Bobisia Autorytet
    Postów: 278 214

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to znowu ja. Pakatasia gratki za bete. Super!!! Nika twoja wiedza jest ogromna. Kurde musisz napisać kompendium wiedzy dla staraczek . Ka wszystkie wasze rady kopiuje i wklejam do notatek w Flo.
    I znowu proszę was o pomoc. Głupio mi ale jestem jeszcze nieogarnieta w tym wszystkich badaniach. W marcu mam wizytę u ginekologa zajmującego się niepłodności. Doradźcie mi proszę kachane jakie badania powinnam zrobić żeby miał pogląd na moja sutuacje. Dzięki !!!!

    pakatasia96 lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5405 6794

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANA po pół roku leczenia encortonem zupełnie bez zmian. Nadal nuclear dots w mianie 1:1280 :( :( :(

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5405 6794

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobisia wrote:
    Hejka to znowu ja. Pakatasia gratki za bete. Super!!! Nika twoja wiedza jest ogromna. Kurde musisz napisać kompendium wiedzy dla staraczek . Ka wszystkie wasze rady kopiuje i wklejam do notatek w Flo.
    I znowu proszę was o pomoc. Głupio mi ale jestem jeszcze nieogarnieta w tym wszystkich badaniach. W marcu mam wizytę u ginekologa zajmującego się niepłodności. Doradźcie mi proszę kachane jakie badania powinnam zrobić żeby miał pogląd na moja sutuacje. Dzięki !!!!
    Na pierwszej stronie masz link do poradnika Hope, tam znajdziesz całą listę badań :)

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • reset Autorytet
    Postów: 7223 13037

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amb - czy robiliście wcześniej badania na MUCHę?
    Bocianiątko wrote:
    ANA po pół roku leczenia encortonem zupełnie bez zmian. Nadal nuclear dots w mianie 1:1280 :( :( :(

    Bocian , przykro mi, że leczenie nie przynosi efektów. Przypomnij mi - Ty się leczysz u Paśnika? Niezależnie od tego, u kogo sie leczysz, kiedy masz wizytę kolejną? Może trzeba inne dawki, może inne leczenie?

    Iza - podejrzewam, że nikt Ci nie da nic na wywołanie zanim nie zrobisz bety... więc może skoro Cię nie ominie, to idź jutro, co?:* A nuż tam się coś kluje...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:00

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5405 6794

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    amb - czy robiliście wcześniej badania na MUCHę?



    Bocian , przykro mi, że leczenie nie przynosi efektów. Przypomnij mi - Ty się leczysz u Paśnika? Niezależnie od tego, u kogo sie leczysz, kiedy masz wizytę kolejną? Może trzeba inne dawki, może inne leczenie?

    Iza - podejrzewam, że nikt Ci nie da nic na wywołanie zanim nie zrobisz bety... więc może skoro Cię nie ominie, to idź jutro, co?:* A nuż tam się coś kluje...
    Jeszcze nie, w następnym cyklu robię subpopulacje i umawiam się do P. Nie wiem czy zwiększenie dawki encortonu będzie pożądane bo wtedy to już cukrzyca murowana... :/

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • amb83 Ekspertka
    Postów: 154 84

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset muchy nie robiliśmy więc musimy zrobić w czwartek gnamy do lekarza przy szpitalu bielanskim klinika niepłodnosci, zobaczymy co powie

    34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • reset Autorytet
    Postów: 7223 13037

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Jeszcze nie, w następnym cyklu robię subpopulacje i umawiam się do P. Nie wiem czy zwiększenie dawki encortonu będzie pożądane bo wtedy to już cukrzyca murowana... :/

    Bociek, to spokojnie dokończ badania i jedź do niego na konsultację. Pewnie coś wymyśli skuteczniejszego niż encorton...

    Ja Wam powiem, że tak się boję tych wyników M., że aż zaczynam żałować, że te badania zrobiliśmy. Wiem, lepiej wiedzieć, z czym się mierzymy, ale kosztuje mnie to tyle nerwów dziś, że szkoda gadać... A jeszcze on wrócił dziś od lekarza medycyny pracy po wstępnych badaniach z koszmarnie wysokim wynikiem cholesterolu i widzę, że aż sam się tym przejął. Ciekawe na jak długo...?
    Więc tym bardziej jakoś mnie to ruszyło i tym bardziej się boję.
    amb83 wrote:
    reset muchy nie robiliśmy więc musimy zrobić w czwartek gnamy do lekarza przy szpitalu bielanskim klinika niepłodnosci, zobaczymy co powie


    Amb, mój gin twierdzi, że te bakterie mają duży wpływ na płodność, więc zapytajcie o to swojego lekarza albo zrób od razu dla siebie samej...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:16

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Biorę tyle ile jest zalecane na opakowaniu, czyli dwie kapsułki dziennie.

    Słyszałam o tym TMG, ale czytałam sobie dodatkowo artykuły naukowe na stronach anglojęzycznych i tam taka dawka jaka jest w Solgarze (2 kapsułki = 1000 mg) określana jest jako bardzo bezpieczna w ciąży :)

    "Research update 11/11/15: I suggest that women only should reduce the dosage of TMG to 1000 mg daily."
    "So far, TMG seems very safe for pregnancy in the doses I suggest."

    Źródło: https://drlwilson.com/ARTICLES/TRIMTHYLGLYCINE.htm
    "Seems" a nie "is". Ja poprostu jestem cykor i jak nie ma 100% pewności, że nie zaszkodziłoby dzuecku to bym nie brała. Tutaj poprostu brakuje wyczerpujących badań i ns dwoje babka wróżyła - wydaje się bardzo bezpieczne, ale dowodów na to brak.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Czarna myślę że lekarzy nie interesowało to co dolega mojej mamie... Niestety ale smutna szara rzeczywistość w polskich szpitalach, gdzie każdy ma w D***e pacjenta.. byle szybciej, dać jakieś leki które nie pomagają i wypisać... Brak słów. Lekarka jej na konsultacji napisała W jest zdrowa, a ona ledwo patrzyła na oczy i ledwo co stala...


    Zaczyna mnie wkurzać ten @... Dzisiaj jest 16 dpo. Cycki nie bolą, śluz mam gęsty i kremowy... Jak źle się ruszę albo jakoś energicznie to mnie przeszywa ból w lewym jajniku. Coś mi się wydaje że będę musiała iść po luteinę na wywołanie...

    Jutro rano musze robić robote bo inaczej nie dostanę urlopu, który mialam mieć od jutra... poprostu ten mój szef jest żałosny. Każdy w pracy zapierd**** a mamy jednego lenia śmierdzącego, co my porobiłysmy po 150 czynności w sprawach to ten zrobił z 7??
    Chwała za ten urlop, może szefunio zobaczy kto jest robotny w pracy a kto siedzi i się opieprza.Pewnie będzie ciągle wydzwaniał...

    Izuś u mnie ten sam problem, 34 dc i @ brak, nawet test robiłam wczoraj, ale biel. Zawsze mam cykle max 30 dni, ale w tym krwawienie było dłużej, nawet owulak wyszedł podczas plamienia. Mam w domu dupka i luteinę. Hmm może zadzwonię do gina, albo jeszcze poczekam bo w sumie teraz mam dużo stresu, może to jest powód.

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy życzę :)

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silweczka witaj na pokładzie :) życzę powodzenia w testowaniu ;)

    Nika faktycznie brakowało Cię :* :* :*

    Bociek szczysz jutro ?? <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5405 6794

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Silweczka witaj na pokładzie :) życzę powodzenia w testowaniu ;)

    Nika faktycznie brakowało Cię :* :* :*

    Bociek szczysz jutro ?? <3
    Chyba nie ma sensu...

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego