Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3028 2948

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 SUuuuuuuuuuper!! :) czekamy na piękną betę!! :)

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    ckai0dw43v69hml8.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratulacje!!!
    Teraz trzymamy mocno kciuki za piękną betę i jej ładny przyrost.

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    To jest "ustawowy " wykaz badań. Jest 1% szans że coś wyjdzie w nich źle. Mój lekarz uważa że nie mają nic wspólnego z in vitro. Robi się je bo "trzeba"

    No ja wiem, że u nas na 100% HCV wyjdzie źle, mój eMek zachorował na WZW typu C, a tego nie da się wyleczyć, jedynie zaleczyć...Z kolei ja jeszcze przed urodzeniem zostałam zakażona WZW typu B przez swojego Ojca i urodziłam się z wadą wątroby.

    Przepraszam, że zaśmiecam, ale martwię się co jeśli i u mnie jedynym wyjściem będzie IVF.

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope możesz usunąć serduszko przy moim nicku na pierwszej stronie. To tylko fałszywy alarm... Dziękuję!

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piękny koniec stycznia nam zafundowałas :)

    Karolina90, Luna1993, Siwulec, Bajkaaa lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Luna piękny koniec stycznia nam zafundowałas :)
    Bo ile można było wysikiwać pseudo kreski :p

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bociek, nawet ja jutro sikam! Poza tym środa dla kogoś musi być szczęśliwa, więc skoro nie dla mnie, to może padnie na Ciebie?:)
    Jak zwykle - 6 grudnia potem 1 stycznia a teraz środa ! Moja @ zawsze wie kiedy przylezc i mnie wqrwic. A mam to w doopie. Może mnie zalać teraz to endometrium na które pracowałam tak bardzo upijając się co wieczór.
    Emek znowu był smutny. Nigdy nie urodzę mu dziecka.
    Najgorsze jest to że nie zdążyłam nawet zrobić tych cholernych wymazów... Wrrrr....


    Luna1993 gratuluję !!!!!!!♥️♥️♥️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 07:52

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piękna kreseczka !!! czekamy na betę <3

    Bociuś 12dpo również mogło jeszcze nie wyjść :* :* :* umów się do P a jak @ nie przyjdzie to odwołasz :* :* :* ściskam Cię mocno i wierzę do @ i jeden dzień dłużej <3 <3 <3

    Bajka super fota maleństwa <3

    Reset witam Cię w środę - dziś dzień narodzin rosyjskiej wódki (może jest lepsza od tego wina z 6 stycznia) ;) i miedzynarodowy dzień przytulania, przytulam :* :* :*

    Miłego dnia babeczki, dzisiaj żadnych dołów, wysyłam do Was pozytywne myśli :* :* :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 07:52

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8568 7931

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, gratulacje!

    Wszystkie z Was z @ i negatywami, tulę najmocniej jak potrafię <3 nie przestaję Wam kibicować i zaglądam codziennie!

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1745350f1a6b.jpg
    Przyszłam wysłać wam wiruskow sto
    &*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
    &*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
    Życzę samych dobrych wiadomości dzisiaj!

    Nika <3


    Meśka trzymam kciuki i dla ciebie wyjątkowe wiruski. & *&*&*&*&*&*&*

    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny ale im dalej w ciąży tym mniej ogarniam ale już niedługo będę na l4 i będę wam tu patrzeć non stop :) oczywiście jeśli dalej można się udzielać w testowaniu :)
    Czesć mały człowieczku !!:)

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    No ja wiem, że u nas na 100% HCV wyjdzie źle, mój eMek zachorował na WZW typu C, a tego nie da się wyleczyć, jedynie zaleczyć...Z kolei ja jeszcze przed urodzeniem zostałam zakażona WZW typu B przez swojego Ojca i urodziłam się z wadą wątroby.

    Przepraszam, że zaśmiecam, ale martwię się co jeśli i u mnie jedynym wyjściem będzie IVF.
    Lucia, kotku nie martw się. Badania są po to żeby wiedzieć jak ominąć coś co może mieć zły wynik ;) i tak jak mówi Frelcia - to tylko dlatego, że jest nakaz odgórny tych badań, do ivf nie są zbytnio potrzebne. Jak coś wyjdzie to na szybko sie pozbywasz i wracasz do procedury :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje bardzo Wam dziękuję <3 jesteście najwspanialsze, a tyle wsparcia co od Was dostałam, nie oferował mi nikt inny :*

    Powiedzcie mi proszę, czy mam też zbadać progesteron, mimo że wcześniej nigdy nie sprawdzałam? Lekarz na pewno poda luteine

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane moje, płaczę

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c052bae44529.jpg

    Aaa wiedziałam , że coś jest na rzeczy! Czekam na Twoją betę <3 :D

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3028 2948

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane moje bardzo Wam dziękuję <3 jesteście najwspanialsze, a tyle wsparcia co od Was dostałam, nie oferował mi nikt inny :*

    Powiedzcie mi proszę, czy mam też zbadać progesteron, mimo że wcześniej nigdy nie sprawdzałam? Lekarz na pewno poda luteine
    I progesteron i TSH ;)

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    ckai0dw43v69hml8.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane moje bardzo Wam dziękuję <3 jesteście najwspanialsze, a tyle wsparcia co od Was dostałam, nie oferował mi nikt inny :*

    Powiedzcie mi proszę, czy mam też zbadać progesteron, mimo że wcześniej nigdy nie sprawdzałam? Lekarz na pewno poda luteine

    Koniecznie progesteron! I na wszelki wypadek TSH jak masz możliwość ;)

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna widzisz a nie chciałaś sikać wczoraj ale wart o bylo czekać! Cieszę się i zgarniam pierwsze wiruski na moje owulaki a później ciążowe ;) ;) ;)

    Luna1993 lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5613 6980

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane moje bardzo Wam dziękuję <3 jesteście najwspanialsze, a tyle wsparcia co od Was dostałam, nie oferował mi nikt inny :*

    Powiedzcie mi proszę, czy mam też zbadać progesteron, mimo że wcześniej nigdy nie sprawdzałam? Lekarz na pewno poda luteine
    Sprawdź progesteron i TSH :)

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI (Gameta? październik 2021?)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

    A mnie dopadł jakiś dół- że nic ze starań nie będzie,że egzaminu nie zdam... M. śpi,a ja siedzę i płaczę. Chyba przez te badania wszystkie, przez te bezowulacyjne cykle bez nadziei jakoś mi się ulało...

    Wstanę rano i pewnie się pozbieram...

    Reset też mam dola, a w zasadzie to mi to już wisi. Już nie chce mi się nawet płakać bo szkoda lez. Mam nadzieję tylko że coś wyjdzie w badaniach moich a nie emka... Od początku starań czułam, że nigdy się nie doczekamy dziecka i tak tez będzie, że to jakaś kara za cos. Poza tym po egzaminie rezygnuje z pracy. I tak z niej nic nie ma. Mam oszczędności jakoś przeżyje, ale za takie śmieszne pieniądze nie zamierzam pracować. Tak wiem, że już to pisalam, ale po egzaminie bedzie mi już wszystko jedno, jak mnie nie będzie 5 tygodni to już się zdążą przyzwyczaić że nie będzie mnie wcale. No.


    Aha, dziewczyny kiedy najlepiej robić ten Test DNA ????

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:02

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Jak zwykle - 6 grudnia potem 1 stycznia a teraz środa ! Moja @ zawsze wie kiedy przylezc i mnie wqrwic. A mam to w doopie. Może mnie zalać teraz to endometrium na które pracowałam tak bardzo upijając się co wieczór.
    Emek znowu był smutny. Nigdy nie urodzę mu dziecka.
    Najgorsze jest to że nie zdążyłam nawet zrobić tych cholernych wymazów... Wrrrr....


    Luna1993 gratuluję !!!!!!!♥️♥️♥️

    Nooo to wredna @.... mogła chociaż do jutra poczekać... Tulę :(
    Izuś ja miałam takie same myśli. Ale nie można się poddawać! Daję Ci chwilke na smutasy a potem poprawiamy koronę i walczymy dalej! <3

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga łącze się w bolu, mnie też @ nawiedził w godzinach porannych. Pojutrze idę na badania.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego