NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotowa wrote:My nie chcieliśmy ryzykować, bo jedno dziecko już pochowaliśmy. Cieszę się, że zrobiliśmy kariotypy, bo dzięki temu jest duża szansa, że nie będziemy więcej tego przechodzić, ale naturalna ciąża nie wchodzi w grę
U mnie jest trochę inna sytuacja bo mam jedno zdrowe dziecko. Nie wyklucza to oczywiście translokacji ale nawet jeśli jest to zrównoważona raczej. A starania tylko naturalne wiec tylko próbowanie wchodzi w grę. A raczej ostatnia próba bo i tak jestem geriatryczna matka -
Emiilka wrote:Lunka, dzięki Kochana
Dziewczyny, jutro dam później znać o becie, bo idę na obiad do babci i nie będę u niej cały czas odświeżać. Także koło 19:00 powinnam dać znać. Pięknie proszę o kciukiEmiilka lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Czrna 81 wrote:Hop takich geriatyków tu więcej
Czrna 81, Meśka lubią tę wiadomość
-
no i się posypałam! M ma 2 zdrowych dorosłych już dzieciaków z 1 związku dlatego myślałam,, że jego badania to tylko formalność a tu taki zonk.... siedze i wyje bo już nawet płaczem tego nie można nazwać, aż mi się rzygać chce...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7962d4b8d95.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/956f688a2ca5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:07
34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
25 miesięcy starań -
StaraczkaNika wrote:Przeglądam wybiórczo, ale oczywiścid najbardziej mi sie rzucają w oczy obrazki.
Nowa, pewnie juz Ci wszystko dziewczyny napisały, ale może też się pomądrzę, ok? po pierwsze kawał dobrej kosztownej roboty odwaliłaś z badaniami
Tarczyca super.
Prolaktyna dość wysoka bez obciążenia. Ja bym się zaniepokoiła. Badałaś kiedyś prolaktynę z obciążeniem? Może warto?
LH niskie jak na 2-3 dni przed owu. Na chwile przed owu powinno byc min. z 10. Chyba że masz mieć owu później i jeszcze się rozkręci.
No i ten nieszczęsny testosteron. To lubi skoczyć, jeśli miałaś wczoraj na obiad np schaboszczaka z kartoflami. Dobrze by było powtórzyc w 2-3 dc. W drugiej fazie wysoki testo i inne androgeny mogą uniemożliwić implantację a nawet doprowadzic do obumarcia zarodka. Problemem jest tez to, że testo ciężko zbijać w czasie starań - większość su stancji obniżajacych ten hormon jest niedobre w ciąży a mawet powinno się je odstawić przed poczęciem, np palma sabałowa. Ja walczę z wysokim testo, cośtam o tym już wiem, więc jeśli Ci się potwierdzi w 2-3 dc, to odkop tego posta.
NA OBNIŻENIE TESTOSTERONU:
siemię lniane (a już siemię z pół łyżeczki cynamonu to rewelaaaacja dla staraczek. Cynamon beee w ciąży)
herbatka z liści malin (w necie zawsze pisze "maliny czerwonej" i sprytni ludzie robią dużą kasę na produkcji herbarty z liści czerwonyvh malin dla staraczek. Tylko że jak się popatrxy na skład to jest ona robiona z tej samej roślinki jak herbatka co to mozna kupić za kilka złotych od zielarza na allegro - nie dajcie się naciągnąć). Herbatka z liści malin jest polecana takze w ciąży.
Mięta pieprzowa. W stataniach do 4 napary dziennie, w ciąży 2.
Pokrzywa (można mieszać z miętą, wtedy napar jest smaczniejszy).
Herbatka z czerwonej koniczyny (coś mi w niej nie pasiło, bo miesza tez w LH i FSH, ale już nie pamiętam.
Palma sabałowa - tabsy - odstawić na kilka dni przed owu. Można się dzielić z mężem, coby miał wspaniałą prostatę. Ja tam łykałam tylko przez kilka pierwszych dni cyklu, albo wcześniej, jak widziałam że już nic z tego.
Metformina - bo meta jest dobra na wszystko.
Dieta - mało mięska, mało mleczka, zero słodyczy, duuużo warzyw i błonnika. Skoki insuliny podbijają testo. Poziom androgenów spada przy diecie bogatej w błonnik - polecam błonnik gryczany.
Majeranek - jako przyprawa i na herbatkę (fuj)
Maca biała (ale ona działa też na tsh - może jej obniżyć odrobinkę, więc ostrożnie. Bee w ciąży)
Napar z korzenia piwonii i lukrecji (stosować na początku cyklu. Nie łączyć z lekami, bo to mega silne ziele i nie wiadomo jak będzie działać przy innych środkach. Trochę strach toto pić).
Suplować cynk i chrom.
Chyyyyba też niepokalanek czyli castagnus miały pomagać, ale z castagnusem ostrożnue po owu - u części kobiet może zadziałać poronnie!)
Niech chociaż inni skorzystają z mojej wiedzy. Ja teraz pierdolę wszystko i nie chcę myśleć o kolejnych próbach.
O jeny, dziękuje Nikiś! Cudowna jesteś! Jestem w trakcie nadrabiania popołudniowych wpisów ale od razu Ci podziękuje za ten kawał wiedzy żeby mi jakimś cudem nie uciekło potem! ;*
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyambulans wiem co czujesz, my też mamy juz córcie, a badania dramat. Trzymaj się, choć wiem jakie to trudne.
Dziewczyny a powiedzcie mi jakie badania na '' świeżo '' trzeba do inv. Zastanawiam się czy coś sobie porobić już teraz czy się wstrzymać, do powtórnego badania nasienia. Gdyby się polepszyło coś to do inseminacji też mam listę badań, za inv weźmiemy się w wakacje i zastanawiam się czy poczekać czy już powoli sobie robić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amb, tulę... :***
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Amb, Kochana, ja się niestety nie znam na wynikach badania nasienia. Ale szukałam właśnie morfologii i na końcu doczytałam w uwagach, że nie wykonano z powodu zbyt małej ilości plemników. Kochana, dzisiaj masz prawo płakać, ale od jutra walczymy! Koniecznie skonsultujcie to z dobrym andrologiem. Ja swojego Emka faszerowałam Fertilmenem Plus, ale nie wiem, czy to wystarczy przy takich wynikach. Przytulam mocno12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny potrzebuje info co mogę brać zamiast modulatorów homocysteiny z solgara?
Chyba, że nie przeszkadzają one i można je spokojnie brać nawet w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:15
-
nick nieaktualnyFrelcia bardzo dziękuję, chętnie je przyjmę.
Przy takich wynikach FertilMan niewiele pomoże, ale... Dobry androlog, usg z czegoś takie wyniki się robią, może papierosy? Zdrowa dieta i sport (umiarkowany) jest bardzo ważny. Androlog powie co i jak, jednym leki i dieta pomogą a innym nie. Nam lekarka powiedziała, że mamy dziecko, i nie ma dramatu, a nie mamy ani jednego prawidłowego żołnierza. Trzeba działać. Choć dziś pewnie wszystko wydaje Ci się beznadziejne... -
nick nieaktualnyBadania do in vitro
Kobieta:
Anty-HIV -1,2 3 miesiące ważna
HBsAg 3 miesiące ważna
Anty-HBc 3 miesiące ważna
Anty-HCV-Ab 3 miesiące ważna
VDRL 3 miesiące ważna
Toksoplazmoza 1 rok ważna
Chlamydia wymaz 1 rok ważna
Cytologia 2 lata ważna
Badanie na czystość pochwy 3 miesiące ważna
p/ciał różyczki
przeciwciała HTLV-I
antygeny RhD
malaria
wirus CMV
pierwotniaki T-cruzi
Mężczyzna:
Anty- HIV-1,2 3 miesiące ważna
HBsAg 3 miesiące ważna
Anty-HBc 3 miesiące ważna
Anty-HCV-Ab 3 miesiące ważna
VDRL 3 miesiące ważna
przeciwciała HTLV-I
antygeny RhD
malaria
wirus CMV
pierwotniaki T-cruzi
-
nick nieaktualny
-
czereśniowa ten ambulans nawet mi sie spodobał hehe
czytam, szukam i sie doszkalam, podobno jak jest cokolwiek to ilość wyprodukować sie da. M ma wprowadzić zdrową diete, abstynencje alko i nikotyny co będzie ciężkie bo pali a i piwo lubi i gnam go na badania bilans 40m latka morfologia krwi, tarczyca, mocz, wymazy na chlamydie i inne badziewia, testosteron i prog i prolaktyna a póki tych badań nie ma to pedze jutro do apteki po jakiś fertilman i cynk a huj nie zaszkodzi a pomóc może.... a po badaniach kuracja odpowiednia do wyników i tyle.... nosz kurwa ja pierdole! miałam nadzieję że zwalimy tą moją prolaktyne i działamy a tu huj w bąbki strzelił choinki nie będzie!!!
jak któraś ma jakiś pomysł co mam chłopu na cito wprowadzić to piszcie plz
34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
25 miesięcy starań -
Emiilka wrote:Kotowa, to ja już trzymam kciuki za wtorkowe crio blastki
Mesia, kciuki za jutrzejszą wizytę Chcę usłyszeć piękne info o dwóch ciałkach żółtych!
Nika, czy już mówiłam, że miło Cię widzieć?Emiilka lubi tę wiadomość