NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa na pierwszej wizycie u ginki- moja pierwsza pierwsza ever i to do starań usłyszałam, że nie mam owulacji i jak chcemy szybko dziecko to od kolejnego cyklu CLO (bez monitoringu)...
Widziała mnie pierwszy raz. Nie znała cykli...
CLO leży w szafce bo kupiłam wtedy... i po tej akcji trafiłam tutaj w marcu na forum gdzie mnie efta uratowała przed decyzją o stymulacji.
Narobiłabym pewnie kaszany a cykle były na 9m/ 9 ovu...
Uciekać od takich lekarzy... -
Amy ja tez czekam:) ale nie wiem jak dlugo bo glodna jestem okrutnie i zeby juz nie podjadac musze isc spac
Czrna 81, reset, Anna Stesia, Amy333 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
StaraczkaNika wrote:Ja myślę tak - gdzieś tu nad morzem - mamy dobrą bazę noclegową i dostęp do plaży.
A termin... Gdzieś między 26.05 i 1.06 czyli Dniem Matki i Dziecka.
Wiecie, dla mnie to przez wiele lat były najgorszs dni w roku.
A uciekaj mi z tym terminem, mam wtedy się rozpakować!Flowwer lubi tę wiadomość
-
Nika myslalam o wczesniejszym zeby sie spotkac zanim wszystkie sie rozpakuja
p.s ale tak tylko glosno sobie myslalamAnna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Meśka wrote:Amy ja tez czekam:) ale nie wiem jak dlugo bo glodna jestem okrutnie i zeby juz nie podjadac musze isc spac
Ha, też umieram z głodu powoli,a że postanowiłam zgubić pięć kilo to wypadałoby dziś już nie podjadać (zwłaszcza po tym jak zjadłam chyba z sześć kostek czekolady, ale bez tego nie dam rady przebrnąć przez prawo karne:))
W ogóle to tak myślę, że mój organizm przy tym się okołoegzaminacyjnym sam chyba zaczyna blokować owulację i w ogóle coś świruje (wczoraj np. sądziłam, że okres się skończył jak zwykle po czterech dniach, od rana na wkładce nic nie było, noc sucha, a dziś od rana dość mocne plamienie... Okresu część druga?)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:21
Meśka lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyJuż na chyba listopadowym wątku proponowałam ale jakoś się rozeszło po kościach. Ja jestem za, uwielbiam spotkania, czuje się w takich sytuacjach jak ryba w wodzie i mogę organizować jak chcecie.
Amy też czekam na info.
Jedna, Nika o której mam jutro śledzić forum??Yoselyn82, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:A rano będzie dopiero płacz, przyznaję że ten owulak narobił nadziei, zwłaszcza że wczoraj ledwo widoczny cień drugiej kredki był.
Dziewczyny, która przyjdzie mnie kopnąć i naprostowac?
Jedna, nie chce Cię nakręcić, ale ja na pewno nie przyjdę Cię kopnąć, bo ciężarna nie moze kopać ciężarnej Wybacz, ale to wszystko wygląda zbyt apetycznie!
Madwitka - nieśmiałe gratulacje!
Karolina - myślę sobie, że u Ciebie lekarz trochę chce iść na skróty. W sumie nawet nie masz diagnozy dotyczącej niepowodzeń. Ja bym jeszcze dała sobie pół roku na drażenie tematu.madwitka lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Ha, też umieram z głodu powoli,a że postanowiłam zgubić pięć kilo to wypadałoby dziś już nie podjadać (zwłaszcza po tym jak zjadłam chyba z sześć kostek czekolady, ale bez tego nie dam rady przebrnąć przez prawo karne:))
W ogóle to tak myślę, że mój organizm przy tym się okołoegzaminacyjnym sam chyba zaczyna blokować owulację i w ogóle coś świruje (wczoraj np. sądziłam, że okres się skończył jak zwykle po czterech dniach, od rana na wkładce nic nie było, noc sucha, a dziś od rana dość mocne plamienie... Okresu część druga?)
Tez mam postanowienie zeby zgubic kg, od roku probuje i sie nie udawalo bo z miesiaca na miesiac twierdziłam ze i tak zaraz zajde w ciaze wiec bez sensu. Tymczasem od ponad roku ani ciazy a kg jeszcze wiecej niz bylo. To biore sie za siebie zeby choc jeden cel zrealizowaćANkaG lubi tę wiadomość
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
To spotkanie fajna sprawa ale moze krakowskim targiem spotkajmy sie w jakos w srodku zeby kazda nie miala az tak daleko. Moze Warszawa ?
Karma88 lubi tę wiadomość
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Karolina90 wrote:Dzięki Dziewczyny, już się uspokoilam. Mnie chyba bardziej przeraziło, że to się dzieje tak szybko, że od razu z grubej rury mi mówi o ivf. Ale pogadałam z M i podejdziemy w marcu do IUI, a potem do ivf kwiecień-maj. Wcześniej się nie uda, bo w styczniu eMek ma trochę wyjazdów, a w lutym jedziemy akurat na narty. Nie ma na co czekać, młodsza nie będę. A jutro zadzwonię umówić się na luty do Paśnika.
A co do spotkania to jestem jak najbardziej za
Widzisz Karolka Babie nie dogodzisz nigdy! Ja chciałabym od razu startować do IVF albo chociaż do IUI tylko muszę pokonać problem męski szkoda że nie możemy się tu wymieniać czynnikami, hormonami, klinikami.... ciekawa jestem co mi dr zaproponuje jak zaciągnę do niego Ciastka na siłę i powiem że mam już dość podejść na naturalsie może ktoś się na mnie obrazi za to co piszę ale ja już psychicznie nie mam siły! Wysiadam Ile można pakować te złote strzały? Wolę złote IUI choć też nie dają gwarancji...Czrna 81, Karolina90 lubią tę wiadomość
-
Lamka robiłam badania na toxo kilka razy, nie przechodziłam. Cały czas ujemne znaczy dobrze? ( tak zawsze myślałam )
Frelcia domyślam się że wyniki M są ok Tylko się cieszyć, a jakiś suplement zawsze może łykać Jak Cię to uspokoi Myślę że zaszkodzić nie zaszkodzi
Jedna mi w ciąży=ach wychodziły piękne owuaki
Koteczka tulę
Ja się wcale nie dziwie testowaniu 9 czy 10 dpo, sama jak wrócę so starań do zacznę sikać chyba jeszcze przed owu
madwitka gratki i kciuki jutro!
Nika jestem jutro z Tobą przed gabinetem! a i w gabinecie też i trzymam za łapkę :*
madwitka, Motylek85 lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Lunaris wrote:Widzisz Karolka Babie nie dogodzisz nigdy! Ja chciałabym od razu startować do IVF albo chociaż do IUI tylko muszę pokonać problem męski szkoda że nie możemy się tu wymieniać czynnikami, hormonami, klinikami.... ciekawa jestem co mi dr zaproponuje jak zaciągnę do niego Ciastka na siłę i powiem że mam już dość podejść na naturalsie może ktoś się na mnie obrazi za to co piszę ale ja już psychicznie nie mam siły! Wysiadam Ile można pakować te złote strzały? Wolę złote IUI choć też nie dają gwarancji...
Karolina90, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lunaris wrote:Widzisz Karolka Babie nie dogodzisz nigdy! Ja chciałabym od razu startować do IVF albo chociaż do IUI tylko muszę pokonać problem męski szkoda że nie możemy się tu wymieniać czynnikami, hormonami, klinikami.... ciekawa jestem co mi dr zaproponuje jak zaciągnę do niego Ciastka na siłę i powiem że mam już dość podejść na naturalsie może ktoś się na mnie obrazi za to co piszę ale ja już psychicznie nie mam siły! Wysiadam Ile można pakować te złote strzały? Wolę złote IUI choć też nie dają gwarancji...
Ehh no nie dogodzisz u nas to M nawet bez protestowania robi badania ale do ivf jest tak na pół gwizdka tez mu powiedziałam dziś ze młodsi się będziemy wiec chyba pójdziemy moim planem ze w marcu IUI nr 3 co ma być to będzie także jeszcze mam szansę na naturalsa dwa razy "-D
A tak swoją drogą to skoro przy torbieli może być owu i jest szansa na zapłodnienie to kurde nie wiem co robić bo ta dr przypisala mi orgametril na ta torbiel. I tak czytam i czytam a nie można tego w ewentualnej ciąży. I co tu robić...przez pierwsze dni chyba w razie czego nie powinno zaszkodzić nic.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Meska, z tym odchudzaniem to też na spokojnie podejdź, bo zbyt ostre odchudzanie utrudnia zajście w ciążę (już nie mówię o takim ekstremum, że dziewczyny przestają miesiączkować z powodu odchudzania!).
Frelcia, faceci już czasem tacy są... Trudno, spędz wieczór z nami...
Amy, jak tak wieczór?
Nika, trzymam kciuki jutro rano!:*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
KateHawke a co powiedział lekarz w klinice? odradzał, namawiał do IUI? czy od razu dają listę badań i do dzieła?
Sory że tak męczę ten temat ale pomyślałam sobie że jak teraz się nie uda to zmolestuję Ciastka żeby poszedł ze mną do lekarza- może jak posłucha kogoś innego niż ja to się chociaż zastanowiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 21:52
-
Frelcia wrote:Resecik ja Ci to muszę napisać. Chciałabym mieć taką starszą siostrę jak Ty.
Frelcios rzadko mi słów brakuje, ale teraz tak!
Z jednej strony czuję się dumna,z drugiej zawstydzona, czym sobie na to zasłużyłam, ale będę robić wszystko by na ten honorowy tytuł forumowej siostry zasłużyć :* (zwłaszcza że w realu mam tylko brata)Frelcia lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyreset wrote:Frelcios rzadko mi słów brakuje, ale teraz tak!
Z jednej strony czuję się dumna,z drugiej zawstydzona, czym sobie na to zasłużyłam, ale będę robić wszystko by na ten honorowy tytuł forumowej siostry zasłużyć :* (zwłaszcza że w realu mam tylko brata)
Jak się wyplacze to zawsze hormony biorą górę i mnie bierze na wyznania. Tak jakoś czuje. Lubię ludzi madrzejszych od siebie. Ambitnych, oczytanych, inteligentnych a przy tym serdecznych i cieplych. O ranyyy ale wazelina:D ale tak szczerze.reset lubi tę wiadomość